Noen skeive blikk på byutvikling. Er vi i det hele tatt på ballen?

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
Impulssenteret Et dynamisk veiledningssenter i Vaskerelven, Bergen.
Advertisements

Vi støtter nå 28 prosjekt i 6 land.  Colombia 11 prosjekt  Kongo 6 prosjekt  Sentral Asia 3 prosjekt  Kina 3 prosjekt  Polen 3 prosjekt  Romania.
RESSURSER, NÆRINGER OG BOSETTINGER
Siri Ommedal Forum for Sandnes Sunn by 11.sept.2012
Å plante et håp Offer til ADRA, 9. februar. Hun har mange barn. Mannen ser hun sjelden noe til. Skuret, der hun bor, er laget av pinner, litt bølgeblikk,
Livsfilosofi for moden alder
Oslo kommune Byrådsavdeling for byutvikling Sentrumskonferansen 26. September 2007 Levende Oslo v/byråd Merete Agerbak-Jensen.
Det handler om byen vår Bergen har et problem • Luftforurensingen i Bergen er helseskadelig. Det er påvist at folk blir syke • Hver dag står folk i lange.
Inge Andersen Idrettens organisering og viktigste oppgaver.
Husleie nivå  Husleien opp med ca 100% på 10 år.  Inntektene har hatt en lavere utvikling.  Det begynner å bli ”normalt” med over 40% bo.
Kommunen må være pådriver i boligpolitikken • Hvem ønsker vi å være attraktive for? • Positiv utvikling med attraktive arbeidsplasser i kommunen, men hvor.
Hvorfor Øko? •ØKO og Astma&Allergy (A&A) er i ferd med å bli et sterkt kategoribehov innen interiørmalinger (topp 3). Målgruppen er der, og vi er også.
Fysisk aktivitet og helse
Handels- og servicenæringens rolle i sentrumsutviklingen Adm.direktør Gunnar Larssen i Oslo Handelsstands Forening deler sine erfaringer og peker på utfordringer.
Gode boliger for innbyggere med utviklingshemming
Et urbant bysentrum i Groruddalen
Frognmarkas Venner. Ønsker vi en kommune med innbyggere?  Vi mener at reguleringsplanen ikke belyser de samfunnsmessige konsekvenser  Dette gjelder.
Sentrum og byutvikling: balansens dilemma
Norsk Sentrumsforum(NSF) • NSF berømmer arbeidet som er gjort for å utvikle, vitalisere og markedsføre norske byer og tettsteder. • De fleste sentrumsorganisasjoner.
Nye økonomiske utfordringer
Rådmannsrollen slik jeg ser den
Sandvika BY 10 år juni 2013 Prosjektleder: Hege Stangeland Sørensen.
Befolkningsutviklingen i verden.
Bostedspreferanser og arbeidsreiser i norske storbyer
Møte Villa Gerda
Kollektivtransportens finansieringsbehov: Er løsningen mer av det samme, eller finnes det mer effektive måter å finansiere kollektivtransporten på? Bård.
Strømmestiftelsen er utviklingsorganisasjonen som hjelper folk i gang. Som gir fattige mennesker starthjelp til å klare seg på.
Smeden og bageren Dette er en liten by der det skjer mye rart. Det får du se nå.
Ungdom i klubb ”neste generasjon”. Ungdom i klubbene  Vil vi ha ungdom i klubben vår?  Hvorfor er det så få ungdom i klubben?  Hvordan ser de unge.
Vestfolds fortrinn Klima og natur, kulturhistorie Urbant Variert arbeidsmarked Kort vei til Oslo.
Kontaktutvalget 21. november 2011 Hans-Petter Tonum, daglig leder i DNF Næringsutvikling videre – med vekt på sentrum.
Kristiansand Frikirkes visjonsdokument Vedtatt av menigheten 28. september 2011, redigert sept
E.C. Dahls Eiendom AS ble etablert i 1986, og eier helt eller delvis et 50-talls eiendommer i Trondheim sentrum. Selskapet er en langsiktig eiendomsaktør.
Identitet, merkevarebygging og følelser
Ved et veiskille? Landskonferansen 2003 Studieforbundet natur og miljø.
Sparebanken Telemark 25. oktober2011. SpareBank 1 Telemark filialer/kontorer Markedsandel innenfor privatmarkedet (PM) i Grenland er ca. 40 %
OPPSUMMERING Den offisielle start i går i kommunelokalet Ca. 75 deltakere Opplegg om kommuneplanprosessen og om kommunens framtidige behov 7 bord med debatt.
Overordnet mål og sluttprodukt
Handlingsplan for parkering Trenger byen en P-politikk?
Møteplasser og handel Grorud Samfunnshus Steen & Strøm Dir. kommersiell utvikling. Henrik Larsen.
Regional utvikling - Norge Bjørnar Sæther SGO 1001.
Neste års PETS og Distriktskonferanse:
Devoldholmen.
De 222 mest brukte ordene i det norske språket..
Presentasjon Sentrumshandelen Per Øyvind Mørk, Daglig leder.
20 minutter Fremtidens boligutvikling - effektive kollektive knutepunkter – vi må bo tettere og høyre? Petter Eiken 19 mars 2015 Bedre byrom der mennesker.
Næringslivets lokaliseringsmønster og arealbruksutvikling Trondheim: innb arb.pl. Bergen: innb arb.pl. Stavanger/Sandnes:
Kva må til for at kommunen din skal bli attraktiv? Knut Vareide Landstinget for LNK, Sand 28 april 2011 BosettingBedrift Utvikling Besøk.
Hva kan gjøres for å styrke sentrums attraktivitet som etableringsarena for handel og service? Sentrumskonferansen - VITALISERING AV SENTRUM Sandefjord.
Hva viser årets barometer? Ole Petter Pedersen, 25. juni 2015.
”Finansnæringen er sterkt konsentrert i Oslo og avgjørende for all næringsvirksomhet i Norge. Oslo er den suverent viktigste finansielle hub i Norge, og.
Kommunedelplan for Stavanger sentrum Rådmannens forslag 5.april 2016 Kortversjon.
Næringsliv Fokusgruppemøte 9. mai Utfordringer E16 – ferdig stamveg – arealplanlegging står på vent Markedsmessig betydning er liten, økes ved større.
Planlegging. I kommunene er målene formulert på ulike måter, men de fleste har mål som er knyttet til følgende tema: Levekår og livskvalitet Boliger.
° Buskerudbyen_P | Buskerudbyen – parkering Presentasjon av sluttrapport - november 2010 Bjørn Haakenaasen 1.
SENTRUMSKONFERANSEN 15. SEPTEMBER 2016 BO i – ARBEIDE i – HANDLE i – og OPPLEVE BYEN.
Noen tanker rundt etablering av grønn grense Øyvind Dalen med bistand fra Gunnar Berglund og Rune Skeie.
Problemstillinger FoU-prosjektet har hatt tre hovedproblemstillinger
Presentasjon 14. juni 2017 Rådgiver Magnar Simensen
Regional plan for bærekraftig arealpolitikk (RPBA)
Oslo kommune Byrådet Velkommen
Overskrift framside.
Kamp eller samarbeid?.
Gang.
Sentrumsplan for Arendal sentrum
Problemstillinger FoU-prosjektet har hatt tre hovedproblemstillinger
Hva er Lillestrøm? Byen med den sterkeste veksten i landet
Overskrift framside.
Porsgrunn kommune.
”Leieboligenes plass i arbeidet mot bostedsløshet i Norge”
Utskrift av presentasjonen:

Noen skeive blikk på byutvikling

Er vi i det hele tatt på ballen?

….eller er vi mer som Nordheims søvngjengere

…..mens byen råtner på rot……

Byen en lørdag…….

Finn feilen……

Hvor er alle Porsgrunns innbyggere… De er på Stridsklev og Hovet og Heistad - og hvorfor det …….fordi de bor der og i byen er det jo ikke noe spennende!

Glem handelslekkasje Glem kulturhus Glem kjøpesentre Glem «byreparasjon» bare fordi noe må gjøres Men ikke glem sentrum som handels- og bosted

Vårt største problem……

Hva gjør en by til en vinner? Tilbud på arbeidsplasser Samfunnsmessig infrastruktur Sosial infrastruktur Natur og miljø Det gode bosted ”Image” - men det er noe mer…….

Det unike! Hva skiller oss fra alle andre – skaper vi ikke det vinner vi ikke Og vi skaper det heller ikke uten samhold og fellesskap – mer framsnakking!!!!

Som byregion har vi utfordringer Vi er ikke urbane Vi har lav befolkningsvekst, og de vi trenger forsvinner Vi har forholdsvis lavt utdanningsnivå, men nye arbeidsplasser krever kompetanse 80 % av oss bor i eneboliger, men 60 % av oss er i én eller to persons husholdninger

Så kan ikke vi bli Norges råeste på å skape gode handels- og bomiljøer i sentrum – så vi får fart på livet i gatene! Gjør det enkelt å konvertere mellom næring og bolig. La folk som vil til by’n få bestemme selv. Stor fleksibilitet skaper muligheter. Gårdeiere – vi må slå oss sammen i stedet for å sloss. Ingen overlever på NOK 1.000,- pr. m2. Bygg ut miljøgatene – men la bilen få plass på fotgjengers premisser. Etabler effektive kollektivtraseer utenom sentrum – med god tilgjengelighet fra sentrum.

Kan du ikke drømme det….. …… kan du ikke gjøre det