Mobility in Collaboration Christian Heath & Paul Luff 1998.

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
Teknologi i klasserommet
Advertisements

IK-Bygg på web: Formål IK-Bygg web skal bidra til å avdekke avvik i forhold til helse, miljø og sikkerhet. Det stilles strenge krav til hvilken forfatning.
“UNDER THE KNIFE” Et planleggingssystem for operasjonsavdelingen Fylkessykehuset i Molde Prototype for planlegging, logistikk, og kostnads estimering.
Masteroppgave Masteroppgave i helsevitenskap UIS nov 2012
IT-Ledelse , 4.februar Dagens: forts. “Dagens Situasjon” i Y-modellen
Dialog med barn i førskole- og småskolealder.
Et sjeldent kurs for mennesker med en sjelden sykdom Mitt liv, mine valg Lærings- og mestringskurs for mennesker med progressiv muskelsykdom.
Avdeling i Varberg, Sverige Partner med IBM
Samfunnskunnskap - Makt
Hverdagsrehabilitering
Hva er audit? Et redskap for å stimulere og fremme kvalitetsutviklingen Audit innebærer et tilbakeblikk/vurdering av et hendelsesforløp for å avdekke tilfredstillende.
Rehabilitering innen psykisk helsevern Midt-Norge Brukerkonferansen november 2013 Laila H. Langerud.
Lister ergoterapeut Lister brukerutvalg
Prototyping & Use Case Software Engineering Gruppe
FEIDE Felles Elektronisk IDEntifikasjon som tilgangskontroll
Prosjektmandat Bakgrunn Mål Forutsetninger
Norm for informasjonssikkerhet Helse-, omsorgs- og sosialsektoren.
Bruk av IKT i skolen - påstand • Bruk av IKT I skolen har generelt sett ikke endret karakter på denne siden av årtusenskiftet. Oppgaver som løses med teknologi.
Nettverksmøter Eldbjørg Sande Spanne
BIs bibliotekmodell ved bibliotekdirektør Dagmar Langeggen Åpning biblioteket ved BI Trondheim, 11. november 2008.
10. juni 2004Presentasjon av hovedoppgave Hans Kristian Stavem 1 Enhancing Cooperation for Nomadic Workers New Possibilities in Traditional Mobile Work.
Human Factors (HF) i kontrollrom - En revisjonsmetode 2003
Human Factors i boring og brønn
Innledning SIF80AP Future and HCI av Brad Myers m.fl.
Effect of computerised evidence based guidelines.
Standardisering og arkitektur. SSP 2008 Av programleder Standardiserings- og samordningsprogrammet Avdelingssjef Bjarte Aksnes, KITH.
Fysisk aktivitet i institusjonen
Enkel og trygg tilgjengelighet til pasientopplysninger i EPJ ved ytelse av helsehjelp – vurdering av lovendringer Seniorrådgiver Hilde Jordal.
TAPAS Presentasjon TTM47AC Hva er TAPAS?  Telematics Architecture for Plug and play Systems  Et forskningsprosjekt ved institutt for Telematikk,
Velferdsteknologi i Værnesregion Boligkonferansen 2014 innlegg 8. Mai
Ny Fronterinnstallasjon
MediaLT fagseminar 21 november IKT og universell utforming – måleindikatorer og status Rudolph Brynn Seniorrådgiver Nasjonalt dokumentasjonssenter.
Flexible guideline-based patient careflow systems Silvana Quaglini, Mario Steffanelli, Giordano Lanzola, Vincenzo Caporusso, Silvia Lanzola.
Effect of computerised evidence based guidelines on management of asthma and angina in adults in primary care: cluster randomised controlled trial Martin.
Systemrettet arbeid aman. Jorun Buli-Holmberg
Valgfag på Kastellet skole
Matsituasjon Våre reaksjoner Lite hygienisk
I-TEMA: Identitet og tilhørighet i et mobilt arbeidsliv Per Morten Schiefloe, Studio Apertura/NTNU Tom Erik Julsrud, Telenor FoU
Hovedprosjekt Sikkerhetsrutiner for sykepleiere som dokumenterer i den elektroniske journal (EPJ). Et prosjekt i studiet Videreutdanning i Data Av student.
1 Kap. 17 – Interactive computing How Information Technology Is Conquering the World: Workplace, Private Life, and Society Professor Kai A. Olsen, Universitetet.
BUS240 1 Typer av prosessteknologi Teknologi (maskiner og utstyr) for å produsere og levere varer og tjenester Prosessteknologi for transformasjonen 
:58 Ullensaker1 Svarlogg.
Fysisk og virtuell mobilitet i det moderne samfunn Et studie av samspillet mellom IKT og reiser i organiseringen av hverdagslivet i urbane områder Prosjektleder.
Trådløs kulturby Andy Pham Damir Nedic Amund Letrud Ruben Vijayaroopan Sivarajah Espen Olsen.
X10 webservices/IM -> mobilklient. Oppdragsgiver:
Mobile support for community healthcare Anders Linseth.
Kvalitative forskningsmetoder
Bruk av mobil informasjonsteknologi for å støtte sekundære arbeidsoppgaver blant arbeidere som gjør mobilt, manuelt arbeid Bente Skattør Lasse Berntzen.
Mobile sykehussystemer Beslutningsvertøy for brystsmerter på PDA Christer Aas Øyvind Grimstad Pål Knudsen.
Minimal Shared Workspaces for mobile devices SIF 8094P2, gruppe p12 Magnus Solbjørg Bård Skogsholm.
Moscito2 Guro, Tone, Mari og Elna. Om prosjektet Tilstedeværelsesinformasjon i organisasjoner Tilstedeværelsesinformasjon i organisasjoner - systemer.
Learning by tablet Kan bruken av tablet endelig gi oss mulighet for en papirløs verden?
Innrapportering via mobil enhet Hovedprosjekt 2004.
Kartlegging av symptomer ESAS
CybStickers The beginning of a new era?. Gruppen Christian Syvertsen Christian Syvertsen Geir Maurud Geir Maurud Gro Sandvik Gro Sandvik Rune Hoel Rune.
Akuttmottakene – er det system i kaoset ? Jørgen Holmboe, Statens helsetilsyn.
Brukbarhetstesting og feltstudier INF 1500; introduksjon til design, bruk og interaksjon 7 november 2010.
Drammen 30. september 2016 Bjørg Th. Landmark Velferdsteknologiens plass i helsetjenesten Hvilke refleksjoner gjør du deg i forhold til ordet velferdsteknologi?
Hvordan skrive egne dilemma
Prosjektet "Nermarka 2016" Et samarbeidsprosjekt med mål om å forbedre aktivitetstilbudet til innsatte ved Trondheim fengsel avdeling Nermarka Trondheim.
Moscito 2 Presentasjon av sluttrapport
Brukbarhetstesting og feltstudier
Moscito2 - kartleggingsmetoder
MÅL FOR ARBEIDSGRUPPENS ARBEID
Խելացի ժամանց Կառուցողական խաղեր Ուղեղի ունակությունների բացահայտում Զարգացում.
Dybdelæring – regneark B – Samarbeid
Dybdelæring - GeoGebra B – Samarbeid
Dybdelæring – regneark B – Samarbeid
Utskrift av presentasjonen:

