1 Kirkens Nødhjelps Fasteaksjon 2012. 2 Det er ikke rettferdig at over 1 milliard mennesker fortsatt lever i ekstrem fattigdom. Sammen kan vi bekjempe.

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
I.
Advertisements

Hva er migrasjon og hva gjør Røde Kors Ungdom?
Tro & Tilhøre, Tilbe & Tjene 4 verdier å bygge livet og menigheten på.
Noen tema for samtaler om vennskap (Barnetrinnet)
Den kristne fasten Nei, dette er fasten jeg har valgt: å løse urettferdige lenker, sprenge båndene i åket, sette undertrykte fri og bryte hvert åk i.
Del 2: Personlig økonomi.
Historien er hentet fra lang tid tilbake, da en mann straffer sin 5 årige datter, fordi hun har mistet en verdifull gjenstand. Den gang de ikke hadde så.
Hjemmeoppgave 1: Å høre etter NAVN: ……………………………….. DATO: ……………………….
Kirkens Nødhjelp Ungdomsbevegelse
Velkommen til Ungdomstinget i Oslo Bispedømme
Ungdomsbevegelsen til Kirkens Nødhjelp
Velkommen som spiller i aksjespillet.
KIRKENS NØDHJELPS FASTEAKSJON 2010
Kapittel 28 Norgeskartet
Hurra for deg som fyller ditt år...
1/5 rikeste1/5 fattigste1/5 2. rikeste1/5 3. rikeste1/5 4. rikeste De 20% rikeste Kontrollerer 80% av verdens ressurser.
Karitativt fokus 2013 Snit Ghebriel.
Agent for rettferdighet
Tips til foredragsholdere:
Vintreets hemmelighet Livet i vennskap og kjærlighet Joh 15,12-17
Møre og Romsdal. 2 Ligger det et bedehus eller et kristelig forsamlingshus (ikke kirke) i nærheten av der du bor? (n=502) i prosent.
Fasteaksjonen Fra nord til sør kjemper mennesker mot tørke, flom og ekstreme værforhold. De som har minst rammes mest. Blir du med i kampen mot.
Brasil bilde 1 Presentasjon:
KIRKENS NØDHJELPS FASTEAKSJON 2010 Naturkatastrofer rammer alltid fattige hardest. Klimaendringene fører til mer flom, tørke og ekstremvær. Din innsats.
Hvordan kan DU forandre verden? HVEM ER DINE FORBILDER?
Del 2: Personlig økonomi.
1 Hvem har plyndret Tanzania for gull, og hvor er det gjemt?
1 Hvem har plyndret Tanzania for gull, og hvor er det gjemt?
Ungdomsbevegelsen til Kirkens Nødhjelp
©TNS Norsk Finansbarometer 2013 Norsk Finansbarometer 2013 Det norske pensjons- og livsforsikringsmarkedet og dets bevegelser Grafikkrapport – Livsforsikring.
Norsk Finansbarometer 2012 Norsk Finansbarometer 2012 Norsk Finansbarometer 2012 TNS Gallup Oslo, 2011 Det norske livs- og pensjonsforsikrings- markedet.
Norsk Finansbarometer 2011 TNS Gallup Oslo, 2011 Det norske livs- og pensjonsforsikrings- markedet og dets bevegelser Grafikkrapport - total.
NORGE – VERDENS LIKESTE LAND? Velferdskonferansen, 21.mai 2012.
Kapittel 4 oppgave j Skriv om slik at setningene betyr omtrent det samme.
Skriv om slik at setningene betyr omtrent det samme
Hvis du dør i natt, tror du at du kommer til Himmelen?
HVEM ER GUD, EGENTLIG? Salem
Å være eller å drite i været -om å skape et rettferdig klima.
Kirkens Nødhjelps fasteaksjon 2013
Ungdomsbevegelsen til Kirkens Nødhjelp
Ungdomsbevegelsen til Kirkens Nødhjelp
Ungdomsbevegelsen til Kirkens Nødhjelp
Husker du fasteaksjonene i 2006 og 2008?. Temaet: Ungdom ut av krig og krise.
SKATTESMELL Verdens største
KIRKENS NØDHJELPS FASTEAKSJON 2010 FLASKEPOSTKAMPANJEN Hvert år under Kirkens Nødhjelps fasteaksjon oppfordrer vi og Changemaker folk i Norge til å gi.
1 Hvem har plyndret Tanzania for gull, og hvor er det gjemt?
1 Kirkens Nødhjelps fasteaksjon Årlig aksjon i fastetiden. Hele menighetens aksjon. Samlet inn 31.5 millioner i bøssebærere Over.
Hvordan kan foreldre bruke de vangligste funksjonene i Itslearning.com
SAMMEN FORANDRE ”Klimavalg 2013” – kirken som en av flere samarbeidspartnere.
… som skulle arrangere en løpekonkurranse.
Samdata 2012 Somatikk.
Jesu Kristi Gud Ef 1,17 Jeg ber om at vår Herre Jesu Kristi Gud, herlighetens Far, må la dere få den Ånd som gir visdom og åpenbaring, så dere lærer Gud.
Tenk deg en landsby der det bor 100 mennesker
Sett inn preposisjoner eller adverb som passer
Kapittel 2 oppgave c Preteritum eller perfektum?
Ungdomsbevegelsen til Kirkens Nødhjelp
Tenk deg en landsby der det bor 100 mennesker. Tenk deg også at disse representerte verdens befolkning slik den er i dag i alle sine variasjoner. Da ville.
Dagligbankundersøkelsen 2014
1 SKAL DU HJELPE KFUK-KFUM NÅR VI SLUTTER?. 2 VI FIKK SÅ MYE GLEDE I KFUK-KFUM I Y’S MEN FORTSATTE DET.
Da debatten kom til Drammen Hamar 7. januar 2015: Biblioteket tar den lokale debatten. Monica Nyhus, Biblioteksjef Drammen bibliotek.
Befolkning og arbejdsmarked 7. Mikroøkonomi Teori og beskrivelse © Limedesign
Sett inn preposisjoner eller adverb som passer.
Klart vi kan forandre verden!. Etiske kommuner Om hvorfor det er viktig at norske kommuner får bedre regler for investeringer – og om hvordan det kan.
Klart vi kan forandre verden! 1. Hvem er Changemaker? For alle mellom år! 1500 medlemmer Lokalgrupper og politiske utvalg 2.
Hvordan lage kampanje Fra tanke til handling!
HVORDAN FORANDRE VERDEN
Til deg som skal holde denne presentasjonen: I 2017 markerer kirkene i Norge at det er 500 år siden reformasjonen, og de har valgt Fasteaksjonen som sitt.
HVORDAN FORANDRE VERDEN
Historien om Kirkens Nødhjelp startet med sjømannspresten som fikk i oppdrag å reise ned til Tyskland i 1947, for å se til kirka. Det var stor nød i Tyskland,
HVORDAN FORANDRE VERDEN
Utskrift av presentasjonen:

1 Kirkens Nødhjelps Fasteaksjon 2012

2 Det er ikke rettferdig at over 1 milliard mennesker fortsatt lever i ekstrem fattigdom. Sammen kan vi bekjempe fattigdom! Det handler om rettferdighet

3 VICOBA- spare- og lånegrupper VICOBA (Village Community Banks) er små spare- og lånegrupper i Tanzania. Deltakerne eier selv banken Enkeltmennesker får mulighet til å spare og investere i egen fremtid.

4 Hvem har plyndret Tanzania for gull, og hvor er det gjemt?

5 Gruveselskapene betaler nesten ikke skatt, og gullet forsvinner ut av landet uten at befolkningen ser noe til overskuddet. Tanzanias ressurser forsvinner

6 SKATTEPARADIS ?

7 Et skatteparadis er et land eller et område hvor man nesten ikke trenger å betale skatt. En av tingene som kjennetegner skatteparadis er at alt holdes HEMMELIG. Også ting som er ulovlig. Hva er et skatteparadis?

8 Havner pengene i skatteparadis? Vi vet ikke hvor Tanzanias gull og andre verdier blir av, fordi både selskapene og skatteparadisene er svært hemmelighetsfulle.

9 Plyndrer fattige land Hvert år plyndrer internasjonale selskaper fattige land for 160 milliarder dollar. Til sammenlikning får fattige land 120 milliarder i bistand. Pengene som plyndres blir gjemt bort i skatteparadiser over hele verden.

10 Snyter norske selskaper på skatten? Gullgruveselskapene i Tanzania er ikke fra Norge, men store norske selskaper driver virksomhet mange andre steder i verden. Vi vet ikke om de snyter på skatten. Det finnes ingen regler i Norge som garanterer oss mot skattesnyteri i fattige land.

11 Skriv under på skattekartet Delta i Kirkens Nødhjelp og Changemakers underskriftskampanje. Gi klar beskjed til finansminister Sigbjørn Johnsen: ”Jeg vil vite at norske selskaper ikke snyter på skatten i fattige land!” Ikke glem å skrive under du også!

12 I fjor ble det samlet inn underskrifter, som vi gav til finansministeren. Han innrømmet at vi hadde et godt poeng. I løpet av våren skal han bestemme seg for om de nye reglene skal innføres. Da er det viktig at vi sammen presser på – din underskrift teller! Nå er det deres tur!

13 Vi digger Sigbjørn ”Siggy” Johnsen!

14

15 Kirkens Nødhjelps ungdomsorganisasjon

16 Kirkens Nødhjelps Ungdomsbevegelse Norges største bevegelse for ungdom som arbeider med Nord- Sør spørsmål For ungdom mellom 13 og 30 år Ca 1500 medlemmer og 15 lokalgrupper Hva er Changemaker?

17 Hvordan tenker vi? Vi spør to spørsmål: Hvorfor er verden urettferdig? Hvordan kan vi forandre den?

18 1.Finner de grunnleggende årsakene til fattigdom og urettferdighet. 2.Finner de som bestemmer. 3.Påvirker beslutningene deres. Så enkelt er det å forandre verden! Hvordan går vi frem?

19 1. Skriv en melding med kodeord CHANGEMAKER 2. Skriv informasjon om deg selv i meldingen. Husk navn og adresse, telefonnummer, fødselsår og e-postadresse 3. Send til 2242 Hvis du er under 15 år, bruk innmeldingsskjema (må ha underskrift fra foreldre) Bli medlem!

20 SNU = Sør-Nord Utviklingsseminar SommerSNU: juni 2012 i Kviteseid, Telemark (påmelding på changemaker.no) Politiske og kreative verksted Kule aktiviteter (kano, klatring, dans, sandvolley, filmverksted og mye mer!) Spennende debatter Aksjon Vennskap for livet Bli med på SNU (Changemakerleir)!

21 Andre ting du kan gjøre Bli med i en lokalgruppe Finn din lokalgruppe på eller start en lokalgruppe! Bli en hverdagsaktivist! Ta kontakt med oss på og du får tilsendt Changemakers Skriv under på Changemakers kampanjer Skriv leserinnlegg Arranger film- og/eller debattkveld

22 Spørsmål? Bare ta kontakt med oss! Klart vi kan forandre verden!