INF5270 7/2-05 Metadata Sten I. Solli og Hans S. Tømmerholt.

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
I.
Advertisements

Masteroppgave Masteroppgave i helsevitenskap UIS nov 2012
Titanic Developer Team består av :
Knutepunktsimulering
PowerPoint laget av Bendik S. Søvegjarto Konsept, tekst og regler av Skage Hansen.
PowerPoint laget av Bendik S. Søvegjarto Konsept, tekst og regler av Skage Hansen.
Novelle En novelle er en skjønnlitterær fortelling.
ER DU EN PERSON SOM… Kan tenke nye tanker? Kan gjøre noe du ikke har gjort før? Kan du gjøre noe som ikke er typisk deg? Ser du for deg at du om ett år.
10. Presenting Page Elements Presentere sideinformasjon.
Å skrive for Internett Ingunn Selvik 5. Mars 2007.
Selvfølelse vs selvtillit
Hva trenger jeg av data, og hvordan skal jeg innhente disse?
Hvem er Jesus?.
XMLSchema.  Innledende eksempler: Tove 4. Janni 5. Huskelapp 6. Ikke glem avtalen til helgen 7. Vi har sett DTD’en til dette xml dok. Her kommer.
Grunnleggende spørsmål om naturfag
Jobbsøkerprosess Del 1 – Forberedelse og strategiplan, 6. oktober
Databaseteori.
Prototyping & Use Case Software Engineering Gruppe
Håndverk Tro Makt Symbolikk Noe å leve av? Identitet Periode Stil Funn
Ordentlig Julekort.
Sosiologi i barnehagen
Roman- og novelleanalyse
Forside Korteste sti BFS Modifikasjon Dijkstra Eksempel Korrekthet Analyse Øving Spørsmål Dijkstras algoritme Åsmund Eldhuset asmunde *at* stud.ntnu.no.
Dijkstras algoritme Åsmund Eldhuset asmunde *at* stud.ntnu.no
Hva vi skal se på Prosjekt og prosjektfaser Oppgaveskriving
Kvalitativ metode i markedsforskning
Statens sivilrettsforvaltning - hva skjer hos oss i 2012?
Læring og tenkning Systemutvikling er læring Gjensidig respekt og samarbeid Følge en konkret oppskrift Velge blant flere oppskrifter Nå målet uten oppskrift,
Hvordan uttrykke krav Kapittel 4.4. Innledning Målet er å samles rundt ett entydig språk som ikke kan misforståes eller feiltolkes. Gjør sporbarheten.
PÅ SAMME LAG for å bedre læringsutbytte for alle
Hypotetiske setninger. Lag setninger slik eksemplene viser. 
Sett inn nok på riktig plass.
Prosjekt og forskningsrapport
Utforskeren.
ROOTS Johannes Brodwall, Kløne Steria Norway
Johannes 14,1-11 veien, sannheten og livet
Databasen I Oversikt, noder og egenskaper. Designmål XML-lignende struktur Utvidbarhet Aktivitet fra mange brukere Ingen eier data Gjenbruk av data.
XSLT The Candy Community. Fiktivt community Godteri-relatert og sukkersøt musikk. To typer metadata: Candy factor Sugar level.
Databasen IV Stemmer og kommentarer. Stemmer Avgis på hvorvidt metadata passer på noden. fitness: Hvor godt et egenskap passer til dataene den beskriver.
Kort om XML Språket om språket. XML: Eksempel Hans Tømmerholt.
En pust i bakken Om å stoppe opp og kjenne på hvordan det er å ta vare på seg selv.
Oblig 1 Empirisk studie av metadata for låter fra musikknettsteder.
Oblig 2: The Candy-community. Om XML, XSLT, Sablotron og HTML.
Databasen Konsepter og tabeller. Designmål XML-lignende struktur Utvidbarhet Aktivitet fra mange brukere Ingen eier data Gjenbruk av data.
Hva er det vi har behov for å få hjelp til av spesialisthelsetjenesten? Av Per Willy Ormestad, Sosionom m/spesialkompetanse i sosialt arbeid på rusfeltet.
”Brukermedvirkning for mennesker med begrenset samtykkekompetanse”.
Forskningsrapporten: Sjekkliste (empirisk rapport)
Livets tog.
Spørsmål og aktiviteter på ulike nivåer
Kommunikasjon JOHARI Tilbakemeldinger Aktiv lytting og åpne spørsmål
Og.
ORGANISASJON OG PROSESSER Kjetil Hoff Partner Innsikt1 AS.
Etikk etiske- faglige, og juridiske dilemmaer Etikkveilederskurs høsten 2010 v/høgskolelektor Kristin Bie.
Age Of Mythology. The Titans. Expansion pack Her er ett fint eksemplar! Ett eksemplarisk bilde av Expansion Packen!
Utforming av stasjoner
Hva er CSS?. CSS står for Cascading Style Sheets og er en ny standard som skal utfylle HTML.
JavaFX i kodeklubben Apps i Java. Programmering og programmeringsspråk Alle programmeringsspråk er egentlig like... men alt som følger med språket (verktøy,
Hypotesetesting, og kontinuerlige stokastiske variable
2003 Ontopia AS1 Tanker om standarder for e-læring Emnekart og published subjects Lars Marius Garshol, utviklingsleder Ontopia,
Toddlergeometri Hva er det ?.
Matematikk 1. trinn Læreverk: Multi, Gyldendal forlag
1 Utvikling av kritiske systemer Kort sammendrag Kap. 1 og 2.
Seminar 1: EXFAC august Opplegget De første fire seminarene vil konsentreres om pensum. Her vil vi forsøke å nærme oss det teoretiske ved.
Verdier Ikke fem punkter på en lapp, men det som kjennetegner livet og hvordan det leves. Utfordres eller befestes av vår etikk. Ofte ser vi at gode verdier.
بحث مادة اللغة العربية ( الشعر الحر ) الطالبات : سارة الظاهري
PROTO.IO INTERAKTIV PROTOTYPING.
Dybdelæring – regneark B – Samarbeid
Dybdelæring – regneark B – Samarbeid
Utskrift av presentasjonen:

INF5270 7/2-05 Metadata Sten I. Solli og Hans S. Tømmerholt

Litt repetisjon om begreper… Sosialitet Handler om miljø. Har å gjøre med trivsel i et nettsamfunn. Hvordan skape et godt sosialt miljø? Sosial navigasjon Handler om effektiv veifinning via andre mennesker, altså funksjonelt. Hvordan finne frem ved hjelp av kunnskap knyttet til andre mennesker, enten ved å henvende seg til dem direkte eller ved å se på spor som de etterlater seg i sine omgivelser. Adaptivitet Handler om systemer som dynamisk tilpasser seg brukeren og som ideelt sett tilbyr relevant informasjon på rett plass til rett tid. Hvordan utnytte den informasjonen vi har om brukeren, hans adferd og hans intensjoner for å gi ham en veltilpasset opplevelse?

Litt repetisjon om begreper… Metadata Data som beskriver og kvalifiserer andre data. Gir et meningsfylt sett med attributter som kan brukes til å klassifisere eller konsumere innholdet i dataene. Mange måter å legge data inn på: tall, relasjoner, kontrollert vokabulær, fritekst. Typiske metadata eksempler er:  viktige egenskaper til dataene (artist/forfatter, årstall osv.).  data for å lokalisere andre data (kryssreferanser til andre data, tid/sted).  hjelpedata til søking (fritekst, beskrivelse, keywords).

Metadata i inf5270 Noen FÅ og ENKLE punkter om hvordan metadata er (tenkt) organisert i inf5270 databasen. Denne er enda ikke en faktor i deres arbeid, men dette er ment som hjelp til ideer og organisering av metadata i oblig2. Metadata kan være med eller uten parameter. Eksistensen av en metadata kan fortelle oss noe, selv uten parameter. Tre typer funksjoner: 1. Metadata om sentrale objekter (atrist, track, tracklist). 2. Metadata til bruk i et comunity. 3. Metadata for sosial navigasjon

Kilde og usikkerhet i metadata Alle innlagte metadata påføres hvem som har lagt det inn og i hvor stor grad metadata-elementet passer til noden user er en referanse til brukeren som har lagt inn data community er en referanse til hvilke frontend som la inn informasjon datetime angir tidspunktet for innleggelsen av et element fitness angir hvor godt et metadataelement passer til dataene det beskriver. Tar verdi i intervallet [0,1]. strength angir hvor sikker innleggeren er på at det innlagte metadataelementet er korrekt. Tar verdi i intervallet [0,1]. Eksempel topic=”style-jazz” fitness=”0.2” strength=0.5” → denne låten er i hovedsak ikke jazz.. tror jeg. topic=”style-jazz” fitness=”0.8” strength=”1.0” → dette er helt opplagt for meg i generen jazz.