STUA seminar 11. februar 2016 Marianne Jacobsen Veiledning hos MN-studieinfo.

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
Informasjonsmøte onsdag 24. november 04 Bachelorprogrammet i utviklingsstudier.
Advertisements

Bachelorprogrammet i Utviklingsstudier
IT – språk, logikk, psykologi Høst StudentWeb   StudentWeb brukes til utdannings-
2005 Informasjonsmøte mandag 5.12 Bachelorprogrammet i Utviklingsstudier.
2005 Informasjonsmøte torsdag Bachelorprogrammet i Utviklingsstudier.
UiO Realfag Morten Dæhlen, dekan. InformatikkMatematikk Astro- fysikk Fysikk Biofag GeofagKjemiFarmasi Livsvitenskap Jord og rom Materialer og energi.
MN-fakultetets planer for internasjonalisering 2012 Seminar
Foreldremøte Vg1 Studiespesialisering tirsdag 6. september 2016 Velkommen til Et naturlig førstevalg.
Er du ung, har langvarige helseutfordringer og har lyst til å møte andre unge i liknende situasjon? I Helt sjef! kan du møte andre unge i liknende situasjon.
Velkommen til foreldremøte. Sakliste  Forventninger  Timeplanen  Fag  Læringsmål  Lekser  Ukeprøve  Klassemiljø  Sosiale tiltak  Info fra FAU.
Velkommen til Det juridiske fakultet Kriminologi Demokorati og rettigheter i informasjonssamfunnet Master i rettsvitenskap.
Karriereundersøkelse TØH Kull uteksaminert i 2004 Hovedresultater.
Min opplevelse som ungdomsskolerådigver til årets inntak 2015/16 Bra ??? Kan gjøres bedre ??? Problemer ?? Annet ?? Rosfjorden Alf-Arian Loshamn.
ToFs rolle og posisjon overfor høyere utdanning Egil Olsen Naturfagsenteret Nettverkssamling ToF 4/
Institutt for Informatikk ønsker alle nye studenter velkommen! Bachelorprogrammet Informatikk: språk og kommunikasjon.
Er du klar for nye utfordringer? Du får verdifull erfaring, kunnskap og kompetanse! Bli frivillig i Kirkens SOS krisetelefon eller SOS-chat!
Idrettsfag. VG1VG2VG3 12 timer per uke felles programfag/ valgfrie programfag (idrettsfag) 17 timer per uke felles programfag/ valgfrie programfag (idrettsfag)
FIRST® LEGO® LEAGUE 2015 PRESENTATØR, DATO. Siden starten i 2000 har FIRST Scandinavia hatt som formål å gi barn og unge god lærings- og mestringsopplevelser.
Bachelor i kriminologi 3-årig bachelorstudie. Hva er kriminologi? Kanskje greit å begynne med hva det ikke er: Ikke CSI, ikke «profiling». Kriminologi.
Resultater fra pilotevalueringen MiFA-Pilot 2015/2016.
Institutt for Informatikk ønsker alle nye studenter velkommen! Bachelorprogrammet Informatikk: programmering og nettverk.
Arbeidsplassutvikling [Sett inn navn på arbeidsplassen og dato]
Institutt for pedagogikk Praktisk informasjon om bachelorprogrammet i pedagogikk.
Høgskolen i Sør-Trøndelag EVALUERING AV INNTAKSKVALITET Høsten 2008 RAPPORT: AHS Antall studenter: 135.
Silje Winther og Mali Ø. Haugen Seksjon opptak og tilrettelegging Opptak til UiO 2015.
Etter vgs - ka(rriere) da? Info om høyere utdanning
Denne informasjonen gjelder for
ELEVUNDERSØKELSEN Høsten 2016.
Informasjonsmøte november 2016
DRI3001 V-16 Bacheloroppgave
Individuell Automagisk Tilbakemelding (av skriftlig eksamen)
Masteroppgåve, UiA Litt om utvalet mitt!.
ELEKTRONIKK, INFORMATIKK OG TEKNOLOGI HØSTEN 2017
International Environment and Development Studies
Masteroppgaven: Valg av tema, problemstilling og søknad om veileder
Velkommen til masteren i spansk, portugisisk og Latin-Amerika-studier!
Etter vgs - ka(rriere) da? Info om høyere utdanning
Synlighet og oppslutning
Å leve med assistanse Denne bolken holdes av noen som selv lever med assistent i parforholdet. Ca 1time brukes på dette. Veldig fint med dialog mellom.
Oppfølgingsmøte for ITALIENSK
Sametingsvalget mellom Karasjok og Tønsberg
ALLE SKAL UT.
En vei videre. Universitet i Stavangers erfaringer med ordningen som åpner for at fagskolestudenter fortsetter inn i et bachelorprogram Kjell Kåre Fjelde.
Velkommen til BA og årsenhet i religionshistorie!
Sivilingeniørprogram i medisinsk teknologi
GOD SKOLE FOR BARN I KAMBODSJA
Evaluering av UiOs studiekatalog
Årsplan for HF om internasjonaliseringsåret 2012
KOMPETANSE FOR MANGFOLD
Effektivisere og forenkle
VELKOMMEN TIL JAPANSK MED JAPAN-STUDIER
Informasjonsmøte for italiensk (bachelor og årsenhet)
Fagansvarlig Annette Hessen Bjerke
Introduksjon til workshop
Opptak - årets endringer
Brukerundersøkelse, vår 2017
Opplæring av studentambassadørar i v. 40
Hva skal du gjøre? Du skal velge mellom 3 fordypninger i bachelorprogrammet Fordypningene er en del av bachelorprogrammet.
Innspill til programrådsmøte
MN-fakultetets planer for internasjonalisering 2012
Livsstilsendring Uke 6.
Studiespesialisering
Evalueringssystemet ved MN-fakultetet
Nett og kommunikasjon Flere studenter på utveksling
4. nettverksmøte – de siste brikkene
Hanne Studielederseminar februar 2019
Livsstilsendring Uke 6.
Ny episode av gjennomføring og frafall
Avdeling for utdanning seniorrådgiver Hege Skarsfjord
Utskrift av presentasjonen:

