Naturlig menighetsutvikling?

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
Velkommen til Barnas gudstjeneste!
Advertisements

Åpenbaringen om Jesus Hvem er Jesus Kristus?.
Undersøkelser viser at 19 av 20 mennesker som tar en avgjørelse om å følge Jesus, gjør det før de fyller 25. Etter fylte 25 år blir 1 av
Vi ser hverandre og erfarer at i Guds rike hører vi sammen
Tro & Tilhøre, Tilbe & Tjene 4 verdier å bygge livet og menigheten på.
Harald Kaasa Hammer Knattholmen Guds kjærlighet og vår.
Barnet som gave og oppgave
Gudstjeneste med Skattejakt.
Et bekymringsløst liv – er det mulig? Matteus 6,23-34
Kristen tjeneste har med mer enn nådegaver å gjøre Oppdage gavene.
Klar til tjeneste?.
MBS OmsorgsSkolen - Vennesla
Menighetsutvikling – hva og hvordan?
Skritt 1 er å bli klar over Guds Plan
Sokoni Noen tanker til møtetorg i Strindheim kirke 22 februar 2006 Ved Erik Dahl Hvordan leve som en disippel i dag? Hva kan vi lære av afrikanerne?
Vintreets hemmelighet Livet i vennskap og kjærlighet Joh 15,12-17
Vintreets hemmelighet Livet i ordet, bønnen og gleden Joh 15:7-11
Fra ord til liv desember 2012 «Men alle som tok imot ham, dem ga han rett til å bli Guds barn» (Joh 1,12)
Smittende tro Det kommende året vil vi fokusere på: Hvordan…
Å vokse i erkjennelse og erfaring
Gudstjeneste 1.søndag i advent 2008 i Gruben kirken Dra ut, dra ut gjennom portene og rydd en vei for folket! Bygg, ja, bygg en kongsvei og rens den vel.
Liv til vekst Del 1 Fra forbrukere til disipler Eddie Gibbs: Ministry Categories 2 Paid Staff 2% Ministry of the “laity” in the church 18% Laity who.
Hva er vitsen med å gifte seg?
Johannes 16, Om sorg og glede
”Vi vil gjerne se Jesus”
Styrket fellesskap Første samling 20. oktober 2009 Melhus bedehus 19:30 Kaffe 20:00 Vi starter presis 22:00 Takk for i kveld.
Tittel på prosjekt Naturlig kirkevekst – som menighetens strategisatsing.
TROSOPPLÆRINGSPLAN FOR RØNVIK MENIGHET
Tre håndfuller vann for livet.
Lys til verden 2009/2010  6 misjonsorganisasjoner sammen om felles prosjekt i Nidaros  I den mørke årstid, la oss tenne lys og være med og gjøre Jesus.
Velkommen til ettårssamling
8.mars 09 Barnegudstjeneste Velkommen til
Velkommen til dåpskurs!
Johannes 21,11-19.
Johannes 14,1-11 veien, sannheten og livet
DÅP - hvem? - hva? - hvorfor?.
Fellesskap med Gud.
Tro & Tilhøre Gode vaner for å pleie forholdet til Jesus.
Åndenes og Åndens makt.
Lukas 9,57-62, Jesus krever alt
1 Å tjene skaperen eller skapelsen  Givertjeneste handler om penger ”Gi, så skal det bli gitt dere! Et godt mål, stappet, ristet og overfylt, skal bli.
Om Luthersk dåpsteologi og dåpens betydning for trosopplæring

Om det som truer fellesskapet Greiner på det gode treet.
Smittende Tro Del Vær deg selv.. Pausebilde.
Problemet og løsningen:
Jes 40,13 Hvem har målt Herrens Ånd, og hvor er mannen som kunne gi Ham råd og tilføre Ham kunnskap? Rom 11,34 For hvem har kjent Herrens sinn? Eller hvem.
Jesu Kristi Gud Ef 1,17 Jeg ber om at vår Herre Jesu Kristi Gud, herlighetens Far, må la dere få den Ånd som gir visdom og åpenbaring, så dere lærer Gud.
Matt 1:23: Se, jomfruen skal bli med barn og føde en sønn, og de skal gi ham navnet Immanuel - det betyr: Med oss er Gud. For et barn er oss født, en sønn.
Visjon og verdier for NaMu Norge.
1 Peter 2,4-5 Kom til ham, den levende steinen, som ble vraket av mennesker, men er utvalgt og dyrebar for Gud, og bli selv levende steiner som bygges.
Bibeltime på Sørlandssommer 2014
Matt 28:18 Og Jesus trådte fram, talte til dem og sa: Meg er gitt all makt i himmel og på jord! 19 Gå derfor ut og gjør alle folkeslag til disipler, idet.
Joh 14,6 Jesus sier til ham: Jeg er veien, sannheten og livet
1.samling: Jesus Kristus
“Disippel-høring”.
Misjon – å krysse grenser
La oss lage mennesker i vårt bilde, fiskene i havet og fuglene under himmelen, over feet og alle ville dyr og alt krypet som det kryr av på jorden så.
Misjonstime Velkommen til dd.mm åååå
Et godt tre bærer god frukt, et dårlig tre bærer dårlig frukt. Matt. 7,17 Hva tenker vi om Molde menighet?
Dette dokumentet er hentet fra ressursbanken.no (Den norske kirke) og kan brukes fritt til ikke-kommersielle formål.
APG 1,8 MEN DERE SKAL FÅ KRAFT NÅR DEN HELLIGE ÅND KOMMER OVER DERE, OG DERE SKAL VÆRE MINE VITNER I JERUSALEM OG HELE JUDEA, I SAMARIA OG LIKE TIL JORDENS.
Ommund Rolfsen april Litt om Naturlig menighetsutvikling (NaMu) Les heftet ABC i Naturlig menighetsutvikling.
Naturlig menighetsutvikling Hva er NaMu? Redskap for menighetsutvikling Ønsker å bidra til Flere sunnere menigheter Verdensomspennende og tverrkirkelig.
Å dele Jesus.
De nye slaverutene.
Utrustet! «min kirke!» MATT 16: 18
Kolosserbrevet 1,1-1,23 fra BIBELEN GUDS ORD, 1997/2007
DÅP - hvem? - hva? - hvorfor?.
“Disippel-høring”.
Utskrift av presentasjonen:

