Temaplan 2016-2019 Legetjenester Komité Helse og omsorg.

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
Nordlandsløftet Forum Nordlandsløftet 7. – 8. november, Skagen Hotel
Advertisements

Mulighetenes Oppland Hvilke lovverk bør du som rådsmedlem ha kjennskap til? En kort gjennomgang av de mest sentrale lovene.
Kommunen og samhandling - utfordringer
Kommunens helsetjenester i samhandlingens tid.
Samhandlingsreformen - nytt og endret lovverk
Samhandlingsreformen – status og utfordringer Grenlandstinget 20. januar 2012.
Samhandling for et friskere Norge
Samhandlingsreformen – hvor står psykisk helse og rusfeltet?
Helse- og omsorgsdepartementet Høring 1.Ny lov om helse og omsorg 2.Ny lov om folkehelse 3.Innspill til ny nasjonal plan for helse- og omsorgstjenester.
Samhandlingsreformen og nye helselover Sentermøte 15. desember 2011 Wenche Jensen.
Pilotprosjektet samhandling innen helse- og omsorgstjenester Status pr
Toril Lahnstein Divisjonsdirektør Divisjon primærhelsetjenester
Strategikonferansen i Førde 11. februar 2009 Helsesatsingen Sigrid J. Askum.
Innledning – om samhandlingsreformen og endringer i helselovgivningen
Omsorgsplan 2015 – Hva kan Fylkesmannen bistå kommunene med? Møte med helse- og omsorgsnettverk Selbu – 4.mars 2009 Fylkeslege Jan Vaage.
Samhandlingsreformen SAFO SørØst Høstmøte Hva er samhandlingsreformen? Forebygge fremfor bare å reparere Få kommune og Spesialisthelsetjenesten.
Helse, samhandling og kommunene Bjørn Gudbjørgsrud KS –
Fokusgrupper Komité Helse og omsorg 25. februar 2015.
Status for Samhandlingsreformen –
Evaluering av Barne- og familieenheten(BFE ) Direktør for oppvekst og utdanning Planlagt startdato: Fase 1: 15. juni 2013 Planlagt sluttdato : Fase 1 +
Kommunenes fremtidige behov for medisinsk kompetanse. Rune Hallingstad Fagleder Helse og velferdsavdelingen.
SAMHANDLINGSREFORMEN Kort om utfordringer og mål De mest aktuelle virkemidler.
OMSORG 2020 Omsorg 2020 er regjeringens plan for omsorgsfeltet – Prioritere områder i omsorgsfeltet – Styrke kvaliteten og kompetansen.
Uib.no UNIVERSITETET I BERGEN Legeutdanning og forskning i primærhelsetjenesten – to sider av samme sak? Guri Rørtveit Instituttleder, professor dr. med.
Samhandlingsreformen Fagforbundet - sykehusnettverket Inger Mette Nilstad 6. mars 2009.
Fysioterapitjenesten Asker kommune Kommunalt råd for mennesker med nedsatt funksjonsevne –
Sykkelvelodrom i Asker ? Presentasjon TKF, den 14. januar 2016 ØEE, den 18. januar 2016 FSK, den 19. januar 2016.
1. Virksomhet Samfunnshelse og integrering – etablert Avdelinger: o Integrering og migrasjonshelse o Seniorsentrene o Opptrening og rehabilitering.
SIO-prosjektet (Statlig initierte omsorgstjenester) Forsøksordning med statlige kriterier og finansiering av omsorgstjenester. Kirsten Petersen August.
Temaplan Mennesker med nedsatt funksjonsevne Kommunalt råd for mennesker med nedsatt funksjonsevne 19. august 2015.
Legeplan Eldrerådet Meera Grepp kommuneoverlege. Overordnet mål Kommunen skal sikre at innbyggere har tilgjengelige legetjenester av god kvalitet og som.
Utredning av innføring av et Opplevelseskort i Asker Hvordan samskape med innbyggerne om deltagelse og aktivitet på tvers av funksjonsevne, kulturelle.
SiS – Førde Samhandlingsreformen fra ord til handling Politisk rådgjevar Tord Dale.
Ambulanse i Midt-Norge 14.mai 2008 Ambulansekonferanse Midt-Norge Informasjon om en arbeidsgruppe nedsatt av Helse- og omsorgsdepartementet Even Klinkenberg.
Slik vil samhandlingsreformen gjøre helse og omsorg bedre Ekspedisjonssjef Bjørn Erikstein Det nasjonale dekanmøtet i medisin Oslo, 6. juni 2011.
Gjennomgang av Asker og Bærum kommunes håndtering av pasienter med behov for øyeblikkelig hjelp «En legevakt for alle, men ikke for alt»-tydeligere ansvarsfordeling.
Utfordringer for kommuner og fylkeskommuner i informasjonssamfunnet
Presentasjon av organiseringsprosjektet
Tjenesteområde Helse og omsorg
Nye lover fra 1. juli 2016 og Forskrift fra 1. januar 2017
Samhandling - hvordan skape pasientens helsevesen Dialogmøte Molde 31
Handlingsplan for habilitering av barn og unge
Et prosjekt finansiert av KS for Bergen bystyre
På sporet av en lokal frivillighetspolitikk?
«Å bygge nye Asker kommune»
Det fremtidige Helsetilbudet til akutt syke eldre med et sammensatt sykdomsbilde i storbyen bergen SMART OMSORG: BEDRE PASIENTFORLØP, kunnskapsbasering,
Hvordan sikrer kommunen langsiktig økonomisk styring?
Forventningene fra Fylkesmann
KOSTRA arbeidsgruppe rus- og psykisk helsearbeid
Sidene for 1935 fra bestefars første dagbok,
klimaplanen. Oppnevning av saksordfører
Nasjonalt kvalitetsindikatorprosjekt
Ny forskrift om ledelse og kvalitet, … og litt til Sigrid J
Legevakt i Røros, Os og Holtålen (ROH) og ambulanser
Berit K. Teige, forskningssjef/seksjonsleder FIU
Hva er kommunenes utfordringsbilde ? Perspektiver fra Lindås kommune
Felles prosjekt for alle velferdstjenestene
Anne Gamme, fagleder myndighetskontakt KS
Valdres Brann- og redningstjeneste IKS
Gjennomgang av Asker og Bærum kommunes håndtering av pasienter med behov for øyeblikkelig hjelp «En legevakt for alle, men ikke for alt»-tydeligere ansvarsfordeling.
Evaluering av USITs organisering, USIT 3.1
Pasientens legemiddelliste
Regional utviklingsplan 2019 – med et perspektiv fram mot 2035
Pasientens legemiddelliste
Helse og velferd i nye Stavanger
Opplæringsdag nytt regionalt brukerutvalg Helse Midt-Norge RHF
Velkommen Konseptvalgutredning (KVU) E10 Fiskebøl - Å
«én innbygger - én journal» 7. mars 2019 Christine Bergland
Samhandling - hvordan skape pasientens helsevesen Dialogmøte Molde 31
KILDER TIL LIVSKVALITET, Regional folkehelseplan Nordland
Utskrift av presentasjonen:

Temaplan Legetjenester Komité Helse og omsorg

Overordnet mål Kommunen skal sikre at innbyggere har tilgjengelige legetjenester av god kvalitet og som samhandler godt med øvrige kommunale tjenester Referanse: Helse og omsorgsloven, fastlegeforskriften, nasjonale og kommunale føringer

Oppdraget  Politisk forankring i komite helse og omsorg. Saksordfører.  Fire hovedområder skal utredes:  Tilgjengelighet  Kvalitet og kompetanse  Samarbeid  Dimensjonering  Vår plan er mer overordnet, en temaplan som omhandler alle legetjenester i kommunen. I utredningsarbeidet har vi sett på andre kommuners legeplaner, blant annet Bærum kommune. Merk: legeplan for legevakt behandles i legevaktens virksomhetsplan

Fremdriftsplan 28. Oktober 2015 – oppnevning av saksordfører fra komite HO 13.Januar 2016– Workshop komite HO Februar- mars 2016– høring i råd, brukerorgani -sasjoner og fastlegene 25. mai 2016 – innstilling fra komite HO til Kommunestyret 14. juni – Kommunestyret 18. Mai eldreråd og råd funksjonshemmede, 24.mai orientering oppvekstkomite

Strategiske føringer  Strategi 2020 – helse og omsorg, med tilhørende temaplaner  Rammeavtalen mellom KS og Dnlf  Fastlegeforskriften  Primærhelsemeldingen og Samhandlingsreformen  Helse- og omsorgstjenesteloven, folkehelseloven

Workshop - målsetting  For å sikre dialog og innspill i komiteen i prosessen med utarbeidelse av legeplan gjennomføres det en workshop i samarbeid mellom saksordfører og administrasjonen.  Vi tror på at en tidlig involvering av komiteen gir et mer samlet og målrettet arbeid. (Prosess)  Dokumentet blir en enda bedre legeplan, politisk resultat og et samlende dokument for vårt videre arbeide. (Resultat)  Hensiktsmessig å ha lest Strategi 2020 på nytt med legeperspektivet som filter.

Legetjenester - utfordringer  Tilgjengelighet  Kvalitet og kompetanse  Dimensjonering  Samhandling

Fokus i tjenesteutviklingen  Fastlegeordning - fremtidig organisering og dimensjonering  Sykehjemslegetjeneste - dimensjonering og tilgjengelighet  Legetjenester til omsorgsboliger med heldøgnstjenester - tilgjengelighet og kvalitet  Kommunale legetjenester - Kommunalt akutt døgnenhet - tilgjengelighet  Samfunnsmedisin - tilgjengelighet

Strategi Fastlegeordningen  Allmennlegetjenesten er grunnmuren og fastlegen knutepunktet i helsetjenesten  Vurdere rollen i relasjon til strategiene i Strategi Styrke, videreutvikle og samle de forebyggende helsetjenestene med spesiell oppmerksomhet på helhet og tilgjengelighet. 2.Styrke, videreutvikle og samle helse og omsorgstjenestene med et medisinsk senter som hovedbase 3.Fremme aktiv brukerrolle fra tidlig alder 4.Sikre kvalitet, kompetanse og innovasjon 5.Sikre tilstrekkelig med personell med nødvendig kompetanse

Noen fokus områder  Tilgjengelighet for brukerne både på kontoret og i sykebesøk, både planlagte timer og øyeblikkelig hjelp  Forsvarlige tilsynslege tjenester både på sykehjem og omsorgsboliger med heldøgnsomsorg  Tilstrekkelig med medisinsk faglig rådgivning til tjenestene og på overordnet nivå  Samarbeid og koordinering av primærhelsetjenester – samarbeid mellom fastleger og øvrige kommunale tjenester