Religioner.

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
Den vesle gutten og julenissetoget
Advertisements

I.
Profetene i Det gamle testamente
Dyrene og sex i tegneserie
Verdens 7 underverk.
Skrevet av Elias Januar 2007 Klikk deg frem . -Bang, sa det da beskyttelsesskjoldet sprakk i to og for i hver sin retning ut i verdensrommet. -Så ble.
Jesus red på et esel – og ble hyllet
”For se, fra nå av skal alle slekter prise meg salig”
Bibeltime onsdag 8.januar Anne Birgitta L.K.. Luk.1, Men da Elisabet var i sjette måned, ble engelen Gabriel sendt fra Gud til en by i Galilea.
Religionskritikk Forbanna religion!!!!!.
Julemesse, Misjonssalen Sandnes 30. november 2013 Asbjørn Kvalbein
Kapittel 5 oppgave a) Fra presens til preteritum 
Bønn Uke 42.
Vi var på et kurs i Sverige i hele klassen vår i uke 3, det var Mora videregående skole. Skolen var stor med mange elever, SVERIGE.
En kar fra St. Louis i USA kjørte til jobb en dag, da han plutselig hørte en lyd som sa 'pop'. Han syntes det hørtes ut som et punktert hjul, selv om bilen.
Oppdagelser Her får du vite om kjente vikingoppdagere og ferder.
Jane Sunde, verdi 2 - "at alle som går her har som mål å leve slik at livet ærer Kristus og tjener forsamlingen.” Marit Thingbø, verdi 11 - "å ta et særskilt.
Velkommen til gudstjeneste
Påskequiz!!!.
Richard Dawkins ”Hvisker du en hemmelig bekjennelse til deg selv? Ville du ikke likt å bli klonet? Jeg har aldri innrømmet det før, men jeg tror jeg ville.
Matteus 17,1-9 ”Forklarelsens berg”
Tenn lys. Et lys skal brenne for denne lille jord
Jeg tror på Gud Fader, den allmektige, himmelens og jordens skaper.
Noen ganger tror jeg på Gud, men …
Lorax. Det var en gang et vakkert sted med fargerike planter og lekne dyr. Lorax passet på dette stedet og snakket for trærne, dyrene og andre som ikke.
KRISTENDOMMEN.
Velkommen til Barnas gudstjeneste!
Hinduisme ”Den evige religion”.
Vikingenes Gravskikker.
Kapittel 42 Religioner i Norge.
Side Oppgave Kondisjonalis jeg – kjøpe – den kjolen Jeg skulle ha kjøpt den kjolen, besøke – han – sin gamle mor Han skulle ha besøkt.
Nattverden.
”Fra utsiden og inn, og innenfra og ut”
Johannes 14,1-11 veien, sannheten og livet
Johannes 21,1-14.
”Jeg er ikke god nok for Gud!”
Matteus 2,1-12.
DÅP - hvem? - hva? - hvorfor?.
Domssøndag Siste søndag i kirkeåret Matteus 25 (2 fortellinger)
”For se, fra nå av skal alle slekter prise meg salig”
Nåde.
De 100 mest brukte ordene i bøker i klasse..
Kim er en jente som er fem år gammel. Hun bor i et land som heter Vietnam sammen med familien sin. Kim har tre storesøstre og en lillebror. I huset til.
Skrevet av Magnus Januar 2007 Klikk deg frem . Jeg så det hele fra romstasjonen noen lysår borte : En komet kom farende mot satellitten som sendte alle.
Levende vann Joh 4,10 Jesus svarte: "Om du hadde kjent Guds gave og visst hvem det er som ber deg om drikke, da hadde du bedt ham, og han hadde gitt deg.
Jesu Kristi Gud Ef 1,17 Jeg ber om at vår Herre Jesu Kristi Gud, herlighetens Far, må la dere få den Ånd som gir visdom og åpenbaring, så dere lærer Gud.
Matt 1:23: Se, jomfruen skal bli med barn og føde en sønn, og de skal gi ham navnet Immanuel - det betyr: Med oss er Gud. For et barn er oss født, en sønn.
100 lure ord å lære.
Er uglen smart? Vi har forsket litt og her er svarene.
En profet er en forkynner som taler med fullmakt fra Gud
Å kjøre bil og å stå i bilkø
Og.
Kapittel 2 oppgave c Preteritum eller perfektum?
1.samling: Jesus Kristus
«Verden er grunnleggende urettferdig.»
“Disippel-høring”.
Fire modeller som kan brukes når dere skal vurdere hva
Johannes 3, påsken i Det Gamle Testamentet
”Velsignet er du blant kvinner!”
JESUS FRA ” LANDSBYGDA ” I M IDDELHAVS - SAMFUNNET Problemet med å beskrive Jesus Hvilke modeller bruker vi? Hvilke forutsetninger har vi mht menneske-
Om hellige skrifter.
Om hellige skrifter.
Han sier: Jeg kaller dere ikke lenger tjenere, men venner.
Er det noen likheter mellom protestantisk Kristendommen og Hinduismen?
Matteus 1,18-25 Matteus 1, Gud tenner lys i mørket.
BIBELEN.
Gang.
JØDISK TRO OG TRADISJON
Bibelen Det greske ordet biblia betyr bøker. Bibelen består av 66 bøker. Tekstene ble utvalgt på kirkemøte i Nikea, 325 e.Kr.
HINDUISMEN.
Utskrift av presentasjonen:

Religioner

Kristendom Kristendom handler mest om Maria og Jesus . Og det handler også om at noe skjedde. Det var at Jesus ble født og han ble hengt opp på kors. Jesus hadde fjender derfor ble han hengt opp på kors.

Islam Islam er en religion som er litt det samme som kristendommen men ikke helt lik. For de som har religionen islam tror på at Jesus ble hengt opp men ikke på kors. Islam handler mest om Muhammed.

jødedom Jødedommen handler om at det å være jøde er at man ikke kan spise kjøtt med melk derfor må di ha noe annet eks: saft Jødedom handler om mange ting men jeg vet ikke om alt.

Hinduisme Hinduisme handler om at det var en gang at moren til ganesha var gravid og da faren til ganesha som heter shiva som var ute en gan da han kom inn så var ganesh født shiva trodde det var en som brytet seg inn og kappet av hodet på gannesha da kom moren til ganesha og sa hva har du gjort og shiva sa det var en som brøt seg inn nei sa moren det er vår sønn du må skaffe hodet av et dyr det første dyre du ser må du kappet av hodet å ta det med det første shiva så var en elefant og tok med hodet til ganesha og derfor har ganesha elefant hodet.

slutt