Naturlig menighetsutvikling? Hva er Naturlig menighetsutvikling?

Naturlig menighetsutvikling Prinsipper for kirkevekst Utgangspunkt i Tyskland med Natural Church Development I Norge: K-vekst www.k-vekst.no Molde menighet har benyttet NaMu aktivt siden 2008. Velkomst: NaMu lansert i over 70 land, på tvers av kirkesamfunn og kulturer. Mange menigheter i Dnk har benyttet NaMu i mer en 10 år og ser frukter av det. Introduksjon Naturlig Menighetsutvikling (NaMu)

Introduksjon Naturlig Menighetsutvikling (NaMu) Kildene til NaMu Naturen "Se på liljene på marken, hvordan de vokser!" (Matt. 6,28) Bibelen Lignelsene fra Det nye testamente (f.eks. om såmannen) Fortellingene fra urmenigheten (Apostlenes gjerninger) Treenigheten (treenighetskompasset) Vitenskapen Systematiske erfaringer fra voksende menigheter (menighetsundersøkelsen, menighetstester m.m.) For å forstå prinsippene for menighetsvekst ser NaMu sammenhengen mellom hvordan vekst - skjer i naturen, Matt. 6.28 Se på liljene på marken, hvordan de vokser! - beskrives i Bibelen, f.eks. Apostlenes Gjerninger eller lignelsen om såmannen - skjer i voksende menigheter i hele verden, systematiske erfaringer for å finne likheter mellom voksende menigheter Resultatet av denne kunnskapen er blant annet "Av seg selv" vekst. "AV SEG SELV" Introduksjon Naturlig Menighetsutvikling (NaMu)

Menighetens kall og oppdrag Gå derfor ut å gjør alle folkeslag til disipler, idet dere døper dem til Faderes, Sønnens og Den Hellige Ånds navn og lærer dem å holde alt det jeg har befalt dere. Og se, jeg er med dere alle dager inntil verdens ende. Matt. 28.19-20 Stort oppdrag: Gå derfor ut..., døper dem..., lærer dem... Stort løfte: Jeg er med dere... Introduksjon Naturlig Menighetsutvikling (NaMu)

Sammen om det viktigste Velkomst: NaMu lansert i over 70 land, på tvers av kirkesamfunn og kulturer. Introduksjon Naturlig Menighetsutvikling (NaMu)

Hva er hensikten med menighetsarbeidet? Gå derfor ut... Matt. 28.18 Menighetsvekst er hensikten Velkomst: NaMu lansert i over 70 land, på tvers av kirkesamfunn og kulturer. Introduksjon Naturlig Menighetsutvikling (NaMu)

Introduksjon Naturlig Menighetsutvikling (NaMu) Hva er vår oppgave? Vi kan være med å fjerne hindringer Gud gir vekst! Vi kan arbeide for at menigheten skal bli sunnere. Vi kan så, gjødsle og vanne. Gud gir vekst Introduksjon Naturlig Menighetsutvikling (NaMu)

Introduksjon Naturlig Menighetsutvikling (NaMu) Hva er vår oppgave? Paulus: Hva er vel Apollos? Og hva er Paulus? Tjenere som hjalp dere til tro! Begge gjorde vi det Herren hadde satt oss til. Jeg plantet, Apollos vannet, men Gud ga vekst. 1. Kor, 3.5-6 Arbeidsfordelingen finner vi blant annet beskrevet i 1. Kor. 2,5-6 Introduksjon Naturlig Menighetsutvikling (NaMu)

