Invitasjon til seminar med KRISTIN SOLLI SCHØIEN om gudstjeneste Eidsvåg kirke fredag 6.2 – søndag 8.2 2015 Eidsvåg menighet, Vollane 3, 5105 Bergen Telefon:

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
Hvorfor FRIBU FRIBUs visjon: ”Vi bygger åpne fellesskap der barn og unge blir sett, møter Jesus og utrustes til å leve som hans etterfølgere” FRIBU = FRIkirkens.
Advertisements

Tre håndfuller vann for livet.
Foreldremøte SFO høsten 2015 Onsdag den 2.september 2015.
BIOGRAFIBIOGRAFI Leseboka s Arbeidsboka s
Kvinnesyn i bibelen og i kirkehistorien
TEMADAG For Tillitsvalget, ledere og ellers andre interesserte Seminar OM DEN GODE ORGANISASJONSKULTUR, SAMARBEIDSMILJØ OG YRKESIDENTITET FOR.
Arbeidsplassutvikling [Sett inn navn på arbeidsplassen og dato]
Sokrates.
En faktor i utvikling av teori om sinnet og sosial kompetanse
Tips til gjennomføring av «Temakveld: Ungdomsidrett»
Februarnytt Buorre beaivi = god dag
Kvinner i Lions Engasjement og handlekraft Styrke for lokalsamfunnet
Delevaluering av prosjektet Haugalandsløftet
Til deg som skal holde denne presentasjonen: I 2017 markerer kirkene i Norge at det er 500 år siden reformasjonen, og de har valgt Fasteaksjonen som sitt.
Kine, Astri, Liv, Ann Kathrin og Tone
Setningsanalyse og tekstsammenbindere
Idretten er så stor del av identiteten min.
Meg.
Kampen om Heiatrollet INVITASJON til småspeidere lørdag 20.mai
Gang.
Jomfrusjekk.
Noen tanker om hva som virker Bevisstgjøring og systematikk
Å leve med assistanse Denne bolken holdes av noen som selv lever med assistent i parforholdet. Ca 1time brukes på dette. Veldig fint med dialog mellom.
ICDP i det ordinære helsestasjonsprogrammet
Invitasjon til frokostseminar, 8. desember kl
Salige er de fattige i ånden
DESEMBER November Desember
Invitasjon til julestyremøte i ØRH
PIA - HVEM ER VI? Oppvekstkomitemøte
Hva skjer ´a. Foredrag om «Hva skjer i kirken fremover
JELØY MENIGHET HVA ER VI SKAPT TIL Å VÆRE HVA ER VI SKAPT TIL Å GJØRE.
Kapittel 46 Utviklingssamtale.
GOD SKOLE FOR BARN I KAMBODSJA
Velkommen til Newtonrommet
Anita forteller (FORSIDE) om søndagsskolen og de sinte mennene.
Velg selv er en film  med tilhørende  samtaleopplegg for tweens, aldersgruppen 9-13 år. Vi ønsker at samtaleopplegget skal skape refleksjon rundt rus-
Invitasjon til alle ledere/styremedlemer i HedOpp Ishockeykrets
HVA GJØR KIRKENS NØDHJELP?
Samarbeidsutvalg Bergensregionen Liv Olsen
Utforskende undervisning A – Forarbeid
Misunnelse Har dere vært misunnelig på en ting noen andre hadde noen gang? Fortell om det Hvor i kroppen kjenner du misunnelse? Hvordan kjennes følelsen.
KOMPETANSE FOR MANGFOLD
Modul 2 – Undersøke skolens vurderings- og oppfølgingspraksis
Velkommen til foreldremøte
Oppslutning & Verving Forrige gang, på uke 7 i januar… der var de aller fleste av dere…, jobbet vi også med hvordan være synlige, hvordan vise frem forbundet.
Fremtid Hva tror der jenta drømmer om? Hvis det er noe som kan skje snart, hva tror dere hun drømmer om da? Hvis det er noe som skal skje i fremtiden,
Praktisk i 1.klasse
Barnehagenorsk Samling 14
Oppgave 7 Side 109 i arbeidsboken
Velkommen til Oppstartsamtale
Periodeplan for februar 2019
EN KORT PRESENTASJON AV PROSJEKTET
Pilgrimsvandring Søndag 14. oktober så skal alle konfirmantene i Moss menighet ut på en pilgrimsvandring! Vi skal på vandring ifra Råde kirke.
Sokrates.
Foreldremøte 06/ Stemningsbilde fra Kragerøleiren
Foreldremøte 7. mars Konfirmant 2019.
Idrettskonfirmant Datoer høsten 2018
Velkommen til foreldremøte
Velkommen til foreldremøte
EVALUERING OG OPPSUMMERING AV APRIL
Høstrapport – tall og statistikk
Vi beklager, men opptaket mangler for første del av talen
Jesu budskap og eksempel
uansett hvem du er glad i!
FAGFORNYELSEN hva innebærer det -hvordan jobber vi i Færder
FAGFORNYELSEN hva innebærer det -hvordan jobber vi i Færder
Tilpasset opplæring Kurs 5
Inkluderende bruk av digitale hjelpemidler.
EVALUERING OG OPPSUMMERING AV AUGUST SEPTEMBER
Utskrift av presentasjonen:

Invitasjon til seminar med KRISTIN SOLLI SCHØIEN om gudstjeneste Eidsvåg kirke fredag 6.2 – søndag Eidsvåg menighet, Vollane 3, 5105 Bergen Telefon: – (Kl – 16:00) Mailadresse: Program Fredag 6. februar kl – 20.00: «Guds rike er å likne med Eidsvåg menighet.» Hva er utfordringene knyttet til gudstjenestene i Eidsvåg menighet? Lørdag 7. februar kl – 16.00: Drøfting av gudstjenestearbeidet i Eidsvåg og praktisk gudstjenesteverksted. Søndag 8. februar: Gudstjeneste. Kirkekaffe. Oppsummering av seminaret og tanker om veien videre. Seminaret arrangeres av gudstjenesteutvalget i Eidsvåg menighet. Utvalget arbeider med dokumentet «Gudstjenesteprosjekt i Eidsvåg, en invitasjon til gjennomtenking, fornyelse og samhandling om vår gudstjeneste.» Dokumentet blir presentert på seminaret. Medlemmer i gudstjenesteutvalget er: May Bruserud, Asgeir Remø, Trond Wathne, Amalie Osnes Opdal, Trygve Hillestad, Jon Stubberud. Spørsmål kan rettes til Jon Stubberud, /

Gud, lær meg å ta Det som du gir, og takke glad. Lær meg å bruke godt Alt jeg har fått Gud, lær meg å stå Der hvor du vil. Og lær meg så Hva jeg skal gjøre der Vær du meg nær. T/M: Kristin Solli Schøien 1969 Hva slags gudstjeneste lengter du etter? Med den nye gudstjenestereformen er det ikke lenger noen unnskyldning for ikke å påvirke! Eidsvåg menighet ønsker å være i en dynamisk prosess med å skape vår egen gudstjeneste. Da er det viktig at vi tenker sammen. Til det trenger vi energi, og derfor har vi invitert Kristin Solli Schøien til seminar om gudstjeneste denne helgen. Kristin Solli Schøien er en allsidig tonsetter, forfatter, artist og kulturformidler. Hun er utdannet ved UiO, NLA, og Norges Musikkhøgskole. Hun har undervist i gudstjenestearbeid ved presteutdannelsen på Menighetsfakultetet og vært aktiv i norsk gudstjenestearbeid siden 80 – tallet, både i sentralkirkelige utvalg og gjennom å lede lokale gudstjenesteutvalg der hun har bodd. «Alle vi som hører til i kirken, må føle oss hjemme der!», sier Kristin Solli Schøien. - Har du alltid følt deg hjemme i kirken? «Nei, og derfor er jeg opptatt av hvordan vi kan gjøre det godt å være der! Jeg opplever at jeg selv må gå inn og ta den plassen, og påvirke, slik at noe av det jeg tror er viktig for gudstjenesten, kan skje. Friksjon gir varme og lyd. Det friksjonsløse kan bli kaldt og støyfritt. Hvis kirken blir fattig på varme, er det kanskje fordi vi mangler motsetningene? Hvis gudstjenesten formidler et sant bilde av Jesus, er den både spennende, utfordrende, uforutsigbar og fylt av respekt, på samme måte som Jesus var det. Vi har en lang kirkelig tradisjon for å diskvalifisere oss selv. Nå er det over. Gudstjenestereformen som ble innført i 2011 ønsker å kvalifisere alle.» avslutter Kristin Solli Schøien. Den våren Kristin Solli Schøien skulle konfirmeres, skrev hun to salmer som finnes i vår nye salmebok: «Gud, lær meg å se» og «Gud, du er ikke i min verden» Når nye salmebøker skulle lages (i 1973 og i 1985) kom ikke Kristins salmer med. Hun fikk høre at tekstene var for enkle, og at melodiene var «døgnfluer». Først i 1997 kom disse salmene med i en norsk salmebok.