TEORI MAT & HELSE 2 Tema: Hygiene, redskapslære, livsstil, mål & vekt.

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
Innføring i hygiene.
Advertisements

Enkle regler for koking av kjøtt (1)
Vask, stell og bevaring av tekstiler
Praktisk HACCP arbeid ved Sykehuset Innlandet
Forurensning og miljø Av: Lena, Iselin og Karoline Vi trenger naturen. Uten trær,planter og dyr hadde vi ikke klart å leve på jorda. Derfor er det viktig.
Matenerklar.no tipser Uke 32 ( august) 5 *= minst 7 av disse er økologiske Har du merket huset ditt godt med husnummeret? Er nummeret godt synlig.
Hvordan kan kroppen bekjempe sykdom?
Påbudt merking av matvarer (1)
Faktorer som påvirker forekomsten av infeksjonssykdommer
Hygiene og renhold.
Braut produkter.
Mat og Helse Fordypning Naturfag Vår 2009 Daniel Bødtker-Lund
2. ninajohansenforskienvoksenopplæring 3D figurer av kvinne og mann finner du på denne siden:
Klikk for å redigere undertittelstil i malen Ernæring og prestasjon Før –under - etter.
Skolefruktskolen – kurs for skoler med Skolefrukt.
Infeksjonssykdommer. Mål fra LK06 Forklare hvordan kroppen beskytter seg mot sykdom. Beskrive hvordan man kan forebygge og behandle infeksjonssykdommer.
Håndhygiene. Hvorfor håndhygiene? Hindrer spredning av sykdomsframkallende mikroorganismer og reduserer risikoen for at pasienten får en infeksjon.
Grunnleggende mathygiene Ågot Li, seniorrådgiver Mattilsynets distriktskontor i Drammen.
Infeksjonssykdommer - av Emil Nygårdgård. Infeksjonssykdommer Mikroorganismer Bakterier, virus og sopp Overalt Ca 10 ganger flere bakterieceller i kroppen.
Dialogkonferanse Bærum Storkjøkken I forbindelse med kjøp av emballasje/film til pakking av ferdigprodusert mat Torsdag 18.juni kl
Håndhygiene. Hvorfor håndhygiene? Hindrer spredning av sykdomsframkallende mikroorganismer og reduserer risikoen for at pasienten får en infeksjon.
Info (Medlem) 1/2 Velkommen til Nespresso Club, du snakker med. Hva kan jeg hjelpe deg med? Hvorfor har dere ikke sjokoladekapsler? Det er nettopp kaffe.
Logg Aioli ØYSTEIN & PETTER - 2KSA - PRAKSIS - AIOLI - INDIVIDUELT - OPPSKRIFT.
Assistance Service(1/2) Velkommen til Nespresso Club, du snakker med, hva kan jeg hjelpe deg med? Medlemsnummer Har du ditt medlemsnummer tilgjengelig?
Skolefruktskolen – «kurs» for skoler med Skolefrukt
ISLAM.
Trygg mat og næringsstoffer
Håndhygiene og hanskebruk for renholdspersonell i helseinstitusjoner
KJEMIEN I LIVET DITT: TEKNOLOGISKE MILEPÆLER FRA EN KJEMIKERS STÅSTED
Gang.
Å leve med assistanse Denne bolken holdes av noen som selv lever med assistent i parforholdet. Ca 1time brukes på dette. Veldig fint med dialog mellom.
Julekalender 2014 En meningsfull julekalender
Statistikk 2 Sentral- og spredningsmål
2) Hvordan kan vi tenke om rett og galt?
Dyreskolen Hei! Og velkommen til Dyreskolen :) Det fins mange forskjellige dyr. Noen dyr lever under vann, noen på land og noen dyr flyr i lufta. Noen.
Etter denne timen skal du kunne:
MatMedSmak.
1 Egenomsorg og helse.
Ganguttprosjektet på Ullersmo Jessheim vgs. og Ullersmo fengsel
Sjømat - FELLESBETEGNELSE PÅ MAT SOM KOMMER FRA SJØEN ELLER FRA FERSKVANN SOM ELVER OG INNSJØER.
Lymfesystemet og Immunforsvaret
Vann for kroppen Nest etter luft, er det vann kroppen
Hvordan bør funksjonskontraktene utvikles?
Innlegg på driftssjefkonferansen 2008
Aluminium FDV - Forvaltning, drift og vedlikehold
Sjømat - FELLESBETEGNELSE PÅ MAT SOM KOMMER FRA SJØEN ELLER FRA FERSKVANN SOM ELVER OG INNSJØER.
Små endringer i kostholdet i riktig retning
Optimal hygiene og trygg mat
Informasjon til elever og foreldre skolemiljøutvalg
U-landsforeningen Svalene
Tema: Norsk sjømatnæring er en av landets største eksportnæringer.
Dekketøy og kjøkkenredskaper
Kapittel 23 Årstidene.
Blid å le
Kapittel 6 oppgave h Sett inn verbene i preteritum eller perfektum.
Protein og fett Uke 9.
Celler – grunnlaget for alt liv
Kroppens byggesteiner.
Håndhygiene og hanskebruk i tannhelsetjenesten
MatMedSmak.
MatMedSmak.
Grønnsaker, frukt, bær og poteter.
Aktiv lytting gjennom fem steg.
Vitaminer og mineraler
Fra celle til flercellet organisme
Tannhelseundervisning for innvandrere
Kroppens byggesteiner.
Utskrift av presentasjonen:

TEORI MAT & HELSE 2 Tema: Hygiene, redskapslære, livsstil, mål & vekt

Hva er mikroorganismer ? Overalt rundt oss finnes små levende mikroorganismer som: –Bakterier –Virus –Sopp –Alger Hvor finnes de ”skadelige” mikroorganismer- forslag ? Hvis disse får slippe til i maten, kan den bli ødelagt og vi kan bli syke.

Hvordan unngå skadelige bakterier på kjøkkenet ? Mikroorganismer finnes i jord. Grønnsaker sammen med fisk eller kjøtt, kan føre til kryssforurensing. Mikroorganismene trenger ”romtemperatur” og fuktighet for å formere seg. Der er viktig å holde vekstvilkårene for mikroorganismene nede.

OPPBEVARING OG BEHANDLING AV MAT Hold rått kjøtt, rå fisk, rå kylling og rå grønnsaker vekke fra hverandre og ferdig tilberedt mat. Kjøl rakst ned nylaget mat som skal lagres. Pakk godt inn varer som skal oppbevares i kjøleskap/fryser.

RÅD FOR HYGIENE PÅ KJØKKNET Vask hendene grundig og ofte Ikke sitt på arbeidsbord Ha langt hår i hale. Hold det rent og ryddig rundt deg Bruk rene kniver, skjærebrett til hver matsort Oppvaskbørste, håndklær, klut skal være rene Mat med riktig temperatur holder seg lenger

Hva st å r disse forkortelsene for ? krm= ts= bs= Ss= g= kg= dl= l=