Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

Oslo kommune Byrådet Velkommen

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "Oslo kommune Byrådet Velkommen"— Utskrift av presentasjonen:

1 Oslo kommune Byrådet Velkommen
I 2022 er det 70 år siden det ble arrangert OL i Oslo. Dette er et bilde på hvordan det kan se ut om ti år: Skulder ved skulder, med fakler i hendene, på vei til/fra….. Si noe om hva bildet viser Det sier noe om hva olympiske leker og Paralympics kan gjør for oss som nasjon: Livet er ikke bokholderi, det handler om å gripe de mulighetene som oppstår, om fellesskap, om gleden ved å dele opplevelser med andre. Det kan sveise oss sammen både nasjonalt og internasjonalt og skape et felles referansegrunnlag selv om vi kulturelt sett er ulike. Byrådet og bystyret har sagt ja til å utarbeide en søknad om OL og Paralympics i Norges hovedstad i 2022. Det er ut fra en forutsetning om at folket må ønske det, idretten må ønske det og staten må være villig til å være med på spleiselaget.

2 Oslo er Europas raskest voksende by
Olympiske leker og Paralympics er i seg selv så stort at det kan skape varig endring Konkurransen "lader oss opp" og skaper en "sammen skal vi vinne" kultur Det gir oss mulighet til å utfordre eksisterende løsninger og tenkemåter Hvorfor OL? Oslo er Europas mestvoksende by, både i antall og mangfold. I løpet av ti år vil Oslo ha gått fra å være småby til å bli millionby. Den sterke befolkningsveksten gjør at flere av investeringene som er nødvendige for Oslo2022 må komme uansett. Olympiske leker og Paralympics er i seg selv så stort at det kan skape varig endring. Bare tanken på OL gir et voldsomt engasjement og energi. Konkurransen lader oss opp og skaper en «sammen skal vi vinne»-kultur, og tunge prosesser kan gå lettere. Vi vil være i forkant og møte utfordringene før de blir for store. Et OL i Oslo vil bidra til å få på plass idrettsanlegg, veier og annen infrastruktur som er nødvendig for å håndtere befolkningsveksten i hele Norges hovedstad.

3 Vi har idrettsglede, vill & vakker natur og en raskt voksende bykultur
Alt ligger til rette for eventyrlige øyeblikk og bærekraftig etterbruk Vår unike natur og urbane kultur skal inspirere til et aktivt og godt liv Byrommene skal være arenaer for livsutfoldelse Utformingen av byen skal gi folk lyst til å bruke kroppen (som transportmiddel) Vi vil gjennom arrangementer og anlegg vise fram byen gjennom der hvor folk bor Vi vil vektlegge tradisjon og fornyelse

4 Games in the city

5 Vi vil bruke hele Norges hovedstad for det den er verdt og skape et urbant vinter-OL og Paralympics i 2022. Alle lekene, med få unntak, skal foregå i Oslo. Vi vil presentere et internasjonalt pulserende storbyliv sammen med unike naturopplevelser Oslo er sannsynligvis den eneste hovedstaden som kan gjennomføre vinterolympiske leker og Paralympics. Med fantastisk beliggenhet mellom åsene og fjorden vil Oslo gi lekene en helt spesiell kvalitet. Dette blir et helt spesielt nært og kompakt OL hvor vi vil skape en intim festivalstemning Kort reisevei for utøvere, media og publikum Et vinnerkonsept som vi tror vil bevege IOC til å velge Norges hovedstad som vertsby for olympiske vinterleker og Paralympics i 2022. Telenor Arena: Kunstløpt og kortbane skøyter (hurtigløp skøyter) Holmenkollen: Nordiske grener Grefsenkollen, Whyller og Varingskollen: Vurderes som arenaer for snowboard og freestyle Jordal: Ishockey. Groruddalen: skøyteløp/hurtigløp Ekebergsletta: Vi utreder muligheten for å avholde skiskyting, som vil være helt spektakulært på Ekebergsletta med utsikt over byen, fjorden og mot Holmenkollen. Men vi ser også på spennende steder i Oslo øst, som også i ettertid kan bli flotte utfartssteder for folk i Oslo som vil komme seg ut i marka.

6 Innad i Oslo jobber vi med to beslektede konsepter som begge innebærer et ambisiøst løft i Groruddalen/Oslo øst. Et nytt tyngdepunkt i byen vår

7 BY PÅ BYEN Har du lyst til å være med å leke under OL og Paralympics i Oslo i 2022? Vi vil ta tilbake de lekne olympiske leker og by på byen vår med en fantastisk folkefest.

8 Våre leker skal ha fokus på livsutfoldelse: fysisk aktivitet, men også kreativitet, lek og gleden i å være sammen Vi vil legge til rette for at alle besøkende og publikum skal kunne delta aktivt i arrangementet. - En idé er å skape en lysløype langs Karl Johansgate og la hovedaktivitetene hektes på en akse mellom Middelalderparken og Slottsparken. På den måten spres aktivitetene gjennom hele byen. Karl Johan binder det hele sammen og gjør det lett å orientere seg gjennom byen og alle aktivitetene.

9 Når publikum strømmer opp til Ekebergsletta for å se på skiskyting – det er jo en spektakulær drøm som vi vurderer, med utsikt over byen, fjorden og mot Holmenkollen – er vårt ønske at det vil gi varige fotavtrykk i hele landet. Det er Norges hovedstad som søker og det er her lekene vil foregå, men Oslo 2022 skal være hele Norges leker og gi positive ringvirkninger ut i regionene og på bygda. Olympiske leker vil bringe folk sammen både før under og etter arrangementet Og vi vet at turister lar seg inspirere av de store byene til å oppleve hele landet. Ansvarlig og bærekraftig bruk av ressursene Vi vil legge opp til nasjonale og internasjonale programmer som skaper varige verdier i hele landet Gjenoppleve fellesskapsfølelsen fra bl.a. Oslo 1952, Lillehammer’94 og Ski-VM 2011 Felles prosjekt, sveiser oss sammen, felles referansegrunnlag


Laste ned ppt "Oslo kommune Byrådet Velkommen"

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google