Veterinærinstituttet – En landsdekkende organisasjon

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
Faglig forum – arbeidsgruppe operasjoner Konstituerende møte.
Advertisements

Samarbeid om europapolitisk deltakelse Gunn Marit Helgesen Leder i internasjonalt fagpolitisk utvalg Oslo,
SIO- Folkehelse.
IHR: Ny organisering av Sentraladministrasjonen Høsten 2013.
UH-nett Vest og Profesjonalisering gjennom internasjonalisering Det 72. norske bibliotekmøte på Hamar Lene Bakke.
Sykkelregnskap Regionalt sykkelbynettverk Mats Larsen By- og kollektivplanleggingsseksjonen Statens vegvesen Region øst.
Strategiske partnerskap med institusjoner i sør – Erfaringer og utfordringer Marit Egner, Forskningsadministrativ avdeling.
LINK Ringerike 5. juni 2012 Stamvegutvalget. Ringerike og Jevnaker kan håndtere betydelig større vekst – og ønsker det.
Nærmere samarbeid eller fusjon mellom Høgskolen i Telemark og Universitetet i Agder? Politisk samordningsgruppe
Fellesprosjektet Høgskolen i Telemark og Universitetet i Agder Rådet for samarbeid med arbeidslivet ved HiT og UiA 6. februar 2013.
Veterinærinstituttet Seminar for styrene ved UMB, NVH og VI
Praksiskonsulentordningen i Norge
Ergoterapeutstudenter har et fagforbund OG en INTERESSEORGANISASJON  Presentasjon laget av: Ann-Heidi Adriansen, kull 07. Ergoterapeututdanningen ved.
Organisering og standardisering av universitetets IT-virksomhet Bjørn Ness, assisterende IT-direktør Fellesmøte m/lokal IT 13. desember 2012.
1 Etablering av Regional kompetansetjeneste Rehabilitering (RKR) Kirsten Sæther.
Planstrategi som nytt verktøy
Utvikle standardisert analyse og kunnskapsbase Et samarbeid mellom Fylkesmannen i Nord-Trøndelag, Helseforetaket i Nord-Trøndelag og Fylkeskommunen i Nord-Trøndelag.
Fusjonsprosessen UiA/HiT Larvik 6. juni 2011 John W. Viflot Høgskolen i Telemark.
Avd. direktør Joar Nybo, Kunnskapsdepartementet
Status og framdriftsplan for gjennomgangen - Hovedprosjektet
Delprosjektets status og framdriftsplan Prosjektleder Hilde Skyvulstad.
Forskningsrådets policy for forskning ved de statlige høgskolene Bakgrunn: Nye rammebetingelser Universitets- og høgskoleloven av 2005 Rådets høgskolestrategi.
Mini-gaiden, fokus på NAV Pensjon
Maritim politikk og regionene Sverre Mauritzen Internasjonal koordinator Vestlandsrådet Sola
Regionale satsinger i EUs 7. rammeprogram Sverre Sogge Norges forskningsråd.
Regionskontorenes historie… 1 av 6 norske regionskontorer i Brussel - Stavangerregionens Europakontor Midt Norges Europakontor Nord Norges.
Regionalplan for folkehelse 2013 – 2017 Inghild Vanglo Leder politisk styringsgruppe Rogaland fylkeskommune.
GODE RÅD TIL STYRELEDER Birgitte Brekke, Frivillighet Norge.
Strategidokument NMBU - prosess
Bakgrunn, mandat, oppgaver Oppstartsmøte Universitetsdirektør Tor A, Aagedal Råd for samarbeid med arbeidslivet.
Høgskolen i Bodø – nær, nord og nyttig Høgskolen i Bodø - nær, nord og nyttig.
FN-by prosjektet Samarbeid mellom UNEP/GRID-Arendal, Arendal kommune, Aust-Agder fylkeskommune og Ungdommens bystyre Bygger på ideer og initiativer for.
