25.09.20161 Foto: Geir Karlsen Samarbeid Hadsel og Steinkjer fagskole Nettstøttet tilbud innen elkraft.

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
Institusjonelt samarbeid om mastergradsutdanning (privat/ statlig) 19. Oktober 2009 Aleksander Nikolic Organisasjons – og kvalitetssjef.
Advertisements

Nasjonalt opptakskontor for fagskolen Fagskolekonferanse, 13. – 15. mai 2009 i Bodø.
Nettskolen i Nordland Geir Hareide Hansen, leder 27. Februar 2014 Foto: Crestock.
Fellesfag Yrkesretting Relevans
Bildetolking for døve/døvblitte i arbeid. 2 Bildetolking BAKGRUNN:  Et ønske om å utnytte eksisterende tolkeressurser bedre.  En stor del av tolkenes.
Live|work nordic AS Utdanningsetaten 2010 Skoleutviklingsprosjektet på Risløkka KonseptretningerKonseptretninger Anders Kjeseth Valdersnes.
Forsering av fag på høyere nivå - forseringsprosjektet
1 Nettstøttet undervisning Fagskolen Tinius Olsen Kongsberg Terje Mjøen og Ole F. Stevning.
Lån og stipend til utdanning i utlandet
Tilpassa opplæring Utdanningsavdelingen v/Anne Marie Strømhaug
Fylkeskommunenes forvaltningsansvar
VELKOMMEN TIL HADSEL. LITT OM HADSEL •Hadsel ligger midt i verdens vakreste øyrike Lofoten og Vesterålen med sine 7970 innbyggere. •Nordlandssykehuset.
Kapittel 9: Utdanning i Norge
Hvordan kan kvalitet i utdanningen dokumenteres? Samlingen angående forberedelse og videre prosess ved etableringen av Database for statistikk om fagskoleutdanning.
INFORMASJONSDAG Tilbudsstruktur 14/15 •Fylkesrådet: •FORBEREDENDE MØTE tirsdag •VEDTAKSMØTE mandag 2.12.
ENTREPRENØRSKAP FOR LÆRERE OG SKOLELEDERE Videreutdanning 30 studiepoeng Entreprenørskap i skolen Entreprenørskap er et utdanningsmål og en opplæringsstrategi.
På vei til ingeniør ? Eit tilpassa utdanningsløp, lokalt og for fagfolk Er det mulig ? Elisabeth og Turid.
Stavanger offshore tekniske skole Kalhammarvn. 54, 4007 Stavanger
VELKOMMEN TIL FORELDREMØTE FOR VG1
Konferanse om fagskoleutdanning
Skoleringssamlinger Knut Alfarnæs, avdelingsdirektør prosjektleder
Overgangsprosjektet NY GIV
Velkommen til samling om rådgiving 23. – 24. oktober 2013.
Fjernundervisning eller nettstøttet læring Eksempel på gjennomføringsmodell ved Bergen teknisk fagskole Årskonferansen RFF Bodø 13 – 15 mai 2009.
Samarbeid fagskole høgskole
Samarbeid med søramerikanske institusjoner: Erfaringer og utfordringer NOKUTs godkjenningsseminar 2007 Hanne-Gerd Nielsen UiO.
s. 1 Gjennomføring i vgo i Nordland Rådgiversamling Foto: Crestock.com.
Veien videre med Ung:leder prosjektet? Hva Hva skjer i 2012 sentralt? - Søknad inne hos Gjensidigestiftelsen om 3 nye år med støtte - Vi ønsker å starte.
Informasjonsteknologi for lærere Erfaringer fra nettbasert samarbeid om valgemner Presentasjon på Haustseminar 2001, IKT i lærerutdanninga Monica Johannesen.
Valgfagsnettverket Et samarbeid om valgemner i Informasjonsteknologi for lærere Presentert på SOFFs konferanse Monica Johannesen & Leikny Øgrim.
Valgfagsnettverket Et samarbeid om valgemner i Informasjonsteknologi for lærere Presentert på NKUL Monica Johannesen & Leikny Øgrim Høgskolen i.
Høgskolen i Bodø – nær, nord og nyttig Høgskolen i Bodø - nær, nord og nyttig.
Overgangsprosjektet – NY GIV
Forbedringspotensiale i nettbasert undervisning ved AiTel Et prosjekt utført av Greta Hjertø og Tomas Holt.
1 Nettverk og tiltak for elever som bor på hybel Utdanningsdirektoratet Skulpturlandskap Nordland: Hadsel kommune Foto: Vegard Moen
ET UFORLØST POTENSIAL ‣ fagskolestudenter kontra studenter på høyskoler og universiteter ‣ Økt oppmerksomhet blant politikere og i næringslivet.
Årsmøte Hjuksebø Montessoriskole SA Program 05. Juni Hjuksebø Montessoriskole- Informasjonsmøte - 1 år siden bygdemøte,
Kompetanse for framtidas barnehage egg/Barnehager/Rapporter%20og%20plan er/Kompetanse_for_fremtidens_barnehag.
TrønderFeide – status og planer v. Asle Brustad, prosjektleder eForum Prinsen hotell
- DÅS (den åpne skole) - Studieverksted - Fengselsundervisning - Kurs.
Ap Arbeiderpartiet mener at vi skal fortsette oljeboringen på en konsekvent måte, de vil ta i bruk ressursene vi har. De mener oljepengene skal gå til.
Russetid Eksamen Vitnemål Skoleåret Viktige datoer og perioder: 13. mai til 21. juni: Eksamensperiode 18.mai: Siste ordinære skoledag for Vg3.
Formidlingskoordinator Med bakgrunn i fylkestingets målsetting om at flere ungdommer skal ha faglig framgang og gjennomføre videregående opplæring.
Skolefylket Telemark Fagpolitisk utvalg, Østlandssamarbeidet 1. feb 2016.
Samarbeidskonferanse Trøndelag og Nordland 19. – 20. januar 2016 Kristoffer Forfang Fagskolekoordinator Nord-Trøndelag.
Prosjekt samarbeid skole-arbeidsliv Nordland Rådgiversamlinger desember 2015.
Samarbeid REN og Høyskolen i Bergen Prosjektnavn: Fra Montør til Ingeniør Bachelorgrad i elkraftteknikk for inntil 24 studenter. Studentene er ansatte.
Ny GIV Hva startet det med ? – krafttak for grunnleggende ferdigheter Opplæringslovens § 13,10.
Nord-Trøndelag fylkeskommune Avdeling for videregående opplæring Videregående opplæring for voksne (Minoritetsspråklige) Bente Kvam Fagleder tilbudsstruktur.
VA –teknikk. Samarbeid Organisering Av Samarbeid mellom HIN og VA - bransjen Årsmøte i Driftsassistanse Nordre Nordland Andenes 26 – 27 mars Ved Førstelektor.
VERDISKAPING I NORSK NÆRINGSLIV 1 Ungdom er fremtidens ressurs i Ofoten Nordlandsløftet
Anna K. Buverud og Anja Gil Spilling Avdeling for fagstøtte.
1 Nordland fagskole i helse- og sosialfag «Fagskoleløftet»
God stim! Sammen for økt gjennomføring
Formidling av lærlinger Hva skjer etter eleven har søkt læreplass
Melkeprosjektet i Stjørdal, Meråker og Frosta sept. -15 – sept. -17
Terje Skjeggedal og Roald Lysø
Hadsel Eiendom KF Leie-til-eie.
Endringsprosesser ved UiT
God stim! Sammen for økt gjennomføring
Nord-Trøndelag fylkeskommune Avdeling for videregående opplæring Videregående opplæring for voksne Torfinn Kvello Verdal vgs.
God stim! Sammen for økt gjennomføring
Fylkeskommunal tilskuddsforvaltning
Nord-Trøndelag fylkeskommune – hva har vi gjort siden sist?
Sammenslåing av fylkeslagene i Mental Helse i Nord- og Sør-Trøndelag
Kapittel 9: Utdanning i Norge
Lokal samfunnsutvikling i kommunene (LUK)
Undervisning og barnehage
Jobbilag Regionalt rekrutteringssamarbeid i Salten
Morten Aase Løver LOS/AF/SKS
Utskrift av presentasjonen:

