Leksjon 03 IKT i tilrettelegging av pedagogisk materiale 3.

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
Nedlasting av Adobe Reader Adobe Reader brukes bl.a. for å åpne vedlegg i en E-post. Åpne Internett og skriv, adobe.no i adressefeltet, klikk Enter. Rull.
Advertisements

Datakurs i heimesida Skei hotell 15.mai  Søk opp på internett  Last ned Google Chrome – gratis  Gå inn via Google Chrome når du skal inn på pensjonistforbundet.
Den digitale dimensjonen i Samfunnsfag i grunnskolen Nå kommer vi og tar deg!
Nedlasting av Adobe Flash Player Adobe Flash Player brukes for å se video på Internett, YouTube, nett-TV osv. Åpne Internett og skriv, adobe.no i adressefeltet,
Digital samtid Erfaringer så langt!. ”Fet” og omfattende •Mange mål •Motiverende mål •Elevene går i visningsmodus.
Nedlasting av Java Java bruker du til bl.a. å logge deg inn i nettbanken. Åpne Internett og skriv, java.com i adressefeltet, klikk Enter. Klikk på Free.
Bruk av PowerPoint og enkel bildebehandling – FLU06Deltid
Kva konsekvensar har Kunnskapsløftet for norskfaget i lærarutdanninga ved HSF? Utgangspunkt i nye emne i Kunnskapsløftet.
Dette er en test på SONY’s nye teknologi. Med dette nye systemet kan vi gjøre det slik at skjermen din fungerer som et kamera slik at vi kan ta et bilde.
Nettsteder og multimedia
1. Om postere Når vi her snakker om Postere mener vi vitenskapelige plansjer til bruk på seminarer, kongresser og i andre faglige sammenhenger. Vi snakker.
Høgskolen i Oslo Billedbehandling Tonje Hilde Giæver & Bård Ketil Engen.
Korleis skal vi få IKT inn i klasserommet? Norsk Nettskole.
Kva kan kyrkja lære av skulen? Å lære å lære Meiningsfull læring.
Om vurdering i vg skole ”Opplæringens mål er å ruste barn og unge til å møte livets oppgaver og mestre utfordringer sammen med andre” (Generell læreplan.
Manual for skoleavis i 6. klasse
Arbeidskrav og rammebetingelser IKT-krav Betraktninger.
«Fylkesbarometeret» GSI 2010/2011:
EQS prosessteikning Rettleiing for deg som skal bruke prosesskart-editor i EQS.
EQS inngangsportal Rettleiing for deg som skal utarbeide revidere EQS inngangsportal.
Korleis lage Kompetanse- og opplæringsportal Opprette og legge innhald i opplæringsportal.
Oppgavelinjen. Gjelder for Windows 7 og Windows Vista
Tverrfaglige prosjekt
Publisering på verdensveven Kursdag 2 VÅFF, våren 2002.
IKT og media i norskfaget. L97 om IKT og media i norskfaget  Fra 1.klasse skal de se video eller fjernsynsprogram  Fra 2.klasse skal de leke på datamaskin,
1. Om postere Når vi her snakker om Postere mener vi vitenskapelige plansjer til bruk på seminarer, kongresser og i andre faglige sammenhenger. Vi snakker.
7. Typography, Readability & Legibility Lesbarhet.
Her er noen skjermbilder fra PowerPoint kurs holdt for leger
Litt om virtuelle skrivere. De 2 virtuelle skriverne som beskrives her har det til felles at det ikke kommer fysisk utskrift på papir. Skriverne er definert.
Smart Podium – din digitale tavle i klasserommet Terje Mølster Lynkursdag
Samlingsdatabasane Samlingsdatabasane er ei samlenemning på alle databasane som Eining for digital dokumentasjon ved Universitetet i Oslo har laga. Samlingsdatabasane.
Introduksjon I tillegg til autentisering, bør/skal også ein sikker kanal tilby garanti for meldings- integritet og konfidensialitet.
Bruk av PowerPoint og enkel bildebehandling – FLU05D 2006/2007 IT-seksjonen.
INF160 Videregående Programmering Hausten Om kurset Lærebok: Lewis & Loftus: Java software solutions, 4.utgåve utgåve inneheld nye, viktige.
Norane skule Tirsdag Fellesøkt med utgangspunkt i kopihefte Aldersblanding klasse 2 skuletimar Måndag Gruppesamtalar – ein skuletime.
Konferanse om kunnskapsløftet 23. og 24. mars 2006 Grunnlaget for verksemda i skulen ligg i læreplanen. Følgeleg vert det viktig å ha kompetanse på dette.
Nynorsk fagskriving Orden i teksta.
Frå eitt medium til eit anna
VELKOMMEN TIL LONE SKULE. SKULESTART INFORMASJON OM SKULEN GODE RÅD TIL FORELDRE FØR SKULESTART.
Kapittel 4 Skriving av klasser. 4.1 Anatomien til ein klasse Så langt har vi brukt ferdige klasser frå klassebiblioteket i Java Vi lagar objekt og brukar.
Kunnskapsløftet og kroppsøvingsfaget v/ Reidun Nerhus Fretland Konferanse i Loen mars 2006.
Kapittel 9 Polymorfi. 9.1 Sein binding Ofte er det perfekt match mellom typen til ein variabel og objektet han refererer til ChessPiece bishop;... bishop.
Kapittel 3 Bruk av klasser og objekt. 3.1 Å lage objekt Eit variabelnamn i Java representerer Ein primitiv verdi (f eks boolean, int ) Eit objekt (f eks.
Leksjon 02 IKT i tilrettelegging av pedagogisk materiale 2.
Språket i kommunane Innleiing ved Nils Ulvund og Jan Magne Dahle.
LMS i en læringskontekst Svein Ove Lysne Høgskolen Stord/Haugesund
Odda Barneskule Samtale med studentane – Undervisning – Samtale med studentane med hovudvekt på ”case”
Mikkel, Knut, Kari Mette, Anne Lise & Guro
Hvem er jeg? 1.
Noen inntrykk fra studieåret 2001 Tanker rundt året som var…
Digital kompetanse Presentasjon basert på essayet ”Den sjette kompetansen” Jostein Tvedte.
Gjere for å lære Kvernsteinsparken i Hyllestad
1 Strategisk nærings- og produksjonsutvikling (SNOP) Ester Helland – Økonomi- og Bedriftsrådgiver Kurs for deg som vil etablere ny næringsverksemd eller.
Mål og problemstillingar Digitale ferdigheiter Den digitale utviklinga har endra måten vi les, skriv, reknar og uttrykkjer oss på munnleg.
Å skrive meininga si Fempunktsmetoden. Skriv fem setningar: Fortel kva emne du vil skrive om. Skriv tre setningar om dette emnet. Skriv ei setning som.
Norsk kapittel 4 Skrivekløe Kompetansemål: – Å trene på å skrive gode forteljingar – Å kjenne att språklege verkemiddel i forteljingar – Å trene på å bruke.
| Å argumentere å skrive argumenterande tekst. Å komme i gang Bestem tema Finn informasjon om saka. Sjå ein film, leit på Internett, les i aviser, fagbøker.
| Å argumentere kjeldekritikk og nettvett. Bruk av kjelder i skriftlig arbeid.
Bruksgjenstand i leire
Kapittel 17 Tale og lytte Læreplanen seier at du skal kunne
Fag / tema Digital kompetanse som støtte og verktøy i ulike fag på ulike trinn Trinn 3.trinn og oppover Elever skal få trening i å se mulighetene ved å.
UNIVERSELL UTFORMING AV IKT
Teksttype «I den reviderte læreplanen i engelsk finnes ikke lenger begrepet sjanger. I stedet brukes det videre begrepet «type tekst». […] Til eksamen.
Lær å logge inn til offentlege tenester med MinID
| Lær lettare Studieteknikk for meir effektiv læring.
Lær å opprette den elektroniske ID-en MinID
| Å argumentere Kjeldekritikk og nettvett.
Gjere greie for hovudsyn og argumentasjon
Samlingsdatabasane Samlingsdatabasane er ei samlenemning på alle databasane som Eining for digital dokumentasjon ved Universitetet i Oslo har laga. Samlingsdatabasane.
Gjer greie for nasjonalromantiske trekk
Utskrift av presentasjonen:

Leksjon 03 IKT i tilrettelegging av pedagogisk materiale 3

Elen Instefjord, Februar Omgrep du bør kjenna til etter å ha arbeida med Leksjon03 Innleiing Grafiske modi Grafikkformat Bitmap-formata GIF og JPEG Andre bitmap-format Vektor- og meta-format Fargar Video-format Audio-format Animasjon

Elen Instefjord, Februar Du bør og… Klara å nytta biletbehandlingsprogram til å konvertera både bilete funne på Internett, som du har scanna, eller teke med digital kamera slik at dei kan nyttast på Internett. Vita kva to format som eignar seg til nettpublisering, og kva som kjenneteiknar disse. Vita korleis du kan få ned filstorleiken til eit bilete. Vita kva ein såkalla ”tumbnail” er for noko. Vita korleis du kan laga dine eigne animasjonar, anten ut i frå teikningar du lagar sjølv i paint, eller ut i frå biletmateriale som du manipulerer. Vita litt om dei ulike video- og audio-formata.

Elen Instefjord, Februar Du bør ha fått til å … Laga ei eigen nettside der du presenterer din eigen animasjon. Laga ei lenke til denne animasjonen frå hovudsida di. Ha fått med deg at alle nettsidene dine skal ha –Samme skrifttype –Samme bakgrunnsfil eller bakgrunnsfarge –Eit felt nederst der det står: ”Denne sida vart sist oppdatert: (dato) av (namn – som lenkje til e-postadressa di!)”. –Underliggjande nodar skal ha med ei lenkje som går ”attende til hovudsida”. Hugs og på at når det gjeld lesing frå skjerm, så eignar skrifttypar utan serifar seg betre enn dei med serifar. (Døme på skrifttypar med serifar: Times New Roman, Georgia. Utan serifar: Arial, verdana, comic sans)

Elen Instefjord, Februar Eksamen Nokre døme på tidlegare eksamensoppgåver: Elevene produserer bilder ved hjelp av digitalkamera og skanner. Hvilke tekniske råd vil du gi (klassestyrer) når det gjelder publisering av bilder på Internett? Ta spesielt hensyn til at nettsidene skal kunne lastes raskest mulig, og at klassens hjemmeområde er begrenset til 10 Mb (oppg 1b – 2001). Du underviser i en klasse som arbeider med emnet: ”Skoleavis på Internett.” Illustrasjonene til avisenblir laget i et enkelt grafikk- program. Hvilke krav setter man til illustrasjoner som skal legges ut på Internett? (oppg 1c – 2000)