Mobility in Collaboration Christian Heath & Paul Luff 1998

Hovedinnhold Metoder og virkemidler for å støtte mobilt arbeid Undersøkelser av kommunikasjon og samarbeid i ulike situasjoner Diskuterer implikasjoner ved innføring av teknologi for å støtte og forbedre arbeids- og samarbeidsmetoder

Studier av tre ulike arbeidssituasjoner: Konsultasjon hos lege (micro-mobility) – viktigheten av pasientjournalen i møtet mellom lege og pasient Byggeplass (remote mobility) – dokumentering og planlegging av arbeidet Undergrunnssystemet i London (remote and local mobility)

Pasientjournal Ivaretar både synkront og asynkront samarbeid, både mellom leger og andre profesjonelle, samt mellom lege og pasient Mikro-mobilitet – en gjenstand som mobiliseres og manipuleres Den papirbasert journalen er kritisk for legens fleksibilitet Teknologien mer et ”møbel” enn et hjelpemiddel for interaktivitet

Byggeplass Individer som beveger seg rundt på et område, men må ha tilgang til informasjon og kontakt med kollegaer Daily Allocation Sheet – fylles ut hver dag og brukes av mange ulike personer til å overvåke fremdrift, identifisere problemer og koordinere aktiviteter Mange fordeler, men også mange uforutsette ulemper

London Underground De store stasjonene har et såkalt ”OPS-rom” All informasjon og alle kommunikasjonsressurser er lokalisert på ett sted, og kun tilgjengelig innenfor dette rommets vegger Kan ofte oppstå situasjoner der det er kritisk at mobilt personell har tilgang til ressurser i OPS-rommet

Potensielle forslag til en prototype Utvide eksisterende radionett til å støtte overføring av grafikk og tekstlig informasjon Terminalene må være små og lette slik at de blir en del av standardutstyret til personalet Terminalene bør også kunne fange opp og distribuere informasjon tilbake til OPS- rommet i form av kamera, lydopptaker, og lignende En miks av små, mobile terminaler og store plasskrevende systemer

Konklusjon Gammel artikkel, mye som som har skjedd innen mobil teknologi de åtte årene siden artikkelen ble skrevet Hovedprinsippet er likevel like aktuelt, teknologi i seg selv er ikke nok for å oppnå mobilitet Viktig å se på hvordan personer interagerer med en gjenstand

Konklusjon Forfatterne er opptatt av at den teknologiske utviklingen ligger i forkant av terminalene Teknologi som ikke er fleksibel risikerer å undergrave individets egenskap til å rekonfigurere seg selv under en aktivitet Viktig å rette oppmerksomhet mot hvordan ansatte samarbeider med kollegaer i stedet for å bare ”oversette” en fysisk gjenstand til et elektronisk skjema. Teknologien må tilpasses brukerne!