Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

1 Hvem har plyndret Tanzania for gull, og hvor er det gjemt?

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "1 Hvem har plyndret Tanzania for gull, og hvor er det gjemt?"— Utskrift av presentasjonen:

1 1 Hvem har plyndret Tanzania for gull, og hvor er det gjemt?

2 2 Hvem betaler?

3 3 Gruveselskapene betaler nesten ikke skatt, og gullet forsvinner ut av landet uten at befolkningen ser noe til overskuddet. Tanzanias ressurser forsvinner

4 4 Hvor er det forsvunnede gullet?

5 5 SKATTEPARADIS?

6 6 Et skatteparadis er et land eller et område hvor man nesten ikke trenger å betale skatt. En av tingene som kjennetegner skatteparadis er at alt holdes HEMMELIG. Også ting som er ulovlig. Hva er et skatteparadis?

7 7 Her er skatteparadisene:

8 8 Brukes av skurker og store selskaper

9 9 Havner pengene i skatteparadis? Vi vet ikke hvor Tanzanias gull og andre verdier blir av, fordi både selskapene og skatteparadisene er svært hemmelighetsfulle.

10 10 Plyndrer fattige land Hvert år plyndrer internasjonale selskaper fattige land for 160 milliarder dollar. Til sammenlikning får fattige land 120 milliarder i bistand. Pengene som plyndres blir gjemt bort i skatteparadiser over hele verden.

11 11 Snyter norske selskaper på skatten? Gullgruveselskapene i Tanzania er ikke fra Norge, men store norske selskaper driver virksomhet mange andre steder i verden. Vi vet ikke om de snyter på skatten. Det finnes ingen regler i Norge som garanterer oss mot skattesnyteri i fattige land.

12 12 Skriv under på skattekartet Delta i Kirkens Nødhjelp og Changemakers underskriftskampanje. Gi klar beskjed til finansminister Sigbjørn Johnsen: ”Jeg vil vite at norske selskaper ikke snyter på skatten i fattige land!” Ikke glem å skrive under du også!

13 13 Engasjer deg mer: Changemaker er Norges største ungdomsbevegelse som jobber for en rettferdig verden: www.changemaker.no Kirkens Nødhjelp gir deg mange muligheter til å forandre verden: www.kirkensnødhjelp.no Synes du verden er urettferdig? Si i fra! engasjert.kirkensnødhjelp.no


Laste ned ppt "1 Hvem har plyndret Tanzania for gull, og hvor er det gjemt?"

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google