Sør-Odal kommune Prosjekt barn og unge 2011 - 2014.

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
Behandlingsansvarlig i spesialisthelsetjenesten
Advertisements

Nordnorsk Fagnettverk Hørsel Bodø 6. oktober 2011
Samarbeid mellom barnehage og barneverntjeneste
PALS – Skoleomfattende tiltaksmodell
Fredrikstad og Sarpsborg Kriminalitetsforebyggende samarbeid for trygge nærmiljø SLT koordinator Tone Faale i Sarpsborg.
SLT i Sandnes Orientering om bakgrunn, formål, organisering og tiltak
Birkenes kommune Tidlig intervensjon.
Ingen Tromsværing er så liten at ikke fylkesmannen ser han eller henne Fylkesmannen i Troms: SJUMILSSTEGET Bodø januar 2013.
FAMILIENS HUS Hvor: Hoff Terrasse 20 (Senter for familiebarnehager)
Oppfølgingstjenesten Psykisk helse og rus
SKOLEVEGRING Veileder i skolevegringsproblematikk
Tidlig inn- opplæringspakka Barn i rusfamilier Barn som bekymrer
Tverrfaglig samarbeid Skien kommune
Arbeidsutvalg for tjenesteavtale 2 Retningslinjer for samarbeid i tilknytning til innleggelse, utskrivning, habilitering, rehabilitering og lærings- og.
Glitre barnehage.
Kommunedelplan oppvekst – mot 2020
Rutine-beskrivelser for oppfølging av og tiltak ved elevfravær i Ringsaker kommune Mørkved skole skoleåret 2012/13.
HARSTAD KOMMUNE I Harstad bor det ca
Det du gjør, gjør det helt Bedre samordning for utsatte barn og unge (NOU 2009:22) Geir Kjell Andersland Hafjell, 17. mars 2010.
Samling for Oppfølgingstjenesten med ledere 6. desember 2010.
Levanger kommune enhet Kommunedelplan oppvekst Visjon: Livskvalitet og vekst Kommunedelplan, oppvekst 1.
barn og unge med funksjonshemming
Kompetanseutvikling om universell utforming regionalt og lokalt i fylker og kommuner Plan for statlig samarbeid om utarbeidelse av program for arbeidet.
Kompetanseutvikling om universell utforming regionalt og lokalt i fylker og kommuner Plan for statlig samarbeid om utarbeidelse av program for arbeidet.
Oslo kommune Utdanningsetaten Skolens navn settes inn her.
Arbeidet mot tvangsekteskap
Erfaringer fra modellkommuneforsøket
Ved Gunhild S. Eik og Elin Osmundsen
Ny IA-avtale ”Aktiviserings og nærværsreformen”
Tidlig innsats HS styret 7. desember 2010 Svein Ove Ueland
Presentasjon av Skien kommune 27
NYHETSBREV nr. 3 FRA HMS-AVDELINGEN-BEDRIFTSHELSETJENESTEN JULI 2011 Til våre kunder i private barnehager. Innhold: Hera-kurs Dialogmøter Nærværsarbeid.
BAKGRUNN FOR PROSJEKTET
SLT Samordning av lokale kriminalitetsforebyggende tiltak blant barn og unge.
Pedagogisk fagsenter. Drøftingsteam
…og ingen sto igjen Tidlig innsats for livslang læring
SAMBA småbarnsteam - sammen om barna –
