Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

Boligrådgiver Larvik kommune.

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "Boligrådgiver Larvik kommune."— Utskrift av presentasjonen:

1 Boligrådgiver Larvik kommune

2 Larvik kommune en foregangskommune!
Det ble i Strategidokumentet 2015 – 2018 vedtatt av kommunestyret, at det skulle opprettes en stilling som Boligrådgiver i 2016. Økt bo-trivsel og økt bokvalitet for innbyggerne i Larvik kommune.

3 Jimmy Helgesen Tømrer Byggmester Boligkontoret 2010 Boligrådgiver høsten 2016

4 Mestring i alle livets faser
Boligrådgiver hjelper deg å planlegge slik at boligen din passer for deg så lenge du ønsker å bo der eller hjelper deg å finne en ny som passer.

5 Hva er tanken og hensikten?
Boligsosialt arbeid Eldrebølgen 2030 Knytte tverretatlig og tverrfaglig samarbeid, løse opp uklare ansvarsoppgaver. For å oppnå gode løsninger Bruker bør ha en kontaktperson som koordinerer tjenestene. Se muligheter og bruker med lav terskel og kort tjenestevei. En 1-linje tjeneste, med Drop-in og fastsatte avtaler.

6 Tjenester som tilbys Rådgivning tilknyttet ombygning,
tilpasning og – eller kjøp av bolig Hjemmebesøk Samarbeid med ergoterapeuter og hjelpemiddelsentralen Hjelp til å fylle ut søknader Informasjon om finansieringsmuligheter

7 Utfordringer: Samordne tjenestene, dette kan være
sammensatt og strekke seg over tid. Det kan være krevende for bruker å få de ulike etatene til å samarbeide, ha oversikt over de ulike ordningene og hvor man får dekket hva. Brukeren må selv være involvert (om mulig), men boligrådgiver kan legge til rette. Noen trenger mer hjelp: I noen tilfeller har brukerne hverken ressurser selv, eller pårørende som kan hjelpe til i prosessen.

8 Arbeidsoppgaver: Rådgivning tilknyttet ombygning, tilpasning og
kjøp av bolig. Hjemmebesøk – befaring. Samarbeidsmøter. Gjennomgang av økonomi. Veiledning – bistand til utfylling av søknader. Bistår ved behov, med å søke om tilskudd til utredning og prosjektering. Faglig bistand. Etablering – kjøp av bolig. Bistå på visning av bolig. Knytte kontakt med andre enheter – instanser. Tverrfaglig samarbeid med bruker/eier, boligrådgiver, ergoterapitjenesten, utførende håndverker, nav og øvrige instanser. Kvalitetssikre og følge opp fordi kommunen har plikt til å etterse at offentlige midler blir brukt etter hensikten.

9 Kommunen Hjelpemiddel sentralen Husbanken Helse, bolig teknisk

10 Boligrådgiver Ergoterapitjenesten Byggeteknisk Økonomi

11 Virkemidler/hjelpemidler:
- Tilskudd til utredning og prosjektering. - Startlån - Utbedringslån - Boligtilskudd til tilpasning - Fleksibel bruk av lån-tilskuddsmidler - Kommunal og statlig bostøtte - Ergoterapitjenesten - Hjelpemiddelsentralen - Husbanken - Nav

12 Larvik kommune en foregangskommune!
Ikke alle som har midler til å legge ut for utbedringer som skal bli dekket av Nav hjelpemiddelsentralen. Kommunen kan legge ut for utbedringskostnadene og få tilbakebetalt fra Nav. Samarbeidsavtale mellom Larvik kommune og Nav hjelpemiddelsentralen.

13 Utbedring i praksis!

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

31

32

33 Tusen takk for oppmerksomheten!
Ønsker dere en fortsatt fin dag her i Stavanger! Takk for meg! Tusen takk for oppmerksomheten!


Laste ned ppt "Boligrådgiver Larvik kommune."

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google