TILSYN som hjelpetiltak OBVS 9. april 2010

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
Nasjonal historie Vergerådsloven: Lov om behandling av forsømte barn av 6 juni 1896 Barnevernloven: Lov om barnevern av Lov om barneverntjenester.
Advertisements

Bosetting av enslige mindreårige
UTGANGSPUNKT FOR STATELIG OVERTAGELSE • Økt kvalitet – bedre faglig tilbud • Gi barn og ungdom god omsorg og utviklingsmuligheter • En ny godkjennings-
Fylkesmannens tilsynsrolle med barnevernsinstitusjonene i Nordland
Samarbeid mellom barnehage og barneverntjeneste
Overgangsvinduer, kurs og opplæring, lov og reglementer, ekstranett Presentasjon på NTFs medlemsmøte 2. juni 2007 Grand Hotell, Oslo.
FAMILIENS HUS Hvor: Hoff Terrasse 20 (Senter for familiebarnehager)
| Rekruttering av psykologer til kommunehelsetjenesten – hva skjer? - Svaret: Det skjer mye! - Innlegg Nina S. Andresen Helsedirektoratet.
Individuell plan: ”Gjør det så enkelt som mulig”
Familiehjem på Husafjellheimen
Det kommunale og det statlige barnevern
Kurs for nye bosettings-kommuner Oslo 3. juni 2010
Sverre Nesvåg Forskningsleder
Taushetsplikt og samarbeid i mellom kommunale etater
VELKOMMEN TIL URO OPPLÆRING
Presentasjon av barneverntjenesten
Barns språkutvikling og språkarbeid i barnehagene
Felles innsats mot mobbing
”Jeg har ikke gjort leksene mine-min mor fikk kreft i går” Hvem ser og hvem tar ansvar når barn blir pårørende? Randi Værholm, spesialrådgiver i Kreftforeningen.
Levanger - en trivelig by
Erfaringer med etablering av kommunalt øyeblikkelig hjelp døgntilbud
Det du gjør, gjør det helt Bedre samordning for utsatte barn og unge (NOU 2009:22) Geir Kjell Andersland Hafjell, 17. mars 2010.
Unge gjengangere Et samarbeidstiltak mellom Oslo kommune og Oslo politidistrikt Soria Moria 14 oktober 2008 sammen lager vi et trygt Oslo.
Pårørendes rettigheter og muligheter Møte med pårørende i klinisk arbeid. Molde 16. mars 2010.
Endring gjennom ledelse. Politisk styring Vekst og utvikling for barn, unge og familier Politisk styring, gjennom budsjett, lovverk, styringsbrev.
Barneverntjenesten ISK
12 K -møtet Vold i nære relasjoner Møte hos Fylkesmann Fra Ingerd S Backe.
Budsjettdrøfting i bystyrekomite for oppvekst og utdanning 12. oktober.
Hvilke utfordringer har Molde kommune? Molde kommune flyktningtjenesten KBL – Boligkonferansen mai 2009.
Tilsyn som hjelpetiltak
Instruktørkurs for kommuner Ansvar og avtaler (45 min)
Barn som pårørende –lovendring
Organisasjonskart barneverntjenesten
Stab økonomi Ansvarsområder:
Pedagogisk fagsenter. Drøftingsteam
Arbeid er førstevalget
Levanger kommunestyre "Hvorfor har Levanger et stort omfang av barneverntjenester?" - Sigrid Hynne Gjennomgang av barneverntjenesten i Levanger.
# Rapporten skal kun benyttes av Universitetet i Oslo til de formål den er ment og skal ikke distribueres til andre parter uten vårt skriftlige samtykke.
Utekontakten bydel Nordstrand
FORMANNSKAPET , BAFA/Barneverntjenesten ISK/BAFA/Barneverntjenesten: 15 årsverk ( 8620 b 0-18) 102 barn under omsorg (fosterhjem/institusjon) 169.
Barnevernets målsetting og oppgaver
Barneverntjenestens Ytre Helgeland avd Alstahaug Situasjon pr
Start lysbildefremvisning for å se veilederen
Om barne- og familievernet
Legens rolle i tverrfaglig samarbeid om pasienter med rusmiddellidelse
Barneverntjenesten Opplæring – Komite for oppvekst,
Barnevernet sett fra Regjeringens side Kjell Erik Øie Statssekretær
Hvordan er situasjonen i barnevernet i Sør-Trøndelag ?
Barnevernet sett fra Regjeringens side Innlegg på kommunekonferansen til Nordland Fylke Kjell Erik Øie Statssekretær
Hovedlinjer og tiltak på barne-, ungdoms, familie og likestillingsområdet Innlegg på fylkesmannsmøte i Bergen Kjell Erik Øie Statssekretær
Diskusjon av mulig fremtidig regulering av biometri i Norge Dag Wiese Schartum, AFIN.
Bakgrunn RISKBA prosjektet i Bydel Ullern
Praktiske kjøreregler for oppslag i journal – og ivaretakelse av personvernet NB: Se også forklaringer i notatfeltet i denne fil.
1 Lise 16 år akuttinnlegging i overgangen ungdom - vaksen Arve Strandheim, BUP-Levanger.
Barnevernet i Voss kommune. Informasjon om barnevernet n.no/no/dokumenter/b arnevernet---til- barnets-beste/id87701/
Et innblikk i barns nettliv Bryn skole 16./
Barnevernkonferanse oktober Endringer i barnevernloven § 4-4 L nr. 81 i kraft fra den tid Kongen bestemmer. § 4-4 tredje og fjerde.
Krisesenteret i Telemark
Redusere antall utkastelser
Kommunalstyre for oppvekst Gunnar Toresen og Kari Alværen
Samarbeid skole og barneverntjenesten
BTI- Stord kommune.
Barn som pårørende- kommunenes erfaringer
Helse- og omsorgstjenestelovens Kap. 4A
Familiens hus Finanskomite
God praksis i trondheim kommune
Oppfølging av hendelsen
Barnevernstenesta sett frå ein rådmann sin ståstad
Barnevern – oppsummering av bydelsstatistikken for 2018
Bufetats bistandsplikt
Utskrift av presentasjonen:

TILSYN som hjelpetiltak OBVS 9. april 2010 På 10 minutter blir jeg nødt til å spissformulere meg for å få frem noen poenger, håper på tilgivelse for dette.

Alna barnevern Starter alltid med hva jeg snakker på bakgrunn av, vårt kontor som jeg er veldig stolt av. Vi er ganske store som dere ser,og organisert etter målgrupper Ca 55 til sammen.Av dette er det 32 saks behandlere, 6 inneledere, 7 kontorfaglige/stab. Lokomotivet og fronttjenesten på faglig side er mottaket som i stor grad skjermer innetjenestene som jobber med saker. For øvrig er det et økende tyngdepunkt at vi har egne tjenesteytere, 8 stk miljøarbeidere og vårt eget Feltteam på 4

En tiltakstype med støv på? Vanlig tiltak etter gammelt lovverk før -93 Magert tiltaksspekter forøvrig Tilsynsvedtak over flere år - kombinert med tiltak rettet mot barnet To veier ut: - gå ut av seg selv - sprekk - akutt – evt. omsorgsovertakelse I Barnevernsnemndas tid var dette gjerne et vedtak som ble fattet av den, evt. gjennomført på det lokale sosialkontor eller på det sentrale barnevernkontor ved oppnevning av tilsynsfører. Ellers magert med tiltak, det kunne være økonomiske ytelser, støttekontakt, kanskje besøkshjem, barnehage. VARIABEL gjennomføring av dette. Sikkert bra arbeid, jeg syntes ikke jeg så så mye av det, men satt litt innestengt på sosial. Varte og rakk. Tiltaket ikke nødvendigvis tilpasset foreldreproblematikken, mer i retning av ”supplering” til barnet. I uheldige tilfeller slik at den opprinnelige problematikk fortsatt utviklet seg og kunne resultere i en akuttsituasjon med plassering som resultat. Etter hvert kom stadig flere av tilsynssakene ut på sosialkontoret, dette kuliminerte i 1988 da alt kom ut til nye BYDELER. Da syntes vi nok at vi begynte å f¨å litt dreis på det her og der, men i 1992-3 kom ”ny lov” osv

NÅ-TID ”Råd og veiledning” etter 4-4 Tiltak over flere år - kombinert med tiltak rettet mot barnet To veier ut: - gå ut av seg selv - sprekk - akutt – evt. omsorgsovertakelse En type barnevernsarbeid det kanskje burde legge seg støv på…. Ser litt kjent ut…..

Aktiv bruk - tilsyn Som del av tiltaksplan med - konkret målbar målsetting for det samlede tiltaksbilde Over begrenset tidsperiode Med klart formål (kontroll) - uanmeldte hjemmebesøk, for øvrig tilpasset type sak Kombinert med tiltak rettet mot aktuell foreldreproblematikk, utviklingsstøtte m.v. - avhengig av samtykke og vilje til samarbeid Hyppige, avtalte evalueringer Kanskje i vi i større grad burde benytte tilsynsinstituttet på denne måten? Ganske enkel konstruksjon som vi egentlig har som modell for alle typer barneverntiltak , men likevel krevende å gjennomføre kanskje. Kluet ligger egentlig i 4. prikkpunkt, men et godt gjennomført tilsyn vil kunne sikre situasjonen på en bedre måte.

Refleksjoner og spørsmål Trolig ønskelig med enklere tilgang til pålegg fra Fylkesnemnda. (noen saker) Hvilke kriterier kunne tenkes? - er et inngripende tiltak - 4-12, men kunne dokumentasjonskravet ligge noe lavere enn for omsorgsovertakelse? Egen paragraf som sikrer rett oppfølging og tidsavgrensning? Slik praksis vedr. pålagt hjelpetiltak har utviklet seg, er det høy terskel for slikt tiltak i dag. MåtteLegges en del klriterier til grunn som sikrer praksis