Veiledning Beslutningsprosess

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
Risiko Sannsynlighetsgradering:1 = Lite sannsynlig (kan inntreffe mindre enn én gang hvert 100. år) 2 = Mindre sannsynlig (kan inntreffe mellom én gang.
Advertisements

KONGSVINGER KOMMUNE Ledelse barnehage.
PLO meldinger versjon 1.6 test og pilotering
Veiledning i gevinstrealisering ved innføring av elektronisk handel
Tema 6 VURDERING OG DOKUMENTASJON
Mal: Risikoanalyse med veiledning
Er farlig avfallsbransjen kvalitetsbevisst nok
Presentasjon av forskningsprosjektet Styring mot gevinst -
Public 360° Brukerforum.
RAMMEPLAN for barnehagens innhold og oppgaver. Mandat for rammeplangruppen Rammeplangruppen skal vurdere og fremme forslag på følgende områder særskilt:
Ansvarlig søkers rolle i byggesaker
Prosjektplanen Pedagogisk ledelse.
Kvalitetssystemet Kvalitetslosen – 4 moduler
Klare mål for kvalitets- og miljøarbeidet Nye utfordringer krever nye tanker: Skal vi sertifisere oss? Rica Nidelven Hotel Trondheim, 26. – 27.januar.
Torhild Rio Finvik og Torstein Rønningen
Kvalitetssikring av byggeprosjekt – del 4
Opplæring for pasienter og pårørende Samlet oversikt over tilbud.
Rogalandsmetoden for en helhetlig fag- og yrkesopplæring IKT – VfL UiS
Et eksempel på hvordan du kan dokumenterer IK – Akvakultur?
Konsept for oppfølging av risikoutsatte prosjekter i Nordic Kittil Skogen –
Malverk intern produktopplæring
Lis Byberg Forelesning 14. oktober 2005

Internt handlingsrom (IHR) Presentasjon på USITs allmøte 23. juni 2011 Universitetsdirektør Gunn-Elin Aa. Bjørneboe.
Organisasjonsutvikling på USIT Prosjektet ”USIT 2.0” er i gang!
Mål i prosjekter.
Internkontroll etter alkoholloven Møte med bransjen
Dokumentasjon av rettslige beslutningssystemer Dag Wiese Schartum, AFIN.
Hvordan holde orden i eget hus? Internkontrollforskriften
Standardisering av IT-virksomheten. Bakgrunn Lokal – sentral, arbeidsgruppe under IHR IT Kartlegging høsten 2011 Diskusjonsnotat februar 2012 Høringsnotat.
Prosjektavslutning og sluttrapport
N O R P R O F F Quality Management SAMARBEIDSPARTNER FOR
Evaluering av Avinors organisering og tilknytningsform Møte med fagforeninger og tillitsvalgte 13. februar 2006.
Tilpasset undervisning PPT – sakkyndig vurdering og veiledning
Status prosjektøkonomistyring (1) Prosjektet har levert –Endring i regnskapsføringen av prosjekter ved UiO –Ny rapportpakke –Felles praksis minimumsstandard.
Hva skal økonomis rolle være ? 1.Utfordrerroller/djevelens advokat 2.Rådgivende rolle, Sparringspartner 3.Pådriver rollen 4.Kontrollerende rolle.
Veiledning prosjektroller
Veiledning kvalitetssikring
Presentasjon av Valgrutiner. Kommunal- og regionaldepartementet Innhold Hva er Valgrutiner? Bakgrunn og hensikt Verktøy og standarder Oppbygging og innhold.
1 Utvikling av kritiske systemer Kort sammendrag Kap. 1 og 2.
Prosjekt: <Sett inn > Prosjektleder: <Sett inn>
Kvalitetssikring. er alle tiltak som er nødvendig for å sikre at et produkt vil tilfredsstille angitte krav til kvalitet og trygghet Kvalitetsarbeid krever.
IHR – Studier EVU -ISP Bakgrunn for IHR Strategisk plan: “Universitetet i Oslo skal forvalte sine samlede ressurser offensivt, slik at de bidrar.
GNA - Gemensam Nordisk Anläggningsmarknad Prosjekt - Felles funksjonskrav Nordisk sjefsmøte – Island 11. august 2008 Tor-Sverre Thomassen Vegdirektoratet.
3. juni 2015 Geir Egil Paulsen Felles utvalgsmøte Arkitektbedriftene i Norge.
Øygarden kommune Driftstilpasningsprosjekt 2013.
Koordinerende enhet KE er beskrevet i khol kap : Kommunen skal ha en koordinerende enhet for habiliterings- og rehabiliteringsvirksomhet. Denne.
Egenvurdering av økonomisk stønad og råd og veiledning til unge mellom 17 og 23 år Laholmen 16. juni 2016 Nina Westby Evensen.
1 Risiko- og sårbarhetsanalyser i kommunen. v/ konstituert rådmann/organisasjonssjef Randi Rasmussen, Malvik kommune Fylkesmannens kommunesamling 12. november.
Cittaslowrådet Hvordan arbeide for å få energi og effekt ut av Levanger som Cittaslow? Levanger er en flott plass å bo – utrolig vakker også,
Pilotprosjektet. Gunnar Morken.
Kvalitet, risiko og avvik
Siste nytt fra NUFHO (Nasjonalt utvalg fagskoleutdanning i helse- og oppvekstfag) Aud Larsen leder.
NTNUs kvalitetssystem for utdanning
Nytt Intranett Trøndelag Fylkeskommune
Forankring Involvering Involvering Forankring Implementering
Fem faser når plan- og byggesaksområdet skal fornyes..
Lærerik bruk av læringsteknologi «Skoleår»
20 September, 2018 Sjekkliste for beslutningspunkter (BP) knyttet til HiOAs prosjektmodell For mellomstore og store prosjekter - verktøy for prosjekteier.
Utarbeidet av Difi, november 2014
Arbeidskultur i Drammen kommune
Mal for prosjektrapportering
utfordringer i en ny region
La elevene løse oppdraget B – Samarbeid
Evaluering av USITs organisering, USIT 3.1
Porteføljesøknader for Administrativ IT for 2018 runde 2 – vår 2018
Virksomhetstilsyn av seilflyklubber
Modul 2 – Undersøke skolens vurderings- og oppfølgingspraksis
Programkontoret.
Utskrift av presentasjonen:

Veiledning Beslutningsprosess

Beslutningsprosess Hensikt Prosess Tilgjengelige maler/veiledninger Sørge for at beslutninger tas, at de tas til rett tid og av rett person. Prosess Beslutninger tas gjennom hele prosjektet og av ulike roller. Veiledningen for prosjektroller beskriver hvilke beslutninger som tas på hvilket nivå. Dersom man skal ta faglige beslutninger bør den som har ansvaret for det aktuelle fagområdet også være med å ta beslutninger som vedrører området. Det er viktig å sette av nok tid til beslutningsprosessen. Store beslutninger og beslutninger som berører flere personer eller flere deler av organisasjonen tar tid. Tilgjengelige maler/veiledninger Prosjektroller veiledning – Sier på hvilket nivå beslutninger skal tas Aktivitetsplan – Viser blant annet hvilke aktiviteter som skal besluttes og hvem som skal ta beslutningen Endringsordre – Brukes til å foreslå og få godkjenning på endringer underveis i prosjektet

Hva skal til for å ta en beslutning? Beslutninger underveis i prosjektet Beslutning om overføring til produksjon Prosjektroller veiledning – Brukes til å se på hvilket nivå ulike beslutninger skal tas Aktivitetsplan – Viser blant annet hvilke aktiviteter som skal besluttes og hvem som skal ta beslutningen Kvalitetssikringsrapporter – Brukes til å beslutte om man kan gå videre fra en fase eller om det er noe som må forbedres Risikoanalyse – Brukes til å vurdere risikoen de ulike beslutningene har Endringsordre – Brukes til å foreslå og få godkjenning på endringer underveis i prosjektet Endelig kvalitetssikringsrapport – Skal synliggjøre kvaliteten på det som leveres og om det er i tråd med mandat og krav Avviksrapport – Beskriver eventuelle avvik, dens konsekvens og tiltak samt en vurdering fra prosjektleder Risikoanalyse – Gir en totaloversikt over alle identifiserte risikomomenter i prosjektet. Brukes til å vurdere risikoen ved å gå i produksjon Akseptansetestrapport og testresultater - Oppsummerer kvaliteten på og resultatene fra UiOs egen testing av løsningen. Konklusjonen i rapporten skal gi en anbefaling om man bør utvide testingen eller kan ”go-live” Utrullingsplan – Hvordan løsningen er planlagt implementert i organisasjonen skal foreligge før systemet settes i produksjon Opplæringsplan –Behov og gjennomført opplæring skal det foreligge en plan og oversikt over før systemet settes i produksjon