1 Den Europeiske dagen for hjelpepleiere, omsorgsarbeidere og helsefagarbeidere TIPSHEFTE.

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
Kompetanseprogram for fylker og kommuner om uu Et samarbeid mellom Husbanken, BE, Deltasenteret, MD, KRD og KS.
Advertisements

Hvordan nå ut i Media ? NASOL-orkestrene og forholdet til media.
Når skal Ta med troen hjem – samlingene være?! Vi anbefaler å bruke tiden under menighetens faste gudstjeneste til slike samlinger. Samlingen kan holdes.
Velg sjøveien - medieomtale og annonsering Informasjonssjef Anne Kristin Hjukse Oslo Havn KF.
Dine sterke sider – slik andre ser dem
Naturvernforbundetskolen: Hvordan drive et lokallag Tema på foredraget: Lokallag; medlemmer, sak, økonomi og administrativt Tid: ca 30 min For mer info.
Personlig regnskap ● Første regnskapsperiode: – Avsluttes idag, tirsdag 7. oktober. – Inntekter og utgifter dere har idag, skal med. ● Føre endelig regnskap.
Rekrutteringsbehov i Helse Nord-Trøndelag HF Kvalitet Respekt Trygghet Mathias Mørkved, Personalrådgiver 25.oktober 2011.
VELKOMMEN TIL HADSEL. LITT OM HADSEL •Hadsel ligger midt i verdens vakreste øyrike Lofoten og Vesterålen med sine 7970 innbyggere. •Nordlandssykehuset.
”Fra helsestasjon til sykehjem” Ergoterapeuter i forebyggende arbeide NETF 12. mai 2009.
Matematikk muntlig på studieforberedende program
Mediehåndtering Kurs for ungdommens bystyre 21. januar 2011.
Hvordan lykkes med et prosjekt?
– en faglig støttetjeneste for statlige og kommunale virksomheter for å innarbeide samfunnsansvar og miljøhensyn i offentlige anskaffelser Ansvarlige innkjøp.
Hva vil du? Hva tror du? Har du ideer?. Hva tenker du ? Det er en utfordring til daglig for styret å få tak i hva meningmann egentlig ønsker seg Forumet.
Informasjonsarbeid i NFF Introduksjon til EZ publish Ved informasjonsleder Harald Nyquist IT-ansvarlig Kaare Øystein Trædal og avdelingsleder Oslo, Henrietta.
Samarbeidsprosjekt Svømmeaksjonen..  GjensidigeStiftelsen er en uavhengig stiftelse, som har som formål å tildele midler som gagner Trygghet og Helse.
Hvordan gjøre lokallagsaktivitet mer synlig og kjent der du bor?
Skolebesøk Presentasjon for HFs studieråd 31. mars 2011.
Informasjonsarbeid Dialogkonferansene 2009 Side 6.
Virksomhetsplan Avdeling Østfold. Hovedmål 1: Avdelingen stimulerer til faglig utvikling Vi arrangerer gode fagmøter uten særlig kostnad for.
Opplæringspakken for barnerepresentantene Møte med administrasjon, politikere og media Hvordan få fram det jeg vil si.
NIFS LOV OM IDRETTSRÅD I ALLE KOMMUNER MED MER ENN TRE IDRETTSLAG SKAL DET VÆRE IDRETTSRÅD FOR IDRETTSLAG SOM ER MEDLEM I NIF. (NIFS LOV § 8) Idrettsrådet.
Bergenskurset 2012, Voss Anders Pedersen, leder av Utvalg for grunnskole Utvalg for grunnskole Verving.
