DNB og vårt samfunnsansvar

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
Bjørkelangen videregående skole
Advertisements

Økonomilappen Rolf Mæhle, fagsjef i Finans Norge.
Bedre karriereveiledning Hva kan lærerutdanninga bidra med?
Foreldrekurs for minoritetsspråklige
Internasjonalisering for alle Internasjonal koordinator, NTFK Angelika Grande November, 2012.
N Y G IV – OKTOBER 2012 Erfaringer med Ny Giv-prosjektet fra Tæruddalen skole.
Veiledningsverktøy og tiltak
#hvorhardudetfra - Kampanjen for journalistikken Kort om kampanjen Av Prosjektleder Arnt Sommerlund.
Gutter i fokus Et Samhandlings Prosjekt Tannhelse- tjenesten
Hasjavvenningskurs Fredrikstad kommune «Ut av tåka 2010» Kristiansand.
Medlem av LC Oslo Christiania siden 1985, og Daglig leder av Stiftelsen Det er mitt valg. •Kunnskap er informasjon kombinert med erfaring, kontekst, fortolkning.
for minoritetsspråklige søkere til videregående opplæring
Velkommen til kurs LOGISTIKKPROGRAM FOR UTDANNINGSVALG 19. SEPTEMBER 2011.
Elin Veimo Helsefagarbeideren – vår nye medarbeider en ny ressurs!
EIT - landsby 66 homo ludens homo ludens landsby 66 - Urd Schjetne/ Ingrid Olsen Eksperter i Team 2008.
Skoleringssamlinger Knut Alfarnæs, avdelingsdirektør prosjektleder
Fra grunnskole til videregående.
Klimautfordringen – vi må alle bidra fylkesmann i Sør-Trøndelag Kåre Gjønnes.
FAU Møte 3. september 2013 Velkommen Registrering ved døren.
REKRUTTERING TIL BILBRANSJEN
Velkommen til kurs. Velkommen til kurs Kursene i Min vei Veien inn Veien videre Veien fram Veien fram - Yrkesnorsk Helsenorsk Norsk på nytt.
Smi skolen Rektorgruppe øst: utfordringer i videregående skole, Kristiansandsregionen Vennesla videregående skole.
Informasjonsarbeid i NFF Introduksjon til EZ publish Ved informasjonsleder Harald Nyquist IT-ansvarlig Kaare Øystein Trædal og avdelingsleder Oslo, Henrietta.
System for faglig ajourføring av fysioterapeuter Representantskapsmøtet 2006.
NyGiv Mål Minske frafall i videregående skole.
Arbeidslivsfag Kan arbeidslivsfaget bidra til at ungdomskoleelevene blir mer motivert??
Forside/oversikt Fag / tema Kroppsøving og Excel Trinn trinn
Overgangsprosjektet NY GIV
” Når jeg hører vidregående skole, tneker jeg på at jeg gleder meg SYNSYKT til å holde på med noe som intriserer meg, å være sammen med folk som også liker.
Karrieresenteret, siden sist… Organisatorisk –Gått over i ordinær drift som en partnerskapsorganisasjon –Fått vårt administrative hjem i TFK –Nedskalering.
