TYSVÆR KOMMUNE Foreldrenes medvirkning i barnehagen Konferanse 26.11.2012.

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
Etablering av effektiv produksjon på tvers av landegrenser
Advertisements

Inkludering i idrettslag Børre Rognlien 2. visepresident
Guide til Facebook - sider og arrangementer
FAU Berger Skole Barbro Nordland Johannessen, FAU leder
MEDLEM AV SKOLENS SAMARBEIDSUTVALG
KIRKEN – ET MØTESTED PÅ VEIEN I ET FLERKULTURELT MILJØ.
Arbeidstid i kommunale barnehager
Vi har alle rett til en aktiv fritid!
De gjemte og glemte barna Hvorfor denne tittelen?.
Den ideelle kommunesammenslåing
Samarbeidsutvalgets rolle og oppgaver
Prosjektskisse Status så langt…. November 2011
Samhandlingsreformen Sikre bærekraft og kvalitet
Rolighetsmoen barnehage
Evaluering av forvaltningsreformen i barnevernet
HTV konferanse Program: –Status samhandlingsreformen – sett fra KS’ perspektiv” v/Therese Sivertsen er rådgiver i KS Helsesatsing region vest.
Skolens styringsform Driftsstyre FAU Klassekontakter Alle foreldrene
Oslo kommune Utdanningsetaten Årvoll skole FAU FAU er forkortelsen for Foreldrerådets arbeidsutvalg. Alle foreldre som har barn på skolen, er medlemmer.
FAU Møte 3. september 2013 Velkommen Registrering ved døren.
Nye websider for Sørli skole
VELKOMMEN Vedtektene sier blant annet:
Budsjettdrøfting i bystyrekomite for oppvekst og utdanning 12. oktober.
Brukernes time 2009 referat.  Brukerne har lite bevisst forhold til hva brukergruppen kan brukes til og gruppens mandat.  Når kunder og leverandør er.
Samhandlingsreformen – erfaringer Christine Furuholmen 13. september
SMIL – styrket mestring i livet Oslo,
FAU og Styreopplæring Velkommen til opplæring og erfaringsutveksling foreldretillitsvalgte Fra barneskolene er det invitert 3 fra hver skole: FAU.
Foreldremedvirkning Foreldrerollen i skolen er tosidig: vs
Pedagogisk fagsenter. Drøftingsteam
FAU - Lysarkene ligger på MEDLEM AV FAU - HVA NÅ? - Hva gjør FAU? - Hvordan jobber FAU? - Hvorfor har vi FAU? Alle foreldre som.
Lokale foreldreutvalg for barnehager
Foreldrenes og elevenes nettverk i Bergen kulturskole
Foreldreutvalget for grunnskolen i Levanger ( FGIL ) * FGIL er valgt for å være et koordinerende og felles ledd for alle Foreldre arbeidsutvalgene (FAU`ene)
Hvorfor foreldremedvirkning?
FORELDREMØTE Hommelvik, Grønberg, og Mostadmark barnehage
Kommune og fylkestingsvalg Sammenhenger Først og fremst et lokalvalg, der en skal velge representanter til kommunestyre/bystyre og fylkesting for.
© Bergen kommune Budsjettmål for 2008 For barnehagesektoren Etablere full barnehagedekning Styrke barnehagenes kvalitet.
Velkommen til Varden skole Program i kveld
Informasjonsmøte i Ytrebygda barnehage
Barnevernet i Norge – et oversiktsbilde Nina Hjertø Ingebrigtsen, Anne Jensen og Mette Smedstad KS Myndighetskontakt.
Barnevernet i Norge – et oversiktsbilde
Pressekonferanse 15. mars 2005 Barnehageutbygging i 2004 Resultater Finansiering Barne- og familieminister Laila Dåvøy.
Regional skulering for ATB Hordaland Oktober/november 2011 Aktuelle saker.
Nedre Eiker Kristin Høibakk Lokallagsleder og HTV.
Prosjektets hovedmål er: –Å styrke de ansattes kompetanse, for å gi alle barn et godt og likeverdig barnehagetilbud –Å heve status for arbeid i barnehager,
Barnevernet i Norge - fakta og utfordringer Nina Hjertø Ingebrigtsen, KS tlf: / Anne Jensen, KS
Grunnleggende verdier for oss:
Vi leker, vi lærer , vi trives!!
Rett hjelp tidlig – Kvello Stavanger kommune har startet et treårig prosjekt ( )for å kvalitetssikre barnehagen og bedre samarbeidet mellom det.
VEL MØTT TIL NYTT BARNEHAGEÅR Introduksjon med styrer Sonja Iversen Gjennomgang av planer og satsingsområder HMS Foreldreutvalget og Samarbeidsutvalget.
VEL MØTT TIL NYTT BARNEHAGEÅR Introduksjon med styrer Sonja Iversen Gjennomgang av planer og satsingsområder HMS Foreldreutvalget og Samarbeidsutvalget.
Hvordan vil vi ha det? Trygt og robust oppvekstmiljø! HVEM ER TJØME KOMMUNALE FORELDREUTVALG? MÅ KOMMUNEN OG HOVEDUTVALGET FOR LEVEKÅR FORHOLDE SEG TIL.
20. november, dagskurs for arbeidsplasstillitsvalgte i barnehage/fagsenter Budsjett 2016.
Involvering av barn og unge. Hva er involvering? 15. november 2012 Ikke informasjon – bare en forutsetning for å få til involvering Se Forstå Akseptere.
Blokkhaugen skole FAU Foreldrenes arbeidsutvalg. Årshjul Valgprosess Sette opp ulike arbeidsgrupper Skoleballet er hovedfokus Temakveld/ dag.
DIALOG TIL BARNETS BESTE – “VI SKAPER FRAMTIDA”
BRUKERUNDERSØKELSE I BARNEHAGEN INFORMASJON TIL STYRERE DATAINNSAMLING I denne presentasjonen finner du viktig informasjon om hvordan du kan bidra til.
Foreldremøte, Osvika og Røda Tirsdag, 18. september.
VELKOMMEN Vedtektene sier blant annet: Endring av oppholdstid etter søknad,  3 mnd oppsigelsestid, - via kommunen sine sider Permisjon kan gis etter.
Personalet på… Skrukketroll Mari – pedagogisk leder Line – barne- og ungdomsarbeider Alexander – pedagogisk medarbeider Stankelbein Maren – pedagogisk.
Velkommen til FAU Sammen skal vi: Jobbe for et godt skolemiljø Ta initiativ til sosiale aktiviteter for elevene Informere og høre alle foreldre om aktuelle.
ETABLERING AV ET LOKALT FUB Østre Toten Kommune 1.
Velkommen til FAU - møte
Nettverk for foreldre i barnehager på tvers av barnehagene i bydelen
FORELDRERÅDET, FAU OG SAMARBEIDSUTVALG
- sammen for en bedre skole!
Velkommen til FAU-møte
01-17/18 Rektor ønsker velkommen og presentasjonsrunde
«Et FAU blir det som vi foreldre gjør det til»
FAU 2018/2019 Siste FAU møte Avslutning 10. trinn Kort planlegging
Årsberetning 2015 Sak: 02/15 Årsberetning 2015
Utskrift av presentasjonen:

