Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

Tematiske inngangsveier

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "Tematiske inngangsveier"— Utskrift av presentasjonen:

1 Tematiske inngangsveier
Ny UiO-web Tematiske inngangsveier

2

3 Inngangsveier til forskningen
Flere inngangsveier fra ulike nivå Tematiske inngangsveier - ”Vi forsker på…” (Målgruppe: allmennheten og media) Oversikt over forskningsgruppene (alle) Oversikt over forskningsprosjekter (utvalg) Personsidene (For eksempel: ) - Instituttene må prioritere hvilke forskningsgrupper som skal presenteres på nett. Ressurser til vedlikehold og kvalitetssikring. IMB har valgt ut 25 prosjekter. Personsidene lenker til forskerens grupper og prosjekter, emneord knyttet til tematiske inngangsveier. - De nye personsidene er en forbedret utgave av dagens med automatisk uttrekk av forskernes publikasjoner fra Cristin og informasjon om stilling og sted fra SAP som før.

4 ”Vi forsker på” sentralt og på fakultet
”Vi forsker på” sentralt og på fakultet. Tilsvarende vil kategoriene som tilhører et institutt synliggjøres på instituttets side.

5 Prosess for å få på plass tematiske inngangsveier:
Klinmed leverer forslag til gode stikkord som inngangsveier til forskningen som foregår ved Klinmed. Frist: 3. mars En arbeidsgruppe som ledes av forskningsdekanen gjennomgår innmeldte kategorier fra våre 3 institutter for kvalitetssikring og samkjøring både internt på fakultetet og med andre fakulteter. Frist: 24. mars Produksjon av landingssider og opplenking mot forskningsinformasjonen. Frist: 28. april Alt trenger ikke være ferdig til lansering av nytt nettsted i mai. Kategorier fra samtlige institutter må på plass for at de skal kunne samkjøres og kvalitetssikres. Dette må gjøres før tekstproduksjon kan starte.

6 Kriterier for kategorier
Kategoriene… skal hjelpe målgruppene med å finne frem i forskningen er beregnet på brukere som ofte er ukjent med fakultetets organisering er samlebetegnelser som presenteres med en generell tekst og lenker til relevant utvalg av forskningssidene. strekker seg i tid har navn som er forståelig for målgruppene. skal være forankret hos forskningsdekanen kan ikke være for mange kan brukes som emneord som kan knyttes til forskernes personsider Detaljerte retningslinjer: Forslag til fremgangsmåte som har blitt nevnt: Ta utgangspunkt i "NFR - fagevalueringen av biologi, medisin og helsefag" Fordi forskningen som foregår under klinikkene er veldig blandet ikke dette så enkelt. Spesialistutdanningen Klinikknavnene Ta utgangspunkt i instituttets forskningsgrupper og deres aktiviteter -> forsøke å trekke ut et utvalg av tema som er treffende. Man kan velge å ikke dekke alt som foregår. Velge de viktigste temaene. Utvide senere. Man kan ta utgangspunkt i forslagene som kom inn i vår fra de vitenskapelig ansatte ved instituttet og kvalitetssikre disse. Man kan finne noen hovedtema ved å se på kategorisering av forskningen flere steder: både klinikknavn, spesialistutdanning, satsningsområder


Laste ned ppt "Tematiske inngangsveier"

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google