TEMAMØTE 22. OKTOBER 2013 - Reiseliv, fritidsbebyggelse, skiløyper/brøyting, landbruk, miljø og utmark. «Bakgrunnsteppe» for arbeidet med kommuneplanens.

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
Kommunedelplan for RINGSAKERFJELLET I denne sammenheng:
Advertisements

Nyere tids kulturminner i kommuneplanens arealdel
FYLKESMANNEN I HEDMARK
Planprogram for revisjon av kommuneplanens arealdel i Trysil kommune Plan- og bygningslovkonferansen 2006 Scandic Hotel, Hamar
Utviklingsavdelinga KU i praksis - slik gjorde vi det Vurdering og sortering av innspill i arbeidet med arealdelen for Ål kommune Berit Heitmann.
Forslag kommuneplanens arealdel Januar 2015.
Boligbygging i planperioden (antall boliger) Kommuneplan for Asker
Fylkesmannen i Nordland I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I.
Medvirkning i kommuneplanarbeidet i Råde Informasjon Medvirkning fra innbyggerne og politikere.
Mulighetenes Oppland Regional plan for Rondane - Sølnkletten Bygger på «Fylkesdelplan for Rondane» «Skal legges til grunn for regionale organers virksomhet.
Ny ishall på Risenga Rådmannens innledning til formannskapet
Politikeropplæring Kommuneplanens arealdel.
Arealplanlegging Kommunestyret Fagområde - Plan Medarbeidere: Wenche Hagestuen Dale, kommuneplanlegger Gunhild Haugum, arealplanlegger - 2.
 ”Noen vet kanskje hva et barn er, men ingen vet hva det kan bli.  Noen vet kanskje hva en barnehage er, men ingen vet hva den kan bli.
Slik ble Kommune-Norge bedre (og dårligere) i 2015 Ole Petter Pedersen | Kommunal Rapport | 22. juni 2016.
Velkommen til folkemøte Politisk: Knut Sletten, Leder Planutvalget Hans Henrik Hansen, Nestleder Planutvalget Laila Benjaminsen, Medlem Planutvalget Helge.
Plansyklus, planstrategi og kommuneplanens samfunnsdel Folkevalgtopplæring
KOMMUNEPLANENS AREALDEL Folkemøte: Midsund skule den Midøy Grendahus den Heggheim den
Vannskuterforvaltning KS
Bompenger som et virkemiddel til å realisere politiske mål – erfaringer fra bergen øivind hauge støle byrådsavdeling for byutvikling 25. oktober 2016.
Strategi for barnehage og skolekapasitet
Kommuneplanen – samfunnsdel og økonomi
Det kommunale og fylkeskommunale risikobildet
Noen tanker rundt etablering av grønn grense Øyvind Dalen med bistand fra Gunnar Berglund og Rune Skeie.
Kommuneplanen En helhetlig kommuneplan består av: Samfunnsdel
Fagernes Ved rådgiver Per Erik Fonkalsrud
Velkommen til folkemøte
Tips til gjennomføring av «Temakveld: Ungdomsidrett»
Petter Christiansen Bisek 13. september
Forslag til kommuneplan 2011 – 2023, arealdelen
Roller, offentlige planer og forvaltning - eller «Liv og røre i buffersonen» En plan-praktikers erfaringer og refleksjoner VERDENSARVFORUM 2016, TELEMARK.
Marienlyst stadion Gamle Gress Mulighetsanalyse
Bakgrunn Koordinering Friluftsrådet Sør tok initiativ:
Status fra fellesnemnda
Fylkesmannen i Nordland, landbruksavdelinga Aage Steen Holm, rådgiver
Marienlyst stadion Gamle Gress Mulighetsanalyse
Funn fra landsomfattende tilsyn i Buskerud Klækken,
Innføring i lovverket som gjelder barn og unge i planlegging
Teknisk etat ,7 årsverk DU = 93 mill. kr, DI = 74 mill
Lørenskog kommune PUBLISERT: 11. OKTOBER 2015
PIA - HVEM ER VI? Oppvekstkomitemøte
Tredje rullebane Avinor Oslo Lufthavn
Kommuneplanens arealdel
Budsjett- og økonomiplan
Arealregnskap, fortettingspotensial og arealfordeling Nedre Glomma
Velkommen til årsmøte i
Kommunemøter RPBA - om RTP
Hvor kan vi bygge - hvor skal vi bo?
Vann og avløp Øvre Sirdal
Regionalplan for Setesdal Vesthei Ryfylkeheiene og Setesdal Austhei = Heiplanen Hva, hvorfor, litt hvordan. Muligheter 1.
StiNe – Studieinformasjon på nett
UU og Fylkesmannens rolle
Tvisten Holm – Tak Tekk Partene: Byggherre Holm
Samhandling Hvordan få til god samhandling mellom regionale aktører?
Detaljregulering Bertramjordet Borettslag
Ramstadtoppen 14 desember 2018.
Ny IA-avtale for Avtalen ble signert 18. desember 2018
I 2005 tok Buskerud fylkeskommune i bruk digitale inmålingsinstrumenter i forbindelse med arkeologiske registreringer. Utstyret består av en PDA med tilhørende.
Praktisering av veiledningsmaterialet
Deltakeravgift på distriktsarrangementer
Informasjonsmøte om eiendomsskatt
Nå er vi spente!.
Temadata Digital framstilling av kommuneplan / kommunedelplan
Eldre vil bo der andre bor og være en del av det levende liv….
Presentasjon av Høringsdokumentene
Kommuneplanens arealdel
Av direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap
Lokal markagrense for Frogn kommune
Utskrift av presentasjonen:

TEMAMØTE 22. OKTOBER Reiseliv, fritidsbebyggelse, skiløyper/brøyting, landbruk, miljø og utmark. «Bakgrunnsteppe» for arbeidet med kommuneplanens arealdel: Planprogram for kommuneplanens arealdel vedtatt Mål om å legge ut planforslag til første gangs høring i løpet av første kvartal Mål om å kunne vedta ny kommuneplanens arealdel i første kvartal Kommuneplanens samfunnsdel er nå ute på høring. Tema som har direkte innvirkning på arealdelen mht dagens tema er: o Bidra til destinasjonsutvikling. o Legge til rette for bygging av nye fritidsboliger med ringvirkninger til bl.a entreprenører og håndverkere. o Aktivt bidra til fremtidsrettet vegnett og gang-/sykkelveger. o Til enhver tid ha opparbeidede næringsarealer.

Planprogrammet - arealdelen: Utbyggingsstrategier fra planprogrammet: Det legges ikke opp til nye utbyggingsområder innenfor: -nasjonalt villreinområde -buffersonen til nasjonalt villreinområde -snaufjellet (landskapshensyn) -seterområdene -100 m-beltet for vassdrag -viktige beiteområder (beitebruksplan og vegetasjonskartlegging er sentralt her) -områder hvor planreserven er stor (eksempelvis: Fåvang Østfjell)

Utbyggingsstrategier forts.: Unntak: –Eventuell mulighet for utbygging av gjenværende tomter innenfor Vekkom Seterkjøl-Romsåskjølen i eldre disposisjonsplaner, totalt 38 tomter innenfor eksisterende hyttefelt. –Mulighet for utvikling av eksisterende turistbedrifter. –Eventuell mulighet for veibygging til og innenfor eksisterende hyttefelt. Det skal fortrinnsvis tas utgangspunkt i eksisterende vegnett.

Innspillskart: Kort gjennomgang av innspillskartet. (Vise kartet) –Fritidsbebyggelse (F): 30 innspill på til sammen daa. Tilsvarer ca tomter. –Boligbebyggelse (B): 6 innspill på til sammen 280 (262) daa. Tilsvarer ca. 90 tomter. Det vil bli lagt inn mere boligareal. Utbyggingstakt på ca. 7 boliger i året, men etterspørselen etter tomter er større enn tilbudet. Vi planlegger nå for en 12-årsperiode. –Boligbebyggelse/næring (BN): for det meste allerede bebygd areal, mulighet for næring i første etasje, bolig i andre. –Næringsareal: ved Måsåplassen og Forrestadsetra. Skal legges inn mere næringsareal på Frya og ved «opptrekksarmen» for E6. Må også se på muligheten for mere næringsareal på Fåvang, men det mest aktuelle arealet er dekket opp av to nye reguleringsplaner som er på gang (RP Tromsnesskogen og RP Fåvang). –Råstoffutvinning (R): 4 innspill på til sammen 485 daa. –Andre innspill: offentlig tjenesteyting, idrettsanlegg (skiløyper, skibakke), parkering, friområde.

Fritidsbebyggelse: Det vil være nødvendig å ta ut en god del innspill til fritidsbebyggelse. Vi skal ha en silingssak i november/desember, hvor innspill som helt klart er i strid med planprogrammet kan bli tatt ut.

Regional plan for Rondane-Sølnkletten Vi legger opp til BRA 150 m2, inkludert 30 m2 parkeringsareal. Hytte 90m2, anneks 15m2 og uthus 15m2, jfr. planprogrammet. (Gjelder innenfor buffersonen og utviklingssonen). Mulighet for noe fortetting i sentrum på Venabygdsfjellet og på Måsåplassen, selv om dette ligger innenfor buffersonen? Mesteparten av tomtene fra tidligere disposisjonsplaner, ligger innenfor buffersonen. Vi legger opp til å få inn disse i planen, jfr planprogrammet. 38 tomter.

Disposisjons- tomter

Innspill fra Skjerdingen Hva slags muligheter er det her?

Venabygdsfjellet - problemstillinger: -viktig med en opprydning og grundig gjennomgang av bestemmelsene. -Hvordan forhindre at blått areal (utleiehytter) i praksis blir oransje?

Vann og avløpsløsninger Det har vært noe fokus på eventuelt offentlig vann og avløpsnett i tilknytning til Måsåplassen/Øksendalen-området. (kostnad: min. 60 mill kr). Hvilke løsninger vil være aktuelle, dersom det ikke legges opp til offentlig vann og avløpsnett?

Bestemmelser i LNF Det ble lagt ned mye arbeid med bestemmelsene i nylig vedtatt kommunedelplan for Kvitfjell, da med utgangspunkt i at det meste av dette kunne videreføres i ny arealdel. Målet er å få så like bestemmelser som mulig over hele kommunen for sammenlignbare områder. Det er størst utfordringer knyttet til bestemmelser mht seterbebyggelse/ kulturlandskap. (estetikk, størrelse, høyder, takvinkel, påbygg, terasse/veranda, vinduer osv.)

Veien videre Vi tar med oss innspillene fra i kveld i det videre arbeidet. Silingssak i UPT og kommunestyret i november/desember. Vi har som mål å legge arealdelen ut til 1. gangs høring i løpet av første kvartal 2014.