Tommelfingerregel: - Denne organisasjonsformen passer der det er små eller ingen investeringer og risikoen liten. Tommelfingerregel: -Denne organisasjonsformen.

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
Kurs for kulturvertene
Advertisements

Om et øyeblikk kommer du inn i en magisk verden...
Rettferdig fordeling i utbyggingsavtaler Akkvisisjonsjef: Gunnar Grytaas.
Argumentliste for at våre kunder skal akseptere NSAB som en del av kontraktsforpliktelsene NSAB er en avtale der kundene er part. Det er viktig å fremheve.
Veien mot arbeidslivet Jobbsøking
Nettevett – utvidet versjon
ER DU EN PERSON SOM… Kan tenke nye tanker? Kan gjøre noe du ikke har gjort før? Kan du gjøre noe som ikke er typisk deg? Ser du for deg at du om ett år.
Hvordan intervjue en forsker?
Temaet for forelesningene
KAFFEKURS Tips til behandling av e-post Mars, 2014 Mars 2014.
Hvordan utvikle og gjøre kandidater og parti kjent? - å drive kampanje.
Veiledning av elever / lærlinger
Kvinne på topp September2008.
Corporate Finance Kap 2 Decision objectives. Principal / Agent • Eierne av en bedrift (aksjonærene) ansetter ledere for å drive bedriften. • Vi får da.
”Obligasjonssaken” – orientering til formannskapet
Rollen som overformynder sett fra revisjonens ståsted Kurs i vergemålsloven 20. okt 2010 Daglig leder Inge Storås.
Yield Management.
Å vokse i erkjennelse og erfaring
Innsamlingssystem for brukte smøreoljer m.v. Innspill fra Norsk forening for farlig avfall (NFFA) i møte med SFT 3. mars 2008.
Regnskap 2002 Noen hovedtall fra årsrapporten. Kort sammendrag ble betegnet som det vanskeligste budsjettåret etter kommunesammenslåingen Ny.
Regnskapsfører og Sparringpartner / rådgiver
Oppgave 2. Oppgave 2 a) De sentrale paragrafene her er §§ 2 og 31 i personopplysningsloven (herretter forkortet til p.o. loven) og § 7-16 i forskriften.
3 Jeg og mitt.
11Jeg i arbeidslivet.
NHOs Afrikanettverk 20. mars 2012
Kapitalisme uten vekst? Velferdskonferansen 2012 Oslo Roar Eilertsen De Facto.
NEWS Et uvurdelig hjelpemiddel i hverdagen. Hva skal vi gjennom i dag Hva er news? Hva brukes news til? Programmer og grupper Noen ord og uttrykk Noen.
”3000 småbedrifter i Norge med ansatte tar ikke feil” v/Tom Bolstad, adm.dir.
Studentliv - Regnskapskurs for små foreninger - Modul 4
Ungdomsgruppe Pedagog, BUP Levanger
Arbeidsmarked NHH-kandidater
Betydningen av uavhengige bekreftelser i et samfunnsmessig perspektiv
Arbeidsplassen ARBEIDSGRUPPETEMA. Deltakere Innleder: Tannteknikermester Johan Fridheim.
CAKE Q2 Awareness og etterlevelse Workshop: Denne gang ber vi om at resultet fra denne sendes onshore. Svarene fra denne workshop skal danne grunnlag for.
Hva er det vi har behov for å få hjelp til av spesialisthelsetjenesten? Av Per Willy Ormestad, Sosionom m/spesialkompetanse i sosialt arbeid på rusfeltet.
Rotary lys langs kanalen. Hva skal til for å lykkes?
Telefonmanus når du ringer fra din egen liste nr 1
Visste du at de som fremstår som virkelige sterke , i virkeligheten er de mest svake og følsomme? Visste du at de som bruker sin tid på at beskytte andre,
TANKENS MAKT DET UMULIGE - MULIG KFL/04
Svart arbeid – stjeler fra deg!
Hele din skapning takker deg Herre Forsangere: Hele din skapning takker deg Herre. Hele din skapning takker deg. Menigheten: Hele din skapning takker deg.
KONTROLLUTVALGETS ROLLE OG OPPGAVER
Bedriftsøkonomi Bedrifter kan ikke overleve uten at de skaper verdier for markedet og kundene Verdiene må skapes til lavere kostnader enn konkurrentene.
Kunnskapssamfunn & kunnskapsøkonomi
Roller Arbeidsgiver – Arbeidstaker – Verneombud (AML) AMU
Regnskap.
ARBEIDSLIVSKRIMINALITET Hva inneholder den overordnede risikoanalysen for byggherrer og bedrifter i bygg & anleggsbransjen?
Fest og følelser Om seksualitet.
Foretak Bjørnar Sæther SGO 4601 V-07. Struktur på forelesningen Hva er foretak? Foretak i økonomisk geografi Dimensjoner ved foretak Foretak og territorier.
Næringslivsøkonomi (NØ)
Eventyr.
IMDi Integrerings- og mangfoldsdirektoratet, Gjøvik
Problemløsning.
Om et øyeblikk kommer du inn i en magisk verden...
2004 HUMSAM Etableringskurs Regnskap Tor Borgar Hansen & Erling Maartmann-Moe.
”Amerikabrev” Sett inn et pronomen som passer. Kjære venner! Jeg vil ganske kort sende dere noen ord fordi jeg vet at flere landsmenn kunne tenke seg.
Økonomistyring Kjell Magne Baksaas, Øystein Hansen og Trond Winther (2015) Gyldendal Akademisk Introduksjon til bedriftsøkonomi © Gyldendal Akademisk Innholdet.
Spilleregler i arbeidslivet. Arbeidslivet består av arbeidstakere og arbeidsgivere Arbeidstakere: er ansatt og får betalt for arbeidet de gjør Arbeidsgivere:
Økonomistyring Kjell Magne Baksaas, Øystein Hansen og Trond Winther (2015) Gyldendal Akademisk Regnskap © Gyldendal Akademisk Innholdet i dette dokumentet.
Kapittel 1 – Hva er samfunnsøkonomi?. I kapittel 1 skal du blant annet lære: Hva samfunnsøkonomi er Om forskjellen mellom mikroøkonomi og makroøkonomi.
Tema: Bedriftsutvikling 1.2 Behov for endring av foretaksform
FRA DRIFT I AVDELING TIL UTSKILLING I SELSKAP
Folkets handelsavtale – innføring til lærer
Hadsel Eiendom KF Leie-til-eie.
Finansiering.
Bedriftens kostnader Rett eller galt?
På vei til egen bolig mandag
Noen tanker før medarbeidersamtale på din arbeidsplass
Kurs i Entreprenørskap
Utskrift av presentasjonen:

Tommelfingerregel: - Denne organisasjonsformen passer der det er små eller ingen investeringer og risikoen liten. Tommelfingerregel: -Denne organisasjonsformen passer der en eller flere vil etablere et foretak med begrenset personlig ansvar og risiko og/eller det forventes større investeringer. Tommelfingerregeler: - Denne organisasjonsformen passer for etablerere som sammen etablerer bedrift med små investeringer og liten risiko. - Du bør kjenne dine kompanjonger og virkelig stole på dem. I tillegg bør dere opprette rettferdige avtaler som optimalt sikrer alle deltakerne, ikke bare i gode, men også i mindre gode dager. Tommelfingerregel: Denne organisasjonsformen passer når to eller flere vil etablere et foretak med begrenset personlig ansvar og risiko for å ivareta sine økonomiske, forbruksmessige eller yrkesmessige interesser.

Nei vent.. Noe nytt har skjedd! Noe lurt si er du?

Tommelfingerregel: - Denne organisasjonsformen passer der det er små eller ingen investeringer og risikoen liten. -Den passer for dem som vil ha alle fordelene i forhold til sosiale rettigheter m.m. som kommer med å være ansatt. -Den passer fol alle som ønsker seg en administrasjon til å ta seg av det du ikke vil bruke tid på - som regnskap, revisjon, mvs oppgaver, skatter, avgifter, oppkjør, purringer og andre viktige men ikke tjenesteproduserende ting.