DRAMA.

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
Åpenbaringen om Jesus Hvem er Jesus Kristus?.
Advertisements

Snakk sant om livet…… Omsorgsverdier ved livets slutt
Kurs for kulturvertene
Vi ser hverandre og erfarer at i Guds rike hører vi sammen
Non-verbal kommunikasjon
Skjønnlitteratur FANTASI og VIRKELIGHET Kpt 7, Kontekst Basisbok
Vi har to typer tekster i fagplanen i norsk.
Historien er hentet fra lang tid tilbake, da en mann straffer sin 5 årige datter, fordi hun har mistet en verdifull gjenstand. Den gang de ikke hadde så.
22 tips for den faglitterære forfatteren
HVA ER DU REDD FOR? Et tv-program som ”ufarliggjør” det barn er redd for. På ulike måter. Informativ, billedlig, morsom og engasjerende. De som sender.
Bokanmeldelser..
Kpt. 5 og 6.
Året var 1987, i en liten by med navn Sussex, ble et lite hus totalt til intetgjort. Alt ble kastet ut, inkludert en liten brun bamse... Den ble liggende.
Skulptur Skulpturer er tredimensjonale kunstgjenstander. Den formen en skulptur får, er mer avhengig av det materialet den er laget av enn tilfellet er.
Veiledning av elever / lærlinger
Nettvett.
Forandringsfabrikken
Det gode Det rette Det rettferdige
OPPLYSNINGSTIDEN Ca
HISTORIEN OM DE 4 LYSENE.
- roller og forventinger
En måte å lese Bibelen på
Frontlinjeserivce
Velkommen til lederkurs kveld 2 på BMB
Velkommen til gudstjeneste
Barnehagepersonalets betydning i barns liv
Rune Sødal, NF og Odd Haddal, NKF
Tale- og debatteknikk av Lars-Henrik Paarup Michelsen
TERMA Terapeutisk møte med aggresjon.
Goffman, Garfinkel og Giddens
Ord er ikke alt ! - Råd og tips om det å presentere et budskap Norsk Sykepleierforbund, medieseminar for tillitsvalgt 3 nov 2009 Erik Dale – sykepleier.
Diakoni og trosopplæring
LÆR DEM Å LEDE. LÆR DEM Å LEDE MARIA Det kan virke som om Maria er en rolig innadvendt person. Hun er stille. Hun liker å lytte til Jesus. Hun.
KOMMUNIKASJON Samling 3 Stabsutvikling.
Bokpresentasjon Oslo.
Lederen som coach Jeg kan ikke lære noen noe,
Kapittel 6 e) Sett inn sin, si, sitt, sine, hans, hennes eller deres.
Henrik Ibsen Norsk verdensberømt forfatter
Den store ID-quizen Hvem er du? - Ta testen nå!.
Ett skritt foran 3 © Irène Johansson 1 Kursmøte 5 Språklige handlinger Kursmøte 5 Språklige handlinger Kursmøte 5.
Ludvig Holberg (1684 – 1854).
Kpt. 2 «Handling og tilstand»
Se på bildet? Hva ser du? Undersøkelser viser, at barn ikke kan identifisere parr i intime situasjoner, fordi de ikke har denne type bilder lagret i deres.
av Yocasta L. Sosa De Veisten
Litterære virkemidler
Å snakke med seg selv, fali det?
Kroppen som Gud har villet
BARNAS BARNEVERN 2020.
Kapittel 15 På litteraturgruppe
Kapittel 2 oppgave i Kjenner disse personene ansvarsfølelse?
Tema Vg1, kap 4.
Teater for barn II Hege Hansson F2C høst 2008.
HVA ER DRAMA. Forelesning i drama 1. semester/F1A og F1B 4
Teater for barn introduksjon til teaterproduksjon
SAMMENSATTE TEKSTER Læreplanen sier at eleven skal kunne
MOBBING OG RASISME Vg2 H3 Eleven skal kunne forklare hva mobbing og rasisme er, og drøfte forebyggende tiltak.
Dramatisk sjanger Skuespill og film. Dramatisk sjanger Tekster som er laget for å framføres. Eksempler på slike er TV-serier og spillefilmer. Andre eksempler.
Festivalvettreglene Som arrangør ønsker vi at festivalen skal gi deg en fin opplevelse. Vi skal gjøre vårt for å skape en god og trygg ramme rundt musikken.
Dramatisk dikting Kva er eit drama? Dramaet si historie.
Virkemidler i film  Mange vanlige enkeltbilder, og kjører dem fort etter hverandre.  Filmen har sitt eget språk,  sine egne ord.
Drama som læring Noen tips til aktiviteter. Samvittighetens røster En elev personaliserer personen som har et dilemma, et problem eller etisk utfordring.
Oktobernytt Nå er virkelig høsten her med alt av vær som det kan tilby! Barna får mange ulike erfaringer med været gjennom at vi går ut hver dag- uansett.
Dramatiske sjangrar Skodespel og film
Historiefortelling Helt siden de første menneskene satt rundt bålet utenfor grottene sine og delte opplevelse og historier, har vi vært fascinert av konseptet.
Kommunikasjon Gode samtaler. Kommunikasjon Gode samtaler.
Døden.
Sinne Film:
Hvordan støtte barn og unge når ALS rammer familien
Kapittel 6 f) Sett inn sin, si, sitt, sine, hans, hennes eller deres.
Del 3 Lek og samarbeid mot mobbing
Utskrift av presentasjonen:

DRAMA

Hva skal du lære noe om? Kroppsspråk Stemmebruk Tragedien Komedien Norsk teaterhistorie Henrik Ibsen og hans verk Å skrive gode (film)omtaler

Tragedien Aristoteles (384 – 322 f.Kr) En etterlikning av livet. Sørgelig, ulykkelig/dødelig utgang, konfliktpreget. Rollene beskrives som karakterer: menneskene som framstilles, har flere sider. Mål: publikum skal føle medlidenhet med helten og frykt for at en liknende skjebne skal ramme dem selv.

Komedien Fellestrekk: to grupper stilles opp mot hverandre Unge mot gamle Byfolk mot landsfolk Rike mot fattige Flate/enkle typer med få egenskaper – lett gjenkjennelige Mål: få publikum til å le og kose seg Ludvig Holberg (1684 – 1754)

Ulike typer humor Karakterkomikk: Situasjonskomikk: Verbalkomikk: En figur er morsom fordi han eller hun har en spesiell egenskap ”Jeppe paa Bjerget” Lina i ”Emil i Lønneberget” Situasjonskomikk: situasjonen er morsom i seg selv, uavhengig av hvem som er involvert Falle på glattisen, snuble i egne bein Verbalkomikk: knyttes til språklige morsomheter, ordspill og treffende kommentarer

Å snakke med kroppen Charlie Chaplin (1889 – 1977) Stumfilm Pantomime http://www.youtube.com/watch?v =79i84xYelZI&feature=related

Kroppsspråket: Øynene Hodet Hender og føtter Kroppsholdningen Fast/flakkende blikk, se ”gjennom” Hodet Hode/hode+kropp Hender og føtter Stødig/trippende Kroppsholdningen Rett/krøket Bruk av rommet Sprade/smyge

Hva forteller kroppsspråket? Forholdet mellom to rollefigurer Maktforhold/jevnbyrdighet Høy status: noe du har når folk ser opp til deg Lav status: noe du har når folk ser ned på deg

Scenerommets grenser Kulisser Rekvisitter Lyd (bakgrunnslyd, lydeffekter, musikk) Lys

Teaterscenen ”titteskapsteater” – den fjerde veggen i scenerommet er åpen ut mot salen Publikum kan plasseres på to/tre/fire sider av scenen Deler av skuespillet kan flyttes ut blant publikum Utendørsteater Andre?…