1. 2 Målsetting Nasjonalforeningen for folkehelsen arbeider for å fremme folkehelsen ved å bekjempe hjerte- og karsykdommer og demens. Innsatsen skjer.

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
HISTORISK OG FREMTIDIG OVERSIKT OVER:
Advertisements

Høstmøte Ålesund, 22. oktober 2011 Planlegging av et tiltak fra A til Å.
Nasjonalforeningen for folkehelsen Datakurs og dataklubber
U TDANNING OG FORSKNING AV BETYDNING FOR SAMHANDLINGSREFORMEN Marianne Hedlund, dekan ved Helse- og sosialfag, HiT.
Takk for sist til alle som var i Flekkefjord! Ut fra tilbakemeldingene vi har lest, ser det ut som det var mange som hadde utbytte av inspirasjonssamlingen,
HLF Hørselshemmedes Landsforbund
Medlemsorganisasjonene: Medlemmer per oktober 2010.
Nasjonalforeningen Os helselag i samarbeid med Os skole
Planer, ideer og visjoner
Trondheim Helseklynge
1. 2 Målsetting •Nasjonalforeningen for folkehelsens målsetting er å forebygge sykdom og fremme folkehelsen •Arbeidet skjer ved frivillig arbeid, forskning,
Navn, Tittel, Workshop helse og omsorg KONGSVINGER KOMMUNE.
TV-aksjonen Med TV-aksjon får vi... Verdens største dugnad for mennesker med demens Nrks hjelp til å spre kunnskap og fjerne tabu Penger til informasjon,
Et prosjekt i regi av Nasjonalforeningen for folkehelsen
Informasjonsarbeid Nasjonalforeningen for folkehelsens fylkesårsmøte og inspirasjonsseminar i Hedmark og Oppland 19. – 21. mars 2010.
Organisasjon Nasjonalforeningen er en frivillig, humanitær medlemsorganisasjon medlemmer i Nasjonalforeningens 565 helselag og demensforeninger.
Nasjonalforeningen for folkehelsens demensforeninger
FYSISK AKTIVITET FOR PERSONER MED DEMENS
Rapport år i utvikling Åpne opp for «fristilt frivillighet» Økt synlighet Arbeide for økt offentlig støtte Ta vare på og fornye Grasrotforankring,
Nasjonalforeningen - utfordringer og muligheter Landsstyremøte 14.juni Lisbet Rugtvedt.
Ingen tid å miste! Kari-Ann Baarlid, Nestleder i fagavdelingen
Folkehelseinstituttet Hege Bøen november 2008 Hvem er brukere av eldresentrene ? En sammenligning av hjemmeboende over 65 år som er brukere av eldresentrene.
Din helse - vår hjertesak! ”Rehabilitering i eldresenteret” et prosjekt i Nasjonalforeningen for folkehelsen med eldre i fokusDin helse - vår hjertesak!
Opp av go´stolen Bakgrunn Folkehelsealliansen
Lovforslag Lovkomiteen Kjell Nesbø, Stord/Fitjar demensforening, leder Hordaland fylkeslag Målfrid Kvarteig, Røros demens- forening, styret.
Etter TV-aksjonen Hovedmål for TV-aksjonen Økt åpenhet og forståelse Livskvalitet og deltakelse Forskning som kan bidra til å løse demensgåten.
Potensialet i samarbeid mellom kommunen og frivillige organisasjoner.
Hva skal til – sett fra en helseregion Christel G. Meyer Spesialrådgiver Medisinsk og helsefaglig avdeling HELSE ØST.
Demensaksjonen 2016 Om demens og vårt demensarbeid.
Demens – husk de som glemmer. Fra tuberkulose til demens.
Trondheim Helseklynge Intensjonsavtale om samarbeid 4 November 2008.
Fram til nå har vi eid spillet EXTRA. Norsk Tipping har vært operatør for oss og det er overskuddet fra dette spillet vi har fordelt Fra 2016 er eierskapet.
Morgendagens friluftsliv Friluftslivet - vår viktigste kilde til fysisk aktivitet.
Demensaksjonen Fra tuberkulose til demens Hva er demens? Demens er en samlebetegnelse på sykdommer som rammer hjernen. Hukommelsessvikt Problemer.
Fra initiativtaker til bruker Vibeke Johnsen Fagsjef Nasjonalforeningen for folkehelsen.
Samling for AER Norge  Arbeid i komité 2 – folkehelse og sosialpolitikk Aase B. Rennesund1.
Folkehelsearbeidet Det arbeidet som gjøres i samfunnet for å sikre at folkehelsen blir så god som mulig Overordnet mål: Så mange som mulig skal få så god.
Gir kultur evig liv? Kultur og helse Fylkeskulturkonferansen 2004 Øyer november Prosjektleder FOLK 2 Margunn Skjei Knudtsen Nord-Trøndelag fylkeskommune.
TRENINGSVENN FOR PERSONER MED DEMENS. Et pilotprosjektet i regi av Nasjonalforeningen for folkehelsen Møre og Romsdal og Møre og Romsdal idrettskrets.
 ”Noen vet kanskje hva et barn er, men ingen vet hva det kan bli.  Noen vet kanskje hva en barnehage er, men ingen vet hva den kan bli.
STUDIEFORBUNDET FUNKIS I TELEMARK. Styret 2015/2016.
SAMARBEIDSMØTE – KONSTITUERING FAU Onsdag Vestmyra skole.
Initiativet var tatt av Pf M&R hvor vi initierte et prosjekt inn i regional delplan for folkehelsene Målet var å få etablert et prosjekt.
”Lions er gode venner som
Demensaksjonen september.
Barnesyn og barns medvirkning
Kick Off bøsseaksjonen
Whopp WHOPP er en aktivitetskonkurranse mellom videregående skoler og ungdomsskoler i Oppland. Den gjennomføres i koblingen til de olympiske grunnverdiene.
Møteplass for mestring
Kultur og helse Stiklestad 3. november 2004 Prosjektleder Folk 2
Livsstyrketreningens relevans for folkehelsen
KVALITETSPOLITIKK for Rehabiliteringsklinikken
Strategi og handlingsplan for Egersund og Omegn Zontaklubb
Foreldrehverdag.no – et universelt foreldrestøttende tiltak
Voksne for Barn Voksne for Barn 2013 Hvem er Voksne for Barn? voksne som bryr oss om barn ideell medlemsorganisasjon etablert i 1960 fremmer.
Ny forskrift om ledelse og kvalitet, … og litt til Sigrid J
FLiK Forskningsbasert læringsmiljøutvikling i barnehager og skoler i Kristiansand.
Tekst Tekst Tekst Tekst Tekst Tekst Tekst.
Nye søknadsrutiner for Extrastiftelsen
TJELDSUND KOMMUNE ca 1250 innbyggere Fastlandet, Hinnøy og Tjeldøy
Er velforeningen en frivillig forening?
Norsk frivillighet og organisasjonsliv: hvor, hva, hvem, hvorfor, hvordan… Hvorfor er utviklingstrekkene i norsk frivillighet og organisasjonsliv tema.
Kort presentasjonsrunde
Hva er demens? Demens er en samlebetegnelse på sykdommer som rammer hjernen. Hukommelsessvikt Problemer med daglige gjøremål Svikt i planleggingsevne.
Stortings- og idrettsvalget 2017
EN KORT PRESENTASJON AV PROSJEKTET
Likeperson Navn:……………
Samarbeidsmøte – konstituering fau
For å opprette en spleis til TV-aksjonen går du inn på
Nasjonalforeningen for folkehelsen Hedmark og Oppland
Utskrift av presentasjonen:

1

2 Målsetting Nasjonalforeningen for folkehelsen arbeider for å fremme folkehelsen ved å bekjempe hjerte- og karsykdommer og demens. Innsatsen skjer ved frivillig arbeid, forskning, informasjon, omsorgs- og trivselstiltak og deltakelse i nasjonalt og internasjonalt samarbeid

3 Visjon Alle skal ha mulighet til god helse og trivsel! Verdier Trivsel Kvalitet Motto Din helse – vår hjertesak Omsorg Solidaritet

4 Nasjonalforeningen for folkehelsen Frivillig, humanitær medlemsorganisasjon Interesseorganisasjon for personer med demens og deres pårørende Lokallagene heter helselag og demensforeninger Innsatsen finansieres med innsamlede midler

5 Hjertesaken 32 prosent av alle dødsfall skyldes hjerte- og karsykdom

6 Bidrar med omtrent 20 millioner årlig til hjerte- og karforskning Forebyggende og helsefremmende aktiviteter Helseinformasjon Hjertelinjen

7 Demenssaken Over demenssyke i Norge, pårørende

8 Interesseorganisasjon for personer med demens og deres pårørende Forebyggende og helsefremmende aktiviteter Helseinformasjon Forskning Demenslinjen

9 Inntekter Testamentariske gaver Minnegaver Hjertelotteriet STRAX Bidragsaksjoner og innsamlinger Medlemskontingenter og fastgiverordninger Salg av ulike produkter ExtraStiftelsen Helse og Rehabilitering og offentlig prosjektstøtte

10 Historien Tuberkulosen krevde dødsofre hvert år 1910 Den norske Nationalforening mot Tuberkulosen Grunnlegger Klaus Hanssen: Ett vet vi - vi må løfte i flokk, gjør vi det er seieren sikker! Pionéroppgaver: Helseopplysning og utdanning av sykepleiere

Ny sak: eldres helse og velferd 1955 Ny sak: hjerte- og karsykdommer 1963 Nytt navn: Nasjonalforeningen for folkehelsen 1991 Første demensforening opprettet i Nasjonalforeningen

12 Mer informasjon Facebook og Twitter Medlemsbladet Hjerte og Hjerne

13 Medlemsorganisasjonen