Likepersonarbeid er en av satsningsområdene i Rammeplan 2013-2015 Mål for perioden: 1)At det er etablert gode rutiner for samarbeid mellom organisasjonsleddene.

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
Individuelle planer Foreldrekurs 2005.
Advertisements

Av Reidar Kvalvaag Beerenberg
Medvirkning til utvikling Anja Kildal Gabrielsen, LO www. fellestiltak
Leverandørnett Olje og Gass -nasjonalt og bransjeovergripende -prosjektorientert -ett nettverk flere prosjekter -regional forankring i flere regioner.
Dag Johannes Sunde, Ida Large, Trude Saltvedt, Hedda Huse
Nettverk Kvinner i Ledelse - I - Inspirasjonskilde og kompetansebank Velkommen til våre websider! Nettverket vårt består av ca. 50 medlemmer, og ledes.
KOMMUNER I INNKJØPSSAMARBEID
Oppsummering Kvalitetsutviklingsplan
Organisering av sentralt Service- og forvaltningsteam
Omstillingshåndbok - ledernes ansvar og oppgaver Mastemyr,
Næringslivsringen Strategidokument Strategi for
Organisering og standardisering av universitetets IT-virksomhet Bjørn Ness, assisterende IT-direktør Fellesmøte m/lokal IT 13. desember 2012.
Strategi for forsknings- og utviklingsarbeid (FoU) Bjørg Th. Landmark.
«Sammen om Kvalitet» Informasjon om kvalitet, kvalitetssystem og avvikssystem Kurs tillitsvalgte Utdanningsforbundet 23.mai 2013 Kjell Meen, kvalitetssjef.
Kompetanse og rekruttering. Likeverdig og høy kvalitet i alle barnehager Stortingsmelding om barnehagen i fremtiden, legges frem vår Gi tydelig.
Kompetansesatsing For ansatte i barnehagen 2013
Prosjektplanen Pedagogisk ledelse.
Hva innebærer det å være lærebedrift? Være godkjent av fylkeskommunen Kunne gi opplæring slik den er fastsatt i læreplanen for faget Ha en kvalifisert.
Difi, 1. mars 2012 Sissel Gulbjørnrud
Regionale rådgivernettverk Utg.pkt: Kartlegging – drøftinger møte rådgivernettverk 2012 Utkast felles føringer –Mandat/oppgaver –Deltakelse –Organisering.
LØKTA Interkommunal kvalitetsutviklingsenhet for helse- og sosialtjenesten i Midt-Troms.
1 Sitat Dekanus, september 2010 «Vi har aldri levert en mer gjennomarbeidet og kvalitetssikret tertialrapport enn denne gangen.»
Organisering og arbeidet i kommunene
Husbankens boligsosiale utviklingsprogram
HANDLINGSPLAN FOR UNIVERSELL UTFORMING Prosjektleder: Oddrun Helen Hagen, SWECO Samferdsels- etaten.
PRESIDENTOPPLÆRING Nettside: GRATULERER med vervet som president Som klubbpresident står du direkte under Distriktsguvernøren og Verdenspresidenten.
SLT Samordning av lokale kriminalitetsforebyggende tiltak blant barn og unge.
Noen sentrale kjennetegn ved plan- og budsjettprosessen: Det ble jobbet lite med mål og strategier. Kortsiktighet, dårlig sammenheng mellom planer, budsjett.
REGIONSSEKRETÆR SØR-VEST PRESENTASJON BERGEN 30.OKTOBER 2014 RICHARD EKHAUGEN.
Rjukan – Notodden Industriarv Nominasjon til Unescos Verdensarvliste
Interkommunalt samarbeid - Skjervøy Bakgrunn kompetanse- og kvalitetsutfordringer vanskelig økonomi Kommunenes størrelse, vanskelige økonomi.
HeV-prosjektet Helhetlig virksomhetsstyring
STYRKET KONTAKT MELLOM FUP OG FAKULTETENE Kort orientering vedrørende utvidet universitetspedagogisk konsultasjon Møte i studiekomiteen 8. desember.
Tilvalgsfag 2004/05: Young Mentors Fagets forankring i L97 Praktisk prosjektarbeid.Praktisk prosjektarbeid. ”gir elevene mulighet til å opparbeide en allsidig.
Kildesystem – dataflyt - oppvekst
Ny likepersonsordning
Rådgivernettverket Karrieresenterets rolle i arbeidet mot skolene Samarbeidsavtalen.
Hvorfor organisasjon? Hvorfor har dere engasjert dere?
Skolen som lærende organisasjon NFFL
Kriterier for skolen som lærende organisasjon
Gode venner som hjelper andre. Til tjeneste Lions Norge Rolle, ansvar og oppgaver utarbeidet av MD GLT Klubbsekretær 2.
Arbeidsbeskrivelse for roller i Hasle Løren Håndballgruppe Basert på forslag lagt ut på Norges Håndballforbund Region Øst sin hjemmeside Pr 21. mai 2014.
Samarbeidsforumet av funksjonshemmedes organisasjoner.
Roller og spilleregler. Du skal representere innbyggerne Du har en styringsrolle Du har en folkevalgt lederrolle Du har en arbeidsgiverrolle Du er en.
Skulpturlandskap Nordland - Ballangen Foto: Vegar Moen Ofoten Studiesenter Siv Lysvold 30. mars 2016.
- På vei mot universitet1 ”nHS-fra prosjekt til institusjonalisering” - implementere nHS i organisasjonen Leif Aage Eilertsen Prosjektledersamling, Oslo.
Kvalitetskultur ”Litt bedre i dag enn i går” Kvalitetsstrategi for Helse Midt-Norge
RAMMEPLAN I PRAKSIS. Målet med rammeplanen er å gi styrer, pedagogiske ledere og det øvrige personalet en forpliktende ramme for planlegging, gjennomføring.
13.3 Personalarbeidet Entreprenørskap og bedriftsutvikling 1. Lærer: Roar Bjerkeli.
Koordinerende enhet KE er beskrevet i khol kap : Kommunen skal ha en koordinerende enhet for habiliterings- og rehabiliteringsvirksomhet. Denne.
Europapolitisk samarbeid Orientering på miniseminar 20. januar 2012, Gunn Marit Helgesen Leder av internasjonalt fagpolitisk utvalg i Østlandssamarbeidet.
HLF - Skolens Grunnkurs
Individuell plan og koordinator Hamar kommune
”nHS-fra prosjekt til institusjonalisering”
RIS-metoden for prosessforbedring
Husflidskonsulenten i Akershus
Velferdsteknologi i Vest-Telemark
Rekrutteringsstrategi SU - prosjektbeskrivelse
Samarbeid om god helse og livskvalitet
Programvareprosessen styrer utviklingen
Det matematisk-naturvitenskapelige fakultet
Sportsklubben Njård Antidopingpolicy
Virksomhetsplanen i NHF Sørvest
Internkontroll Pilotnettverk
Kommunikasjonsstrategi for Meteorologisk institutt
Rolle og ansvar som SPA Prosess
Hvor er vi nå og hvor vil vi?
Likeperson Navn:……………
Dialogmøte Regional ordning kompetanseheving barnehage
Koordinerende enhet (KE) i UNN
Utskrift av presentasjonen:

Likepersonarbeid er en av satsningsområdene i Rammeplan Mål for perioden: 1)At det er etablert gode rutiner for samarbeid mellom organisasjonsleddene der målsetningen er å lære av hverandre og løse oppgaver i fellesskap 2)At det er utviklet en policy for hva likepersonarbeidet i NHF står for, og som er kjent for alle som utfører likepersonoppgaver i organisasjonen

Hva er gjort så langt?  Koordinator for likepersonarbeidet i 100% stilling fra 2012  Årlig likepersonkonferanse  Etablering av sentralt likepersonutvalg  Jevnlige telefonmøter med regionkontorene og landsforeningslederne  Nyhetsbrev  Forsøk med nye likepersonaktiviteter (jobbmentorer, medlemskontakter)  Felles telefontjeneste bemannet av likepersoner og samarbeid med pasient- og brukerombudene er under planlegging  Utarbeiding av ny strategi for likepersonarbeidet

Strategi for organisasjonens likepersonarbeid  Spissing av aktiviteter  Rolleavklaring – hvem har ansvar for hva  Utvikling av felles rekrutteringstiltak og enhetlig kurstilbud til bruk i hele organisasjonen  Innføring av felles godkjenningsordning av likepersoner  Styrking av markedsføringsarbeidet  Utarbeiding av administrative rutiner  Endring i tildeling av likepersontilskudd – økt fokus på eksterne finansieringskilder

Målsettingen med likepersonhjelpen i NHF er: En bevisstgjøring på egen livssituasjon Å tilpasse seg en ny livssituasjon Økt kunnskap om egen diagnose Økt kunnskap om egne muligheter og ressurser

NHFs hovedkontor har ansvar for å: –Koordinere og være et faglig knutepunkt for all likepersonaktivitet i NHF –Legge til rette for god og betydningsfull involvering fra landsforeninger og regioner når nye aktiviteter og andre planer skal legges –Sørge for at det utarbeides gode og hensiktsmessige administrative rutiner –Bistå i rapporterings- og søknadsarbeid –Utforme og formidle informasjon om likepersontilbud knyttet til livssituasjon –Sørge for formidling av oppdatert og god informasjon om aktuelle finansieringskilder –Organisere og utvikle kurs i grunnopplæring for nye likepersoner Utvelgelse til kursene må skje i nært samarbeid med regioner og landsforeninger. –Styre aktiviteter med sentral forankring –Legge til rette for samarbeid med relevante organisasjoner –Etablere og holde kontakten med aktuelle, eksterne fagmiljøer –Bidra med interessepolitiske innspill til organisasjonens satsing på rehabiliteringsfeltet

NHFs regioner har ansvar for å:  Planlegge og gjennomføre rekrutteringsaktiviteter  Registrere og ajourføre opplysninger om likepersoner og aktiviteter i egen region  Bidra til å informere om likepersonarbeidet  Bidra til å følge opp likepersonene  Bidra i aktuelle samarbeidstilbud

NHFs landsforeninger har ansvar for å:  Planlegge, følge opp og videreutvikle diagnoserettet likepersonaktivitet  Planlegge og gjennomføre rekrutteringsaktiviteter  Oppdatere diagnoserettet likepersoninformasjon  Bidra til å følge opp likepersonene  Bidra i aktuelle samarbeidstilbud

Hvordan skal vi få til Et økt engasjement og en god kommunikasjon for å utvikle likepersonarbeidet i NHF til noe vi alle kan være felles om og stolte av ?