Valg og vurdering av elektroniske læremidler i matematikk A05 – våren 2007 Lærermanus Et samarbeid mellom matematikkseksjonen, praksisskolene/øvingslærerne.

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
v/Trine Aakermann faglig leder Dysleksi Norge
Advertisements

Slik kan du hjelpe skolen din komme i gang med programmering
Teknologi i klasserommet
Logg inn med ditt brukernavn og passord. Glemt passord?
Brukertesting •Lærefil fra •© 2004 Nina Furu.
Slik kommer du til «Personverninnstillinger»: Logg inn på Facebook.
Truls Fretland - Seminar 29.november 2005 Flervalgsøvinger og tester I diskret matematikk og algoritmer høsten 2005.
Forside/oversikt Fag / tema Historie Trinn 9. trinn
H. Aschehoug & Co. På eksamensdagen H. Aschehoug & Co.
Pedagogikk 102 Våren 2008 Arbeidskrav og vurdering.
RLE uke 4 og 5 Livet og døden.
”Vurdering av hjemmesider” ”Vurdering av hjemmesider” en undersøkende oppgave om førsteklassenes hjemmesider. Av Fouzia, Benedicte og Svein.
Oslo kommune Utdanningsetaten Nordberg skole Elevsamtalen/ elevmedvirkning Hanna Berntsen Øybø Stephanie Buadu Sebastian Sommerfeldt Hanne Bender Grønstad.
Høgskolen i Oslo IKT – kommende utfordringer Hvilke utfordringer står vi overfor i neste studieår for å styrke integreringen av pedagogisk bruk av IKT.
Informasjon om undervisningsopplegg om «språk og læring»
Praksislærermøte GLSM-praksis
Praksis i ny grunnskolelærerutdanning
Naturfag og IKT. IKT til hva Informasjonssøk Presentasjoner Animasjoner Pedagogiske programmer Administrasjon av undervisningen Chat/diskusjon.
Hva er Fronter.
Gå inn på denne internettadressen:
Personalforum Delprosess III: Økt samarbeid på tvers av nivåene Oppsummering Vi bidrar.
Muntlige presentasjoner
En beskrivelse av IKT i skolen Sett fra en lærers ståsted
NEWS Et uvurdelig hjelpemiddel i hverdagen. Hva skal vi gjennom i dag Hva er news? Hva brukes news til? Programmer og grupper Noen ord og uttrykk Noen.
Avdeling for sosionomutdanning
NKIs erfaring med Læringspartnere
Drammensskolen ønsker foresatte velkommen inn i FRONTER
Hverdagen for Ruth og Sissel.
UTDANNINGSVALG.
Nettbasert læringssystem Evaluering av LUVIT i bruk ved HiO
Fra pedagogisk programvare til læringsmiljøsystemer Vibeke Bjarnø, IT-seksjonen Avdeling for lærerutdanning, Høgskolen i Oslo IKT.
Høgskolen i Oslo Introduksjon til Informasjons- og kommunikasjonsteknologi (IKT) Bachelorstudium - faglærerutdanning for tospråklige lærere Avdeling for.
Fronterinnleveringer på 1-7 og Hovedprinsipper Alle innleveringer 1. år skjer i innleveringsrommet – som følger kullet gjennom årene Hvorfor? For.
Møte med veiledere og kontaktpersoner Informasjon om en ukes praksis på fjerde semester av Lektorprogrammet.
Praksissamling for fjerde semester praksis på Lektorprogrammet.
RSS og Alerts JDD 21. mai Ting jeg skal si litt om RSS Alerts (TOC) Hvordan fungerer disse funksjonene? Hva kan de brukes til?
Opplæringspakken for barnerepresentantene Møte med administrasjon, politikere og media Hvordan få fram det jeg vil si.
Høgskolen i Oslo Bruk av blogg og wiki i arbeid med bokbaser – et komparativt studium Vibeke Bjarnø (IKT) og Eva Michaelsen (norsk) Avdeling for lærerutdanning.
Høgskolen i Oslo Samling II: Norgesuniversitetets mentorordning for lærerutdanning Konkrete eksempler på hvordan det jobbes med IKT i undervisning ved.
Digitalt prosjektrom og samarbeidsteknologi Muligheter for meningsskaping og relevans i et «kombinert klasserom» Jorunn Thortveit og Hans Erik Bugge IGIS.
Høgskolen i Oslo Den digitale hverdagen – fagdag for de uavhengige forlagene Valg og vurdering av digitale læringsressurser Vibeke Bjarnø, IKT-seksjonen,
Filbehandling og digitale mapper Forelesning for F06-Deltid 2006/2007 Utviklet av IT-seksjonen, LU.
Filbehandling og digitale mapper Forelesning for F06-Heltid 2006/2007 Utviklet av IT-seksjonen, LU.
Høgskolen i Oslo Introduksjon til Informasjons- og kommunikasjonsteknologi (IKT) Nye allmennlærerstudenter ved Avdeling for lærerutdanning 2004/2005 Vibeke.
Høgskolen i Oslo Eksempler på Fronterbruk integrert i faglige prosesser Personalmøte, tilsatte på Internasjonale studier, Avdeling LUI Vibeke.
Opphavsrett, personvern og kildekritikk Undervisningsopplegg A05, våren 2007 IKT-seksjonen, avd for LU, HiO.
Implementering av LMS ved Avdeling for lærerutdanning Oppbygning, faglig og administrativ bruk av ClassFronter Vibeke Bjarnø Seminar for avdeling ØKS
Vibeke IT-seksjonen LU - LUVIT brukere våren PUS Luvit undervisning våren 2002 Hvordan lære opp studentene i LUVIT?
Vibeke IT-seksjonen LU - LUVIT brukere våren PUS Luvit undervisning våren 2001 Hvordan lære opp studentene i LUVIT?
Lærerutdanning for ungdomstrinnet LUT Mattias Øhra 2008.
IT-seksjonen våren 2004 Pedagogisk programvare A03.
Vurdering av pedagogisk programvare i matematikk
Velkommen som student Anne-Beathe Mortensen-Buan
Filbehandling og digitale mapper Forelesning for F Utviklet av IT-seksjonen, LU.
Lærerutdanning på ungdomstrinnet ( LUT ). Hensikten med Ny Lærerutdanning på Ungdomstrinnet ( LUT ) Utvikle den faglig kompetente læreren. Utvikle den.
Vurdering for læring i Fysikk 1
Fag / tema Digital kompetanse som støtte og verktøy i ulike fag på ulike trinn Trinn 3.trinn og oppover Elever skal få trening i å se mulighetene ved å.
Utforskende undervisning i matematikk B – Samarbeid
Utforskende undervisning A – Forarbeid
Koble opp nearpod.com Kode: xuikn
Prinsipper for god underveisvurdering B – Samarbeid
Prinsipper for god underveisvurdering B – Samarbeid
Kjennetegn på dybdelæring B-Samarbeid
Utforskende undervisning i matematikk B – Samarbeid
Vurdering Praksislærer gir veiledning og vurderer
Forside/oversikt Fag / tema Kunst og Håndverk Trinn Ungdomstrinnet
Hovedprosjekt E49 Student: Terje Valla Oppdragsgiver: Straumen skole
Telle i kor Telle med 5 fra 4 A – Forarbeid
Telle i kor Telle med 4 fra 4 A – Forarbeid
Faser i faglige samtaler B – Samarbeid
Utskrift av presentasjonen:

Valg og vurdering av elektroniske læremidler i matematikk A05 – våren 2007 Lærermanus Et samarbeid mellom matematikkseksjonen, praksisskolene/øvingslærerne og IKT-seksjonen:

Kort presentasjon av opplegget Max minutter Hva skal gjøres? –Hva er elektroniske læremidler? Se punkt 2.1 i undervisningsopplegget – skill mellom generelle læremidler, pedagogisk programvare og elektroniske læremidler (pedprog er en type elektroniske læremiddel, nettsideressurser er et annet) Vis et eksempel på pedprog (Mons og Marte i Regnskogen: Start – Spesialprogrammer – LS …Vis også et elektronisk læremiddel på internett for eksempel –Velge og vurdere elektroniske læremidler for bruk i matematikk-undervisninga –Skal velge evt utvikle et eget vurderingsskjema (Vis eksemplene i undervisningsopplegget mot slutten av punkt 3.0). Si at de kan bruke det eller lage et eget, evt tilpasse det. Presenter arbeidet (oppgaven) se pkt 1.0 Mål og krav for arbeidet Hvor finnes elektroniske læremidler? –På internett –På studentserver ved høgskolen tips Start-knappen – noen også på C og K – se undervisningsopplegget for lenker og tips – evt søk selv etter nettsteder på internett. NB! De som lkigger på vår server er nødvendigvis ikke tilgjegelig på praksisskolene selv om de fleste burde være det, studnetene må sjekke dette hvis de ønsker å benytte det i praksisperioden

Resten av økta Be de gå på timeplansiden og finn fram undervisningsopplegget Studentene jobber selv med valg og vurdering – lærer veileder Studentene velger selv og setter seg i grupper, lurt med praksisgruppene – gir lærer oversikt over hvem, som er i gruppa + hvilke elektroniske læremidler de vil vurdere ”første mann til mølla prinsippet” – de kan selvfølgelig velge de samme, men klassen for se mer hvis de velger ulikt.

Mot slutten av økta på datarommet Vis hvor og hvordan publisere i Fronter – de publiserer sine arbeider – KUN kort, studentene kan dette fra tidligere, spør om de har behov for rep eller ikke Be studentene etter økta om å: –Se på det de andre har publisert – prøv å motiver studentene til ikke å tilpasse mappene, men la alle få se hva de har vurdert. –Vis studentene forumet de skal bruke i praksisperioden, de kan også allerede i forkant av praksis legge inn og diskutere – alle minst et innlegg hver og et svar – fortelle at vi lærerne skal følge opp forumet sammen med øvingslærerne –Vis tid til overs (noe jeg tviler på): Bruk siste time til at gruppene kort presenterer sitt valgte elektroniske læremiddel + vurderingen av det – kort diskusjon etter hver gruppe –Medstudenter og lærer stiller spørsmål og kommenterer –Gi de beskjed om at jeg viser øvingslærer hvor og når de finner besvarelser fra studnetene i mappa.