Mental Helse.

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
Snakk sant om livet…… Omsorgsverdier ved livets slutt
Advertisements

LIKEVERD Bevar ditt hjerte!.
Retningslinjer for klubben – og foreldrevettregler
Tanker om brukermedvirkning
Arbeid og psykisk helse Informasjonssatsing 2010/11.
Fysisk aktivitet og helse
Mestring og forebygging av depresjon
Fylkesårsmøter 2013 Mental Helse. Vår visjon ”Alle mennesker skal ha en mulighet til å leve et liv basert på uavhengighet, selvstendighet og mestring”
Det gode Det rette Det rettferdige
Omstilling uten nedbemanning
MENTAL HELSE Nordland Årsmøte, Bodø 26
Hva er aktivitet og deltakelse?
Av Beate Magerholm, Drammen kommune
Speiding i et folkehelse- og friluftslivperspektiv.
Rehabilitering innen psykisk helsevern Midt-Norge Brukerkonferansen november 2013 Laila H. Langerud.
Samhandlingsreformen og nasjonal strategi for habilitering og rehabilitering Møteplass: Allmennhelse 13. Mai 2009 Mette Kolsrud forbundsleder.
Landsforbundet Mot Stoffmisbruk Kariann Tingstein Generalsekretær Evaluering av rusreformen Veien videre til gode forsvarlige tjenester.
Erfaringer fra Kristiansand kommune Ved psykolog Kenneth Haugjord
Samhandlingsreformen – hvor står psykisk helse og rusfeltet?
Samhandlingsreformen med særlig fokus på psykisk helse- og rusfeltet
Presentasjon av Studieforbundet Funkis. Studieforbund Studieforbundene i Norge bygger på en 150 år gammel tradisjon for opplysningsarbeid gjennom frivillige.
Ergoterapeutstudenter har et fagforbund OG en INTERESSEORGANISASJON  Presentasjon laget av: Ann-Heidi Adriansen, kull 07. Ergoterapeututdanningen ved.
Sør-Afrika KFUM Tensing
Et prosjekt i regi av Nasjonalforeningen for folkehelsen
VERDIER GOD HELSE Helhetlig & optimal tilnærming / veiledning.
Grønn framtid 1000 muligheter i landbruket Ett rekrutteringsprosjekt i regi av 4H Nordland Prosjektet er finansiert av Nordland fylkeskommune, Fylkesmannen.
R ETNINGSLINJER FOR KONTAKTFAMILIER : På sykehuset står det en perm fra oss med kontaktinfo om alle kontaktfamiliene, taushetsløfte, retningslinjer. Info.
Jeg heter Yasmin Meralli Jeg er invitert hit på grunn av mine erfaringer som Konsernsjef for mangfold og likestilling i et av Canadas største finanskonsern,
Regionalplan for folkehelse 2013 – 2017 Inghild Vanglo Leder politisk styringsgruppe Rogaland fylkeskommune.
BIKUBEN – Regionalt brukerstyrt senter
PÅRØRENDE EN RESSURS Hvordan kan vi hjelpe tjenesteapparatet ? AKB-Pårørende en ressurs.
Ingen tid å miste! Kari-Ann Baarlid, Nestleder i fagavdelingen
Stolt og unik Liv Overaae KS nfu konferanse 4. november 2008
Et malekurs for mennesker som sliter psykisk
Folkehelsearbeid i Lier kommune
I dag snakker vi om psykiske problem:
Idrettsglede for alle – en åpen og inkluderende idrett
Hverdagsrehabilitering Del 2 Brukerrolle – Tjenesteyterrolle/hjelper Samarbeidsprosjekt mellom: Froland, Arendal, Risør, Grimstad, Åmli, Tvedestrand og.
"God bagasje på livets reise."
Kvalitetsklubb – NFF regi
Hvilke familietilbud trenger de yngste
Etikk i Haugesund Kommune
Oppfølging i bolig- nye grep i bydel Stovner
Sør-Aurdal Arbeiderparti Valgprogram
Avdelingsstrukturen i Nord-Trøndelag. Hva har hendt siden 1988 Siden etableringen av Fellesforbundet i 1988 har avdelingsstrukturen vært et sentralt tema.
Fremme helse og forebygge sykdom
Gry Nørstenget Fylkesleder
Fakta 10-20% av alle barn i Norge har så store psykiske problemer at det går utover hvordan de fungerer til daglig. 4-7% av dem trenger behandling.
Verdensdagen for psykisk helse
Støttekontakttjenesten Støtte til en meningsfull fritid
Huset i Larvik 9 september 1995 Bente Eng.
Livsstilsending - uke 5 -
FRILUFTSLIV FRA Naturopplevelser for livet.
Han sier: Jeg kaller dere ikke lenger tjenere, men venner.
Folkehelse i kommunene. Kommunene er pålagt å drive med helsefremmende arbeid Følger opp myndighetenes mål og arbeid for folkehelse gjennom tjenester.
RAMMEPLAN I PRAKSIS. Målet med rammeplanen er å gi styrer, pedagogiske ledere og det øvrige personalet en forpliktende ramme for planlegging, gjennomføring.
Bedre livskvalitet gjennom læring og mestring!. Hovedpunkter Hva er et Studieforbund? Hva er Funkis? Betydningen av samarbeid Felles kurs og kompetanse.
Bedre livskvalitet gjennom læring og mestring!. Hva er et studieforbund? Nesten alle organisasjoner og lag driver kurs og opplæring for sine medlemmer.
Sammen for bedre: LEVEKÅR INKLUDERING NÆRMILJØ PSYKISK HELSE AKTIVE ELDRE
Drammen 30. september 2016 Bjørg Th. Landmark Velferdsteknologiens plass i helsetjenesten Hvilke refleksjoner gjør du deg i forhold til ordet velferdsteknologi?
Bedre livskvalitet gjennom læring og mestring!
Klubben for alle.
PSYKISK HELSEARBEID OG RUSOMSORG SØVNKURS
Hva: Leik og fysisk aktivitet ved Dette kan alle være med på,
Voksne for Barn Voksne for Barn 2013 Hvem er Voksne for Barn? voksne som bryr oss om barn ideell medlemsorganisasjon etablert i 1960 fremmer.
Stian Biong Fagsjef Byrådsavdeling for eldre, helse og arbeid
Bedre livskvalitet gjennom læring og mestring!
Bedre livskvalitet gjennom læring og mestring!
Likeperson Navn:……………
Bedre livskvalitet gjennom læring og mestring!
Utskrift av presentasjonen:

Mental Helse

Mental Helse er en medlemsorganisasjon for alle Mental Helse er en medlemsorganisasjon for alle. Mennesker med psykiske helseproblemer, pårørende og alle andre som ønsker å bidra og gi sin støtte til vårt arbeid Gjennom politisk påvirkningsarbeid, folkeopplysning og formidling av brukererfaring, jobber organisasjonen for økt åpenhet, bedre forebygging og behandling av psykiske helseproblemer.

Vår visjon: ”Alle mennesker skal ha en mulighet til å leve et liv basert på uavhengighet, selvstendighet og mestring”.

Våre verdier Likeverd Åpenhet Respekt Fordi vi ønsker et varmere og rausere samfunn som sørger for at alle får sine rettigheter og muligheter ivaretatt Åpenhet Fordi det er viktig at åpenhet om psykiske helseproblemer ikke får negative konsekvenser Respekt Fordi vi vil ha et samfunn som møter alle mennesker med respekt, uavhengig av den enkeltes utgangspunkt og ståsted.

Hva driver vi med? Fylkes- og lokallag, 19 fylkeslag og 260 lokallag Skoleprogrammet Venn1 for videregående skole Utgir magasinet Sinn & Samfunn Hjelpetelefonen 116 123 Arbeidslivstelefonen 815 44 544 Nettstedet www.sidetmedord.no Nettstedet www.kameratstøtte.no Verdensdagen for psykisk helse

Viktige organisatoriske satsingsområder i Mental Helse: Organisasjonsutvikling Holdningsskapende arbeid Nettverksbygging Brukermedvirkning Samarbeid med andre Informasjon og intern kompetansebygging Etiske retningslinjer

Viktige politiske satsingsområder for Mental Helse: Åpenhet / antistigma – økt kunnskap om psykisk helse Lokalt psykisk helsearbeid / gode og nære tjenester Brukermedvirkning brukerne som engasjeres i medvirkning, representerer dette en aktivisering som kan styrke muligheten for å kunne mestre eget liv. Redusert bruk av tvang Rus og psykisk helse

Folkehelse Godt folkehelsearbeid kan forebygge psykiske helseproblemer, uførhet og dødelighet Det å etablere trygge nærmiljøer, godt psykososialt miljø på skoler og arbeidsplasser, et fleksibelt arbeidsliv, er viktig i forebygging av psykiske helseproblemer. Det er viktig å skape et rausere samfunn og en økt forståelse for at vi alle er ulike, men har ressurser som må verdsettes og utnyttes

