123 Data - Førstehjelp Krokelvdalen Skole. Hva skal vi lære Slå på/av datamaskinen Hva som må til for å komme på internett Hvilke typer kommunikasjonsformer.

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
Blogg En blogg kan sammenlignes med en nettbasert dagbok. Her kan du publisere tekst, bilder, videoer. Leserne kan kommentere det du har skrevet i din.
Advertisements

Nedlasting av apper på Apple
Slik bruker du vår nettbutikk!
Nedlasting av Adobe Reader Adobe Reader brukes bl.a. for å åpne vedlegg i en E-post. Åpne Internett og skriv, adobe.no i adressefeltet, klikk Enter. Rull.
Forside/oversikt Fag / tema Samfunnsfag, Norsk, Engelsk Trinn 5. trinn
HVA ER ?.
Hvordan lager du en konto (blir en Facebookbruker) ?
YouTube Amerikansk nettside Gratis Video og musikk
Internett for nybegynnere
Ebus Management Center En liten bruksanvisning for de enkleste funksjonene.
Registrering 1.åpne din Galaxy. 2.trykk på Programmer som du finner oppe til høyre på skjermen. 3.trykk på ikonet Samsung App. 4.når du kommer inn på siden.
Hvordan etablere nettbutikk med GoOnline Commerce
GoOnline publisering Hvordan komme i gang med GoOnline. Denne presentasjonen tar deg steg for steg gjennom oppsett av nettsted med bruk av GoOnline Proffesional.
BraWeb Bestilling.
Brukerveiledning for gruppeledere
Nedlasting av Adobe Flash Player Adobe Flash Player brukes for å se video på Internett, YouTube, nett-TV osv. Åpne Internett og skriv, adobe.no i adressefeltet,
HVA ER ?.
Hvordan melde seg på skyteaktiviteter 1.For å kunne melde deg på skyteaktiviteter må du være godkjent av avdelingen som aktiv skytter. Før dette må du.
Hvordan lager du en konto?
Larvik Og Omegn MS Foreningen sin PC opplæring høsten 2005 Dette undervisningsmaterielle er laget av Ole Andreas Hvatum oktober 2005.
Dokumenter og arkivering
Bruke Gmail 3a Gmail er et e-postprogram.
Nedlasting av Java Java bruker du til bl.a. å logge deg inn i nettbanken. Åpne Internett og skriv, java.com i adressefeltet, klikk Enter. Klikk på Free.
Larvik Og Omegn MS Foreningen sin PC opplæring høsten 2005 Dette undervisningsmaterielle er laget av Ole Andreas Hvatum oktober 2005.
Lage e-post med bilde som vedlegg
Bilderedigering 6e Kopiere bilde
Last ned apper fra Google Play (Android) Åpne Internett på din enhet og søk deg inn på siden trykk på Play, som du finner på menylinjen.
DaTaTing Hva er internett? •Verdensomspennende nettverk av nettverk. •I likhet med mennesker, kan ikke datamaskiner kommunisere med hverandre gjennom et.
Larvik Og Omegn MS Foreningen sin PC opplæring høsten 2005
Introduksjon til Internett
B IBLIOTEKSKURS 2 INFORMASJONSSØK KILDEKRITIKK. ATEKST Du finner ATEKST i Fronter eller på bibliotekets forside. Kun datamaskiner på skolen har tilgang.
Surfing sosial media - Bilkjøring Her lærer vi hvordan du kan bruke Sosiale medier til å se på et bestemt tema - Bilkjøring Vi skal se på Twitter, Facebook,
Opprette Gmail-konto Lærer/ledsager 3i Opprette Gmail-konto
For å åpne Internett trykker du på i startskjermbildet. Når du klikker i adressefeltet, blir det en blå bakgrunn på den nettadressen som står der, og det.
Dokument med bilde, formatere i Word
Sende e-postmelding videre
Forsiden til som du møter førstwww.pssi.no.
: Elektronisk post Hva er elektronisk post
Surfing sosiale medier - kjendiser Om du lurer på om sosiale medier er noe for deg kan du titte på en del av inneholdet før du bestemmer deg. Vi skal se.
Hva er Fronter.
Epost vha Outlook Grunnleggende om epost / Outlook-Exchange
? Hva er.
Hva er ?. Facebook er et av de mest kjente sosiale medier eller nettsamfunn. Det er en gruppe mennesker som ved hjelp av data (internett) kommuniserer.
Hvordan lager du en konto?
Bruk av iPad. Bruk av berøringsskjerm Det anbefales å bruke fingrene eller en digital penn, IKKE bruk skarpe gjenstander da det kan ødelegge skjermen.
Oppgavelinjen. Gjelder for Windows 7 og Windows Vista
Drammensskolen ønsker foresatte velkommen inn i FRONTER
Bilderedigering i forskjellige programmer På kurset gjennomgår vi bilderedigering i Microsoft Picture Manager. Det fins mange programmer man kan bruke.
1 Brukerveiledning for Klubben onlines medlemsarkiv – en enkel innføring.
CLASS FRONTER En begynnerinnføring.
Hvordan kan foreldre bruke de vangligste funksjonene i Itslearning.com
Bli kjent med IKT. © Eduke as Basisferdigheter 1. Lese 2. Skrive 3. Regne 4. Muntlig fremstilling 5. IKT.
eDialog24 Operator Nyheter og endringer i versjon
10 regler for å skrive for web
Sette opp Gmail i Outlook
Informasjon om bestilling av rom til avtalepris hos
TIPS OM SØKING PÅ INTERNETT
1 Gruppeoppgaver - antirasistisk nettsted Visittkort / startside / indexside Lenkeside / Generell faglig ressurside (Side med generelle førskolelærerfaglig.
Jæger: Robuste og sikre systemer INF150 Programmering Kapittel 2: Problemløsning Kapittel 3.1 og 3.2.
Termbaser Lars Nygaard. Termbaser Database over begreper Innhold –Definisjoner –Oversettelser –Leksikalske relasjoner –Eksempler.
Logg deg inn på portalen som du pleier. Velg deretter Bibliotek i venstre kolonne.
Harald Kaasa Hammer: Manual til redigering av nettstedet Først forklares hva de ulike elementene på nettsidene betyr. Så ser vi på mappene.
​Spam 4. trinn ​Kommunikasjon Interaktiv presentasjon - spam.
Noen inntrykk fra studieåret 2001 Tanker rundt året som var…
Lions hjemmeside Slik legger du som hjemmeside- redaktør ut en enkel artikkel Medlemsregistret.
Lær å logge inn til offentlige tjenester med BankID på mobil
Digital startpakke kurs 3
Lær å logge inn til offentlige tjenester med BankID på mobil
Velkommen til denne interaktive oppgaven i Engelsk, IKT og Matematikk
Gå til – Klikk på «lag konto».
Utskrift av presentasjonen:

123 Data - Førstehjelp Krokelvdalen Skole

Hva skal vi lære Slå på/av datamaskinen Hva som må til for å komme på internett Hvilke typer kommunikasjonsformer man kan bruke for å komme på internett Gå til hjemmesiden til Krokelvdalen skole Forstå hva en søkemotor er Søke på internett Hva et ”e-post-program” er Sende og motta e-post til/fra hverandre.

Hvordan slå på datamaskinen Alle datamaskiner har en på/av bryter Den er som regel plassert i fronten på datamaskinen(harddisken) Se om dere finner ”AV/PÅ” knappen og slå på datamaskinen

Hvordan man slår av en datamaskin Når man skal slå av en datamaskin kan man ikke bare bruke ”AV/PÅ” knappen. Dette kan skade datamaskinen Man må slå av datamaskinen på en kontrollert måte Velg ”START- KNAPPEN” ned til venstre

KLIKK HER

Datamaskinen vil nå slå seg av Prøv dette nå Slå på datamaskinen igjen

Komme oss på internett Man må ha en tilkobling til en Internett leverdør( Telenor, Tiscalli, Canal Digital NexGentel) Man må har et ”program” som gjør det mulig å benytte seg av tilkobling som man har, en såkalt ”browser” eks Internett Explorer, Navigator, Opera Tilkobling er passord beskyttet. Alle som bruker Windows har Internett Explorer. Se om dere kan finne programmet som starter internett

KLIKK HER

Her kan man skrive en adresse som man kjenner

Skriv www = World Wide Web vg = Navnet til akutell web side no = Norge

Hva er en søkemotor En søkemotor gjør det mulig å søke på bestemte ord man ønsker Det er et ”oppslagsverk” De meste kjente er Kvasir, Altavista Google Gå til siden

Skriv inn ønsket søkeord Klikk søk

Hva er et e-postprogram Er et program som lar deg kommunisere med andre i skriftlig form De meste brukte er OutLook Express og Office OutLook Man må ha en e-post-adresse for å kunne skrive til hverandre E-post-adresse vil man få tildelt fra Internett leverandøren Man kan i tillegg lage en e-post-adresse hos selskap som tilbyr ”gratis-e-post” (Hotmail, Yahoo)

KLIKK HER

Skriv inn e-post adressen til personen til venstre for deg Skriv i emnefeltet hva e-posten gjelder Skriv så hva du måtte ønske Trykk så send knappen for å sende e- post’en

Når dere har sendt e-post vil den dukke opp i innbox’en til mottakeren Se om dere har fått e-post Det vil dere se ved at det står ett ”tall” på Innbox’en det betyr at dere har x antall e-post som dere ikke har lest.

Hvordan svare og videresende e-post Hvis dere skal svare på en e-post må dere åpne e-post’en først Åpne en e-post

Forsøk å svar på e-post’en dere fikk for litt siden Videresend e-post’en du fikk for litt siden 2 plasser til venstre for deg.

Spørsmål????

Slå av datamaskinen Håper dere har hatt utbytte av dette og at det vil hjelpe dere til å forstå hva som er mulig med bruk av data. Ønsker dere velkommen til REDD BARNA sitt foredrag om Barn og internett i morgen klokken 1800 Takk for oss ! Lykke til !!! Krokelvdalen skole 10 november 2004