Gjennomgang av miljørettet helsevern

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
Forslag til ny lov om kommunale helse- og omsorgstjenester Seniorrådgiver Liv Telle Stjørdal,
Advertisements

Forskrift om smittevern i helsehelsetjenesten
Ny lov om folkehelsearbeid
Individuelle planer Foreldrekurs 2005.
Nye lover og forskrifter relatert til planlegging og ansvar
Opplæring for representanter i skolemiljøutvalget
Risikovurdering Systematisk HMS – arbeid dreier seg om mestring av risiko, for å unngå skader og sykdom Mestring av risiko- redusere eller fjerne.
Om barn og unges mulighet for medvirkning
Kan det lages et felles internkontrollsystem i kommunen. Åre
Møte med RKK Info -Dialog -Samarbeid De beste skolene ligger i Nordland.
Hva skal vi snakke om? Hva er IK – Akvakultur? Hva er internkontroll?
HTV- konferanse 5. – 6. desember 2011
Folkehelsemeldinga Implikasjoner for samfunnsmedisinere i kommunene
Fylkeskommunenes forvaltningsansvar
Levende HMS-system – hva betyr det i praksis?
UNIVERSITETET FOR MILJØ- OG BIOVITENSKAP Velokmmen til master i folkehelsevitenskap 1 Master i FOLKEHELSEVITENSKAP Natur og miljø – helse og.
Folkehelse i Plan 29. august 2007 Lillehammer INTRODUKSJON TIL DRØFTING Asle Moltumyr HOD/MD/SHdir.
IK – Akvakulturforskriftens krav og innhold
Lovgrunnlaget for helsetjenestene
Risiko Sannsynlighetsgradering:1 = Lite sannsynlig (kan inntreffe mindre enn én gang hvert 100. år) 2 = Mindre sannsynlig (kan inntreffe mellom én gang.
Skoleeierforum «De beste skolene ligger i Nordland»
Smittevern – lover og forskrifter Regional smittevernlege
”PAULSRUDUTVALGET” FRA MAI 2010 TIL 2011 Advokat Mette Yvonne Larsen, medlem av utvalget.
Kommunens tilsyn med skadedyrbekjempere
Nasjonale anbefalinger Helsetilsynets betraktninger
Forskrift om skadedyrbekjempelse – kommunens rolle Kurs på Folkehelseinstituttet, 17. april 2007 v/førstekonsulent Mona Keiko Løken
Forvaltningsnivåenes roller i planleggingen
Høgskolen i Oslo Tid til forskning som forhandlingstema - erfaringer fra høgskolene UHR-konferanse Trine B. Haugen.
Kompetanseutvikling om universell utforming regionalt og lokalt i fylker og kommuner Plan for statlig samarbeid om utarbeidelse av program for arbeidet.
Kompetanseutvikling om universell utforming regionalt og lokalt i fylker og kommuner Plan for statlig samarbeid om utarbeidelse av program for arbeidet.
NOU 2012:1 Til barnas beste – Ny lovgivning for barnehagene. Barnehagelovutvalget – innstilling 16. januar. Gjennomgang av barnehageloven med forskrifter.
Hvorfor vernerunder Kurs i vernearbeid/vernerunder 23. januar 2013
Risikostyringsprosessen
Komite for helse og sosial Kommunaldirektør Finn Strand
Regionalplan for folkehelse 2013 – 2017 Inghild Vanglo Leder politisk styringsgruppe Rogaland fylkeskommune.
IK – Akvakulturforskriftens krav og innhold
Miljørettet helsevern - hvordan kan helse- og avfallsetater i kommunene samarbeide Arild Øien Rådgiver i Helsedepartementet.
Classification: Internal Status: Draft Arbeidstakernes vurdering av risikoanalysearbeidet og knytning til regelverket Møte med Ptil
Prosjekt tidlig innsats
2002 Toril Bakke FAGLIGE RETNINGSLINJER Toril Bakke HELSELSEPERSONELLOVEN: § 4 : Helsepersonell skal utføre sitt arbeid i samsvar med de krav til.
Internkontroll etter alkoholloven Møte med bransjen
L. A. Heløe: Samhandlingsreformen
Hovedkontormodell og HMS
Hva skal til for å få alle skolene godkjent?
Styrking av miljørettet helsevern i skolen Hva kan kommunen gjøre – egenkontrollen og godkjenningen Prosessen i Skedsmo kommune Hans Petter Buvik, Helseavdelingen.
God ledelse er avgjørende for kvalitet i helsetjenesten
Planlegge og prioritere tiltak
Veileder for risikovurdering
Temamøte Skole 2. februar 2009 Velkommen !. Skolen og grenda.
”Legionelloseforskriftene” Smitteverndagene 31. mai – 1. juni Jens Erik Pettersen Avd. for vannhygiene.
Høring etter Lehmkuhlbrannen Geir Stene-Larsen Direktør for Nasjonalt folkehelseinstitutt.
Interkommunalt smittevernsamarbeid - juridiske aspekter ved rådgiver Anja M. Brodschöll.
HOVEDBEREDSKAPSPLAN (ORGANISASJON,OPPGAVER, KOMMUNIKASJON OG BEGREPER)
HelseOmsorg21 Et kunnskapssystem for bedre folkehelse Arnfinn Sundsfjord NFE-HS Oslo mars 2015.
Arbeidsmiljøet for ansatte
Nytt og nyttig fra Stiftelsestilsynet Stiftelsesforum i Trondheim – 18.sept 2014 Øystein Fosstvedt, seniorrådgiver.
Forvaltningsplanen er sektorovergripende og skal bidra til å styre og samordne både vannforvaltning og arealbruk på tvers av kommune- og fylkesgrenser.
Fredrikstad, 23. – 24. november 2006
Kvalitet, risiko og avvik
Nye lover fra 1. juli 2016 og Forskrift fra 1. januar 2017
Iverksetting – når retningslinjer møter virkeligheten
Miljørettet helsevern
Forum for natur og friluftsliv - bakgrunn for etablering - kort om utviklingen - litt om miljøutfordringer Introkurs september 2016.
Finn Martinsen, avdeling miljø og helse
Helse miljø og sikkerhet
Fylkeskommunal tilskuddsforvaltning
God vakt. Konferanse, Tønsberg 16
Ved fylkeslege Petter Schou
Arbeidstilsynet syn på verneombudenes plass og rolle i virksomheten
Oslo Havn Risikokartlegging Ytre Miljø
Utskrift av presentasjonen:

Gjennomgang av miljørettet helsevern MIA – møte, 19 september Arne Marius Fosse

Gjennomgang av MHV: Bakgrunn Utfordringer Forslag til organisering og gjennomføring Dato

St. meld. 16. Regjeringen vil nedsette et utvalg som skal foreta en bred gjennomgang av miljørettet helsevern. Det er behov for en bred og grundig vurdering av miljørettet helsevern. En slik gjennomgang bør omfatte bl.a. lovgrunnlag, faglig innhold, kompetanse og forvaltning.

”det synes å være et manglende samsvar mellom bredden og balansen i oppgaver som angis i lovverket, og de faktiske realitetene når det gjelder ressurser, kompetanse og prioriteringer”

Bakgrunn 1 Endringer siden forrige brede gjennomgang av miljørettet helsevern. Fastlegeordningen (svekkelse av samfunnsmedisinen). Ny matforvaltningen (KNT er borte). Arbeidsformer (risikovurdering, KU, IK, systemtilsyn etc.) Nye organisasjonsformer i kommunene Ny kunnskap og annet fokus (bl.a. sosiale helseforskjeller). Annet risikobilde (jf. bl.a. Legionella)

Bakgrunn 2 Vi vet at miljørettet helseverntjenesten svikter i mange kommuner. Tilsyn viser at: det i mange kommuner er ansvaret uklart plassert det er en klar sammenheng mellom manglende system for godkjenning og tilsyn (av skoler og barnehager) og manglende ansvarsplassering det er manglende system for å håndtere risiko Kartlegging viser at: det er stor variasjon mellom kommuner i hvilke grad de har en MVH tjeneste. Store kommuner og kommuner på Østlandet er best dekket.

Utfordringer Mest hensiktsmessig forvaltningsnivå, jf. stateliggjøring av tilsynet med enkelte risikofaktorer/virksomheter Ressursbruk (omfang og prioriteringer) Metodebruk Forsvarlig forvaltning i alle kommuner Kunnskapsstøtte til kommunene (nasjonalt og regionalt). Forholdet til: smittevernet annet folkehelsearbeide (ernæring etc.) andre forvaltningsområder som miljøvernet og matforvaltningen. Andre utfordringer?

Organisering av arbeidet FHI: Nasjonal risikovurdering. Gjennomgang av de ulike miljøfaktorenes betydning for helsen, og fordelingen av disse. SHdir: Evaluering av MHV forskriften og MHV veilederen. SHdir: Sosiale miljøforhold HOD: nedsette og lede et utvalg

Risikovurdering og ressursbruk Miljøforhold betydning for helse og fordelingen av denne. De ulike miljøfaktorenes relative betydning for helse (DALY og tapte leveår) Hva er forebyggingspotensialet Hvordan prioriterer i dag kommunene (og andre?) i forhold til de ulike risikofaktorene. Er det samsvar mellom risiko og ressursinnsats?

Evaluering av MHV forskriften Aktivitetsnivå og ressursbruk: antall godkjenninger, tilsyn, løpende saksbehandling, årsverk etc. i forhold til innbyggertall. Prioriteringer: har kommunene gjort en risikovurdering/kartlegging av miljøforhold med betydning for helsen, hvilke områder er det som den enkelte kommuner arbeider med (for eksempel skoler og barnehager) og hva gjør de ikke (for eksempel tatoveringssalonger). I hvilke grad omfattes også sosiale miljøforhold. Organisering: er myndighet innen MHV delegert og i tilfelle til hvem, hvem er det som praktisk utfører oppgaven (og hvilke kompetanse har disse), foreligger det en arbeidsbeskrivelse etc.

Sosiale miljøforhold Hva sosiale miljøforhold omfatter Hvilke betydning har disse faktorene Hvordan kan dette reguleres God praksis/metoder/virkemidler Kompetansebehov (lokalt, regionalt, nasjonalt) Nasjonal og regionale støttefunksjoner

Utvalg ledet av HOD Vurdere fremtidig organisering, ansvarsforhold og finansiering lokalt, regionalt og nasj. regelverk og tilsynssystem, kompetanse og utdanningstilbud, arbeidsformer og teknikker og systematisk veiledning av kommuner og virksomheter

Andre aktiviteter Kartlegging av kommunens godkjenning av skoler Handlingsplan for barn, miljø og helse Barnebarometer Samfunnsmedisin Helse i plan Arbeids- og miljømedisin Ny felles kommunehelse- og sosiallov