Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

Helse og velferd i nye Stavanger

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "Helse og velferd i nye Stavanger"— Utskrift av presentasjonen:

1 Helse og velferd i nye Stavanger
Informasjon om prosessen frem mot sammenslåingen av Finnøy, Rennesøy og Stavanger kommune Nå skal dere få informasjon om prosessen rundt sammenslåingen. Dette er en presentasjon som er ment for ansatte i Finnøy, Rennesøy og Stavanger. Hensikten er at man skal få tilstrekkelig og lik informasjon i alle tre kommunene.

2 Oppdraget Innbyggere som trenger det skal få helse- og velferdstjenester av god kvalitet innenfor vedtatt budsjettramme på en måte som gjør at ansatte opplever arbeidsglede

3 Noen nøkkelopplysninger pr. sept. 2018
Ansatte Helse og velferd Stavanger: 4000, Rennesøy: 160, Finnøy: 140 18 alders- og sykehjem i Stavanger, 1 hver på Finnøy og Rennesøy Dekningsgrad heldøgns omsorg mellom 24,5 og 28 prosent Øyeblikkelig hjelp-senger: Stavanger 16, Rennesøy og Finnøy 0,5 hver. Ca mottakere av hjemmesykepleie i Stavanger, 100 på Rennesøy, 50 på Finnøy Ca mottakere av økonomisk sosialhjelp i Stavanger, 20 på Finnøy og 100 på Rennesøy Alle har bofellesskap for mennesker med utviklingshemming, bare Stavanger har p.t. for mennesker med psykiske lidelser. Flyktningseksjonen, Arbeidstreningsseksjonen og Boligkontoret – ikke egne virksomheter på Finnøy og Rennesøy 34 fastlegekontorer i Stavanger, 1 hver på Rennesøy og Finnøy

4 De tre viktigste harmoniseringsområdene
NAV-kontorene NAV-kontorene drives i partnerskap mellom stat og kommune. Ny partnerskapsavtale skal inneholde bestemmelser om lokalisering og utforming, organisering og drift av kontorene. NAV-kontorene skal ha såkalt «minimumsløsning», noe som betyr at enkelte tjenester i Finnøy og Rennesøy vil bli ivaretatt i andre virksomheter i ny kommune. Legetjenestene Ny legevaktløsning skal implementeres. Legekontorene skal fortsatt ligge lokalt. Forvaltningsfunksjonen Forvaltningsoppgaver skal være skilt fra utfører-oppgaver. Retningslinjer og systemer for søknader, vedtak, tildeling og eventuelt klagebehandling må harmoniseres for å sikre likhet i tjenestetilbud.

5 Helse og velferd – «det store bildet»
De tre kommunene leverer i hovedsak de samme tjenestene idag Verdigrunnlag og innretning av tjenestene langt på vei sammenfallende Ulikt omfang og kapasitet på tjenestene (naturlig nok!) Ulik grad av spesialisering og spisskompetanse Rennesøy og Finnøys styrke: fleksibilitet, samarbeid og «skreddersøm» Stavangers styrke: spesialiserte tjenester, kapasitet og «mengdetrening»


Laste ned ppt "Helse og velferd i nye Stavanger"

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google