Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

Barnevernstenesta sett frå ein rådmann sin ståstad

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "Barnevernstenesta sett frå ein rådmann sin ståstad"— Utskrift av presentasjonen:

1 Barnevernstenesta sett frå ein rådmann sin ståstad
Åslaug Krogsæter Rådmann i Eid kommune

2 Kva er ein rådmann sin ståstad?
Ivareta innbyggjarane sine behov i tråd med lova sine krav og politikarane sin vilje Sørge for at organisasjonen er funksjonell og at dei tilsette har vilkår for å yte gode tenester

3 Kommunen sine oppgåver
Tenesteytar Forvaltar Samfunnsutviklar Demokratisk arena

4 Barnevern i Norge «Barnevern i Norge utføres av en offentlig tjeneste hvis primæroppgave er å sikre barns og unges oppvekstvilkår. Barnevernets arbeidsoppgaver har sitt hjemmelsgrunnlag i barnevernloven.» Wikipedia

5 «Barnevernets hovudoppgåve er å sikre at barn og unge som lever under tilhøve som kan skade deira helse og utvikling, får naudsynt hjelp og omsorg til rett tid. I tillegg skal barnevernet bidra til at barn og unge får trygge oppvekstvilkår. Ansvaret og arbeidsoppgåvene til barnevernstyresmaktene er regulert i barnevernlova med forskrifter.» Regjeringen.no

6 Barnevernlova sitt formål
«Loven skal sikre at barn og unge som lever under forhold som kan skade deres helse og utvikling, får nødvendig hjelp, omsorg og beskyttelse til rett tid. Loven skal bidra til at barn og unge møtes med trygghet, kjærlighet og forståelse og at alle barn og unge får gode og trygge oppvekstvilkår.»

7 Førebyggande verksemd
§ 3-1. «Kommunen skal følge nøye med i de forhold barn lever under, og har ansvar for å finne tiltak som kan forebygge omsorgssvikt og adferdsproblemer. Barneverntjenesten har spesielt ansvar for å søke avdekket omsorgssvikt, adferds-, sosiale og emosjonelle problemer så tidlig at varige problemer kan unngås, og sette inn tiltak i forhold til dette

8

9 Viktige eigenskapar for dei som skal ivareta formålet i lova
Mot Empati Def: «innlevelse, evne til å identifisere, forstå og anerkjenne gyldigheten av andres følelsesmessige tilstand og reaksjoner.»

10 Omsynet til barnets beste
§ 4-1. «Ved anvendelse av bestemmelsene i dette kapitlet skal det legges avgjørende vekt på å finne tiltak som er til beste for barnet. Herunder skal det legges vekt på å gi barnet stabil og god voksenkontakt og kontinuitet i omsorgen.»

11 Rett til medverknad §1-6. «Alle barn som er i stand til å danne seg egne synspunkter, har rett til å medvirke i alle forhold som vedrører barnet etter denne loven. Barnet skal få tilstrekkelig og tilpasset informasjon og har rett til fritt å gi uttrykk for sine synspunkter. Barnet skal bli lyttet til, og barnets synspunkter skal vektlegges i samsvar med barnets alder og modenhet…..»

12

13 Plikt til å samarbeide § 1-7. «Barnevernet skal utøve sin virksomhet med respekt for og så langt som mulig i samarbeid med barnet og barnets foreldre.»

14 Samarbeid med andre delar av forvaltninga
§ 3-2.»Barneverntjenesten skal medvirke til at barns interesser ivaretas også av andre offentlige organer. Barneverntjenesten skal samarbeide med andre sektorer og forvaltningsnivåer når dette kan bidra til å løse oppgaver som den er pålagt etter denne loven. …»

15

16 Individuell plan § 3-2 a. «Barneverntjenesten skal utarbeide en individuell plan for barn med behov for langvarige og koordinerte tiltak eller tjenester dersom det anses nødvendig for å skape et helhetlig tilbud for barnet, og det foreligger samtykke. Barneverntjenesten skal samarbeide om planen med andre instanser barnet mottar tiltak fra.»

17

18 Hjelpetiltak for barn og familiar
§ 4-4. «Barneverntjenesten skal bidra til å gi det enkelte barn gode levekår og utviklingsmuligheter ved råd, veiledning og hjelpetiltak. Hjelpetiltak skal ha som formål å bidra til positiv endring hos barnet eller i familien. Barneverntjenesten skal, når barnet på grunn av forholdene i hjemmet eller av andre grunner har særlig behov for det, sørge for å sette i verk hjelpetiltak for barnet og familien.»

19


Laste ned ppt "Barnevernstenesta sett frå ein rådmann sin ståstad"

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google