Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

Senterpartiets innlandssatsing Målretta og desentralisert politikk for Innlandet Innlandet trenger en målretta politikk for å skape optimisme, og for å.

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "Senterpartiets innlandssatsing Målretta og desentralisert politikk for Innlandet Innlandet trenger en målretta politikk for å skape optimisme, og for å."— Utskrift av presentasjonen:

1 Senterpartiets innlandssatsing Målretta og desentralisert politikk for Innlandet Innlandet trenger en målretta politikk for å skape optimisme, og for å bidra til nyskaping og økt verdiskaping. Senterpartiet ønsker at utviklinga skal styres nedenifra. Gode ideer og forslag til utvikling av næringslivet finnes allerede i store mengder lokalt. Nå gjelder det å få satt ideene ut i livet, og til det trengs det blant annet bedre kommunikasjoner, kunnskap og kapital. I statsbudsjettet for 2005 vil Senterpartiet foreslå ei egen innlandssatsing.

2 KOMPETANSE OG KAPITAL 100 millioner kroner til kompetanse og forskingsfond for innlandet. Styrke bevilgningene til regionalt utviklingsprogram for Hedmark og Oppland med 40 millioner kroner årlig. Den landsdekkende såkornfondordningen skal komme i funksjon fra 1.februar 2005 med en fondskapital på 1 milliard kroner. En desentralisert forvaltning, hvorav ett av fondene blir for innlandet

3 SAMFERDSELSSATSING Arbeide for bedre tilrettelegging for gods på bane, slik at jernbanen blir et reelt alternativ til vegen der det ligger til rette for det. 35 millioner kroner mer til riksveger 15 millioner ekstra til stamveger 20 millionar til fylkesvegar

4 BIOENERGI SOM INNLANDETS OLJE Momsfritak på alternativ energi 30 millioner til økt bioenergisatsing i Hedmark og Oppland Ny støtteordning for investeringer i fjernvarmeanlegg. Stimuleringstilskudd for å få flere busser over på biodiesel Støtte til fellestiltak der skogbrukere går sammen om å produsere og selge ferdig varme fra bioenergi Tilskudd til installering av vannbåren varme i næringsbygg og offentlige bygg, Gjeninnføre en tilskuddsordning til husholdningene for installering av vannbåren varme og til pelletskaminer.


Laste ned ppt "Senterpartiets innlandssatsing Målretta og desentralisert politikk for Innlandet Innlandet trenger en målretta politikk for å skape optimisme, og for å."

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google