Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

”Mat, måltider og ernæring på sykehjem - til beboernes helse, glede, trivsel og livslyst ” Dialog-seminar, Brumunddal 3.april 2008 Et samarbeidsprosjekt.

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "”Mat, måltider og ernæring på sykehjem - til beboernes helse, glede, trivsel og livslyst ” Dialog-seminar, Brumunddal 3.april 2008 Et samarbeidsprosjekt."— Utskrift av presentasjonen:

1 ”Mat, måltider og ernæring på sykehjem - til beboernes helse, glede, trivsel og livslyst ” Dialog-seminar, Brumunddal 3.april 2008 Et samarbeidsprosjekt mellom Høgskolen i Hedmark, Institutt for sykepleiefag og seks sykehjem i Hedmark:

2 Utvikling av kunnskapsbasert praksis på sykehjem innenfor området ernæring – gjennom etablering av og arbeid i et sykepleiernettverk Prosjektveileder: førsteamanuensis Kari Kvigne Sentral prosjektleder: høgskolelektor Åse Leirvik Prosjektleder i Sør-fylket: Avdelingssykepleier Morten Einarsrud Prosjektleder i Midtfylket: Avdelingssykepleier Frøydis Berg

3 Aksjonsforskningsorientert tilnærming Å utvikle kunnskap i praksis, for og med praktikerne Å skape endring / forbedring i og for praksis (Se også vedlegg: Prosjektidè og mål)

4 Nettverksgruppe i Sørfylket: - Sør-Odal alders- og sykehjem - Roverudhjemmet - Grue alders- og sykehjem Nettverksgruppe i Midtfylket: - Ryslingmoen sykehjem - Moen sykehjem - Stange sykehjem Lokal prosjektleder: Morten Einarsrud Lokal prosjektleder: Frøydis Berg Sykepleiernettverket:

5 Grunnholdning og prosess Forskningsbasert kunnskap Erfaringsbasert kunnskap Brukerkunnskap og brukermedvirkning Kunnskapsbasert praksis Kontekst Jamtvedt, 2002 Nortvedt m.fl. (2007) Å arbeide og undervise kunnskapsbasert

6 Refleksjon i fagutøvelsen; Erkjenne og identifisere informasjonsbehov Formulere spørsmål Søke etter litteratur - lete! Kritisk vurdere forskningsbasert kunnskap Vurdere kunnskapen opp mot erfaring, verdier og preferanser Sette ut i praksis Nasjonalt kunnskapssenter for helsetjenesten Trinn 1 Våren 2008 Trinn 2 Sommeren/høsten 2008 Trinn 3 og 4 Høsten/vinteren 2008 Trinn 5 Vinteren/våren 2009 Oppstart Vinteren 2007/2008

7 Trinn 1 (Våren 2008) Refleksjon over egen praksis identifisere og velge utviklingsområde innen juni 2008

8 Nettverksmedlemmene Hvordan involvere de ansatte på sykehjemmet? Sykepleierstudentene involveres bl.a. gjennom - et observasjonsskjema - skriftlig studentoppgave Brukerperspektivet ”Endringsagenter” Trinn 1 forts. Støtte i nettverksgruppa - og av prosjektlederne Skrive logg

9 Kraften i en foss består av mange vanndråper som jobber sammen (Ukjent)


Laste ned ppt "”Mat, måltider og ernæring på sykehjem - til beboernes helse, glede, trivsel og livslyst ” Dialog-seminar, Brumunddal 3.april 2008 Et samarbeidsprosjekt."

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google