Hvor kan vi søke midler? Hvordan sette opp en søknad?

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
12.Studienreise nach Finnland,
Advertisements

Hvor stor er en fisk? Yggdrasil Hvor stor er en fisk?  Vanlige kundetyper og prosjekter  Faktorer som påvirker.
Ny lov om voksenopplæring med forskrift
Fra Arbeidsprogram til Årsmelding
Studieforbundet natur og miljø
Trykk på mus eller tastatur for neste bilde…
Støtteordninger. Frivillighetsmidler Nordre Aker •Hovedsakelig støtte til gjennomføring av enkelttiltak og arrangementer •Organsiasjoner, lag og foreninger.
…..…. Youth For Understanding Elevutveksling år Youth For Understanding - siden 1951 Infomøte.
Del 2: Personlig økonomi.
Støtteordninger Medlemsmøte i NAMK •Hovedsakelig støtte til gjennomføring av enkelttiltak og arrangementer •Organsiasjoner, lag og foreninger.
Grants (prosjektmidler) Generelle retningslinjer.
Litt mer om PRIMTALL.
STUDIEARBEID Hva er en studieplan?
Tilskuddsordninger Hedmark fylkeskommune. Generelle kulturmidler  Praktiske opplysninger - Søknadskriteriene, skjema, retningslinjer - Frister  Bakgrunn.
1 Likemannsarbeid i LHL Generell presentasjon utarbeidet i november 2011.
Årskonferansen for fylkeskommunale fagskoler 2010 Kristiansund 6. mai 2010 NOKUT informerer v/ Bjørn R. Stensby.
Sektoranalyse av private høyskoler NPHs nettverkskonferanse, 11. oktober 2007.
ReSonare  Fra 2005 til i dag…… 2005: Hovedprosjektet avsluttet 2006: Overgangsprosjekt 2007: Overgangsprosjektet – LMS 2008: Prosjektet forlenges.
Medlemsorganisasjonene: Medlemmer per oktober 2010.
Rapportering til departementet Seminar NPH, 16. januar 2007.
Helse og Rehabilitering Prosjekter som gir helse og livsglede
Del 2: Personlig økonomi.
1 Trykte vedlegg: Utvidede kommentarer per april Ingress: Saken presenterer resultater per april Forslag til vedtak: 1.Styret er bekymret for.
Presentasjon av Studieforbundet Funkis. Studieforbund Studieforbundene i Norge bygger på en 150 år gammel tradisjon for opplysningsarbeid gjennom frivillige.
Kursvirksomhet i frivillige organisasjoner ABC for kursarrangører Studieforbundet natur og miljø.
| 1 Øyeblikkelig hjelp Prosjektdirektør Jon Hilmar Iversen Helsedirektoratet –
HTV konferanse Program: –Status samhandlingsreformen – sett fra KS’ perspektiv” v/Therese Sivertsen er rådgiver i KS Helsesatsing region vest.
Forsøksordning i barnehage Hmmm Hvordan gå fram for å inngå lokale forsøksordninger?
Hvordan lykkes med et prosjekt?
TILskudd ikke-kommunale barnehager i Fauske kommune
Videreutdanning i PPT Videreutdanning for ansatte Lederutdanning.
Lovens formål Rundskriv Q-21/2012
Samarbeidsprosjekt Svømmeaksjonen..  GjensidigeStiftelsen er en uavhengig stiftelse, som har som formål å tildele midler som gagner Trygghet og Helse.
- på lag med deg for din helse R e h a b i l i t e r i n g s k l i n i k k e n - på lag med deg for din helse R e h a b i l i t e r i n g s k l i n i k.
februar-søkere Utdanningsavdelingen Rådgiversamlinger 2012.
Styret – hjertet i foreningen
Diabeteskonferansen 2010 Fagseminar for økonomiansvarlige/kasserere
Malverk intern produktopplæring
Informasjon til fylkes- og lokallag
Figur 1 Behov. Figur 2 Behov Figur 3 Prioritering/ressursinnsats.
Aktivitetsmiddelsøknadene Samhandling mellom AIR og klubbene.
Presentasjon av Studieforbundet Funkis. Hva er et studieforbund? Studieforbundene i Norge bygger på en 150 år gammel tradisjon for opplysningsarbeid gjennom.
# Rapporten skal kun benyttes av Universitetet i Oslo til de formål den er ment og skal ikke distribueres til andre parter uten vårt skriftlige samtykke.
Norges idrettsforbund og olympiske og paralympiske komité 1 Spillemidler til utstyr 2009 Frister: 14. Sept: Ordningen åpnes for søknader 20. Nov: Søknadsperioden.
Inflation og produktion 11. Makroøkonomi Teori og beskrivelse 4.udg. © Limedesign
NÆRINGS OG KULTURUTVALGET -ARENA FOR INVOLVERING OG MEDVIRKNING TIL NÆRINGSUTVIKLING I NORDREISA. VELKOMMEN Bedriftsworkshop 22. november 2012.
Per Schjølberg-Henriksen Oslo 27. oktober 2004 Forskningsbasert kompetansemegling Erfaringer fra TEFT og IRC Forskningsbasert kompetansemegling Metoder.
Ny likepersonsordning
Tilskudd til forebygging av uønskede svangerskap og abort 2015
Erfaringer endret inntaksforskrift - oppfølging Finsås 30. september 2014.
Kapittel 1, oppgave i) Sett inn preposisjoner eller adverb som passer.
Befolkning og arbejdsmarked 7. Mikroøkonomi Teori og beskrivelse © Limedesign
Basisgrupper en nær professoren-opplevelse Knut Kaasen Nordisk institutt for sjørett Det juridiske fakultet Knut Kaasen 1.
NEFs tillitsvalgtsamling Soria Moria Hotell mars 2015 Påminnelser og oppfrisking.
Lokale Aktivitetsmidler Sak til årsmøte i Sola Idrettsråd 17.februar 2011 Revidert etter vedtak i årsmøte SOLA IDRETTSRÅD
Bedre livskvalitet gjennom læring og mestring!. Hovedpunkter Hva er et Studieforbund? Hva er Funkis? Betydningen av samarbeid Felles kurs og kompetanse.
Investerer i Fremtidens internett Kjernekompetanse og verdiskaping i IKT - VERDIKT.
Bedre livskvalitet gjennom læring og mestring!. Hva er et studieforbund? Nesten alle organisasjoner og lag driver kurs og opplæring for sine medlemmer.
Støtteordningar. Verktøykassa © Noregs Ungdomslag Støtteordningar.
Bedre livskvalitet gjennom læring og mestring!
Studieforbundet natur og miljø
Folkehelse som regionalpolitisk satsingsområde
Formål/Målgruppe Styrke det økonomiske grunnlaget for regionale frivillige organisasjoner i Rogaland. Ordningen gjelder frivillige lag og organisasjoner.
Bedre livskvalitet gjennom læring og mestring!
Bedre livskvalitet gjennom læring og mestring!
Årshjul for klubber og idrettsråd i Rogaland idrettskrets 2019
Studieforum Studieforbundet Funkis
Velkommen til lynkurs i likemannsarbeid
Bedre livskvalitet gjennom læring og mestring!
Utskrift av presentasjonen:

Hvor kan vi søke midler? Hvordan sette opp en søknad?

Aktivitetsmidler for lokalforeninger og fylkeslag

Aktivitetsmidler for lokalforeninger og fylkeslag Midler tildeles av Diabetesforbundet Skal gå til aktiviteter i tråd med handlingsplanen Lyses ut i begynnelsen av desember Søknadsfrist er 15. februar Ingen rapporteringsplikt Midlene utbetales i mars

Søknadsskjema aktivitetsmidler

Likemannsmidler "Med likemannsarbeid menes overføring av personlig erfaring med en bestemt type funksjonshemming til en annen med samme type funksjonshemming og mellom pårørende. Det er en organisert samhandling som har følgende mål: hjelp, støtte og veiledning partene i mellom. Normalt vil den som overfører ha lengre og mer bearbeidet erfaring enn de øvrige. Likemannsarbeid skal være frivillig og ulønnet, og kan foregå mellom enkeltpersoner og i grupper."

Sosial- og helsedirektoratet Lyses ut av Sosial- og helsedirektoratet i september hvert år Frist for å sende søknadene til Diabetesforbundet sentralt er ca 20. oktober Diabetesforbundet sentralt samordner søknadene og sender samlet søknad til Sosial- og helsedirektoratet Frist for innsendelse til Sosial- og helsedirektoratet er 1. november

Likemannsmidler Sosial- og helsedirektoratet gir tilsagn på midler i februar hvert år NDF sentralt fordeler midlene ut fra søknadene Lokal- og fylkeslag får tilsagnsbrev fra NDF sentralt Rapporteringsfrist er 15. februar påfølgende år Midlene utbetales når rapporten er sendt inn NB! Det er Sosial- og helsedirektoratet som styrer disse midlene, ikke Diabetesforbundet!