Prosjekt barn og unge i Hedmark
Karine Haven og Ragnhild Dale Ringen, Fysioterapeuter Mandal Kommune
Fagsamling Prosjekt barn og unge i Hedmark
Asker Kommune Svangerskapsomsorgen Barne- og Familieenheten
Prosjektperiode august 2008-august 2011 Prosjektleder: Mette Smedstad, KS Bedre samordning av tjenester for utsatte barn og unge Utviklingsarbeid i regi.
Fylkesstrategi for lesing. Familien Politisk nivå og kommuneadministrasjon Skole Lærer Rektor Skolesjef Barnehage Førskolelærer Styrer Helsetjenesten.
Et lavterskeltilbud tidlig i alder og tidlig i vanskeforløp
Workshop, Dokka – 9. nov
Tidlig innsats og samordning av tjenester til utsatte barn og unge Mette Smedstad KS, Innovasjon og utvikling.
Prosjekt og Prosjekt Fokus på overganger Fra barnevernstiltak til voksentilværelse Målgruppe: Utsatt og sårbar ungdom – Ettervern –
Utfordringer i samfunnet  Av gruppen uføretrygdet under 40 år har nærmere 60 % diagnosen psykiske lidelser  2009: Ca 20 % av befolkningen over 18 år.
Bakgrunn RISKBA prosjektet i Bydel Ullern
Ås kommune God samhandling til det beste for barn og unge i Ås kommune «Ansatte i ulike tjenester møter det samme barnet, hvordan gir vi da barnet et helhetlig.
Stafettloggen Handlingsveileder. Generelt: Loggen følger barnet fra opprettelse og ut grunnskole. Loggen kan avsluttes. Det tas PDF utskrift hvert år,
Foreldresamarbeid Arbeidsseminar i Unge & Rus Tromsø 19. Mars 2013 Dosent Øystein Henriksen.
Å være i prosess Lier kommune Sandefjord
Rusplan i videregående opplæring i Møre og Romsdal Et samarbeid mellom Kompetansesenter - Rus Midt-Norge og Møre og Romsdal fylkeskommune ved utdanningsavdelinga.
Lørenskog kommune PUBLISERT: OMRÅDE: TEMA: OPPVEKST OG UTDANNING Tverrfaglig samarbeid for barn og unge TVERRFAGLIGE MØTER 22. SEPTEMBER 2016 HEGE DYRLAND.
Barnevernkonferanse oktober Endringer i barnevernloven § 4-4 L nr. 81 i kraft fra den tid Kongen bestemmer. § 4-4 tredje og fjerde.
Stafettloggen Handlingsveileder
T I M S - teamet Informasjon om Handlingssirkel
Fokus på koordinerende enhet
Koordinerende enhet for habilitering og rehabilitering
Tidlig Intervensjon – Målrettet Samhandling
BTI-illustrasjoner Redigerbare.
økt grunnbemanning og ansvarliggjorte medarbeidere for økt nærvær
Utvalg for Oppvekst og Kultur
SAMMEN OM BARN EN MODELL FOR TVERRFAGLIG SAMHANDLING
Alle skal med… Et 3 årig prosjekt i Hasvik kommune
Koordinerende enhet for habilitering og rehabilitering
Avdelingsleder Jannie Rasmussen, Molde kommune
Opplæring Koordinatorer 1. november 18
Prosjekt tverrfaglig samarbeid barn/unge i Nordre Land kommune
Utskrift av presentasjonen:

Sør-Odal kommune Prosjekt barn og unge 2011 - 2014

Prosjektmål Å utvikle en bedre samordnet tjeneste for utsatte barn og unge informasjon i alle skoler og barnehager – to ganger - utsatte b og u. Kort

Målsetting for systemarbeidet Identifisere risikoutsatte barn og unge og deres familie så tidlig som mulig. Iverksette relevante tiltak gjennom et koordinert tverrfaglig samarbeid. Felles forståelse av tverrfaglig samarbeid. Komme fra bekymring til handling.

Tiltak – systemrettet arbeid Bidra til å utarbeide tverrfaglig plan for kompetanseheving i Sør-Odal kommune. Bidra til å utvikle rutiner/ prosedyrer for tverrfaglig samarbeid/samhandling. Igangsetting av nye rutiner og verktøy. Kompetanseheving.

Tiltaks- og vedlikeholdsplan. Bekymringsveileder. Styrke det tverrfaglige forpliktende samarbeidet rundt barn og unge gjennom felles holdning, kunnskap og handling ------ Tverrfaglige rutiner. Tiltaks- og vedlikeholdsplan. Bekymringsveileder. Oversikt over forebyggende tiltak og tjenester i SOK. Tverrfaglig Håndbok

FRA BEKYMRING TIL HANDLING Utarbeidet rutiner og veileder for tverrfaglig samarbeid og gjennomføring av bekymringssamtale. Opplæring i skoler og barnehager i veileder Fra bekymring til handling. FRA BEKYMRING TIL HANDLING Hvordan gjennomføre en bekymringssamtale og følge opp En veileder (fra bekymringsmelding til saksbehandling i barnevernet - internt) (barn med behov for tjenester fra flere lovverk – BUFETAT) Tema for fagdager: Utsatte barn og unge – hva vi ser og hva vi gjør - de andre?

av elevfravær i grunnskolen Når skolefravær bekymrer oss - hva gjør vi? Rutiner for skolefravær og oppfølging av skolevegring. Informasjon på alle skoler. Brosjyre til alle hjem. Prosedyre for registrering og oppfølging av elevfravær i grunnskolen

Andre gjennomførte tiltak Tre felles fagdager for alle ansatte innenfor oppvekst. Temaer: Kommunikasjon, relasjoner, atferd. ØPP- rusforebyggende program fra 7-10.trinn. Nye kartleggingsverktøy – ASQ.

Rutinebeskrivelse kompetanse og rådgivende team ( KORT) Målsetting: Ivareta og veilede barn/unge og deres familier som trenger bistand fra en eller flere enheter gjennom et koordinert tverrfaglig samarbeid. Gi rett hjelp til rett tid og være et lavterskeltilbud. Målgruppe: Barn /unge og deres familie som trenger råd, veiledning og bistand/ tjenester i kommunen. Alle ansatte i kommunen som arbeider med barn og unge og eller deres foresatte.

KORT Brosjyre delt ut til alle hjem med barn i skole og barnehage Kompetanse – og Rådgivende Team: KORT Brosjyre delt ut til alle hjem med barn i skole og barnehage Opprettet et kompetanse- og rådgivende team - KORT 1.8.2011 Rett hjelp til barn- av rette instanser og til rett tid! Sør-Odal kommune etablerte i 2011 KORT: Kompetanse – og rådgivende team, som et prosjekt for å utvikle en bedre og samordnet tjeneste for barn og unge.

KORT KORT vei til hjelp for foreldre og barn KORT vei til råd og veiledning for ansatte KORT vei mellom 1. og 2.linjetjenesten (BUP) KORT vei til tverrfaglig samarbeid og samordning KORT vei til beslutning

Suksessfaktorer God forankring i ledelsen. Arbeidsutvalg med faste møter og systematisk arbeid. Frikjøpt koordinator. Grundig informasjon til enhetsledere og opplæring ute i enhetene. Felles plandager for hele oppvekstområdet.

Nytte og effekt vs. måloppnåelse Er på vei til å gi rett hjelp til rett tid og være et lavterskeltilbud. Kompetanseheving – tverrfaglig samarbeid og tidlig innsats. Praksisendring i enhetene i forhold til ta tak i bekymring på flere områder. Tettere samhandling i forhold til utsatte barn innad i kommunen og mellom 1 og 2 linjetjenesten (BUP). KORT – kort vei…

Nytte og effekt Tatt i bruk bedre kartleggingsverktøy; identifiserer risiko og behov. Kommer tidligere i gang med tiltak. Kommer tidligere inn ved bekymringsfullt fravær på skolen. Avdekker flere behov for mer systematiske tiltak, spesielt ifht. foreldreveiledning.

Veien videre…… Videreføre koordinatorfunksjon - 20% fast stilling. Arbeidsutvalg viderefører systemarbeidet. Flere tiltak – COS, foreldreveiledning (TIBIR). Habilitering - et forbedringsområde. Videreføre opplæring – utvikling av håndbok.