Gjennomføring av unge&rus Nordseter skole 2008/09 Lena Bjørnsen Hoff.
Yrkesmessen på Haugalandet
FORDI MENNESKET LÆRER Fylkeskommunens rolle i ny lov om voksenopplæring Fredrikstad 21. januar 2010.
Næringskonferansen Vest Hva gjør Askøy for å tilrettelegge For rekruttering på kort og lang sikt? Ordfører Siv Høgtun.
Bakgrunn for satsingen  Oppstart 2004  Opplæringsloven § 9A  Samarbeid mellom Barne –og familiedepartementet, Sosial og Helsedirektoratet og Utdanningsdirektoratet.
Ungomsskoleelever som instruktører i programmering: La ungdommen undervise kidsa! Torbjørn Skauli.
Kristin Granne Avdeling for opplæring og tjenester
S AMARBEID SKOLE - NÆRINGSLIV R AUFOSS UNGDOMSSKOLE 2012/2013.
NYE MULIGHETER MED ØKONOMILAPPEN Ann Håkonsen og Hilde E. Johansen.
Hvordan bruke Økonomilappen?
2. FREMMEDSPRÅK, ENGELSK FAGLIG FORDYPNING ELLER ARBEIDSLIVSFAGET
Navn på FIRMa eller produkt HER SNAKKER DERE LITT OM DERE SELV. PKT 1 I LISTEN.
Forfatter: Aarsand, Sverre Åpen hall – tar ”løkka” tilbake til idrettshallen (T) Folkehelsekonferansen 2013.
Foreldremøte Apalløkka skole høsten 2014
OVERGANGEN FRA GRUNNSKOLE TIL VIDEREGÅENDE SKOLE.
Norges idrettsforbund
Om evalueringen Mandat og formål
Rammeavtale avvikskjøring for Trikk og T-bane Atle Rønning, Adm direktør
Rådgivernettverket Karrieresenterets rolle i arbeidet mot skolene Samarbeidsavtalen.
LOKAL YRKESMESSE i Sande 2012 – «Hvor er jobbene våre?» v/ Sissel Leet Skeide leder i karrierenettverket i nordre Vestfold.
Program for ungdomskolen i faget ”Utdanningsvalg”
MER PERSONLIG ØKONOMI I SKOLEN Idar Kreutzer, 20.august 014.
Østfold fylke og Sarpsborg kommune Sikt mot stjernene ”Kan de fly?” spurte Ru ”Ja,” sa Tigergutt, ”de er gode flygere.” ”Kan de fly like godt som ugla?”
Vi setter høye krav til oss selv Vi krever mye av andre Vi oppnår gode resultater.
Møte dataansvarlige Onsdag Kl Rauma rådhus Kursrom 135.
FORELDREMØTE 9. TRINN Rådgiver Marianne Stray Aas.
Norsk skole.
(Video – presentasjon)
Hva er egentlig en kommune? Utviklingstrekk: Danmark  Norge  Bodø
INFORMASJON FRA RÅDGIVEREN
Utdanningsvalg – 9. trinn 15-16
Tittel med bildeoppsett
Rådgiver Marianne Stray Aas
UNGES FORUTSETNINGER FOR VIDERE UTDANNING OG FREMTIDIG YRKESDELTAKELSE
Hva driver barn og unge i Asker med? Hvordan har de det?
Siste nytt om lærerutdanningene for trinn 8-13
Overgang for elever med spesielle behov
Ung i Agder 2019.
Høstrapport – tall og statistikk
oss Kira, 8. trinn, Halsen ungdomsskole
Utskrift av presentasjonen:

DNB og vårt samfunnsansvar DNB er Norges største finanskonsern og blant de aller største i Norden. I tillegg til å tilby finansielle tjenester spiller DNB en viktig rolle i samfunnet. Vi tar samfunnsansvar, sponser idrett og kultur og viser vei innen etikk og bærekraftig utvikling Sentralt i vår visjon er å bli hele Norges bank Vi har 2,1 millioner privatkunder – fra hele Norge – som innebærer kunder og potensielle kunder i ulik alder , ulike klasser og ulike lag av samfunnet Vi ønsker å ta vår del av et felles samfunnsansvar slik at alle disse grupperingene for et best mulig og realistisk forhold til sin egen økonomi

DNB og vårt samfunnsansvar overfor unge Kortlappen - fra du er 10 år Ad hoc kurs på forespørsel på ungdomsskoler og videregående skoler Skoleuken Kurs i Personlig økonomi for frivillighets sektoren Økonomilappen

Punkt 1. Kortlappen Lansert 23.mai i år Det er en kortvett-byggende og morsom sertifisering for våre yngste kortbrukere. Etter bare 3 mnd er det ca. 25 000 barn som hadde vært innom kortlappen Kortlappen er informasjon, spørsmål og oppgaver tilpasset barn, slik at de kan lære litt om kortbruk, penger og bank før de får sitt første kort. Kortlappen lærer barn om en av vår tids vanligste betalingsformer og om forholdet mellom saldo og forbruk: Ukepengene som går inn på kontoen og det som går ut til lørdagsgodt eller luftmadrass. Målet med Kortlappen er å sikre god informasjon til våre yngste kunder og deres foreldre gjennom et enkelt læringsopplegg Kortlappen kan gjennomføres på nettbrett, smartphone eller PC Man får man tilsendt et diplom på MMS eller e-post som vises frem i banken

Som nevnt - 25 000 barn har vært innom kortlappen og en av disse er Sebastian på 10 år . Denne artikkelen stod i Dine Penger forrige uke . Det er viktig at unge kommer tidelig i gang med å lære seg moderne hverdagsøkonomi . Barn har sett sine foreldre bruke kort fra de var bitte små De har godt av og erfare at et kort kan gå tomt i ung alder . Unge opp til 15 år har kun små beløp til disposisjon . Snittsaldo på brukskonto varierer rundt kr 300 . Det er i tillegg gjennomgående få transaksjoner slik at det er rom for prøving og feiling fordi konsekvensene av feilbruk er små. Erfaring viser faktisk at unge med kort gjennomgående har mer penger på sparekontoen enn barn uten. Dette henger nok sammen med at mange foreldre som er bevisste på å lære barna sundt pengevett også sørger for at de får kort tidelig . Det er i tillegg nærliggende å tenke at disse barna blir meir bevisste på nytten av å spare både fordi de har fått et forhold til banken og fordi de har fått et meir bevisst forhold til sparing og forbruk.

Punkt 2 og 3 : Ad hoc kurs og skoleuken Ad hoc kurs rundt i landet Skoleuken har vært en del av vårt bidrag de siste 15 år Ca. 1000 - 1500 elever på Skoleuka hvert år Målgruppe : 10.trinn på ungdomsskole og videregående DNB Økonomidagen - NYTT 3.trinn på videregående Økonomilappen sentral i dette opplegget Vi ønsker å nå ut til hele landet og lager derfor et konsept rundt hverdagsøkonomi Oppstart januar 2015

Punkt 4 og 5 : Kurs i Personlig økonomi for pøbler Økonomilappen Pøbelprosjektet er et av fire prosjekter som ligger inn under Kronprinsparets Fond. Gjennom vår sponsoravtale har vi ønsket å dra synergier via det som er vårt fagområde - nemlig kunnskap om økonomi . Vi holder kurs pluss / minus 1 gang i mnd . Via våre kurs prøver vi på best mulig måte å møte elevene på deres premisser , på deres banehalvdel og ta utgangspunkt i deres økonomiske situasjon. I tillegg til det faglige pensumet har vi med egne historier , både personlige og fra andre jeg kjenner . Jeg ser at nesten uten unntak senker de skuldrene etter kort tid , de forstår at de ofte ikke er i en unik situasjon , det er mulig å hjelpe og bidra til økt forståelse for sin egen hverdagsøkonomi . Ved bruk av økonomilappen som vi alle her har et godt kjennskap til , kan vi i tillegg bidra til å styrke pøblenes kompetanse innenfor fagområdet . DNB er i gang med å bruke økonomilappen på våre kurs for pøbler i dag. Vi jobber sammen med FNO for å finne en god form , slik at våre pøbelledere kan få fasiten og dermed veilede pøblene i etterkant på de spørsmålene der de evt. svarer feil .

¨¨ Min arbeidsgiver – banken – får ofte hard medfart i mediebildet Jeg synes det er viktig i dette fora å vise en side ved banken som ikke er så godt kjent i mediene. Vi tar et samfunnsansvar og gjør det vi kan for å bidra til at unge for et sunt forhold til sin egen hverdagsøkonomi. Vi ønsker å bruke både hjertet og hjernen og bidra til at barn og unge får et bedre opplæring innenfor temaet økonomi