Månedsplan for Froskene Mai 2015

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
Den vesle gutten og julenissetoget
Advertisements

I.
Fra tegning til fortelling

PROSJEKTET OM KOKO OG FLYPLASSEN SOLSTRÅLEN
FLYTÅRN Vi fikk ei stor eske inn på avdelinga, som Rainer foreslo
M ÅNEDSEVALUERING JUNI Da er sommerferien her. Håper dere har det fint! I juni har vi feiret Sakada 5 år, Simen 4 år og Sebastian 5 år. HURRA! Det var.
Januar evaluering: I januar hadde vi som mål å fokusere på selvstendighetstrening i garderobesituasjonen. Dette opplever vi har vært til stor glede for.
Månedsbrev fra Blåklokka
Språk, Tekst og Kommunikasjon
Turene i November har gått til:
M ÅNEDSEVALUERING MAI Sommeren er kommet! Håper den varer lenge! Vi nyter dagene ute med vannlek, leting etter insekter og lek og moro. I mai har vi vært.
Vurdering av mai måned I mai måned har barna vært på mange små turer. Noen har fanget maur, de puttet vi i et glass med blå gele- som mauren spiste. Andre.
Kjære Pappa. Rart å tenke på at du startet på bunnen en gang du også.
EN DAG I UKA GÅR VI PÅ PIRATEN PÅ TUR. VI ER SÅ HELDIGE SOM HAR EN EN LITEN SKOGHOLT RETT VEDSIDEN AV BARNEHAGEN, OG DER HAR VI OGSÅ EN KJEMPE FIN BÅLPLASS.
ONSDAG  1.økt fra  Vi var i klasserommet og sang sanger med bevegelse og rytmer. Konsentrerte oss veldig om puls-slag. Pulsen i.
Månedsbrev Smørblomst
Månedsbrev Smørblomst
Månedsbrev fra Sjøsprøyt April 2011
Månedsbrev fra Blåklokka
Månedsbrev fra Blåklokka
Evaluering av november på Blå avdeling:
Er uglen smart? Vi har forsket litt og her er svarene.
FJØSHAUGEN BARNEHAGE UTSIKTEN
FJØSHAUGEN BARNEHAGE UTSIKTEN
Oktober på Neglespretten Mob: Foreldrekontakt: mandagtirsdagonsdagtorsdagfredag 1 Fellestur -Finner vi kantarell? 2 Fellestur -Lapper.
Og.
Kapittel 2 oppgave c Preteritum eller perfektum?
Oktober på Rumpetrollet. Huska på Geitekillingen er et perfekt sted å slappe av for både voksne og barn.
De 222 mest brukte ordene i det norske språket..
Månedsbrev for Froskene – Mars 2015
Felles Blåbukk Da er den første måneden i 2015 ferdig alt. Vi har opplevd mye moro med barna deres, kong vinter kom på besøk, hvilket gjorde at vi fikk.
Kapittel 43 Emilio forteller om tradisjoner
Avdeling: Gul Tema: Luft og påske.
Månedsplan for Froskene – Februar 2015
MÅNEDSBREV FOR TYRIHANS september 2015 Velkommen til nytt barnehageår! Dette månedsbrevet kommer seint, men som man sier: Bedre seint enn aldri Først av.
Tiden som gikk: I april har vi vært mye ute og kjent på været. Vi har hatt dager hvor vårsolen har varmet godt, men også dager hvor vi har hatt typisk.
Månedsbrev fra Kløverhumlene Her kommer litt om det vi har gjort på i mars og hva vi skal gjøre i april.
Tiden som gikk: I april har vi vært mye ute og kjent på været. Vi har hatt dager hvor vårsolen har varmet godt, men også dager hvor vi har hatt typisk.
Månedsbrev Småtroll. Tilbake til Oktober.. Stor koss med Eventyr Rødhette og Ulven, turer, FN dag og mye mer Forming aktivitet Vennerskap Hver onsdag.
Mainytt! Dinglebein Hva gjorde vi i April: Vistestølen barnehage
Mai på Pytten Da har vi alt kommet til mai- måned, og vi legger bak oss en tid med mye aktiviteter i barnehagen. Vi har feiret påske i barnehagen, med.
Februarnytt for Titt i hålå 2017
Juninytt Da har vi sagt farvel til mai og ønsket juni velkommen! Mai har vært preget av mange gode fellesopplevelser, og mye kjekk lek inne og ute. Vi.
Juninytt HURRA!! Månedens jubilanter: Thomas blir 27 år 12.juni
Aprilnytt! Hva gjorde vi i Mars: Månedens Jubilanter:
Blåbærtua MÅNEDSRAPPORT FOR APRIL Hva har vi gjort i mai?
Månedsbrev Småtroll Januar.
Månedsbrev Småtroll Desember.
April på Pytten Tiden som gikk:
MÅNEDSBREV FOR TYRIHANS OKTOBER 2016
Periodeplan for Sommerly barnehage Uke : 17
Januar på Pytten Da var desember over, og vi skriver Vil benytte anledningen til å ønske dere alle et godt nytt år. Håper alle hadde en flott juletid.
Oktober Uke/ frukt Mandag Tirsdag Onsdag Torsdag Fredag 40
JUNI Vi slår oss sammen med løvetann Vi slår oss sammen med løvetann
Hva har vi gjort i September?
Hva har vi gjort i oktober?
MARS I februar har vi startet opp med en time i gymsalen for 3 og 4 åringene. Dette er noe vi opplever at barna synes er veldig kjekt og vi ser at barna.
MAI MANDAG TIRSDAG ONSDAG TORSDAG FREDAG Juliusklubb klokken 09.30
Juni Mandag Tirsdag Onsdag Torsdag Fredag Uke/ frukt 4.
Periodeplan for februar 2019
Periodeplan for mai MANDAG (matboks) TIRSDAG ONSDAG
EVALUERING OG OPPSUMMERING AV MAI
Samarbeider med Kløver fra uke 26.
Månedsbrev Småtroll November.
MÅNEDSBREV FOR TYRIHANS mai 2019
HIPP HURRA FOR 17-MAI EVALUERING OG OPPSUMMERING AV MAI
Periodeplan for juni (2. juni: Marit 40 år!!!) 3.
EVALUERING OG OPPSUMMERING AV
EVALUERING OG OPPSUMMERING AV APRIL PÅSKEFROKOST
Utskrift av presentasjonen:

