Evaluering ”Studentene har talt, men hva har de sagt?”

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
Helgekurs Spill Bridge 1 på en helg Opplegg utviklet av: Sven-Olai Høyland.
Advertisements

Vurdering og IKT Egenvurdering i matematikk med
Teknologi i klasserommet
Together. Free your energies Scrum mot Utvikler - Kampen for tilværelsen! Mads Aagaard
TILLITSVALGTE LIONSMEDLEMMER EVALUERING AV PILOTKURS Gunnar Malmin Januar 2013.
Velkommen til Rotaryskolen i Distrikt 2260 Mentoring Kurset er utarbeidet og tilrettelagt av Hans Martin Larssen, Langhus Rotaryklubb Endringer i dokumentet.
Verdens 7 underverk.
Fremtidsbilder og familiens betydning Noen hovedfunn og perspektiver.
Programmering i ActionScript - hva er det, og hvordan undervise?
Classroom Response System (Clickers) i forelesning Teknisk Varmelære
- Hovedrolle eller birolle
Helseforum – 27. Januar 2004 Allan Andreassen Februar 2004.
Plan for praksis Studieåret FU – 2 Gro Lise Syversen – HIØ, Praksisseminar FU og
Foreldresamarbeid Kan vi gjøre det enda bedre ?
VELKOMMEN TIL URO OPPLÆRING
Hva er en artikkel?.
© UNIVERSITETETS SENTER FOR INFORMASJONSTEKNOLOGI UNIVERSITETET I OSLO USIT Side 1 HOUSTON Planene fremover.
NKIs erfaring med Læringspartnere
Trinn 3 Bruke vurdering for læring for å fremme elevenes skriveutvikling.
O-trenerrollen I diskusjons/gruppeoppgaver Hvilke egenskaper er de fem viktigste for en o-trener som jobber med mannlige utøvere alderen a)16-20 b)21-25.
Hvordan ivareta ”særskiltelever” på Design og håndverk Vg1 2007/08?
Opplæring; Lov om kommunale helse – og omsorgstjenester kapittel 9:
Nettbasert læringssystem Evaluering av LUVIT i bruk ved HiO
En pust i bakken Om å stoppe opp og kjenne på hvordan det er å ta vare på seg selv.
SQL+XQuery+XML+ PHP+XSLT+HTML = $$ ?. CGI Common Gateway Interface Parametere til websider (server-side scripts) I URL'en:
KOMMUNIKASJON Grunnleggende kommunikasjonsteori
Undersøkelse om undervisningsmateriell for psykisk helse
UNG som skyggeredaksjon. Anne Lene Blystad. Jeg er koordinator for UNG-reporter redaksjonen i Hamar Arbeiderblad. Jeg er 22 år, nyutdannet journalist.
MAS og oppfølging av det pedagogiske arbeidet i klasserommet
Trivselsundersøkelse - 08 Trivselsundersøkelse utført 8. desember leverte For alle utsagnene betyr score 1 at personen er totalt uenig og score.
Bedre med en dårlig fungerende farmasøyt enn ingen farmasøyt?
STUDER SMARTERE Kurs i studiestrategi Modul 1 Bli en bedre student Lene Røsok Dahl Karriereveileder, BI Karriereservice Velkommen på kurs Presentere.
PEDAGOGISK DAG Kjetil Bjorvatn 26/ Plan for dagen 1.Oppsummering av uken v/meg 2.Veien videre v/instituttene 3.Lunsj når vi er klare Torben Jensen.
UiO-kandidatenes jobbmuligheter: Hva slags informasjon trenger vi for å kunne svare godt på studentenes spørsmål? Kristin Midttun Nestleder og ansvarlig.
Erfaring med ulike evalueringsmetoder Tanja Storsul UiOs evalueringsseminar 23. april 2007.
De 222 mest brukte ordene i det norske språket..
Sammensatte tekster ?.
Ny Lerkendal stadion – En moderne fotballarena Prosjektoppgave i SIF 8002 IT grunnkurs Høsten 2000.
Forelesning 1 – WMP - Introduksjon/HTML - Tom Heine Nätt.
Invitasjon til samarbeid - om arbeidslivsrelevans i studieløpet.
Oppgave 4 – Heuristisk evaluering av Applecations Christian, Lavdim, Finn Christian & Vegard.
Oppsummering PSY 1000 Våren 2005
Evaluering av sesongen 2009/2010 Holeværingen langrenn For styret: Ida Rosenvinge, mai 2010.
Sakprosa (NOR ) Hva bør vi lære av evalueringen?
Moscito2 Guro, Tone, Mari og Elna. Om prosjektet Tilstedeværelsesinformasjon i organisasjoner Tilstedeværelsesinformasjon i organisasjoner - systemer.
XP som læringsmetode Hvorfor Hva er gjort? Verktøyene Resultater Diskusjon og utdyping Akerjord, Samuelsen, Tolsby; Stenseth Prosjektet er støtte av Norgesuniversitetet.
Livsstilsending - uke 5 -
Oslo kommune Utdanningsetaten Brukerundersøkelse for Aktivitetsskolen 2015/ 2016 Fakta om undersøkelsen -Undersøkelsen ble holdt høsten 2015 på Bestilling.
Brukerundersøkelse i barnehage Rælingen kommune Februar-mars 2016 Overordnet rapport for Petrine barnehage.
IS-208 Dynamic Web Page Development. Utvikle et web sted Studiehandboka IS-208 Læringsmål: Lære og forstå hvordan et web-sted kan være dynamisk, hvordan.
Mappevurdering Mappe innebærer at elevene tar vare på ulike former for arbeid, slik at de kan dokumentere både den kompetansen de Definisjon Mappevurdering.
Elevundersøkelsen 2015 Består av temaene; trivsel, motivasjon, hjem-skole, støtte fra lærerne, arbeidsfordeling og læring, vurdering og læring, medvirkning,
Organisering for utdanningskvalitet: Problemer og fremtidige utfordringer Bjørn Stensaker.
Evaluering av [prosjektnavn] [navn]. Resultat kontra mål Målsetting: Oppgi opprinnelig mål eller prosjektmål –Lag en liste over de viktigste måleenhetene.
Vurdering for læring i Fysikk 1
Evaluering av hovedoppgavesemesteret
Å drive samtalegrupper
Evaluering av [prosjektnavn]
Seminarundervisning EXFAC03
Selvbilde Start med å forklare begrepet selvbilde. Les gjerne opp fra teksten i kursmateriellet om hva den amerikanske psykologen Wigfield fant ut i studie.
Forskningsstøtte ved UBA
Makt & myter Velkommen En god start kan være å få alle til å reise seg opp, og være med på en enkel lek eller bevegelsessang.
Velkommen til foreldremøte 10. trinn
Studentenes skriveprosess – må hodet alltid bli så «tungt og tomt»?
Kurs i bruk av karrierevalgverktøyet Work Interest Explorer (WIE)
Undersøkelse blant synshemmede For Norges Blindeforbund
Fest & følelser Velkommen
Bruker- og pårørendeundersøkelsen 2018
Evaluering av «MUSIT Ny IT-arkitektur»
- Endelig forslag til ønsketsituasjon
Utskrift av presentasjonen:

Evaluering ”Studentene har talt, men hva har de sagt?”

Generelt 21 skjemaer. De fleste er godt i gang med mastergrad. De fleste har deltidsjobber. Oppsummering basert på skjønn! Noen som svarer ”Svært bra”, ”Bra” eller ”Både og” på samtlige felter i et spørsmål.  Litt vanskelig å trekke noe ut av. ”Både og” uheldig som svarmulighet? Litt feil i opptellinga her og der…

Oppmøte Alle: 7 De fleste: 7 Ca halvparten: 2 Få: 3 Ingen: 0 Bra oppmøte. Sammenfaller med forventningen.

Lab og læringsmål: Overordnet Gode på: Teknologier Kodeeksempler (Pensum?) Ok på databasen Dårligere på å gi kritiske perspektiver Hva er studentaktivitet? Varierende meninger. Studentkommentarer: Lab til for verktøy. Pensum, kritiske perspektiver og diskusjoner (studentaktivitet) hører til på forelesning.  Hva skal labtimene brukes til?

Lab og læringsmål 2: Teknologier Bra på: XML, HTML, XSLT Ok til bra på CSS og PHP Svakere på XQuery og SQL Studentkommentarer: Lære teknologier bedre på egenhånd, prøving og feiling?

Individuelle labtimer Helhetsinntrykk: Folk er stort sett fornøyd. 1. lab med gruppeinndeling, databasen og metadata i databasen scorer dårligst. Misfornøyd med struktur eller gjennomgang her? Ønske om timer på datalab med veiledning Støttes av generelle kommentarer. Labtimen på VB får gode skussmål, til tross for relativt dårlig praktisk resultat. Er det ”følelsen” av å være på lab? WAI og presentasjonene mottas godt. De siste kan kanskje strammes inn litt for å unngå gjentagelser.

Egenaktivitet Svært bra: 0 Bra: 7 Både og: 8 Mindre god: 2 Lite god: 3 Studentene sprer seg godt utover, men flest er misfornøyde? Hva forventer man selv?

Studentkommentarer Konsensus: Bra med teknologibeskrivelser. Demotiverende og frusterende at kursledelsen ikke er tilgjengelig. Sten og Hans gjør en god jobb. Flere, mindre kodeeksempler  Vise gangen i teknologi, helhet på nettstedet  Gå mer detaljert gjennom teknologier. Irriterende med roting med frister. Informere med om man vil ha mer studentaktivitet. Men vil man det? ”Vi kveles av metadata”. Ikke skylde på dårlig kommunikasjon med kursledelsen.

Databasen ”Databasen er helt håpløs. Jeg brukte flere timer på en enkel spørring som i en vanlig relasjonell db ville tatt et par min (maks). Dette til tross for at jeg har tatt mange db-fag og har god kjennskap til SQL. Sidene blir veldig begrenset av at vi ikke klarer å bruke db skikkelig.” ”SQL er ikke vanskelig. Dette er et hovedfagskurs tross alt - folk bør ikke gå i baklås av kode som brukes i dette kurset. Spesielt i begynnelsen av kurset er det vel og bra å kommentere at ting kan virke komplekse og overveldende, men ikke overdriv.“ Mellomvei? Bedre gjennomgang og dokumentasjon. Databasen skal muliggjøre deling av metadata, men ikke stå i veien for kreativitet og representere en for stor arbeidsbyrde. Men: Databasen forsvinner ikke.

Konkrete forslag Gå saktere gjennom kode. Bedre forberedelser, ting tatt på sparket. Kodeeksempler ute før (men ikke to uker før… ) Kutt ned på unødvendige diskusjoner. Ha (!?) bedre kommunikasjon med kursledelsen. Bedre gjennomgang av SQL/kreve forkunnskapskrav. Tilbakemeldinger på obliger underveis. Gjøre gruppefordelingen på mail.

Annet ”nntp er klønete”. Nei.

Men… Hva med en kurswiki? Arbeidsfordelingen mellom beskjeder på hjemmesiden og på news? Bedre opplæring i news?

Kursets siste kulturelle innslag This is the end Beautiful friend This is the end My only friend, the end Of our elaborate plans, the end Of everything that stands, the end No safety or surprise, the end I'll never look into your eyes...again