Utviklingsavdelinga 26.10.2007 KU i praksis - slik gjorde vi det Vurdering og sortering av innspill i arbeidet med arealdelen for Ål kommune Berit Heitmann.

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
UU og Fylkesmannens rolle
Advertisements

SNØSCOOTERLØYPER FORSØKSORDNING. Bakgrunn • Strategisk næringsplan vedtatt 2012 – ønsker snøscooterløyper. • MD inviterte til deltakelse i forsøksordning.
Oppstart planprosess Høring av planprogram Vindmølle – Lars Hoem, Rye Informasjonsmøte Rye Bedehus Eirik Lind.
Kommunedelplan for RINGSAKERFJELLET I denne sammenheng:
Potensialet for Opplevelsesturisme i Vefsnavassdraget Innlegg på Vern Vefsna’s vassdragstreffseminar i Mosjøen 13. august 2004 Audun Sandberg© DNT’s landsstyre.
Nyere tids kulturminner i kommuneplanens arealdel
Kommunens engasjement og kommuneplanen
STATUS BANEPROSJEKT
Byneset Båtklubb Informasjonsmøte 31. Mars Kriterier for valg av havn •Positivt innstilt grunneier. •At området ikke har noe verneproblematikk •Havna.
Midtveismøte utviklingsplan for HIT, kjølnes
VA-tiltak langs Svelvikveien mellom Solumstrand og Svelvik grense – Orientering til Bystyrekomitèen Hensikt: Gi komitèen en orientering om.
Undring! Hvorfor er det slik? Må det være slik? Er det for sent å gjøre det som klokt er….
Forsøksordning med snøscooterløyper Gjennom arealplanlegging etter plan- og bygningsloven.
Fra fylkesdelplan Rondane til regional plan for Rondane-Sølnkletten
FYLKESMANNEN I HEDMARK
Planprogram for revisjon av kommuneplanens arealdel i Trysil kommune Plan- og bygningslovkonferansen 2006 Scandic Hotel, Hamar
Hytteutbygging og arealbruk – Noen utviklingstrekk
Elise Nordskag Rådgiver areal og plan Bykle kommune
Begrensninger og muligheter
Forvaltning og skjøtsel av kulturlandskapet
Arbeidet med ny kommuneplan Karlsøy kommunestyre
Langsiktig arealstrategi
Aktørenes roller i planprosessene
Sykehustomt Frei.
Kristin Loe Kjelstad 3.juni 2009
Maridalen – gang-sykkelveg
Larvik – der det gode liv lever!
Nytt dobbeltspor Oslo – Ski Follobanen
Tre satsningsområder – Næringslivets potensiale Bygge og selge flere hytter Å få hyttefolket til å bruke hyttene sine mer –
Detaljreguleringsplan for Opstad Vest
Reguleringsplan for skiarena med utfartsparkeringer på Solli Orientering for komité for teknikk, kultur og fritid
Forslag kommuneplanens arealdel Januar 2015.
ByR Lillehammer Kulturhuset Banken Innspill fra Midt-Gudbrandsdal.
Områderegulering av Bildøytangen, Straumsosen og Branndalsåsen, områda SE1, SE2, SE3 og B1 BILDØYNA 1.
Fylkesmannen i Nordland I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I.
Bruk og vern i Beiarn Trine-Marie Fjeldstad, Trygve Snøtun Beiarn, 11. juni 2012 Foto: Peter Hamlin.
Kommuneplanens arealdel og konsekvensutredning rådgiver Geir Davidsen
Kommunedelplan for kulturminner i Randaberg Samarbeid om Kommunedelplan for kulturminner i Randaberg kommune.
FORUM FOR NATUR OG FRILUFTSLIV Innspill til planprogram Fylkesdelplan små vannkraftverk.
Mulighetenes Oppland Regional plan for Rondane - Sølnkletten Bygger på «Fylkesdelplan for Rondane» «Skal legges til grunn for regionale organers virksomhet.
Utvising tilleggsjord i statsalmenning. Statsalmenning. Lov om utnytting av rettar og lunnende mm i statsalmenning. – Fjellova. – 2016 oppstart gjennomgang.
TEMAMØTE 22. OKTOBER Reiseliv, fritidsbebyggelse, skiløyper/brøyting, landbruk, miljø og utmark. «Bakgrunnsteppe» for arbeidet med kommuneplanens.
Fylkesmannen i Nordland I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I.
Landbruks- og matdepartementet Norsk mal: Startside Alternativ 4 Landbruks- og matdepartementet ©Torbjørn Tandberg Henriette Evensen og Guro Bolstad Fagsamling,
Fylkesdelplan for vindkraft i Nordland Navn: Nina Rieck Bjørbekk & Lindheim AS Februar 2009.
Bakgrunn for revisjon av Skiløypeplan for Nord-Fron kommune Gjeldande plan vedteke av kommunestyret (for perioden ) Gjeldande plan.
Kommunedelplan Bøstad, Gravdal, Ballstad, Stamsund og Leknes innbyggere (år 2024, stk) TettstedInnbyggere Innbyggere
Velkommen til folkemøte Politisk: Knut Sletten, Leder Planutvalget Hans Henrik Hansen, Nestleder Planutvalget Laila Benjaminsen, Medlem Planutvalget Helge.
Kultur og miljø/Areal- og miljøforvaltn Dag Bastholm/Plan- og miljøleder
Konsekvensutredning og kunnskapsgrunnlaget Rådgiver Marianne Siiri, plan og miljø plannettverDato Foto: Peter Hamlin.
Forholdet til KULTURMINNER OG KULTURMILJØER i ny PBL (Plandelen) v/ Lars Ole Klavestad rådgiver/landskapsarkitekt Fylkeskonservatoren i Østfold.
Plansamling - Hadeland Samhandling - effektive planprosesser Runa Bø – 3. november 2016 Bilde.
KOMMUNEPLANENS AREALDEL Folkemøte: Midsund skule den Midøy Grendahus den Heggheim den
Sti –og løypeplan i Vinje Bakgrunn  Erkjenning av at for ein reiselive/hyttekommune på Vinjes storleik, har løypenettet blive ein viktig infrastruktur.
Bærekraftig hytteutvikling?
Kommuneplanen – samfunnsdel og økonomi
Velkommen til folkemøte
Revisjon av Asker kommuneplan Offentlig ettersyn
Statusoppdatering for planleggingsarbeid
Planprogrammet skal sette rammen for rulleringen av kommuneplanens arealdel, og er en del av oppstart for kommuneplanarbeidet. Planprogrammet skal gjøre.
Program for kvelden : Velkommen
Trollheimen LVO Innerdalen LVO Svartåmoen NR Minilldalsmyrene NR
Områderegulering for Øvre Sem
FRINI Samarbeid mellom friluftslivsorganisasjoner med aktivitet i Nittedal kommune Organisasjonene er tilsluttet Norsk Friluftsliv Samarbeidsavtale med.
UU og Fylkesmannens rolle
Temadata Digital framstilling av kommuneplan / kommunedelplan
Av direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap
Minst i Oppland Areal: 459km² Folketal: 1351 (per 4. kvartal 2016)
Frogn kommune har i tre avgrensede områder som er definert som hensynsone friluftsliv: Seierstenmarka, Sørmarka (fra Røys og mot Hvitsten) og Fuglesangåsen.
Lokal markagrense for Frogn kommune
Utskrift av presentasjonen:

Utviklingsavdelinga KU i praksis - slik gjorde vi det Vurdering og sortering av innspill i arbeidet med arealdelen for Ål kommune Berit Heitmann Skrindo Arealplanlegger, Ål kommune

Utviklingsavdelinga Dagens arealdel LNF-1 Fjellområde -lite tekniske inngrep -over tregrensa -villrein LNF-2 Mellom dal og fjell -skogkledde åser -fortetting etter kvoter LNF-3 Grender, jord og skogbruk LNF-4 Hytteområde -etter ønske fra grunneier -tal hytter/tal felt

Utviklingsavdelinga Planprogram Etter forskrift om KU Plan for arbeidet med arealdelen. Vedtatt 3. april 2006

Utviklingsavdelinga Planprogram - vurderinger Oppdatere hyttepolitikken for Ål Registrere og oppdatere dagens skiløypenett Registrere grøntstruktur i store hytteområde Kartlegge reguleringsplaner Kartlegge disposisjonsplaner Vurdere innkomne utbyggingsønsker (KU)

Utviklingsavdelinga Kommuneplan for Ål kommune Kommuneplan for Ål – langsiktig del –vedtatt I Ål vil me ha romslege, familievenlege hytteområde og turistverksemder godt tilpassa natur og landskap. Ca 700 ledige godkjente tomter 850 nye i plan

Utviklingsavdelinga Utmark og hyttepolitikk 1.Samarbeidsavtaler 2.Utbyggingsavtaler 3.25% fortetting, 25% utviding, 50% nye 4.Torpoåsen/Syningen –samarbeidsområde 5.Fortetting m/bedre infrastruktur 6.Mer bruk av eksisterende hytter 7.Ta omsyn til landbruks-, natur-, kultur- landskaps-, vilt- og friluftsinteressene ved utbygging 8.Ikke mer utbygging i snaufjell, sårbare og uberørte område 9.God plass mellom hyttene 10.Gi årlig tilskudd til drift av sti- og løypenettet 11.Sikre tilgang til viktige naturopplevelser (stier, lokale topper, lokale utfartsområde) 12.Varige arbeidsplasser innen turisme og naturoppleving. 13.Utleiehytter i tilknyting til gardsbruk

Utviklingsavdelinga Mer politikk……. Sikre utbygging i alle hytteområda i Ål. Prioritere de som ikke har fått godkjent hytter de siste 10 åra Prioritere de som ikke har på ledige hyttetomter.

Utviklingsavdelinga Status – kart og temakart Økonomisk kartverk fra 1992 Ortofoto –juli 2006 (fra august 2007)

Utviklingsavdelinga Registrering av planer

Utviklingsavdelinga Planer i Ål

Utviklingsavdelinga Skiløyper og grøntstruktur

Utviklingsavdelinga Innspill til planarbeidet

Utviklingsavdelinga Andre tema Infiltrasjon av avløpsvann Viltkart Biologisk mangfold Materialkvalitet …. Grunnvannspotensiale

Utviklingsavdelinga Områdevurdering

Utviklingsavdelinga Områdevurdering 1 - Sangefjell

Utviklingsavdelinga KU – skjema - områdevurdering Beskrivelse av området Fakta: Status dagens arealdel Utnytting Samferdsel Vann og avløp Strøm Grøntstruktur Landbruk Kulturminner Natur – vilt …. Utviklingspotensiale Rådmann sin tilråding

Utviklingsavdelinga Områdevurdering Sangefjell

Utviklingsavdelinga KU av innspill Innspill nr 1-3

Utviklingsavdelinga KU - skjema

Utviklingsavdelinga KU - skjema

Utviklingsavdelinga Hva er friluftsliv? 6.4. Retningsliner for omsynet til miljøinteresser Hovudmål: Område som er vurdert som viktig for friluftsliv må ikkje bli privatisert av t.d. fritidshus eller øydelagt med andre terrenginngrep. (Grunnlaget for vurderingane: -m.a. karta: "Fisk, friluftsliv og naturverdiar" og "Merka stigar i Ål kommune". I tillegg skal ein leggje vekt på bruken av området.) Ein skal særleg ta omsyn til:  - stigar og skiløypetrasear  - utsynspunkt  - kollar, vatn og andre naturområde som er viktig for nærfriluftslivet i fritidshus- eller buområde.  - badeplassar  - vatn med sal av fiskekort  - areal som gjev tilgjenge til viktige friluftsområde frå nærliggjande parkeringsplassar

Utviklingsavdelinga KU - skjema Alternativ: Tilrådd fra administrasjonen Vurdering runde 2 Avslag fra administrasjonen

Utviklingsavdelinga Innspill - tilråding

Utviklingsavdelinga Veien videre …. Konsekvenser av planen i sin helhet –Antall nye hytter –Dyrka mark – utbyggingsareal –Konsekvenser for kryss på rv7 –Videre utredninger –…. –Opptegning av ny plan –Bestemmelser

Utviklingsavdelinga Takk for meg…. Berit Heitmann Skrindo Arealplanlegger, Ål kommune