TYSVÆR KOMMUNE Foreldrenes medvirkning i barnehagen Konferanse

TYSVÆR KOMMUNE Nabokommune til Haugesund Ca innbyggere – kommune i vekst med ung befolkning 11 barnehager – 9 kommunale og 2 ikke-kommunale Tysvær kommune:

TYSVÆR KOMMUNE Utviklingen i bruk av barnehage: 2004: 78,0 % i alderen 1-5 år med barnehagetilbud 55,1 % i alderen 1-2 år 91,5 % i alderen 3-5 år 49.1 % hadde under 33 t. tilbud RESULTATOMRÅDE BARNEHAGE 2011: 731 barn med barnehageplass 91,6 % i alderen 1-5 år med barnehagetilbud 83,4 % i alderen 1-2 år 97,4 % i alderen 3-5 år 14,3 % u. 33 t. tilbud

TYSVÆR KOMMUNE Utbyggingsplan – som tar opp i seg endringer i behov i ulike distrikter i kommunen. RESULTATOMRÅDE BARNEHAGE Foreldreutvalg i Tysvær kommune: November 2011: Barnehagesjefen inviterte alle foreldrerepresentantene i barnehagene sine samarbeidsutvalg til informasjonsmøte. Representant fra FUB sentralt deltok. Komite som planla neste møte – foreldre + barnehagesjefen. Nytt møte (feb. 2012) hvor alle foreldrerepresentantene : Tema: Opprettelse av et lokalt foreldreutvalg ? Informasjon om kommunalt foreldreutvalg for skole

TYSVÆR KOMMUNE RESULTATOMRÅDE BARNEHAGE Mars 2012: Valg av medlemmer til kommunalt foreldreutvalg – ønskelig med et medlem fra hver barnehage. Barnehagesjefen har deltatt på et møte der forslag til budsjett og utbyggingssaker var tema. Utfordring: Foreldreutvalg arbeider med overordnet barnehagesaker – ikke detaljer som ”våte klær og lignende.

TYSVÆR KOMMUNE Hvorfor foreldreutvalg: Mål for foreldresamarbeid i barnehagene i Tysvær kommune. Barnehagene i Tysvær kommune skal legge til rette for at foreldrene kan være aktive bidragsytere til barnas hverdag i barnehagen. RESULTATOMRÅDE BARNEHAGE En metode for å oppnå dette er å opprette et kommunalt foreldreutvalg for barnehage. Felles mål: Barnehager med høy kvalitet som er til det beste for barna som gruppe og enkelt individ. Vi vil det beste for alle barn.

TYSVÆR KOMMUNE RESULTATOMRÅDE BARNEHAGE Foreldrene er en ressurs for kommunen, viktige samarbeidspartnere på barnehageområdet. Se på foreldrene som reelle samarbeidspartnere med reell medvirkning Innspill i arbeidet med å styrke samarbeidet mellom hjem og barnehage. Eksempel på hvordan en kan samarbeide med foreldrene I utbyggingsprosjekter - Innhold/struktur – kvalitetskriterier Høringsinstanser i planarbeid Budsjett Samarbeidspartnere i kompeheving av foreldre – temakvelder

TYSVÆR KOMMUNE RESULTATOMRÅDE BARNEHAGE Eksempel på når samarbeidet ikke har vært optimalt Mangel på informasjon i utbyggingsprosjekt VIGILO VIGILO er en helt ny og spennende måte for barnehagen til å kvalitetssikre all informasjon om barn og ansatte. Det er med å sikre at de foresatte får en god innsikt i hva som skjer i barnehagen og gir dermed et godt grunnlag for medvirkning. Systemet er enkelt å bruke, og benyttes av både ansatte og foresatte.