HANDLINGSPLAN FOR FUNKSJONSHEMMEDES FELLESORGANISASJON ROGALAND 2016 – 2017.

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
Om SAFO. Hvem er vi?  Et samarbeidsforum mellom: – Foreningen Norges Døvblinde (FNDB) – Norges Blindeforbund (NBF) – Norges Handikapforbund (NHF) – Norsk.
Advertisements

En orientering om FFO og FFO Finnmark
Brukermedvirkning i LHL
Presentasjon av Studieforbundet Funkis. Studieforbund Studieforbundene i Norge bygger på en 150 år gammel tradisjon for opplysningsarbeid gjennom frivillige.
Å LEVE ET FRISKERE LIV SELVHJELPSPROGRAM UTVIKLET VED
Karianne Viken Leder, Studieforbundet Funkis Buskerud
Pilotkommunesamling Stord 5. og 6. mars 2007 Kompetanseutvikling for brukerrepresentanter - for å nå målet om full deltagelse og likestilling Innledninger.
Ny diskriminerings – og tilgjengelighetslov
Funksjonshemmedes Fellesorganisasjon FFO består av 68 medlemsorganisasjoner, som til sammen har ca medlemmer. FFO er Norges største paraplyorganisasjon.
Utenforskap Et nasjonalt problem som må løses lokalt.
Funksjonshemmedes Fellesorganisasjon - FFO Brukermedvikning, men først……
Rundskriv fra Utd.direktoratet Bruk av alternative opplæringsarenaer i grunnskolen En alternativ opplæringsarena karakteriseres av at en eller flere.
Trondheim Helseklynge Intensjonsavtale om samarbeid 4 November 2008.
Læringsmiljø KFU Altona Skole og Ressurssenter Vår visjon: Sammen om læring Våre verdier: Tilhørighet, mestring og respekt.
VELKOMMEN TIL FORELDREMØTE I SKJØNHAUG BARNEHAGE – 2016.
DU kan gjøre en forskjell – for egne og andres barn! Engsjement – motivasjon – begeistring.
Mellom to stoler? Mads Andreassen – styreleder i Unge funksjonshemmede Forum for oppfølging av Nasjonal strategi for habilitering og rehabilitering HOD.
Elverum Fotball Kvalitetsklubbprosjektet
Bedre livskvalitet gjennom læring og mestring!. Hva er et studieforbund? Nesten alle organisasjoner og lag driver kurs og opplæring for sine medlemmer.
Legeplan Eldrerådet Meera Grepp kommuneoverlege. Overordnet mål Kommunen skal sikre at innbyggere har tilgjengelige legetjenester av god kvalitet og som.
TRENINGSVENN FOR PERSONER MED DEMENS. Et pilotprosjektet i regi av Nasjonalforeningen for folkehelsen Møre og Romsdal og Møre og Romsdal idrettskrets.
Utredning av innføring av et Opplevelseskort i Asker Hvordan samskape med innbyggerne om deltagelse og aktivitet på tvers av funksjonsevne, kulturelle.
2 3 Vi setter høye krav til oss selv Vi krever mye av andre Vi oppnår gode resultater.
Valg av verdier bilde. Våren 2015 SSK fotball ønsket å bli mer bevisst på hva vi vil og hvordan vi vil ha det. Alle lag ble bedt om å diskutere verdier.
STUDIEFORBUNDET FUNKIS I TELEMARK. Styret 2015/2016.
Gruppeoppgaver Kurs Sørmarka 13. januar Oppgave I – rammer for medbestemmelse Innkalling til møte og sakspapirer kommer sent. Det er usikkert hvilke.
Rehabiliteringskonferansen 2015 Variasjon i organisering av tjenestene.
Opplæringsdag nytt regionalt brukerutvalg Helse Midt-Norge RHF.
Slik vil samhandlingsreformen gjøre helse og omsorg bedre Ekspedisjonssjef Bjørn Erikstein Det nasjonale dekanmøtet i medisin Oslo, 6. juni 2011.
Opplæringsloven kap. 9a – aktuelt om lovverket Ragnhild Øvrebø, jurist, fagstab Oppvekst og levekår, Stavanger kommune Kurs i opplæringsloven kap. 9a for.
BARNEHAGER ” Det er her grunnlaget legges…”  Anerkjennelse for at barnehagen er første steg i ” Livslang læring ” – en del av utdanningssystemet. Det.
Vi setter høye krav til oss selv Vi krever mye av andre Vi oppnår gode resultater
Presentasjon av handlingsplanen
Bedre livskvalitet gjennom læring og mestring!
Barnesyn og barns medvirkning
Strategiplan
VELKOMMEN TIL FORELDREMØTE I SKJØNHAUG BARNEHAGE.
Scenarier Bryting, Judo og Kampsport
Opplæringslova kapittel 9A
Rådgiversamling 3. mars 2017 Anna Skarheim.
Rådgiversamling 2. november 2016
Familieråd En for alle, alle for en
Med ett års erfaring..... Fortsatt begeistret! En god del klokere..
Bedre livskvalitet gjennom læring og mestring!
FLiK Forskningsbasert læringsmiljøutvikling i barnehager og skoler i Kristiansand.
Karrieresenteret Vestfold Nettverksmøte i Sandefjord –
PIA - HVEM ER VI? Oppvekstkomitemøte
– verdier og prinsipper for grunnopplæringen
HMS © Caritas Norge..
Arbeid for å gjøre Nordland universelt utformet
Oppfølgingsprosjektet
Bred eller smal – rund eller spiss og klar?
Samarbeidsutvalg Bergensregionen Liv Olsen
Status lærlingordning
Informasjon til elever og foreldre skolemiljøutvalg
Kurs for nye hovedtillitsvalgte
Felles prosjekt for alle velferdstjenestene
Brukerutvalget – mandat
Bedre livskvalitet gjennom læring og mestring!
Regional utviklingsplan 2019 – med et perspektiv fram mot 2035
Bedre livskvalitet gjennom læring og mestring!
Samarbeidspartnere for en bedre skolehverdag
Opplæringsdag nytt regionalt brukerutvalg Helse Midt-Norge RHF
Karrieresenteret Vestfold Nettverksmøte i Sandefjord –
Workshop interessepolitikk Bergen 31 januar 2019 Valg 2019
Bedre livskvalitet gjennom læring og mestring!
Vedtatt av styret i Landbrustjenester Hedemarken
Ønsker du å bidra med din kompetanse?
Tildeling til brukerorganisasjonene 2019
Bedre livskvalitet gjennom læring og mestring!
Utskrift av presentasjonen:

HANDLINGSPLAN FOR FUNKSJONSHEMMEDES FELLESORGANISASJON ROGALAND 2016 – 2017

Funksjonshemmedes Fellesorganisasjon (FFO) Norges største paraplyorganisasjon for organisasjoner av funksjonshemmede og kronisk syke FFO ble stiftet i 1950 og består i dag av 80 medlemsorganisasjoner. Organisert i 19 fylker, og er aktiv i rundt 100 kommuner. I FFO Rogaland er vi 58 organisasjoner med ca medlemmer. FFO's mål er samfunnsmessig likestilling og deltakelse for funksjonshemmede

FFO's verdigrunnlag Bygger på individets grunnleggende menneskerettigheter Samfunnet har en plikt om å ivareta den enkelte og beskytte mot diskriminering Vi erfarer at det ikke er en selvfølge å få oppfylt sin rett Det er diskriminering når samfunnet systematisk stenger ute mennesker med funksjonshemning og kroniske sykdommer på grunn av manglende tilrettelegging For at alle skal kunne delta som aktive borgere, må vårt samfunn gjøre tilgjengelig på alle områder

FFO's innsatsområder (2016 – 2017) Oppvekst Utdanning Arbeid Levekår Helse Tilgjengelighet

Visjon for FFO Rogaland - FFO Rogaland skal være et positivt, attraktivt, spennende og nødvendig organ for medlemsorganisasjonene. - FFO Rogaland skal være en resultatorientert samarbeidspartner for offentlige og private instanser. - FFO Rogaland vil være med å utvikle solidaritet, samhold, vennskap, tenke positivt og konstruktivt, se muligheter, - Vi skal være stolt av FFO

Innsatsområder FFO Rogaland Helse -Utdanning -Tilgjengelighet -Brukerrepresentanter -FI-Senteret

Innsatsområder FFO Rogaland Helse: -Rekruttering, utnevning, oppfølging og utdanning innen brukermedvirkning i Helsesektoren -Rehabilitering/habilitering -Bør dette være et kommunalt tilbud eller bør det være under spesialisthelsetjenesten? -Fysioterapi-hjemler

Innsatsområder FFO Rogaland Utdanning FFO Rogaland vil arbeide for at alle får reelt utbytte av skole og utdanning ved alle nivåer og områder. Styrke opplæringen om funksjonshemning og kronisk sykdom ved alle videregående skoler  Arrangere jevnlige elevsamlinger på FI-huset hvor alle medlemsorganisasjoner får tilbud om å stille opp og orientere om sin funksjonshemming.  Ta kontakt med de videregående skoler med helsefag-studie og orientere om vårt tilbud slik at flest mulig skoler benytter seg av dette.

Innsatsområder FFO Rogaland Tilgjengelighet FFO Rogaland vil arbeide for at et samfunn som er tilgjengelig, slik at mennesker som lever med funksjonshemming og kronisk sykdom kan delta aktivt på alle livsområder og være en del av samfunnets fellesskap.

Innsatsområde FFO Rogaland Brukerrepresentanter: Opplæring, rekruttering og oppfølging av brukerrepresentanter FFO Rogaland skal være et felles politisk talerør for alle funksjonshemmede i samfunnet. Brukermedvirkning er ikke en kamp for å vinne, men en likeverdig drøfting av saker som berører funksjonshemmede der målet er full deltakelse og likestilling  Kurse brukerrepresentantene i forkant av vervene slik at representantene har trygghet og kunnskap i rollen som brukermedvirker.  Underveis i utvalgsperioden få muligheter til å møtes med erfaringsutvikling på tvers av brukerutvalgene.  Bestrebe og øke engasjementet omkring brukermedvirkning og få flere til å stille i verv som brukerrepresentanter

Innsatsområde FFO Rogaland Drifte og styrke FI-senteret som et levende senter for alle FFO`s medlemsorganisasjoner.  Styrke samarbeidet mellom ulike pasientorganisasjoner  Styrke samarbeidet mellom pasientorganisasjonene og det offentlige da senteret blir et treffsted  Samordne og utnytte kompetansen hos de ulike medlemsorganisasjoner  Rådgivning om mestring av sykdom i det daglige. (Mestringskurs/ likemannsarbeid)  Brosjyremateriell til utdeling for de ulike organisasjoner.  Stordriftsfordeler (felles innkjøp)  Gratis kurs og konferansefasiliteter til bruk for våre medlemsorganisasjoner  Gratis utlån av kontorer for våre medlemsorganisasjoner