Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

Historiefortelling Helt siden de første menneskene satt rundt bålet utenfor grottene sine og delte opplevelse og historier, har vi vært fascinert av konseptet.

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "Historiefortelling Helt siden de første menneskene satt rundt bålet utenfor grottene sine og delte opplevelse og historier, har vi vært fascinert av konseptet."— Utskrift av presentasjonen:

1 Historiefortelling Helt siden de første menneskene satt rundt bålet utenfor grottene sine og delte opplevelse og historier, har vi vært fascinert av konseptet underholdning. En god historieforteller holder på oppmerksomheten til publikum, skaper interesse og engasjement, og formidler budskapet sitt på en måte som appellerer til de fleste. Det finnes mange teknikker for å oppnå denne effekten. Lidenskap og engasjement for det man forteller om er viktig, en klar og tydelig stemme og fremtoning, trygghet på seg selv og gode kunnskaper er alle viktige byggeklosser enten det skjer verbalt eller visuelt.

2 Visuell fortellerteknikk
Den hvite haien er kommet for å drepe. En ung kvinne blir dens første offer. Politimesteren Martin Brody vil stenge badestranden, men den lille byen lever av sommegjestene og forretningsfolkene i byen....

3 Bøøøhhh!

4 Anslag, konflikt, konfliktløsning
Forventning Det dramatiske anslaget skaper forventning om fortsettelsen. Vi forbereder oss på det vi tror kommer til å hende. Etter et dramatisk anslag kan vi forvente et drama og etter en humoristisk anslag en komedie. Slik er forståelsen for teatrets eller filmens budskap, samt for all visuell kommunikasjon! Og slik blir også påvirkning på et mottakelig og forberedt publikum.

5 Forandring Anslaget som presenterer konflikten i et vellykket teaterstykke eller i en god film, skaper sterke reaksjoner hos publikum. Aller sterkest er følelsen av å stå foran en forandring. Anslaget forbereder en forandring på to plan. Filmens/skuespillets rollefigurer stilles overfor konflikter, kamp, avgjørelse, noe som kommer til å forandre dem. Noen seirer og noen taper. Man blir nysgjerrig på hva det vil føre til?

6 Overraskelse

7 Løsning?

8 Bevegelse framover Anslag Presentasjon Fordypning Tid
Konflikt Opptrapping opptrapping Konflikt løsning Nedtoning

9 Eksempel Den lille mann som protesterer mot noe viktig

10 Hvordan skal det gå videre?
Det er viktig at den underlegne karakteren befinner seg i en helt håpløs situasjon. Personen, det lille mennesket i samfunnet. Kroppsspråk, sinne eller fortvilelse gjør ham til en viktig person. Den gamle skrivemaskinen, det høye skranglete bordet og den lave stolen til tross. Denne visuelle styrken får oss til å følge dramaets fortsettelse intensivt. Hvordan vil det gå? En bevegelse fremover er skapt.

11 Anslaget kommer først Spennende, suggestiv, «filmatisk» framførelse
Dristige og overraskende vekslinger lokker lengre inn i stoffet Effektfulleog elegante vekslinger i en spennende enhet

12 Anslaget - slik kan det begynne

13 Vindu/Windows autentisk bilde fra lofotfiske ca. 1910

14 Speil

15 Fakta

16 Prosa

17 Poesi

18 Fortelling

19 Historiefortelling

20 Reportasje om mennesker

21 Etnisk spenning

22 Fargedramatisering

23 Manipulering med farge

24 Hvem bodde her?

25 Drama

26 Hva forteller dette bildet?

27 Metafor

28 Liggende format

29 Stående format

30 Bevgelse

31 Symetri/asymmetri

32 Samspill mellom tekst og bilde

33 Hvordan leser vi bilder?

34 Konsentrasjon om motiv

35 Skaper hvert bilde engasjement?

36 Det surrealistiske bildet!

37 Humoristisk illustrasjon

38 Naturalistisk illustrasjon

39 Typografisk illustrasjon
Herb Lubalin

40 Herb Lubalin

41 Stilisert illustrasjon

42 Stilisert og forklarende

43 Collage

44 Følelser

45 Realistisk

46 Portrett

47 3 dimensjonal illustrasjon

48 Dybde og rom

49 Beskjæring og fargedramatisering


Laste ned ppt "Historiefortelling Helt siden de første menneskene satt rundt bålet utenfor grottene sine og delte opplevelse og historier, har vi vært fascinert av konseptet."

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google