Mental helse Sortland Er en frivillig organisasjon Mental helse Sortland er det største lokallaget i nord. Antall medlemmer ved årsskiftet er 241 Vi samarbeider med: Psykiatrisk dagsenter Sortland kommune LPP-pårørende innenfor psykisk helse, Sortland marsjklubb , Sortland orienteringslag. Vi fikk tildelt frivillighetsprisen i 2012 Lavterskel

Styret og aktivitetsgruppen 2015

VÅRE SATSNINGSOMRÅDER Antistigmatisering Åpenhet , respekt og samhold ungdom Økt fysisk aktivitet Bygge sosiale nettverk Ha kulturelle tilbud At vi alle har en mental hygiene som vi må ta vare på Sponsorer for å øke og utvikle vårt aktivitetsnivå Være et lavterskeltilbud

Medlemstilbud Arrangerte Turer: Abisko, Grottebadet, Skoddajavri, Dronningruta, fjellturer, og overnattingsturer Fysisk aktivitet: gå, sykle, marsjer, orientering, svømming, fisketurer, fjellturer mm Sosialt samvær: Quiz, matkvelder, medlemsmøter, kafebesøk , restauranter, bowling Arrangement på høytidsdager Kursing eks: yoga, data, maling, kosthold Kulturelle tilbud, konserter, teater, kino, utstillinger

Hver tirsdag kl 1800 løype 5 eller 10 km Blåbytrasken Hver tirsdag kl 1800 løype 5 eller 10 km

Skoddajavri

Turorientering i Elvenesdalen

Dronningruten

Trening i Blåbyhallen

Aktivitetsgruppa Legger planer for aktivitetene i laget Faste aktiviteter Blåbytrasken 5/10 km Blåbytrasken sykkel 12,5/25km Svømming Trening i blåbyhallen Turorientering

Prosjekt Kari Greiner har vært en ressurs for laget med sitt arbeide i prosjektarbeid og har bidratt til stor aktivitet og midler via ekstrastiftelsen . Prosjektet «vil du være med meg ut», «tør du så tør jeg» ( avsluttes 2015), «Fjellvåken» og «unge ute på tur» For å videreføre aktivitetene på samme nivå som før må vi få tilført nye midler via samarbeidspartnere. Aktiviteter : eksTrening på Stamina, fjellturer, trasker, sykkel orientering, kurs, mm

Jonn Tore Sier: «MH har med sitt prosjekt gjort at jeg har fått hjelp med trening slik at jeg har kunnet komme tilbake til arbeidslivet. Dessuten har jeg fått mange nye venner.» «Mental helse er viktig for å fange opp de som av ulike årsaker mister kontakten med sitt sosiale nettverk. Gjennom ulike aktiviteter som f. eks. trening og sosiale sammenkomster, kan en bryte en negativ sirkel» Alltid med på trasker og sykkel og er med å planlegge aktiviteter

Mikael Sier: «Når jeg er med i Mental Helse gir jeg noe til andre og samtidig får jeg respekt og tillit tilbake for den jeg er.» «Jeg er med for å gi noe til et trygt og godt fellesskap, og jeg vet jeg ikke er alene.» Vår faste fjell fører og turgåer og med i aktivitetsgruppen

Bjørg Siri Sier:; «Jeg er med i mental helse fordi jeg vil gjøre en forskjell for noen andre» «Mental helse på Sortland har gjort en god jobb for å aktivisere flest mulig. Vi er et viktig supplement kommunal psykiatritjeneste». «Fysisk aktivitet, trening og friluftsliv kan bety mye for den enkelte.» «Jeg ønsker at flere ser nytten i det frivillige arbeidet og gjerne hjelper til» Vår treningsguru og motivator

Veronika Sier:  »Da jeg ble syk av depresjon og senere psykose var det å være med i mental helse og de aktivitetene som gjorde hverdagen min bedre. Jeg fikk mange nye venner, møtte forståelse og fikk gode råd. Jeg kom meg ut i aktivitet og det gjorde underverker. Det opplevdes som magisk og for hver gang jeg nådde en ny fjelltopp, kjente jeg en bedring.» «Mental helse er en flott organisasjon og et supert lavterskeltilbud. I dag er jeg 100% tilbake i arbeidslivet samt at jeg sitter som sekretær i styret for MH» Vår solstråle og dyktige sekretær

Meld deg inn du også www.mentalhelse.no Eller kontakt ditt lokallag Tusen takk for din oppmerksomhet