Et spennende pilotprosjekt Seniorsaken presenterer pilotprosjektet: ”Bli gammel på gård” Den første gården der det søkes å gjennomføre prosjektet er på.

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
Impulssenteret Et dynamisk veiledningssenter i Vaskerelven, Bergen.
Advertisements

Et sjeldent kurs for mennesker med en sjelden sykdom
Livsfilosofi for moden alder
Masteroppgave Masteroppgave i helsevitenskap UIS nov 2012
May Britt Drugli Førsteamanuensis, RBUP, NTNU
Det hele mennesket griper gleden i bevegelsen
Velferd i Norge: Arbeid, aktivitet og trygghet
Strategikonferanse 12 K – samarbeidet Verdiskaping og Velferd Divisjonsdirektør Siri Bjerke Innovasjon Norge 12. mars 2008.
Golf i skolen/SFO Oppstartmøte for Pilotprosjekt Arendal, Asker, Aurskog & Finstadbru, Bærum, Eiker, Gjerdrum, Losby, Molde, Mørk og Norsjø.
BIOGASS – GÅRDSANLEGG LITE ELLER STORT ?
KJØNNSROLLER Hva er det?.
LederAkademiet bygger fremtidens bedrift. Hvordan vil fremtidens bedrift se ut ? Er det noen signaler i horisonten ?
Rådmannsrollen slik jeg ser den
10Velstand og velferd.
SOSIAL KOMPETANSE. BARNEHAGEN SKAL FORMIDLE VERDIER OG KULTUR, GI ROM FOR BARNS EGNE KULTURSKAPNING OG BIDRA TIL AT ALLE BARN FÅR OPPLEVE GLEDE OG MESTRING.
Blir morgendagens eldre annerledes enn dagens?
Utdanningspolitikken • Samme rettigheter. • Hjelp for alle som trenger det. • Etterutdanning for lærere. • Utvide skoledagen gradvis. • Fokusere på.
Velferdstjenester på gårdsbruk - et samarbeid mellom kommune, bruker og bonde.
Et prosjekt i regi av Nasjonalforeningen for folkehelsen
Kompetansetiltak for å sikre arbeidskraft, lengre yrkesløp og lavere sykefravær Seminar om etter- og videreutdanning for seniorer i arbeidslivet Oslo 14.
Hverdagsrehabilitering
Bokpresentasjon Oslo.
Grønn framtid 1000 muligheter i landbruket Ett rekrutteringsprosjekt i regi av 4H Nordland Prosjektet er finansiert av Nordland fylkeskommune, Fylkesmannen.
Halvor Hanisch Postdoktor OUS
Hjelp, jeg har blitt / er klubbleder !
Boligkonferansen i Tromsø mai Boligpolitikk i Tromsø boligsosiale utfordringer.
FAUSKE 2025 UTVIKLING GJENNOM SAMHANDLING. FAUSKE KOMMUNES VISJON Fem forslag til visjon for Fauske; 1.Innbyggerne skal oppleve Fauske som den beste kommunen.
Dialogkart 1. Vår fremtid FN definerer: –«near aged» (55-64 år) –«young aged» (65-74 år) –«old old» (75-84 år) –«oldest old» (85+) 2030 (SSB): Hvor mange.
Vedtatt mai Arbeidsgiverpolitisk plattform - AGP.
Inn på tunet – noe for Hemne kommune? Kari Frøseth, rådgiver
Aldring med funksjonshemning i lokal kontekst Hege Gjertsen, Nordlandsforskning Problemstilling: Hvordan oppleves det å aldres med en medfødt eller tidlig.
De 222 mest brukte ordene i det norske språket..
Fritid med Bistand.
Fest og følelser Om seksualitet.
Unge utforskere La ungdom ta grep i eget liv
Hvorfor skal vi ha barnehager?
FRILUFTSLIV FRA Naturopplevelser for livet.
av Rune Thodesen rektor Elihu Kristne Grunnskole
Den gode barndommen, de store utfordringene Grete Herlofson Norske Kvinners Sanitetsforening 5/10-15.
Ungdata-undersøkelsen i Hareid 2013 Svarfordeling FAKTA OM UNDERSØKELSEN: Tidspunkt: Uke 42 – 43 Klassetrinn: 8. – 10. klasse Antall: 176 Svarprosent:
Røyken alene? Eller sammen med en eller flere nabokommuner? Kommunereformen - folkemøter.
Oslo kommune Utdanningsetaten Brukerundersøkelse for Aktivitetsskolen 2015/ 2016 Fakta om undersøkelsen -Undersøkelsen ble holdt høsten 2015 på Bestilling.
Kvinner i Lions Engasjement og handlekraft Styrke for lokalsamfunnet Dynamikk i godt arbeidsfellesskap Meningsfull fritid Glede og humør!
Oppsartsmøte Byåsen IL. ALLSIDIG TRENING, HVA ER DET? Finnes ingen regler Treningen i seg selv er lite forutsigbar Må være motiverende og utfordrende.
VI HJELPER DEG MED Å KOMME TIL DRØMMEN Et av dine livs store øyeblikk Ditt BRYLLUP.
SOS-BARNEBYER BARN PÅ FLUKT. ET TRYGT HJEM 134 LAND.
Enslige mindreårige IMDi Vest ved Katrine Vidme.
Boligpolitisk samhandling 5. oktober 2011 Regiondirektør Mona Liss Paulsen.
Tomrefjord Pensjonistlag
Velferdsteknologi.
Framtid - Samspill - Skaperglede
Infomøte Ørland kultursenter 13
VELKOMMEN TILVENNING I SOMMERLY BARNEHAGE
sos-barnebyer barn på flukt
Periodeplan for Sommerly barnehage Uke : 17
Marthe Tverbakk Tjærandsen
Helsesøsterkongressen 2017
Samarbeid om god helse og livskvalitet
Verdier Ikke fem punkter på en lapp, men det som kjennetegner livet og hvordan det leves. Utfordres eller befestes av vår etikk. Ofte ser vi at gode verdier.
VELKOMMEN TILVENNING I SOMMERLY BARNEHAGE
Bli elevmentor i Drømmeskolen!
Sarpsborg Øst Frivilligsentral Et kreativt møtested i nærmiljøet – Felles innsats – Felles glede – Godt miljø Du.
Invitasjon til Helt sjef!
Kapittel 4 oppgave e. Sett inn riktig form av adjektivene.
VELKOMMEN TILVENNING I SOMMERLY BARNEHAGE
Regionreformen og samfunnsutvikling
Eldre vil bo der andre bor og være en del av det levende liv….
Lær mer – vis din støtte til alle som er berørt av demens
Prioriterte mål i kommunalt og fylkeskommunalt planarbeid
Reformen «Leve hele livet «innebærer ikke at
Utskrift av presentasjonen:

Et spennende pilotprosjekt Seniorsaken presenterer pilotprosjektet: ”Bli gammel på gård” Den første gården der det søkes å gjennomføre prosjektet er på praktfulle Blakstad Hovedgård i Asker.

Drømmen om det gode liv

UTFORDRINGER & MULIGHETER FOR 60+ Eldrebølgen kommer Flere er single og bor alene Ensomhet blir en folkesykdom Større valgfrihet innen omsorg Individuelt ansvar for egen alderdom La den neste livsfasen bli din beste

Godt for helsen En undersøkelse fra Danmark viser at mennesker som bor i bofellesskap klarer seg opp til fem år lengre uten hjelp fra det offentlige enn mennesker som bor alene.

De unge eldre Stadig flere har god helse, god personlig økonomi og høyt utdanningsnivå. Dagens seniorer og morgendagens eldre vil utgjøre en gruppe som ønsker å være aktive, mobile og klare seg selv så lenge som mulig. VIL DU BLI GAMMEL PÅ GÅRD?

Flere eldre Færre gårdsbruk Vi er 1 million mennesker over 60 år og flere blir vi! Antall gårdsbruk er halvert på ti år! Seniorer kan bidra til en ”snuoperasjon”

Bli gammel på gård!

”Gammel på gård” skal: … sikre økonomien for gårdbruker slik at jordbruksarealer ikke bygges ned/gror igjen … skape en ny arena for livsutfoldelse og gode, trygge sosiale relasjoner mellom seniorer. … bidra til utvikling og livskraft til glede for en selv, gården og samfunnet.

Rammen rundt det gode liv Blakstad Hovedgård er et pilotprosjekt som skal tilrettelegge for seniorer og gårdbrukere som ønsker å dele det gode liv på landet. Tanken – visjonen- er at ”Gammel på gård” kan vokse og bli et viktig innslag i små og store samfunn over hele landet.

Blakstad Hovedgård Kontakt med dyr og gårdsdrift Senior-ridning og stallkro Hagestell og gartneri Helseavdeling og trimrom Felles aktivitetsrom LIVSKVALITET - AKIVITET- VENNSKAP - GLEDE

Kreativt og visjonært Planene på Blakstad Hovedgård er innovative og skiller seg fra de fleste andre seniorbolig- prosjekter Beboerne vil ikke bare være aktive. De vil også føle seg nyttige, noe de fleste mennesker har «godt av».

Seniorer og samfunnsansvar Prosjektet er bærekraftig med en miljøprofil, og kan bidra til reduksjon av den dramatiske avviklingen av gårdsbruk i Norge. Gårdbrukeren kan få både liv og røre og lønnsomhet på tunet.

Seniorsakens anbefaling Seniorsakens boligutvalg følger, og om mulig påvirker, utviklingen på seniorbolig-området slik at det som bygges i størst mulig grad balanserer seniorenes, lokalsamfunnets og investorenes behov. Vi mener Trygve Præsttuns visjoner oppfyller alle disse kravene. Christin Engelstad, informasjonssjef

Kontakt For ytterligere informasjon og inspirasjon kontakt sivilingeniør og konseptutvikler Trygve Præsttun: mob: