Røde Kors Flyktningeguiden

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
Foreldre som en reell ressurs
Advertisements

Markedsføring, rekruttering og lojalitet
Verveaksjon mars starter verveaksjonen i morgenrushet på Oslo S • Øke medlemstallet med 1% årlig • 8. – 24. mars ekstra innsats • Filmsnutter.
MARBORG Brukerorganisasjon for LARiNord Stiftet 1. juni 2004
Senter for barns deltagelse og kompetanseutvikling - HIL
La ungdommen undervise kidsa!
Høsten 2011 Laget av Gunvor Lund Solvang og Svein Einarsbøl
Arbeid mot tvangsekteskap og kjønnslemlestelse i Drammen kommune.
Et utvidet hjelpetrenertiltak for barn og unge med særlige behov.
FAMILIENS HUS Hvor: Hoff Terrasse 20 (Senter for familiebarnehager)
BUSKERUD Etablering av ungdomsråd. BUSKERUD Bakgrunn / hvorfor ungdomsråd? •Over flere år kom det fram et ønske om eget opplegg for ungdom •I 2010 ble.
Levanger kommune A rbeidslivets K omité mot A lkoholisme og N arkomani Hvorfor AKAN?  hjelp og omsorg til ansatte med rusproblemer  bedre arbeidsmiljø.
Verveaksjon mars starter verveaksjonen i morgenrushet på Oslo S • Øke medlemstallet med 1% årlig • 8. – 24. mars ekstra innsats • Filmsnutter.
Hva er 13-20? – et diakonalt, forebyggende samtaletilbud for ungdom i Bærum kommune. Facebook: 1320 Ungdom i Bærum Anonym spørretjeneste Bærum.
NORGES FOTBALLFORBUND En undersøkelse om involvering av foreldre med ikke-norsk landbakgrunn i det frivillige arbeidet rundt klubbene En rapport utarbeidet.
Hurra for Barns rettigheter! De blir 23 år i år
Seminar om sammenhengen mellom arbeidstakerrettigheter og handel Arbeidsdepartementet 9. februar 2010 BAMAs prosjekt i Costa Rica.
Primærmedisinsk verksted Senter for helse, dialog og utvikling
Rogaland idrettskrets. Rogaland idrettskrets: NIF representant i Rogaland Fylkets tverrfaglige og idrettspolitiske organ.
Utekontakten i Bergen kommune /UTE ETTER NYE MULIGHETER/
ORGANISERING AV AKAN: Nærmeste leder
v/ Merethe Skaug Sørensen
Om å skrive om litterære tekster
Primærmedisinsk verksted Senter for Helse, Dialog og Utvikling (PMV) Sverresgt. 10, 0652 Oslo tlf.:
”Jeg har ikke gjort leksene mine-min mor fikk kreft i går” Hvem ser og hvem tar ansvar når barn blir pårørende? Randi Værholm, spesialrådgiver i Kreftforeningen.
VERDIER GOD HELSE Helhetlig & optimal tilnærming / veiledning.
IPS Molde Individual Placement and Support
Rotary Distriktssamling Langesund 29.mars 2008 Niels Jørgen Andersen.
1 RYLA - et program for fremtidens ledere. 2 Historikk RYLA: Rotary Youth Leadership Award Offisielt Rotaryprogram siden 1971 Første RYLA-seminar i Norge,
 Ett klubb til klubb utvekslingsprogram  Distrikt/multidistrikt er sentrale støttespillere og koordinatorer  Se
Forventninger til oss som skole:
Barneverntjenesten ISK
Hvorfor Kulturplan? Vedtak oppfølging Forny ”Kulturstrategier for Levanger kommune”. Behovet for å lage Levanger kommunes første kulturplan. Behovet.
- Den gode utviklingssamtale
23. MAI GRATULERER MED DAGEN, ULF!.
Den vanskelige samtalen
Tiller videregående skole
Kari Aarnes sin presentasjon på FFF Mediehandtering.
Idrettsglede for alle – en åpen og inkluderende idrett
Overgang fra barnehage til skole
Hjem-skole-samarbeid Rollemodeller Engasjement
UTDANNING MODUL 1 Utdanningssystemet i Norge Barnehagen Verdigrunnlag
Informasjonsmøte 17. januar 2014
Ungomsskoleelever som instruktører i programmering: La ungdommen undervise kidsa! Torbjørn Skauli.
Kristin Granne Avdeling for opplæring og tjenester
Idrettsungdom Åse Strandbu Idrettshøgskolen. 2 1.Endringer? 2. Hvem deltar? 3. Betyr trening noe annet i dag enn før? Seippel, Strandbu og Sletten (2011):
8.Juni Åpent informasjonsmøte for frivillige organisasjoner Tilskudd til bosetting og integrering av flyktninger og inkludering av innvandrerbefolkningen.
Peace Research Institute Oslo Fordommer Fordummer Oslo, 23. november 2010 Rojan Ezzati.
Kvalifiseringssenter for innvandrere INN
 En modig leder  Mangel på kvalifisert arbeidskraft  Noen så mitt potensial  Noen tok seg tid for å forklare  Noen ble av og til irritert på grunn.
Innledning NJFF lang erfaring med utdanning av instruktører og kursledere Kursheftet utarbeidet for å gi deg informasjon og kunnskap om det å utøve veilederrollen.
Fritid med Bistand.
Ny strategiplan mot hiv
Anita R Kivijervi, Barn og ungetjenesten/ Habilitering
En vital arena for 60+ møteplass | aktiviteter | informasjon | helse
Invitasjon til samarbeid - om arbeidslivsrelevans i studieløpet.
BARNAS BARNEVERN 2020.
Studentlivs lederkurs - Modul 7 Den vanskelige samtalen1 Den vanskelige samtalen Om forventninger, grenser, vennskap, konflikter og profesjonalitet…
Barnefotballseminar 2015 Trondheim 26.april 2015.
Vurdering av muntlig i faget Fremmedspråk i Kunnskapsløftet Del 3: SPINT Svein Johansen, Rita Gjørven, Siri L Keller, Sonja Skjær ILS, UiO Utdanningsetaten.
Lederkurs - Studentliv1 Den vanskelige samtalen Om forventninger, grenser, vennskap, konflikter og profesjonalitet…
Velkommen til Haugesund Røde Kors. Haugesund Røde Kors  Leder: Bjørn Knutsen  Daglig leder: Therese Landås  Aktivitetstilrettelegger: Margareth Kristiansen.
NORSK FOLKEHJELP OSLO OASEN Kvinner Krysser Grenser ”Motivasjon og realitetsorientering”
 Sett inn bilde skolerapporten Det bør være en person på hver enkelt institusjon som har ansvar for skole på systemnivå.
Emnebeskrivelse Matematikk spiller en stor rolle i moderne samfunnsliv. Kunnskaper i matematikk er ofte avgjørende for yrkesvalg og senere karriere.
«Det inkluderende samfunn» - Røde Kors til stede for alle Miniseminar 2- Distriktsårsmøte i Geiranger 2015.
Hvem er vi Hvorfor er vi Om demens Fokusområder Tilbud Demensplan 2020
LIONS OSLO VBU “VANSKELIGSTILT BARN OG UNGDOM” STATUS JUNI 2017
Fritidserklæring - Fra ord til handling
Likeperson Navn:……………
Utskrift av presentasjonen:

Røde Kors Flyktningeguiden Juni 2010

Oppstart og utvikling Initiativet ble tatt av Bærum kommune i 1999 Bærum Kommune og Norges Røde Kors startet prosjektet Finnes i dag i ca 91 kommuner i hele landet Baserer seg på ansattkoordinator – flere org. Modeller Enkelt å utvikle godt samarbeide til programveiledere

Modeller for Flyktningeguide Oslo Kommune fullfinansierer ved å bevilge 1,1 mill. Kr. årlig Trondheim Kommune lønner koordinator plassert i Røde Kors 4-5 småkommuner spleiser på en koordinatorstilling Frivillighetssentral lager lignende opplegg

Hva går Flyktningeguiden ut på? To personer av samme kjønn, med størst mulig likhet i alder, interesser, bakgrunn, familiesituasjon evt. bosted, settes sammen De to skal møtes jevnlig i et år, to ganger i måneden Guidens oppgave er å orientere, forklare og fortelle om samfunnet og å være en norsk samtalepartner Eksempler på aktiviteter: Gå tur, lese norske aviser, leksehjelp, lage mat, gå på café, trene sammen Taushetsplikt for begge parter

Mulighet for å praktisere språket Hva kan vi tilby: Mulighet for å praktisere språket Bli kjent med en nordmann i fritiden utenfor skolen Få hjelp til å bygge sosialt nettverk i det lokale samfunnet f. eks begynne i en fritidsaktivitet Ha noen å spørre om råd – få innsikt i de uskrevne regler Få tilknytning til det norske Bli kjent med nærområdet

For hvem? Må være orientert om hva det innebærer å ha en guide og være motivert for ordningen Ha tid til å møte guiden Snakke nok norsk til å kunne føre en enkel samtale Ha et ønske om å integrere seg og å være sosial Ha et ønske om å utvide sitt nettverk

Hvem er guiden? Våre guider gjennomgår et to-kvelderskurs Flyktningeguidekurs og et Røde Kors-kurs Vi kvalitetssikrer tilbudet gjennnom at alle guidene inviteres til et individuelt intervju. Underveis i koblingsåret følges guidene jevnlig opp av frivillige gruppeledere Guiden er en person som ønsker å være en støtte, bidra til integrering. En person som er i arbeid, student, arbeidsledig eller pensjonist. Både etnisk norske og personer med minoritetsbakgrunn

Respekt

Tålmodighet

Åpenhet

Leksehjelp for ungdom Andre tilbud fra Røde Kors: Ressurssentrene, kvinnecafé Ferie for alle MARTE nettverksenter Besøkstjeneste www.rodekors.no/Oslo

Ellen Kahrs (Oslo)tlf. 22 99 23 34 Sidsel H. Persson tlf. 05 003