Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

Virksomhetstilsyn av seilflyklubber

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "Virksomhetstilsyn av seilflyklubber"— Utskrift av presentasjonen:

1 IK1 / Skolesjefsamling Erfaringer fra virksomhetstilsyn 2018 Ole Reistad Senter 23.-24. mars 2019

2 Virksomhetstilsyn av seilflyklubber
Formalisert i revisjon 2 av Seilflyhåndboken artikkel 910 «Virksomhetstilsyn av seilflyklubber» Tidligere en del av oppflygninger og lagt til kontrolantens arbeidsoppgaver. Virksomhetstilsynet, som utføres av Seilflyseksjonen / Norges Luftsportforbund (S/NLF) ved delegert person, har til hensikten å kontrollere at seilflyklubbene og deres medlemmer opererer sikkert og at de følger gjeldene myndighetsbestemmelser, S/NLF håndbøker og bestemmelser samt lokale klubb og flyplassregler. Tilsynet skal komme med pålegg, anbefalinger og tilrådninger på områder hvor klubben har et mulig potensiale til forbedringer.

3 Gjennomføring S/NLF Fagsjef eller et medlem av S/NLF SUK leder tilsynet. Klubben varsles om at tilsyn ønskes foretatt, og det avtales tid for dette. Klubben orienteres om bakgrunnen for tilsynet (kopi av artikkel 910) i forkant, med minst en mnd. varsel. Det legges opp til at det skal være en god dialog, og hvor det kan gis tilbakemeldinger begge veier. Gjennomføring av selve tilsynet artikkel 920 «Mal for gjennomføring av virksomhetstilsyn» I slutten av tilsynet diskuteres alle funn med klubben, og klubben gis anledning til å rette opp eventuelle misforståelser. Klubben stiller med dokumentasjon og relevante arkiver, samt sørger for at de seilfly klubben bruker er tilgjengelige i forbindelse med virksomhetstilsynet, inkludert all dokumentasjon for de angjeldende seilfly.

4 Det skrives en sluttrapport som sendes klubben på høring
Endelig rapport sendes klubben eventuelt med anbefalinger, tilrådninger og pålegg. Kopi til NLFs generalsekretær og NLFs kvalitetssjef. Eventuell oppfølging av tilrådninger og pålegg ved lukking av avvik.

5 Virksomhetstilsyn 1-2018 Anbefalinger:
Anb1: Vindpølsa er slitt (hullete) og bør vurderes byttet i nær fremtid Anb2: Innarbeide sikkerhetstema i dagsbriefingen Pålegg: Pålegg 1: Løs slepeline utstyres med bruddstykke i seilflyenden og i motorflyenden hvis lina tåler mer enn 1200 daN ferdig montert. Pålegg 2: Det skal oppnevnes ASL ihht gjeldene instruks ved seilflyaktivitet. Pålegg 3: Oppdatere klubbspesifikke sider i Vedlikeholdshåndboken. Pålegg 4: Skjema for registering av passasjer skal benyttes ved introduksjonsflyging

6 Tilrådninger: Ingen Konklusjon: Klubben driftes generelt godt og i henhold til S/NLFs gjeldene bestemmelser. Det er gitt totalt 2 anbefalinger og 4 pålegg etter gjennomført virksomhetstilsyn. Vedrørende pålegg 1-4 forventes det at klubben innarbeider og endrer sine rutiner i driften fra oppstart av sesongen 2019 og at dette kan dokumenters ved neste virksomhetstilsyn.

7 Virksomhetstilsyn 2-2018 Anbefalinger:
Anb1: Søke konsesjon for flyplassen som etter S/NLFs vurderingen er nødvendig ut fra aktivitetsnivået og antall bevegelser per uke. Anb2: Vindpølsa bør byttes. Anb3: S/NLF anbefaler at klubben i større grad gjør klubbhåndboken og generell info til medlemmene tilgjengelig fra sine nettsider. Anb4: Anskaffe fra S/NLF nye gule tekniske permer til flyene Pålegg: Pålegg 1: Organisere driften av Losen Flystripe slik at nye aktører ikke bare etablerer seg etter avtale med grunneier, men gjør dette i dialog med ansvarlig driver og flyplassjef. Pålegg 2: Oppbevare og lagre fuel (avgas/mogas) i egnet og adskilt lokale Pålegg 3: Gjennomføre egenkontroll ref SHB artikkel 330 Instruks for Operativ leder og artikkel 930 Mal kontrollskjema for Operativ leder Pålegg 4: Oppdatere klubbens vedlikeholdshåndbok for klubbspesifikke sider

8 Tilrådninger: Ingen Konklusjon: Klubben driftes generelt godt og i henhold til S/NLFs gjeldene bestemmelser. Det er gitt totalt 4 anbefalinger og 4 pålegg etter gjennomført virksomhetstilsyn. Vedrørende pålegg 1-4 forventes det at klubben innarbeider og endrer sine rutiner i driften innen 1. mai 2019 og at dette kan dokumenters ved neste virksomhetstilsyn.

9 Virksomhetstilsyn 3-2018 Anbefalinger: Ingen Pålegg:
Pålegg: Pålegg 1: Gjennomføre egenkontroll ref SHB artikkel 330 Instruks for Operativ leder og artikkel 930 Mal kontrollskjema for Operativ leder Tilrådninger: Konklusjon: Klubben driftes generelt godt og i henhold til S/NLFs gjeldene bestemmelser. Det er gitt ett (1) pålegg etter gjennomført virksomhetstilsyn. Vedrørende pålegg 1 forventes det at klubben innarbeider og endrer sine rutiner i driften innen 1. mai 2019 og at dette kan dokumenters ved neste virksomhetstilsyn.

10 Virksomhetstilsyn 2019 Målsetningen er å gjennomføre 3-5 tilsyn per år
Disse får besøk i 2019: Drammen FK/S Haugesund SFK Sandane FK/S Salangen SFK ???? Varsel sendes klubbene ihht til prosedyren ca 1 mnd før planlagt tilsyn

11


Laste ned ppt "Virksomhetstilsyn av seilflyklubber"

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google