2 3 Vær med å utvikle Fellesforbundets fremtid! En organisasjon som er rigget for fremtiden Lønns- og arbeidsvilkår som fortjent En samfunnsaktør med.
Tillitsvalgtes medvirkning i budsjettarbeidet
Markedsføring, motivasjon og samarbeid
Hvem er Aksjon helsefagarbeider? Hvorfor? Hva gjør vi?
1 Odd Godal Seniorrådgiver Norske kommuner og fylkeskommuner som internasjonale aktører – har det noen betydning.
Utdanningsvalg for skoleåret 2015 –
MIN BÆREKRAFTIGE KOMMUNE En nettavis for klassen.
Arbeidslivsfag -utprøving av nytt praktisk fag på ungdomsskolen.
Europapolitisk samarbeid informasjon til nye politikere høsten 2015.
Helsefagarbeideren En presentasjon. Om helsefagarbeideren Erstatter dagens hjelpepleier- og omsorgsarbeider- utdanning 2+2-modellen "Aksjon helsefagarbeider"
Fagforbundsukene november. 2 Hvorfor Fagforbundsukene?  Profilering av forbundet  Verving av flere medlemmer  Økt aktivitet på arbeidsplassen.
Høgskolen i Buskerud og Vestfold Studentundersøkelse 1.årsstudenter 2012 Høgskolen i Buskerud.
Media og marknadsføring. Målet med kommunikasjon: Skape samhøyrsle Spreie informasjon Påverke Verktøykassa © Noregs Ungdomslag Media og marknadsføring.
Seksjonskonferanser 2007 Seksjon helse og sosial.
Erfaringer fra konferanse om motorferdsel i utmark Forberedelser fra FNF Valg av samarbeidspartnere Målgruppe Tema – hva vil vi fokusere på Innledere –
Rapport fra Verveutvalget Ledersamling – Tyrifjord Turisthotell 24. september 2015.
Kommune-og fylkestingvalg høsten 2007 – hva gjør vi? generalsekretær Harald Tronvik FRIFO.
Kjennskap til etablering av «Innbyggerservice» og inntrykk av informasjon fra kommunen generelt Bergen omnibus Januar 2017.
Vurdering for læring i Fysikk 1
Vannskuterforvaltning KS
Seksjonskonferansene
Retningslinjer for seksjonene
Velkommen til Knastedekket AS sin «Breisladden 2017»
HLF - Skolens Grunnkurs
► For deg som skal bli helsesekretær
Valgkampwebinar for lokallag 10. mai
Sett av tid til spørsmål på kursene
YRKESFAGLIGE UTFORDRINGER
Kongsvinger - Kommunesammenslåing.
Plogspissprosjekt - sekretærens rolle i organisasjonen v/Britt Silseth
Folkehelseuka Tove Solvang 17. November 2016 Foto: Thor-Wiggo Skille.
Tilbakemeldinger fra deltakere på
Åsnes - Kommunesammenslåing.
MEDIA.
Småelektronikkampanjen 2009
Den matematiske samtalen
Demensaksjonen september
Europeisk mobilitetsuke og Bilfri dag 2015
Tematiske inngangsveier
Midtveisvurdering IA-avtalen 2016
LYKKE TIL MAT I BARNEHAGEN.
Hva med deg som vil satse, men ikke via Team Boligpartner?
Inspirasjonsbasen – smarte grep
VELKOMMEN TIL NETTVERSSAMLING!
Dybdelæring – regneark B – Samarbeid
FRA OBSERVASJON TIL MOTIVASJON Hvordan endre foreldres mobilbruk
Utskrift av presentasjonen:

1 Den Europeiske dagen for hjelpepleiere, omsorgsarbeidere og helsefagarbeidere TIPSHEFTE

2 Den Europeiske dagen for hjelpepleiere, omsorgsarbeidere og helsefagarbeidere TIPSHEFTE  26. november er EPNs (European Counsil of Practical Nurses) dag for hjelpepleiere, omsorgsarbeidere og helsefagarbeidere  Målsettinga med dagen er å gi yrkesgruppene litt ekstra positiv oppmerksomhet.  Sentralt forsøker vi å legge tilrette for at man lokalt kan få positiv oppmerksomhet - med forholdsvis enkle midler. Brev vedrørende gjennomføringen av dagene er sendt SHS i fylkene og i fagforeningene.

3 Den Europeiske dagen for hjelpepleiere, omsorgsarbeidere og helsefagarbeidere TIPSHEFTE  Seksjonsstyret er klar over at det for de fleste har vært en travel høst, og at mange fylkeskretser og fagforeninger bruker mye ressurser i november - ikke minst i forbindelse med Fagforeningsukene og i år også Landsmøte.  Styret ønsker derfor å påpeke at man må finne et nivå på tiltakene som er gjennomførbare sett i forhold til de menneskelige og økonomiske ressursene man har å rutte med.

4 Den Europeiske dagen for hjelpepleiere, omsorgsarbeidere og helsefagarbeidere TIPSHEFTE  Seksjonen sentralt kommer her med noen tips som kan lette planleggingen av dagen. Har andre ideer, så bruk de. Det viktigste er at dagen blir markert.

5 Den Europeiske dagen for hjelpepleiere, omsorgsarbeidere og helsefagarbeidere TIPS  Bruke lokale aviser - seksjonen har laget forslag til leserinnlegg som enten kan sendes direkte til avisen slik det er, eller dere kan bruke det som et utgangspunkt til å lage deres egen lokale variant. Ligger vedlagt.  Få ut en pressemelding til lokalavis i forkant av dagen med tanke på medieoppslag. Det er laget forslag til en lokal pressemelding hvor dere kan sette inn de lokale tiltakene dere har og sende lokalavisen. Ligger vedlagt

6 Den Europeiske dagen for hjelpepleiere, omsorgsarbeidere og helsefagarbeidere TIPS I år vil vi sette et ekstra fokus på hjelpepleiere og helsefagarbeidere i sykehus. Sentralt vil vi bidra med gratis bamser som blir forbeholdt de som går på arbeidsplass på sykehusene.  Bamsene kan bestilles hos seksjonen sentral v/ Hermann Albert på e-post:

7 Den Europeiske dagen for hjelpepleiere, omsorgsarbeidere og helsefagarbeidere TIPS  Har dere gode kontakter i media så kan dere få de til å intervjue de som jobber i yrket.  Oppsøke ordførere, rådmenn, helse - og sosialsjefer og ikke minst direktørene på sykehusene og si litt om yrkesgruppenes betydning både nå og i fremtiden.

8 Den Europeiske dagen for hjelpepleiere, omsorgsarbeidere og helsefagarbeidere TIPS  Arbeidsplassbesøk med stand (servere kake etc.) Matpakker til utdeling. Frukt på alle arbeidsplassene  "Oppmerksomhet" til hjelpepleiere, oms.arb. og helsefagarb. i form av kake, lunsjpakke, fruktkurv el. lignende.  Lage "drømmedag" for brukerne - krever at en til to av de som har fri stiller opp for å vise hva en får til med det "lille ekstra" - få media til å dekke det

9 Den Europeiske dagen for hjelpepleiere, omsorgsarbeidere og helsefagarbeidere TIPS  Skolebesøk på skoleplassen om morgenen med informasjon om helsefagarbeideryrket og gi elevene "noe å bite i"  Små "stoppesteder" "rasteplasser" for omsorg, hvor en deler ut brosjyrer, gløgg, " hjerte pepperkaker" mm. Kan gjøres inne på rådhus, inngangspartier på sykehus, i bybilde, tettstede, handlesentre osv. Vise at vi er der.

10 Den Europeiske dagen for hjelpepleiere, omsorgsarbeidere og helsefagarbeidere TIPS  Lunsjmøte - ha et tema f.eks. "Arbeidsglede" eller generell informasjon med fokus på dagen  Medlemsmøte med tema som har fokus på dagen

11 Forslag til materiell Bestilles på posten  Verveblokka  Folder med etiske retningslinjer  Plakatene med de etiske retningslinjene som kan leveres ut på avdelingene  Folder for hjelpepleiere, omsorgsarbeidere og helsefagarbeidere

12 Vedlegg  Forslag til leserinnlegg  Forslag til pressemelding

13 Den Europeiske dagen for hjelpepleiere, omsorgsarbeidere og helsefagarbeidere  Lykke til med markeringen.