Søknad likemannsmidler Ikke eget skjema Viktig å legge vekt på i søknaden: Hva slags tiltak ønsker dere å gjennomføre Hvilke målsettinger har dere for tiltaket/ Hva ønsker dere å oppnå? Hvem er tiltaket ment for (målgrupper)? Hvem er likemenn? Vi kan ikke leie inn profesjonelle foredragsholdere Budsjett som viser utgifter og inntekter

Rapport for likemannsmidler I tillegg må det sendes inn: Kortfattet rapport Program for tiltaket

§ 19-midler Paragrafen viser til Voksenopplæringsloven: dette er voksenopplæringsmidler § 19-midler søkes og rapporteres fortløpende direkte til funksjonshemmedes Studieforbund (FS) Skjema finner dere på www.funkis.no

Skjema § 19-midler

Studieplan § 19

§ 24-midler Viser også til paragraf i Voksenopplæringsloven funksjonshemmedes Studieforbund lyser ut § 24-midler i september Frist for å sende inn til Diabetesforbundet sentralt er ca 1. november Diabetesforbundet sentralt samordner søknadene og sender samlet søknad til Funksjonshemmedes Studieforbund Det må fylles ut et enkelt skjema

§ 19 og § 24-midler Kriterier for å søke: Minst 8 timers varighet Deltagerne må være over 14 år Det må være satt opp og godkjent en plan for tiltaket Det må være de samme deltakerne som er med på hele tiltaket, og de må ha møtt opp på ¾ av tiden

§ 24-midler Funksjonshemmedes Studieforbund gir tilsagn på midlene i februar/mars Diabetesforbundet fordeler tilsagnsbeløpet ut fra søknadene Diabetesforbundet sender ut tilsagnsbrev/verdibrev til lokalforeninger og fylkeslag Rapporten sendes til Funksjonshemmedes Studieforbund direkte, ikke Diabetesforbundet

Rapportskjema § 24-midler

Det er på bakgrunn av rapporterte tiltak for § 19-midler at FS fordeler § 24-midler. Det vil si: Jo flere innmeldte timer på § 19-midler, jo høyere pott får vi påfølgende år i § 24-midler!

Olav Flatlands Hjelpefond for eldre, trengende diabetikere

Olav Flatlands Hjelpefond for eldre, trengende diabetikere Det vil lyses ut kr. 50.000,- to ganger i året Formålet er at grupper og lag skal kunne søke om midler til tiltak rettet mot eldre diabetikere (fortrinnsvis over 60 år) Ikke eget søknadsskjema – oppfordres til å skrive en kort og informativ søknad Ingen rapporteringsplikt

LNU-midler

LNU-midler Diabetesforbundet får tilsagn om størrelsen på potten som kan fordeles fra Landsrådet for norske barne- og ungdomsorganisasjoner, LNU Til tiltak i lokalforeningene for barn og unge under 26 år Blir fordelt fra Diabetesforbundet sentralt, på bakgrunn av antall medlemmer under 26 år i lokalforeningen (må ha minimum 5 medlemmer under 26 år) Alle får kr. 1000,- i grunntilskudd, resten på bakgrunn av medlemstall Midlene utbetales så fort akseptskjema er sendt tilbake til Diabetesforbundet sentralt

Frist for innsending av prosjektskisse for extra-søknaden sendes til NDF innen ca 20. mars Sekretariatet kan bidra i det videre arbeidet med søknaden Søknad sendes til Diabetesforbundet innen 15. mai, dette skjer elektronisk Eget søknadsskjema + fyldig prosjektbeskrivelse Søknaden må være prosjektorientert Det stilles krav til kvalitet og gjennomførbarhet i prosjektet

Hva er en god extra-søknad? Inneholder nok og riktige opplysninger Ryddig oppsett Konkret og tydelig innhold Realistisk med hensyn til tid og gjennomføring av prosjektet Aktivitetsorientert Er justert mot mottaker, dvs. Helse og Rehabilitering

Hva bør søknaden innholde? Hvem er vi? Hvorfor vil vi gjennomføre dette tiltaket? Hvordan har vi tenkt å gjennomføre det? For hvem? Av hvem? Når skal det gjennomføres? Hva ønsker vi å oppnå? Hvor mye vil det koste og hvilke inntekter har vi?

Hva bør søknaden innholde? Sagt med andre ord… Bakgrunn Mål Plan for gjennomføring (+ tidsplan) Evaluering Videreføring Organisering Budsjett Finansieringsplan

Andre steder å søke midler Regionale helseforetak, for eksempel Helse Vest Banker, bedrifter Sanitetsforeninger Lokale legater M.fl.

Oppgave Del dere opp i 4 grupper Gruppe 1 skal lage familiekurs Gruppe 2 skal lage et parkurs Gruppe 3 skal lage et kostholdskurs Gruppe 4 skal lage en busstur Hvilke midler kan dere søke til de ulike kursene? Sett opp søknadene i stikkordsform