Faglig Forum – Arbeidsgruppe teknologi Etablering I Faglig Forum 11. desember 2012 ble det avtalt å etablere en arbeidsgruppe for teknologiutvikling i.
Foto: Helén Eliassen Hva er de strategisk viktigste forskningstemaene fremover? Helge Garåsen, 10.januar 2012.
Ekspertgruppe for finansiering av universiteter og høyskoler Kort om mandatet og gruppens arbeid Torbjørn Hægeland 14. mai 2014.
Velkommen!. Velkommen! Hvorfor trenger Norge et Faglig råd for PP-tjenesten?
Sammen skal vi gjøre Stavanger-regionen åpen, energisk og nyskapende Vi arbeider med strategisk næringsutvikling i en flerkommunal.
Virkemidler for regional FoU og innovasjon VRI – 2007 – 2017 Seminar om kultur/opplevelsesnæringer og FoU 17. april 2007 Tindved Kulturhage, Verdal.
K10 samarbeid IKT Møte med programkomiteen for ASSS 10. juni 2010.
ASP-basert Helpdesk for Veterinærinstituttet ASP-based Helpdesk-system for Norvegian Veterinary Institute.
Regionale forskningsfond
Aktuelle saker i et lederperspektiv Vinter Forutsetninger Å ha minst èn lederrepresentant i alle styrer, fra lokalt til sentralt nivå Alle lokallag.
IMDi Integrerings- og mangfoldsdirektoratet, Gjøvik
Finnmarksfakultetet – ambisiøs, raus og nær! Strategi for Finnmarksfakultetet, UiT Norges arktiske universitet,
Veien til Universitetet i Sørøst- Norge. Professor Rune Nilsen Leder for interimstyret for fusjonen mellom HBV og HiT.
Kor går Innovasjon Norge? Endringar Møte med Stortingsbenken
Kenneth Ruud Prorektor forskning og utvikling UiT 2020: Drivkraft i nord Foto: Geir Gotaas.
Skulpturlandskap Nordland - Ballangen Foto: Vegar Moen Ofoten Studiesenter Siv Lysvold 30. mars 2016.
- På vei mot universitet1 ”nHS-fra prosjekt til institusjonalisering” - implementere nHS i organisasjonen Leif Aage Eilertsen Prosjektledersamling, Oslo.
Å bygge en ny kommune 12.mai 2016 Gudrun Haabeth Grindaker Prosjektleder/ny rådmann.
Naturskadeloven – de neste 50 år ! Utredning av ny naturskadelov Seniorrådgiver Tron R. Bøe Statens landbruksforvaltning.
Fylkesutdanningssjefene og fagskolen Rydding i roller Presentasjon ved nasjonal fagskolekoordinator Bård Inge Thun RFFs årskonferanse i Trondheim 2. mai.
Hva er de viktigste utfordringene for en rektor? Rektor Sigmund Grønmo UHRs rektorskole 24. september 2007.
Retningslinjer for samfunnsansvar RBU 26. august 2013 Utforming av retningslinjer.
Åpen høring i Stortingets næringskomite,
Regions of Knowledge i EUs 7. rammeprogram
”nHS-fra prosjekt til institusjonalisering”
Mobiliseringskonferanse Interreg
IT-investeringer i et femårsperspektiv
Endringsprosesser ved UiT
Omorganisering av samarbeidsorganene
Internkommunikasjon på nett: Status, tidsplan,
Ressurssenter for undervisning, læring og teknologi (Result)
NTP prosessen og samarbeid med andre fylker
utfordringer i en ny region
Regional plan for internasjonalisering i Nordland
Regional plan for habilitering
Etablering av program for antikorrupsjon i Helse Midt-Norge
Dialogmøte Regional ordning kompetanseheving barnehage
Utskrift av presentasjonen:

Veterinærinstituttet – En landsdekkende organisasjon Tromsø Harstad Trondheim Oslo (Ås 2019) Sandnes Bergen -

Utvikling av Veterinærinstituttet i Nord-Norge har vært et tema i styret ved Veterinærinstituttet i mange år Viktig utgangspunkt Veterinærinstituttet i Nord-Norge skal i framtiden spille en sentral og viktig faglig rolle for den nordlige landsdel og Nordområdene, for det norske samfunn, og for Veterinærinstituttet som institusjon Lokalisering av Veterinærinstituttet i Nord-Norge er et sentralt spørsmål i veien videre

Prosess avklaring lokalisering Veterinærinstituttet i Nord-Norge Mai 2012: Styret sved Veterinærinstituttet startet en prosess med å få avklart lokalisering av Veterinærinstituttet i Nord-Norge Oktober 2012: Styreleder og administrerende direktør besøkte enhetene i Harstad og Tromsø November 2012: Veterinærinstituttets styre la en prosess for arbeidet videre. Det ble besluttet at det skulle utarbeides et måldokument og et mandat for en arbeidsgruppe Februar 2013: Veterinærinstituttets styre ga administrasjonen klarsignal til å sette i gang prosessen med en styrke-, svakhets-, mulighets-, trusselanalyse (SWOT analyse) for ulike lokaliseringsalternativer Mai 2013: Veterinærinstituttets styre besluttet at den opprinnelige tidsplanen skulle følges og at rapporten med høringsuttalelser skulle presenteres for styret i desember 2013 8. oktober 2013: Arbeidsgruppen fremlegger rapport fra SWOT analysen Oktober 2013: Rapporten sendes på høring i organisasjonen (avdelinger og fagforeninger) November 2013: Rapport med høringer håndteres i ledergruppa ved Veterinærinstituttet Desember 2013: Veterinærinstituttets styre behandler saken i styremøte

Veterinærinstituttet i Nord-Norge skal i framtiden spille en sentral og viktig faglig rolle i den nordlige landsdel og Nordområdene Sentral aktør i å løse framtidige oppgaver innen havbruk, arktisk biologi i sjø og på land, innen reindrift og tradisjonelt landbruk i Nord-områdene Skal være aktiv i arbeidet med å løse problemer relatert til miljø- og klimaendringer i Arktis Skal danne nettverk med andre kunnskapsbedrifter og næringsaktører i regionen for på best mulig måte dra nytte av disse bedriftenes kompetanse og infrastruktur Skal være delaktig både i beredskap og forskning

Veterinærinstituttet i Nord-Norge Beredskap Vil være der, men den regionale effekt mindre i dag enn tidligere Oppdrag Betydelige muligheter innen havbruk Forskning og utvikling Aktiv medspiller til andre fagmiljøer regionalt og cirkumpolart (Russland, USA og Canada) Klynger med andre kunnskapsbedrifter i regionen Tverrfaglig aktivitet

Mandat for arbeidsgruppe SWOT-analyse for følgende lokaliseringsalternativ Todelt lokalisering (Både Harstad og Tromsø) En enhet i Harstad En enhet i Tromsø Arbeidsgruppens sammensetning - vektlegging Kompetanse innen veterinærmedisin i regionen, beredskap spesielt, men også forskningskompetanse Kompetanse innen biosikkerhet (smittevern) Kompetanse innen gründervirksomhet/næringslivskontakt Økonomi-kompetanse Stedlige representanter (Harstad og Tromsø) Representant fra Ås (det nye universitetet) for framtidig relasjon mot fagmiljøene der Forankring i ledelsen ved Veterinærinstituttet Forankring i fagorganisasjonene Spesialkompetanse innen SWOT-analyse

Mandat for arbeidsgruppe Vektlegging Samfunnsoppdraget (beredskap og forskning) Sterk faglig utvikling Økonomisk bærekraftig Brukernes interesser Blå sektor større betydning Reindriftsnæring og landbruket ellers utvikles videre Miljø og klimaforhold Langsiktig perspektiv Det beste for samfunnet Det beste for Nord-områdene (faglig og økonomisk) Det beste for Veterinærinstituttet