Regjeringens tiltakspakke – hovedtrekk Sterk vekt på sysselsetting og klima – 20 milliarder i nye tiltak 15 000 arbeidsplasser Skattelette er tonet ned.

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
• Tiltakende arbeidsløshet • Kraftig nedgang i ordrereserver • Søkertallene til Vg1 Bygg- og anleggsteknikk har gått ned • Regjeringens tiltakspakke og.
Advertisements

Ideseminar Universell utforming, miljø og bærekraft Kreativitet og nytenkning Sagene samfunnshus, 6 -7 desember 2005 Utfordringer og bakgrunn for seminaret.
Husleie nivå  Husleien opp med ca 100% på 10 år.  Inntektene har hatt en lavere utvikling.  Det begynner å bli ”normalt” med over 40% bo.
Industriell verdiskapning en mulighet for gode klimatiltak? Stortingets klimaforlik, klimatiltak og virkemidler i industrien Terje Lien Aasland, Næringskomiteen.
Folketrygdfondet Finanskomiteen 6. mars Program  Folketrygdfondets rolle og mandat  Aksjer og eierskap  Renter og obligasjonsmarkedet  Utfordringer.
Fiskebåtredernes representantskap Krise og muligheter Finn Bergesen jr.
EPC Energisparekontrakter i Leksvik kommune. EPC/Eurocontract –Energy Performance Contracting (EPC) er en modell for gjennomføring av lønnsomme energieffektiviseringstiltak.
Anleggsbransjen Frokostmøte 5. desember 2013 Fakta og analyse Stein Gunnes, sjeføkonom Tore A. Larsen, næringspolitisk rådgiver Håvard Almås, næringspolitisk.
Fjernvarmesatsing og notifisering av Energifondet Trude Tokle Fjernvarmedagene 2011.
Regjeringens tiltakspakke Drammen kommunes oppfølging.
Tid for fornyelse FrPs tiltakspakke for norsk økonomi Ib Thomsen Stortingsrepresentant.
2007 Utfordringer for finanspolitikken Steinar Holden Økonomisk institutt, Universitetet i Oslo Faglig-pedagogisk dag, 3. jan.
Økonomiseminar med bystyret 15. mai Hvordan går Bergen fra 102 til 91,6 prosent? Skatteinntektene før statens inntektsutjevning: 102 pst. av landsgjennomsnittet.
Levanger kommune Rådmannen Presentasjon av foreløpig forslag 1 Økonomiplan , supplert noe med forslag til Statsbudsjett 2006 og gjetninger om.
CIP – Competitiveness and Innovation Programme KS 10. september 2009 Marthe Haugland.
Kollektivtransportens finansieringsbehov: Er løsningen mer av det samme, eller finnes det mer effektive måter å finansiere kollektivtransporten på? Bård.
1 Roma, Status og utfordringer for kommuneøkonomien framover Per Richard Johansen, Landsstyret i KS, 26. oktober 2011.
1 Er næringspolitikk god kommunepolitikk? Kommunal- og regionalminister Erna Solberg Småtinget, Kongsberg 28. august 2003.
NY FORSKNINGSMELDING – NY GIV FOR NÆRINGSLIVETS FOU? Finn Bergesen jr. Administrerende direktør Næringslivets Hovedorganisasjon.
Hvordan utfordrer NoBio regjeringen i arbeidet med statsbudsjettet 2010? Årsmøte i Norsk Fjernvarme, Fredrikstad 28. mai 2009 Kari Asheim, NoBio.
ØKONOMISKE MIDLER TIL UNIVERSELL UTFORMING
KS Bedrift Energi Vi forvalter landets mest kritiske infrastruktur
Økonomiplan Rådmannens forslag 25. november 2008.
1. Tilpasser barnehagerammen til statsbudsjettet Statsbudsjettet innebærer redusert ramme med helårsvirkning på 10,5 millioner kroner fra 2015 Ledige.
Statsbudsjettet 2010 Avdelingsdirektør Joar Nybo 19. oktober 2009.
Aktuelle problemstillinger ved bemanningsreduksjon
Statsbudsjettet 2007 Direktørmøte 12. oktober 2006 Strategidirektør Bård Øistensen.
Husbanken -statens sentrale organ for gjennomføring av boligpolitikken Regjeringens visjon er: "alle skal kunne bo godt og trygt". For å nå denne visjonen.
Energipolitikk Utfordringer for framtida
Senterpartiets innlandssatsing Målretta og desentralisert politikk for Innlandet Innlandet trenger en målretta politikk for å skape optimisme, og for å.