STUA seminar 11. februar 2016 Marianne Jacobsen Veiledning hos MN-studieinfo

Hvem vi veileder Hva vi kan veilede om Våre erfaringer

Veiledning her = bestilt time Kontakter oss og ønsker veiledning Vi foreslår å sette opp en veiledningstime

Henvendelser er ofte veldig generelle «Jeg ønsker en time for veiledning» Viktig for oss å finne ut hvem som er best til å veilede personen. «For at vi skal kunne hjelpe deg best mulig vil jeg gjerne høre hva det er du trenger hjelp med. Kan du utdype hva du lurer på?»

Hvilke veiledninger tar MN- studieinfo? Hva kan henvises til andre?

Veiledninger hos MN-studieinfo Veiledning om studier i realfag og studiesituasjonen generelt -Søkere og opptak -Valg -Godkjenning av ekstern utdanning -Sammensetning av bachelorgrad -Bytte av program -Ikke funnet seg til rette der de er. -Årsenhet i realfag -Lover og regler

Hva kan henvises til andre? På fakultetet: Lektorprogrammet og lærerutdanning –Kristine Jøssang Tilrettelegging –Eksamensgruppa eller Anne-Lise Utveksling til utlandet –Internationalgruppa

Hva kan henvises til andre? Til institutt/senter: Programstudenter på bachelor- eller master som trenger veiledning i forhold til det programmet de går på. Veiledning om det faglige innholdet i et bestemt emne eller studieprogram.

Hva kan henvises til andre? ForVei eller SiO rådgivning: Utfordringer i livet som student Infosenter ved annet fakultet Knutepuktet

Hvordan foregår veiledning hos MN-studieinfo? Ingrid tar flest veiledninger, Marianne noen. MN-studieinfo i VB, eller i Fysikkbygningen. Utgangspunkt 30 min. Oppfordrer den som kommer til å forberede seg.

Erfaring med veiledning hos MN-studieinfo Mange trenger bare å snakke med noen. «Lette» veiledninger: - avklaringer og sortere - ren informasjon «Tyngre» veiledninger: - ny start, mye tidligere utdanning - sliter med andre ting enn studier

Erfaring med veiledning hos MN-studieinfo Vi har jevnlig veiledning - treffer et bredt spekter av folk - mange ulike veiledninger = bred erfaring. Noen typer: –De som tro de vet veldig mye: vi må rydde opp i deres forventninger. –De som ikke tror de vet så mye, men som det viser seg har god oversikt: trenger hjelp til å rydde i tankene og bli trygge på valg.

Erfaring med veiledning hos MN-studieinfo Vi veileder mange søkere i tiden før 15. april fristen I kontakt med søkere er vi over i rekruttering. Opplever at vi har stor påvirkning, viktig å samarbeide godt med bl.a. Kommunikasjonsgruppa - gir oss gode rekrutteringsverktøy: karriereintervjuer, 10 grunner til å velge realfag etc. Institutt – hva møter nye studenter når de kommer: programseminarer, fadderordning, velkomstdag etc. Jo mer vi vet, jo bedre kan vi veilede.

Erfaring med veiledning hos MN-studieinfo Noen ganger begynner ting med enkel info, men det kan ligge mer bak. Hvor går grensen for vår veiledning, og ForVei eller SiO rådgivning? Kjenn etter selv. Ikke unnlat å henvise videre de som trenger det. Det går helt fint

Eksempler Jeg skulle gjerne hatt veiledning om studieprogrammet Geofag som jeg tenker å søke meg inn på til høsten. Hva skal jeg bli? Jeg er veldig usikker på bachelorprogrammet jeg har gått på et halvt år, lurer på om jeg skal fortsette eller bytte til noe annet.

Eksempler Jeg vurderer å bygge på min mastergrad i Anvendt Matematikk med en fritt sammensatt bachelorgrad i Programmering og Nettverk. Jeg har studier fra andre læresteder som jeg lurer på om jeg kan bruke i graden min ved UiO.

Eksempler Jeg har gått på en smell og prestert å stryke alle tre eksamene. Kan jeg fortsette på studiet hvis jeg tar de på nytt med mye høyere innsats? Jeg studerer ved HiOA og lurer på om jeg bør bytte studiet. Trenger innspill på hva som kunne passet meg bedre.

Eksempler Hva skal jeg bli? Jeg har 1 år medier og kommunikasjon, 1 år bygg og anlegg, 3 år realfag, 1 år i Kristiansand, og er nå i et jobbeår. I høst begynte jeg på lektor ved UiA, men fant ut at jeg ikke ville bli lærer likevel. Jeg har egentlig ikke peiling på hva jeg vil studere ved UiO...Jeg har utviklet stor interesse for realfag og har evner innen matematikk...Jeg har ikke noe spesielt ønske om hva jeg absolutt vil jobbe med eller forske på, men har lyst å rette meg mot det som samfunnet har mest behov for. Lønna er også ganske motiverende for meg...har sett på både fysikk, informatikk, MIT og ANMAT. Men jeg føler uansett jeg ikke har peiling... Jeg er egentlig åpen for å bli alt mulig innen realfag, holder også døra litt på gløtt for økonomi....

Spørsmål?