Introduksjon Naturlig Menighetsutvikling (NaMu) Hvordan skjer veksten? Jesus sa: Slik er det med Guds rike: En mann har sådd korn i jorden. Han sover og står opp, det blir natt og det blir dag, og kornet spirer og vokser opp; hvordan det går til vet han ikke. Av seg selv gir jorden grøde: først strå, så aks og til sist modent korn i akset. Så snart grøden er moden, svinger han sigden; for høsten er kommet. Mark 4, 26-29 Liknelsen om såmannen finner vi i Mark. 4, 26-29 Introduksjon Naturlig Menighetsutvikling (NaMu)

Introduksjon Naturlig Menighetsutvikling (NaMu) "Av seg selv" Alt som er sunt vokser. Introduksjon Naturlig Menighetsutvikling (NaMu)

Kvalitet eller kvantitet? Kvalitet har å gjøre med hodene, hendene og hjertene til de menneskene som utgjør menigheten Når vekstgrunnlaget (kvaliteten) bedres, vil frukten etter hvert komme av seg selv. Menigheten begynner å vokse (kvantitet). I NaMu er en mest opptatt av den indre kvaliteten. Høy kvalitet må ikke forveksles med profesjonalitet eller en meget høy teknisk standard som målsetning. Kvaliteten er ikke statisk. Hva er fokus i menighetsarbeidet? Det er lettere og mer vanlig å ha fokus på kvantitet enn kvalitet. Da er resultatene mer målbare. Det er mulig å være resultatorientert samtidig som fokuset er på kvaliteten. Menigheten må bli sunnere. Vi er kalt til å vokse. Introduksjon Naturlig Menighetsutvikling (NaMu)

Introduksjon Naturlig Menighetsutvikling (NaMu) Åtte tegn på kvalitet Utrustende Lederskap Nådegavebasert Tjeneste Engasjert Trosliv Hensiktsmessige Strukturer Inspirerende Gudstjeneste Livsnære Grupper Med bakgrunn i de systematiske erfaringene som er gjort er dette de ulike sider ved menigheten som en har funnet ut har betydning for vekstgrunnlaget. Prinsipper for menighetsvekst. Det er adjektivene som er viktig. Behovsorientert Evangelisering Varme Relasjoner Introduksjon Naturlig Menighetsutvikling (NaMu)

Hvordan arbeider vi for å få vekst? Er alle forsøk på å få vekst like hensiktsmessig? Forårsaker vår utålmodighet etter kvikke resultater at vi glemmer å la Gud gjøre sin del av arbeidet ("av seg selv"). Vi kan ikke forvente å kunne så og høste på sammen dag. Det er ulike årstider. Organisk ("av seg selv") vekst tar tid. Hvordan oppleves det å stå i dette menighetsarbeidet over tid? Introduksjon Naturlig Menighetsutvikling (NaMu)

Å ta imot fra Gud og mennesker Gjennomføre tiltaksplanen Utvikling er en kontinuerlig prosess Gjennomføre undersøkelsen Forberede undersøkelsen Tolke profilen Å ta imot fra Gud og mennesker Lage tiltaksplan Den kontinuerlige prosessen kan beskrives som en spiral der kvaliteten stadig økes/kommer på et høyere nivå. Vi får en sunnere menighet. Når vi kjenner menigheten kan dette anvendes for å skape forvandling. 1 - Forberede undersøkelsen 2 - Gjennomføre undersøkelsen 3 - Tolke/analysere profilen 4 - Lage tilbakesplan 5 - Gjennomføre tiltakene 6 - Gjenta syklusen/evaluere Gjennomføre tiltaksplanen Introduksjon Naturlig Menighetsutvikling (NaMu)

Introduksjon Naturlig Menighetsutvikling (NaMu) Vi har tro på fremtiden!!! Visjon for menigheten: Kristus inspirert tro – utøvd i kjærlighet Et nytt bud gir jeg dere: Dere skal elske hverandre. Som jeg har elsket dere, skal dere elske hverandre. Har dere kjærlighet til hverandre, da skal alle kunne se at dere er mine disipler. Joh. 13,34-35 ABC - en kan være et viktig første møte med NaMu Her kan vi raskt få en oversikt over prinsippene om å utvikle menigheten til å bli sunnere, mer fokusert og bærekraftig. Introduksjon Naturlig Menighetsutvikling (NaMu)

Introduksjon Naturlig Menighetsutvikling (NaMu) Vil du vite mer om NaMu? Ta kontakt med Menighetskontoret: Spør etter ABC’en, så får du denne gratis i posten ABC - en kan være et viktig første møte med NaMu Her kan vi raskt få en oversikt over prinsippene om å utvikle menigheten til å bli sunnere, mer fokusert og bærekraftig. Introduksjon Naturlig Menighetsutvikling (NaMu)

Introduksjon Naturlig Menighetsutvikling (NaMu) Anbefalt litteratur Vi du lese mer? Kontakt menighetskontoret eller bestill bøkene direkte på www.k-vekst.no. Introduksjon Naturlig Menighetsutvikling (NaMu)