Kommunen som arbeidsgiver

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
Ledelse i UB God morgen! På en skala fra 1-10 …
Advertisements

NAVN Allmøte SIFO 11.november 2010 Strategiske utfordringer for organisasjon og prosjektledelse.
Praktisk Ledelse Kompetanseprosjektet Et samarbeidsprogram mellom Kompetanseprosjektet og Mercuri International for utvikling av ledere. Hvorfor lederutvikling.
Prinsipper for utøvelse av lederrollen
Tillitsvalgte og administrasjon - roller og ansvar Børre Rognlien 15. Mars 2012.
Best sammen for reiselivet i Agder og Telemark
Karlsøy Kommune som samarbeidspartner.
Hva er coaching og ”coachende” lederstil?
Rådmannens informasjon til sektorutvalgene 2011
L O S Ledelse, organisasjon og styring i Bærum kommune
Coaching En innføring i begrep og metodikk
Hvem er vi? Hva skal Bydel Grünerløkka være?
Etiske regler for ansatte i Oslo kommune
Kommunesammenslåinger i Vestfold – Rådmannens ansvar og rolle
Arbeidsgiverrollen - politisk og administrativt
Lærerprofesjonens etiske plattform
Kommuneundersøkelsen 2004 Halvparten av de informasjonsansvarlige i kommunene er i stab direkte under rådmannen En tredjedel av kommunene har ansatt egne.
Vergemålsreformen Fylkesmannen overtar som lokal vergemålsmyndighet fra 1.juli 2013 v/ seksjonssjef Janne Woie Informasjon til hjelpeverger og verger i.
Hvorfor prosjekt? Forelesning 3ØID30 Harald Romstad 24.oktober
Det grenseløse oppdraget Kan et godt samarbeid bidra til å løse Oppdraget? Mette Nord, Fagforbundets arbeidsutvalg 13.mars.
Side 1 Veier videre for 9K Jørund K Nilsen Laholmen 14. mars 2003 Veier videre for 9K.
Lederen som coach Jeg kan ikke lære noen noe,
Skolen – en kommunal virksomhet
Likestilling som strategi ”en mangfoldig bydel i endring”
Tjenestestedets navn ARBEIDSLAGSMODELLEN BÆRUMS VERK ARBEIDSLAG.
Rettigheter og plikter i forbindelse med kompetanseutvikling kunnskap gir vekst
Stolt og unik Liv Overaae KS nfu konferanse 4. november 2008
MEDBESTEMMELSE OG ROLLEN SOM TILLITSVALGT PÅ ARBEIDSPLASSEN
1 Håndbok for tillitsvalgte i klubbstyrene STYRETS OPPGAVER I KLUBBENE Informasjon NBF vil i løpet av tilby klubbene - Veivisern - en håndbok for tillitsvalgte.
KRAFTSENTERET ASKIM HVORDAN HAR VI FORANKRET OG IMPLEMENTERT KORRUPSJONSFOREBYGGENDE ARBEID I ASKIM? Nettverkssamling mars 2014.
Veileder i Trepartssamarbeid
Lederstil og Motivasjon.
Evaluering av rådmannen ved Finn Christian Brevig
Roller og synsvinkler Bente Erlien
Lokal tjenesteyting og kommunale omstillingstiltak Statssekretær Frank Jensen Solstrand oktober 2003.
Kvalitet i møtet med brukeren Hvordan lykkes med kvalitetsforbedring?
Energi Statssekretær Frank Jenssen.
SKOLETINGET Olav Ulleren, administrerende direktør Kunnskap for kommende generasjoner.
”What you measure is what you get” Gardermoen 31. Januar 2002
Modellkommunene Hva er unikt?
LEDERKONFERANSEN 15. MARS 2006 LØNNSPOLITISK PLATTFORM UTFORDRING FOR LEDERSKAPET.
Skap et godt idrettsmiljø i klubben din - Gjennomføres av trener eller leder Innledning.
Utviklingsarbeid 06 – 07 Fortsatt fra gode til bedre barnehager. Hva har skjedd så langt:  Økt bevissthet rundt å utnytte kompetanse og det mennesker.
1 Ansatt i Arendal kommune -hva betyr det?. 2 Bystyret er sjefen Flertallsvedtak i bystyret er pr.definisjon riktig  Mangelfull sakstillrettelegging.
Definisjoner ARBEIDSGIVERPOLITIKK er verdier, holdninger og handlinger kommunen som arbeidsgiver praktiserer og står for i forhold til de ansatte. Arbeidsgiverpolitikken.
Trond Haukedal AS Fagforbundet Kreativ Omsorg ’14 ”Motivasjon og arbeidsglede…” Hamar onsdag.
Medarbeiderkartlegging Driftsenhet / Avdeling Dato Foto: Rune Nilsen/News on Request.
Involvering og forankring av arbeidsgiverpolitikken i Gjøvik kommune. HR – sjef Elin G. Limoseth
Utdanningsforbundet Nord-Trøndelag 1S PARTSSAMARBEIDET Kurs for styrere og tillitsvalgte i Steinkjer kommun April 2016.
Roller og spilleregler. Du skal representere innbyggerne Du har en styringsrolle Du har en folkevalgt lederrolle Du har en arbeidsgiverrolle Du er en.
Arbeidsgiverpolitikk gir gode resultater Strategikonferansen i Akershus Spesialrådgiver Hanne Børrestuen.
Fra ”helvete” til himmelen - eksempel på oppstart og prosess Arbeidsgiverstrategi Grue kommune v/ Anne Berit Gullikstad Kommunalsjef oppvekst (tidligere.
Samarbeid ordfører og rådmann Fast møte hver mandag Forarbeid til møter Etterarbeid etter møter Løpende avklaringer rundt representasjon og deltagelse.
Kveldskurs for nybegynnere 16. februar 2016 Geir Egil Paulsen Arkitektbedriftene i Norge Arkitektkontoret Organisering og forpliktelser Arkitektbedriftene.
Eierstyring Sigdal kommunestyre 16. – 17. januar 2012.
Lovgivningen for interkommunalt samarbeid Innlegg samling Knutepunkt Sørlandet 13. februar 2008 Jørund K Nilsen og Geir Vinsand.
I de fleste samfunn blir godene i dag fordelt på to måter: Fordeling gjennom offentlige budsjetter, der politikeres prioriteringer og vedtak står sentralt.
Arbeidsgiverstrategi og ledelse i Elverum kommune v/Arbeidsgruppa for arbeidsgiverstrategi i Elverum kommune For KS-nettverkssamling
Kvalitetskommuner Hva er unikt? Trepartssamarbeid Aktiv medarbeiderdeltagelse Fokus på kvalitet i omsorgssektoren og oppvekstsektoren.
Elverum kommune: Arbeidsgiverpolitikk, -strategi, ledelse og Ugleskolen v/Arbeidsgruppa for arbeidsgiverstrategi i Elverum kommune For KS-nettverkssamling.
Mandal kommune har vedtatt hvilke verdier som skal ligge til grunn for møte med publikum. Mandal kommune er preget av et positivt menneskesyn basert på.
Arkitektbedriftene i Norge
Visjon, virksomhetside og verdier
Velkommen som ny medarbeider i Modum Kommune
Myndiggjorte medarbeidere i pleie- og omsorg – hvorfor og hvordan?
Strategi for utdanning og kompetanseutvikling i Helse Midt – Norge
ARBEIDSGIVERPOLITIKK
Asker - mulighetenes kommune
Å se, å huske, å begripe. Alt kommer an på hvor man står.
Økonomi Moss kommune som arbeidsgiver
Utskrift av presentasjonen:

Kommunen som arbeidsgiver Virksomhetside: Lunner kommune skal produsere tjenester, yte service og drive forvaltning basert på innbyggernes behov. Det skal skje med grunnlag i politiske vedtak, de ansattes kompetanse og nasjonale målsettinger. Kommunen skal utføre dette i ”sannhetens øyeblikk” dvs i møte med innbyggerne.

Kommunen som arbeidsgiver Arbeidsgiverpolitikk De verdier, holdninger og handlinger som arbeidsgiver står for og praktiserer i forhold til medarbeiderne. Fokus på å frigjøre og målrette den menneskelige energien som ligger i organisasjonen.

Kommunen som arbeidsgiver Se og bli sett !! Gjennom valgte verdier.

Kommunen som arbeidsgiver Arbeidsgiveransvar Forbundet med ordet styringsrett All myndighet er tillagt kommunestyret K.styret bestemmer den økonomiske og menneskelige ressursbruk Av praktiske grunner er denne myndighet i stor grad delegert til rådmannen Deler av denne myndighet er igjen delegert til tjenesteledere og også mellomledere.

Kommunen som arbeidsgiver Arbeidsgiverpolitikk Tjenesteproduksjon er den mest omfattende virksomhet. De fleste tjenester er menneske til menneske baserte. Krav til innhold og kvalitet på tjenestene blir dermed direkte rettet mot de ansatte. Dette setter krav til at vi kontinuerlig har fokus på utvikling av fag og adferd.

Kommunen som arbeidsgiver Ledelse En person som har resultat og personalansvar. Har anvisningsmyndighet og ansvar for sin del av kommunens budsjett. Har ansvar for å fordele arbeid, veilede og korrigere sine medarbeidere. Kommunikasjon er kjernen i all ledelse. Personlige ressurser – styrke motivasjon – skape samhold.

Kommunen som arbeidsgiver. Ledelse Det skal gjennomføres årlige medarbeidersamtale. Ledelse skal være tydelig, engasjerende, anerkjennende og involverende. Er noen berørt – innvolver dem. Ledelse er også å la individet vokse – det vil si å kunne hente det beste ut av folk.

Kommunen som arbeidsgiver Kompetanse En lærende organisasjon. Kompetanse er summer av kunnskaper, ferdigheter og holdninger hos den enkelte medarbeider, og samlet for kommunen. Kompetanse er en persons evne til å løse gitte oppgaver i et arbeidsforhold. Tverrfaglighet i fokus. Arbeid i soner. Rett kompetanse på rett sted.

Kommunen som arbeidsgiver Kompetanse Kommunen har som mål at de ansatte skal ha formelt godkjent utdanning eller realkompetanse som kvalifikasjon for å kunne få fast ansettelse.

Kommunen som arbeidsgiver Medbestemmelse Arbeidsgiver skal involvere sine medarbeidere aktivt i drift og utvikling. Skal bidra til å synliggjøre de muligheter som skapes når medarbeidere gis tillit, medinnflytelse og ansvar. Dvs. å finne den rette balanse mellom arbeidsgivers styringsrett og ansattes medbestemmelsesrett. Maksimal delegering til laveste effektive nivå.

Kommunen som arbeidsgiver Verdinormer Til grunn for virksomheten ligger: Innbyggerorientering. Helhet Kvalitet Ærlighet Framtidsmulighet. Det eneste menneske du kan forandre er deg selv……