Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

Oppfølgingsmøte for ITALIENSK

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "Oppfølgingsmøte for ITALIENSK"— Utskrift av presentasjonen:

1 Oppfølgingsmøte for ITALIENSK

2 PROGRAM Emnepåmelding våren 2018 Studieprogresjon Studieteknikk Minipause Veien videre etter det første året Oppbygging av bachelorgraden Velge støttegruppe/40-gruppe Reise på utveksling? Oppsummering

3 Våren 2018 Søk på emner i Studentweb 1.desember-8.desember
Siste frist kl De som søker etter dette er ikke garantert plass på de emnene de skal ta Våren 2018 Vis oppbyggning nett ÅRS + BA. OBS: ITA1101- og ITA1301-forelesningene er på italiensk!

4 Progresjon og studierett
Minstekravet til studieprogresjon er 30 studiepoeng bestått per år Mindre enn 30 studiepoeng på ett år = du mister plassen din på studieprogrammet Du kan søke om permisjon eller redusert studieprogresjon hvis du trenger det Søknadsfrist: 1. september og 1. februar Søknadsskjemaet finnes på nettsidene våre og i HF studieinfo Progresjon og studierett

5 Studieteknikk Lær deg selv å kjenne; Hvordan lærer du best? Når er du mest konsentrert og våken? Hva er dine sterke og svake sider? Hvordan du selv er som person gir deg forskjellige styrker og utfordringer som student. Viktig å være bevisst dette. Invester litt tid i å sette deg inn i deg selv og studieteknikk og vaner, og det vil belønne seg stort.

6 Finn et sted hvor du virkelig er konsentrert
Studieteknikk Hvordan lese alene: Finn et sted hvor du virkelig er konsentrert Ikke les deg til god samvittighet (Lese i solen? Lese på cafe?) Ta pauser! Du holder ikke høy konsentrasjon over lengre tid. Finn ut hvor lenge du kan sitte konsentrert. Bruker jeg nok tid på studiene? Du skal beregne ca 12,5 timer hver uke på hvert emne, ca 37,5 timer til sammen i uka. Følg med en uke, og sjekk deg opp mot dette: Hvor mange timer bruker du? Skriv og gjør øvelser på egenhånd. Å skrive godt er en ferdighet som må øves! Formuler resonnementer og tanker skriftlig og muntlig. Få tankene ut!

7 Studieteknikk Start og delta i studiegrupper med andre studenter. Hjelper deg faglig, og hjelper deg til å bli bedre kjent med andre studenter. Hva gjør man i en studiegruppe? Noen ideer: Deltakere jobber med individuelle oppgaver i en bestemt tidsperiode og møtes deretter for å sammenligne og diskutere En student forklarer en prosess/teori/etc for de andre medlemmene i gruppa. Deretter bytter man rolle. «Du kan ikke noe før du kan forklare det til andre!» Gruppa lager spørsmål på kort, med korte svar, og tester hverandre med tilfeldig utvalgte kort. Quiz! Skriv summeringer av kapitler og del med de andre, sammenlign og diskuter. Se på gamle eksamensoppgaver, diskuter løsninger.

8

9 Veien videre etter ditt første semester/ÅR:
Lag en plan for deg selv: Hvilken emner ønsker du å fordype deg i? Skal jeg studere i utlandet? Så klart! Hvilken støttegruppe (40-gruppe) ønsker jeg å ta? Hva slags emner ønsker jeg å ta som frie emner? Skal jeg gå videre på master? Hva må jeg da gjøre? Veien videre etter ditt første semester/ÅR:

10 En bachelorgrad består av en 80-gruppe, en støttegruppe på 40 studiepoeng, 40 frie emner og 20 studiepoeng med ExPhil og ExFac ExFac har flere varianter å velge mellom Hva skal jeg velge, og hvorfor? Eksempel: Italiensk bachelor Oppbygging av graden

11 Valg av 40-gruppe (støttegruppe)

12 Velg en 40-gruppe som sammen med fordypningsfaget kan gi deg den kompetansen du ønsker. Hva vil kunne komplimentere 80-gruppen? Hva er du interessert i? Tenk også på hva du eventuelt ønsker å spesialisere deg i på masternivå. Hva kunne du da trengt mer kompetanse innen?

13 Opplev kulturen og språket på egenhånd!
Vi legger til rette for at du skal få kunne reise ut, det finnes alltid en løsning! Enkel og grei søknadsprosess Mange gode avtaler! Se anbefalinger. Kontakt oss for spørsmål og les på nettet. Studier i utlandet!

14 Arbeidsgivere ser veldig positivt på søkere som har et utenlandsopphold i graden sin.
Utveksling gir enorm faglig uttelling i forhold til antall studiepoeng og et forsprang når du skal ut i jobb. Det er viktig å studere et språk og tilhørende kultur i et land der språket brukes. I utlandet kan du ta emner som ikke tilbys ved UiO, og disse kan innpasses i bachelorgraden din.

15 Hva bør du tenke på fremover?
Hvor vil jeg reise på utveksling, og hva vil jeg få ut av det? Hvilke støttegruppe skal jeg velge og hva ønsker jeg å få ut av det? Hvordan kan jeg jobbe med studieteknikker for å bli en enda bedre student? Hva kan jeg bli? ILOS tilbyr kompetanseveiledning. Karrieresenteret er en god ressurs. Bruk SiO sine rådgivningsressurser – karriereveiledning, kurs i studieteknikk, kurs i eksamensangst, rådgivning om alt mellom himmel og jord Hva bør du tenke på fremover?


Laste ned ppt "Oppfølgingsmøte for ITALIENSK"

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google