Månedsplan for Froskene Mai 2015 Uke MAN TIR ONS TOR FRE 19 Møtedag Vi er sammen med rompetrollene Aldersinndelte grupper på tvers Formings aktivitet Grøt til lunsj Vi går på tur AARON 3 ÅR Eldste barna går på tur Mindre barna er i barnehagen Varmlunsj 20 RUTH 4 ÅR KRISTI HIMMELFARTSDAG BARNEHAGEN ER STENGT Vi lager varmlunsj 21 22 2. PINSEDAG BARNEHAGEN ER STENGT IDRETTSDAG HA PÅ KLÆR TIL UTE AKTIVITET Miljødag i barnehagen Vi koster, spyler og vasker ute

Månedsbrev for Froskene – Mai 2015 Evaluering av måneden som gikk: Barna er veldig engasjerte i prosjektet vårt om de tre små grisene og det er en deilig opplevelse å se på og være en del av. Vi jobber bevisst med nøkkelordene vi velger for hver måned for at barna skal lære seg nye begreper og få en dypere forståelse. Vi leker med eventyret på den måten at fortellingen er ikke alltid lik og barna får lov å være med å finne en ny avslutning. Uansett hvor stygge ulven er mot grisene så vil ingen av barna at ulven skal dø til slutt, de viser empati og det er bra! I april måned har vi hatt fokus på materiellene grisene velger til husene sine, strå, pinner og murstein. Vi ser på hus når vi er ute og snakker om hva de er laget av, vi leter etter og tar på steiner, pinner og strå i naturen og noen ganger tar vi litt med til barnehagen. Som formings aktivitet denne måneden valgte vi å lage husene til grisene, dette jobber vi fortsatt med men satser på å bli ferdige til neste uke. Vi tok turen til Gausel fritidsgård for å se på grisene, denne turen falt i godt smak hos gjengen. Vi så på grisene, hønene, kaniner, påfugl og alpakka. Vi grillet pølser til lunsj, drakk kakao og fikk kjeks til dessert  Vi har også hatt stor fokus på våren og vårtegnene vi ser ute. En dag når vi var på tur roper Kåre «kom og se! Jeg fant vårtegn!» alle sprang bort til Kåre og undret seg over de fine blomstene han hadde funnet og de voksne var kjempestolte. En dag i samling fikk barna spørsmålet HVA ER ET VÅRTEGN? Jo Bjørnar mente at blå himmel var et vårtegn, det har han kanskje rett i, vi har jo ikke sett mye blå himmel i vinter  Marcos sa «lilla, gul, blomster små» grønnere gress, bladene på trærne og småfugler er litt av det som ble nevnt. Mål og innhold for mai: I utvalgte samlinger fremover kommer vi til å dele gruppe opp i to for at vi kan bedre møte barnas ulike behov og tilpasse opplæringen etter barnas alder. I rammeplanen står det at alle skal få like muligheter til å møte utfordringer som svarer til deres utviklingsnivå og for å få dette til må vi dele de opp.

Vi ønsker dere en deilig mai måned, Oddny, Lene og Sanne Vi vil snakke om 17 mai, og hvorfor vi feirer denne dagen men i år går barnehagen ikke i tog sånn som vi pleier å gjør. Som formings aktivitet i mai skal vi lage bildene av husene til grisene ferdige men ellers blir det fokus på 17. mai og sommeren som vi håper kommer snart. Månedens sanger: Blomster små, Alle fugler små de er, Tenk at nå er dagen her, Lille hasse hare, Grisevise. Månedens dikt: Den første lille grisen, Fagur fiskur i sjo Nøkkelord for mai: Flagg, tog, sommer, gress og flaggfargene. Bursdagsbarn i mai: 7. mai blir Aaron 3 år og 13. mai blir Ruth 4 år – HIPP HIPP HURRA for begge to!!! Annet: Det blir litt endringer fra nytt barnehageår av. Froskene blir til stor avdeling, da flytter 5 barn fra Rompetrollene over til oss dersom Rompetrollene skal bli til liten avdeling. I tillegg får vi 3 barn fra Smørblomstene. 2 av froskene kommer til å bytte barnehage etter sommeren. Da blir vi 18 barn og 3 voksne. Vi kommer også til å bytte side sånn at vi får større plass. Dette blir spennende og vi er veldig glad for at vi skal beholde gruppe vår som vi har blitt så godt kjent med og er så glade i  På solrike dager ønsker vi at dere smører barna med solkrem på morgningen men så fyller vi på etter behov. 1. Juni er Ingvild sin første dag etter denne lange turen til Niqaraqua, vi gleder oss til å få hun tilbake. Vi hadde planer om å la ungene ringe Ingvild på Skype men det er ikke lett pga at når det er dag her så er det natt der, men vi skal prøve å avtale en dag der det passer for både Ingvild og avdelingen  Sanne har sin siste dag som fast hos oss 29.mai – Vi kommer til å savne hun masse, hun har vært en god vikar å ha! Vi ønsker dere en deilig mai måned, Oddny, Lene og Sanne