Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

Sportsklubben Njård Antidopingpolicy

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "Sportsklubben Njård Antidopingpolicy"— Utskrift av presentasjonen:

1 Sportsklubben Njård Antidopingpolicy
Njård har utarbeidet en antidopingpolicy som er beskrevet i dette dokumentet. Dette er de retningslinjene vi nå jobber etter i forhold til alt som har med antidopingarbeidet å gjøre. Prosjektgruppen som jobber med dette i Njård er som følger: Linda Opedahl, styremedlem i Njård Langrenn, Jan Shroé, sportslig leder i Njård Turn, Asbjørn Dahlsbø, daglig leder i Njård Tennis, Marianne Holen, daglig leder i Njård, Disse kan kontaktes om spørsmål vedrørende spørsmål rundt doping og antidopingarbeidet i Njård.

2 1. Verdier og holdninger 2. Kunnskap
Vi tar avstand fra all bruk av dopingmidler, og arbeider i tråd med vår verdiprofil som et rent idrettslag. Alle trenere skal ta Ren Utøver. Dette skal inn i en ansettelseskontrakt. Alle konkurranseutøvere 14/15 år (alder kan være avhengig av hvilken idrett) skal ta Ren Utøver. Årlig påminnelse om å ta Ren Utøver (eks via hjemmeside/trener/avdeling). 2. Kunnskap Vi har en lenke fra lagets nettsider til slik at alle medlemmer har tilgang til oppdatert informasjon om antidoping. Her finnes også link til «legemiddelsøk». Vi vil ha en årlig samling med alle aktuelle utøvere hvor de får nødvendig informasjon om dopingbestemmelse hvor de også bes om å ta Ren Utøver. I en grad det utføres utøversamtaler mellom trener og utøver skal antidoping være et tema.

3 3. Regelverk I vårt idrettslag er alle i støtteapparatet (trenere, lagledere, fysioterapeuter, massører etc) medlemmer av idrettslaget og forpliktet gjennom medlemskapet til å følge NIFs lov og dopingbestemmelser. De som eventuelt ikke er medlemmer har gjennom avtale forpliktet seg til å følge NIFs lov. I vårt idrettslag er alle medlemmer som har tatt Ren Utøver kjent med at de plikter å avgi dopingprøve fastsatt av Antidoping Norge. I våre avtaler med utøvere er det en egen bestemmelse om bortfall av eventuell godtgjøring for de som blir dømt for brudd på dopingbestemmelsene.

4 4. Bevisstgjøring Vi samarbeider kun med treningssentre som tar antidopingarbeidet på alvor. Njård skal ikke fremme reklame for kosttilskudd, men heller anbefale et variert og riktig kosthold og skolere våre utøvere om dette. I vårt idrettslag anbefaler vi å ta kontakt med en ernæringsfysiolog/lege/Sunn Idrett for veiledning i forhold til kosthold før eventuelle kosttilskudd benyttes. Vi synliggjør vår verdiprofil gjennom nettsider og ved å henge opp sertifikater i våre klubblokaler.

5 5. Beredskapsplan Vårt idrettslag har en egen beredskapsplan for å håndtere mistanker om doping eller dopingsaker som involverer våre medlemmer. Ved bruk: Ved mistanke skal vedkommende innkalles til samtale med daglig leder i klubben i sammen med foreldre, trener og en representant fra avdelingens styre. Ved eventuelt avlagt positiv dopingprøve skal Njård bistå med den nødvendige hjelp fra helsepersonell. Njård vil også sørge for jevnlig kontakt med utøver i perioden som den er utestengt. En kontaktperson fra klubben opprettes. Vi utnevner en person som kan håndtere media, og forbereder vedkommende godt på aktuelle spørsmål. Vi ber utøveren fortelle sannheten og stå for det vedkommende har gjort. Alle samtaler skal refereres skriftlig.

6 Ved formidling: Ved mistanke skal vedkommende innkalles til samtale med daglig leder i klubben i sammen med (foreldre), trener og en representant fra avdelingens styre. Ved oppdagelse om at vedkommende har formidlet /skaffet dopingpreparater til utøvere i klubben skal vedkommende utestenges. Ved et ansettelsesforhold vil vedkommende bli permittert inntil saken er avklart. Njård vil også sørge for jevnlig kontakt med vedkommende i perioden som den er permittert. En kontaktperson fra klubben opprettes. Vi utnevner en person som kan håndtere media, og forbereder vedkommende godt på aktuelle spørsmål. Alle samtaler skal refereres skriftlig. Deltagelse i konkurranser Utøvere som har avlagt positiv dopingprøve får ikke representere vårt idrettslag før forholdet er avklart. Vi samarbeider med særforbundet, idrettskretsen og Antidoping Norge i dopingsaker.


Laste ned ppt "Sportsklubben Njård Antidopingpolicy"

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google