Foto: Geir Karlsen Samarbeid Hadsel og Steinkjer fagskole Nettstøttet tilbud innen elkraft

Hadsel og Steinkjer fagskole v/Hans Gunnar Hansen Fagskoleleder /

Innhold: Litt geografi (Plassering – lokalt næringsliv) Bakgrunn for samarbeid Hvordan gjør vi det? Hva gir det oss? Veien framover

4

5

6

7

Bakgrunn: Situasjon på slutten av 90 tallet Nedleggelse Prosjekt sammen med Nordland fylke og elektrobransjen i nord. Forsøk med nettbasert fagskole. Oppstart januar Lyktes med å få søkere og vi så muligheter. Inviterte fagskoler til Melbu og fortalte om hva vi hadde gjort Undertegnet avtale om samarbeid med Steinkjer under møtet Har samarbeidet siden /06 måtte revurdere modellen for å tilpasse oss NOKUT

Samarbeid 2 fylker og 2 skoler: Vi deler på ”alt” –Studenter (formelt blir ca. 50 % prosent av studentmassen knyttet til hvert fylke) ‏ –Lærerkrefter (en lærer har ansvar for sitt fag og alle studentene) ‏ –Samlinger (samlinger gjennomføres på begge plasser) ‏ –Økonomi –Kvalitetsleder/ kvalitetssystem

Skoler og godkjenning: Hadsel og Steinkjer har hver sin Nokut godkjenning Egne styrer Hver sin fagskoleleder (faglig leder og administrativ leder) Formell samarbeidsavtale Hver sin økonomi

Studenter: Vi har 30 studentplasser på hver skole pr. år. Totalt 60 studentplasser pr år 2 år utdanning over 3 år. (totalt 180 studentplasser) Studentene søker til hver av skolene, men vi oppfordrer de til å ha den andre skolen på andrevalg. I de siste årene har rund 54 startet hvert år Rundt går ut tredjeåret (frafall rundt %) Hver skole har formelt ansvar for sine studenter og utsteder vitnemål til slutt

Lærere og gjenomføring: Hver skole har ansatt sine lærer, men vi har hver ca 50% lærerkreftene vi trenger. Den andre 50% kjøper vi i prinsippet av den andre parten En lærer har sitt fag/emne og underviser alle studenter i dette Vi gjennomfører samme samling på to plasser og studentene kan selv velge fritt hvor de vil møte Lærerne må reise (5 samlinger pr. klasse pr skoleår) Skolene har 2 faste samarbeidsmøter i året (desember i Trøndelag og mai i nord) i tillegg brukes telefon, nett og «dødtid» på samlingene flittig Bruker samme LMS (alle lærere og studenter) Felles prøver og eksamener Felles kvalitetssystem og egen kvalitetsleder

Økonomi: Hver av skolene har ca. samme økonomi (fra hver sitt fylke) Vi har grovt sett samme personellressurs Hver skole dekker alle utgifter til sine ansatte Siden vi grovt sette har lik belastning (personell, reiser, utstyr etc..) så fakturerer vi ikke hverandre Økonomisk tjener vi på denne modellen

Hva gir samarbeidet oss? Vi hadde ikke eksistert uten dette samarbeidet! Faglig styrke og stort nettverk mot næringslivet Dekker en stor geografisk region Stort tilfang av studenter Studentene får en bedre tilbud Samarbeidet er med på å «løfte» hver skole Mer «robust» og styrket omdømme

Veien framover: Fagskolene i fylkene søker sammen Fylker slår seg sammen (Trøndelag) Fagskolene i Trøndelag og Nordland møtes for å drøfte samarbeid Samarbeidsmøter på fagområder Prosesser på alle skoler for å drøfte fordeler/ulemper og muligheter Bør vi slås oss sammen til en fagskole? Fagskolen Midt-Norge (TNF)? Lovverk og NOKUT bør åpne for slikt samarbeid

Takk for meg!