FINANSKRISEN – årsaker, virkninger og tiltak Foredrag for norsk avdeling av EISS 6. mars 2009 Ved Alf A. Hageler.
Åpen temakveld om isolering
Utfordringer i en økonomisk nedgangstid…. Bjørn Gudbjørgsrud,
Utfordringer for kommunesektoren
Kommunal- og regionaldepartementet 1 Statsbudsjettet for 2007 Gjennomgang av regjeringens og fylkesmannens presentasjon av budsjettet Noen vurderinger.
Krisehåndtering og de økonomiske utsiktene fremover Tor Steig
Levanger kommune Rådmannen Presentasjon av foreløpig forslag – formannskapet Budsjett 2006 – rådmannens forslag.
Virkningen av finanskrisen og statlige tiltakspakker for næringslivet Paul-Chr. Rieber, President NHO og Adm. dir. GC Rieber.
Regler ved permittering 09
Innovasjon Norge. Langesund, Tema Formål, strategi Tiltakspakke. Policy. 2010; statsbudsjett.
Langtidsplan for forsking og høyere utdanninG (meld. St. 7)
Mer innovasjon og styrket konkurranseevne Statssekretær Oluf Ulseth (H) First Tuesday, 8. oktober 2002.
Sammen om å gjøre norske bedrifter verdensledende i utvikling og bruk av miljøteknologi 19. januar 2015.
els-fredrikstad En moderne industripolitikk for innovasjon og konkurranseevne Nærings- og handelsminister Ansgar Gabrielsen Sunndal 3. desember.
Mer innovasjon og styrket konkurranseevne Fremlegg av statsbudsjettet for 2003 Statsråd Ansgar Gabrielsen Oslo, 3. oktober 2002.
Faste møter mellom regjeringen og KS 2010 Hva har skjedd?
Fylkesmannen i Nordland I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I.
Hva gjøres for å styrke nyskaping og entreprenørskap i Norge? Statssekretær Oluf Ulseth (H) Nærings- og handelsdepartementet Nyskapingskonferansen, Bergen.
Internasjonale finansmarkeder Fra midten av 80-tallet har finansmarkedene stadig blitt mer internasjonale. Dette betyr blant annet at problemer lett beveger.
Finanspolitikk og stabiliseringspolitikk Finanspolitikk er myndighetenes bruk av skatter og utgifter gjennom statsbudsjettet for å påvirke aktivitetsnivået.
Juni 2009 Regional FoU-strategi for Østfold ”Samspill og synergi”
Foredrag på Logistikkforeningens konferanse 11. november 2004 Med logistikk som verdiskapning Betydningen av et internasjonalt rettet næringsliv Stortingsrepresentant.
Permittert eller oppsagt.. Hva nå?. NAV, Side 2 Ledighetssituasjonen pr  2.7% ledighet i landet  2.1% ledighet i Rogaland  Ledigheten.
Den økonomiske situasjon Fylkesråd for plan og økonomi Beate Bø Nilsen Fylkestinget Foto: Geir Johnsen.
Klima- og miljødepartementet Norsk mal: Startside Har du bruk for engelsk mal? Klikk på Oppsett under Hjemfanen og velg relevant side i undermenyen  KMDmal_engelsk.
Finansdepartementet Statssekretær Tore Vamraak 19. oktober 2016 Statsbudsjettet 2017 og boligmarkedet.
Inntekter i 2017 Nominell vekst i frie inntekter: 2 % (gjennomsnittet for Nord-Trøndelag 1,8 %) Reell vekst i frie inntekter: -0,5 % (deflator 2,5 %)
Seminar om miljøteknologi Stortinget 14. oktober 2016 Marianne Lie Sekretariatsleder.
1 Hvilke konsekvenser vil nordområdesatsingen ha på regjeringens distrikts- og regionalpolitikk ? Nordlandskonferansen 2007 Bodø 17. januar Kommunal-og.
Statsbudsjettet 2017 – konsekvenser for bedriftene
Sammen om digitalisering - kort om KS’ satsing
Rådmannens budsjettfremlegg
Statsbudsjettet 2018 Bjørnar Laabak Trondheim, 12. oktober 2017.
Statsbudsjettet mangler klarspråk. Eksempler fra delen «Hovedtrekk».
Statsbudsjettet 2018 Statssekretær Paul Chaffey Bø, 13. oktober 2017.
Brattbakken Borettslag
Stabsdirektør Inger Vold Zapffe
Nasjonale utfordringer og strategier for samferdsel
Kulturrådet og digitaliserings- arbeidet i museene
Ny NTP i lys av regjeringsplattformen
Utskrift av presentasjonen:

Regjeringens tiltakspakke – hovedtrekk Sterk vekt på sysselsetting og klima – 20 milliarder i nye tiltak arbeidsplasser Skattelette er tonet ned til fordel for økte offentlige investeringer Reversible tiltak Anledning til å tilbakeføre underskudd for 2008 og 2009 mot overskudd i de to foregående år. Beløpsgrense 20 mill. årlig Bygg og anlegg kommer meget godt ut (ca 10 milliarder) Enova styrkes med 1,2 milliarder kroner (økning på 80 %) Spesiell sterk politisk vektlegging av energieffektivisering og energiomlegging Gledelig endring av permitteringsreglene 5000 ladestasjoner for elbiler Lærlingetilskuddet økes (marginalt – per kontrakt) Midlertidig startavskrivning på 10 % for bl.a. maskiner, personbiler og inventar i Kommer i tillegg til ordinære avskrivningssatser på 20 % Innovasjon Norges låne- og garantirammer økes med 880 mill. kroner, i tillegg til 470 mill. kroner i økte tilskudd til støtte til store bedrifter og prosjekter

Viktige investeringer 4 milliarder i vedlikeholdstilskudd til kommunene 2 milliarder i frie midler til kommunene 3,8 milliarder til samferdsel 1,2 milliarder til Enova ekstra omsorgsboliger/sykehjemsplasser –Tilsagnsramme på 1,3 milliarder –Økning på 800 millioner 300 ekstra studentboliger (totalt 1 300) – 220 mill. – økt kostnadsramme ved klima 200 millioner til universitet/høyskoler (REHAB) 50 millioner til ladestasjoner elbiler 80 millioner vedlikehold fengsler

Vedlikehold og rehabilitering i kommunesektoren 4 milliarder (80/20 kommune/fylkeskommune) –Alminnelig vedlikeholdstiltak –Oppgradering kommunal infrastruktur –Rehabilitering –Inneklima-, miljø – og energitiltak –Universell utforming Engangstilskudd for 2009 – prosjekter som igangsettes i 2009 Ingen forutgående saksbehandling Fordeles likt beløp per innbygger Ubrukte midler i 2009 må tilbakebetales TEK – 07 skal virke med en gang

Permitteringsreglene endres Antall dager med lønnsplikt under permittering reduseres fra 10 til 5 dager –Settes til 5 dager for permitterte med minst 40 % reduksjon i arbeidstiden –Ingen endring for permitterte med mindre enn 40 % arbeidsreduksjon –Med virkning fra 1. april 2009 Maksimal periode med dagpenger under permittering økes fra 30 til 52 uker –Med virkning fra 1. februar 2009 Rullerende permitteringer?

Enova og Energifondet Ekstraordinær bevilgning på 1,2 milliarder kroner i 2009 Satser på økt etterspørsel etter energi- effektive og miljøvennlige løsninger Gode vindkraft- og biokraftløsninger Øke støttesatsene innenfor rammen av ESAs notifisering Aksepterer lavere energiresultat per støtte- krone Styrke informasjonsarbeidet mot husholdninger

Kredittpakken To nye fond med en samlet kapital på kr 100 milliarder Rettet mot bedrifter og husholdninger Lette tilgangen på lån og bidra til å stabilisere finansmarkedet

1.Statens Finansfond Kapital på kr 50 mrd - blir en egen institusjon Øke bankenes utlånsevne med kr 400 – 500 mrd Skal styrke bankenes kjernekapital Møte svakere konjunkturer og styrke bankenes konkurransekraft Bidra til å opprettholde normal låneaktivitet

2.Statens obligasjonsfond Kapital på kr 50 mrd Forvaltes av Folketrygdefondet Bedriftene kan her hente inn kapital i et styrket obligasjonsmarked Finansieringskilde for både banker og foretak