Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

Sarpsborg Øst Frivilligsentral Et kreativt møtested i nærmiljøet – Felles innsats – Felles glede – Godt miljø Du.

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "Sarpsborg Øst Frivilligsentral Et kreativt møtested i nærmiljøet – Felles innsats – Felles glede – Godt miljø Du."— Utskrift av presentasjonen:

1 Sarpsborg Øst Frivilligsentral Et kreativt møtested i nærmiljøet – Felles innsats – Felles glede – Godt miljø Du finner oss i Skjeberg rådhus.

2 Fri og villig… Frivilligsentraler – flinke til å sette i gang
– uten byråkrati Tilbud – hvilke frivillige vi har til enhver tid. I Norge – over 400 sentraler – og ingen er lik Hybrid Fokus for Frivilligsentraler = Møte mellom mennesker…

3 Hvorfor frivillighet:
Ensomhet største ”diagnose” i samfunnet. Frivilligheten skaper møteplasser og dekker et behov det kommunale ikke klarer. ”Jeg lever for tirsdager” Sonja 87 år

4 Frivillige medarbeidere:
Frivillige er ikke ansatte. De gir av sin tid og kompetanse, men får ikke lønn. Det kan derfor ikke stilles samme krav til frivillige som til offentlige ansatte. Det er viktig å tenke på hvordan kommunen og frivillighet kan samarbeide om å skape et godt lokalsamfunn – ikke hvordan frivillige kan brukes til å utføre oppgaven.

5 Kommune – frivillighet:
”Vi trenger frivillighet for å kunne løse morgendagens omsorgutfordringer…” Ufordringer blir hvordan kommune og frivillighet kan samarbeide om å skape et godt lokalsamfunn – ikke hvordan frivillige kan brukes til å utføre oppgaver. Kommunens rolle blir i større grad å legge til rette for og oppmuntre til frivillig initiativ, heller enn å pålegge oppgaver. Det er først når kommunen inviterer foreninger til å gjøre det foreningen er til for (formål) at samarbeid lykkes. Håkon Lorentzen, Frivilligsentralene og fremtiden, aug 2014

6 Mål: En må legge til rette for frivillig innsats som bidrar til inkluderende lokalsamfunn. Der flest mulig i alle aldre kan leve aktivt og meningsfulle liv, og bidra til å hindre ensomhet og utenforskap gjennom å legge til rette for aktiviteter og felleskap med andre.

7 Bruk av frivillige medarbeidere:
Tusenårsfest i Hafslundspark, SA Svein Halvorsen: ”Vi er veldig fornøyde, jeg må også gi skryt til alle de frivillige med flere som har lagt ned en enorm innsats”.

8 Daglig leder ved Skjeberg Golfklubb Line Berg, Sa 18.08.16
”Berg sier at uten all den velvilligheten, kunne ikke klubben tatt på seg å arrangere en slik stor turnering”.

9 NB!!! Det viktigste for å beholde fornøyde frivillige er at de blir sett, hørt og behandlet med respekt for den jobben de gjør!!!

10 Alle tjener på frivillighet, men frivillighet lever av lyst
Konklusjon: Alle tjener på frivillighet, men frivillighet lever av lyst og dør av tvang Dialogmøter Ressursgrupper Vilje og ønske Frivilligkontakt/koordinator


Laste ned ppt "Sarpsborg Øst Frivilligsentral Et kreativt møtested i nærmiljøet – Felles innsats – Felles glede – Godt miljø Du."

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google